GazdaságDíjat nyert a vásárhelyi kórház

2014. december 11., csütörtök
 
Díjat nyert a vásárhelyi kórház

9 nyertese van idén Siemens Zrt. 2014 áprilisában meghirdetett Werner von Siemens Hatékonysági Díjnak. Az elismerésre olyan vállalatok, intézmények illetve szervezetek nevezhettek, melyek az elmúlt időszakban - 2014. március 30-ig bezárólag - hatékonyságukat növelő projektet hajtottak végre, és annak eredményét igazolni tudták.

 

 

Másképpen fogalmazva, nagy értékben Siemens gyártmányokat vásároltak. Így lett nyertes idén például a BKV is, amely az új metróvonal irányítási rendszerét vásárolta a Siemens-től.

 

A 9 nyertes egyike a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó is, amely sikerrel pályázott, hiszen a vásárhelyi kórház Emlőszűrő Központjának fejlesztése során 660 ezer euros beruházással az országban elsőként helyeztek üzembe 3D képalkotásra alkalmas (tomoszintézis) mammográfiás berendezést. Ezzel a digitális mammográfia bevezetésével a hódmezővásárhelyi szűrőközpont nagymértékben növelni tudta a térségben végzett szűrővizsgálatok számát, ezzel hozzájárulva a mellrákos esetek korai felismeréséhez.

„A fejlesztés azért is elengedhetetlenül szükséges volt, mert a 2008-ban útjára indított Egészséges Vásárhely Program keretében egy olyan emlőszűrés-szervezési modellt vezettünk be, melynek segítségével sikerült elérni, hogy a 45–65 év közötti hölgyek több mint 60%-a részt vesz a mammográfiás szűrésen” – mutatott rá Gyurisné Pethő Zsuzsanna programigazgató. Az így megnövekedett szűrési igényhez fejleszteni kellett az infrastruktúrát is, hogy elérhetővé válhasson a népegészségügyi szempontból elvárható 70 százalékos átvizsgáltság arány.

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó díját a november 27-én tartott Siemens esten Dr. Kallai Árpád főigazgató vette át.

A Siemens és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér együttműködésének jóvoltából a projekteket 2014. december 1-jétől az utazóközönség is megismerheti. A pályázatokból készült installáció a repülőtér központi várócsarnokában, a SkyCourtban két hónapon keresztül megtekinthető lesz.

 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyiek sikere a szépségiparban

Vásárhelyiek sikere a szépségiparban

A Budapesten rendezett Open Europe Cup 2014 versenyen a Hódmezővásárhelyről érkezett versenyzők közül ketten is felállhattak a dobogóra.
Rossz hír az autóval ingázóknak

Rossz hír az autóval ingázóknak

Fizetős lesz januártól az M0-ás egy része, valamint a 4-es főúttól az M5-ösig. Az M1, az M3, az M5, az M6 és az M7 fővárosi bevezető szakaszait is fizetőssé teszi a kormány.
Zárójelentés -  Az EVP és az Egészségfejlesztési Iroda 2019-es éve

Zárójelentés - Az EVP és az Egészségfejlesztési Iroda 2019-es éve

A tavalyi mérleg szerint, működésük több ezer vásárhelyi és makói embernek hozott pozitív változást az életébe.
A Holtág szerelmese

A Holtág szerelmese

Varga András vásárhelyi fotós évtizedek óta szenvedélyesen megörökíti a Tisza, a Mártélyi Holtág évszakait, ezúttal a téli pihenőjében is varázslatos tájat. Képekkel!
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 
A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

 
Megdolgoztak a sikerért
Megdolgoztak a sikerért Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ez is fűtötte a vásárhelyieket.
 
Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.