Kultúra, oktatásDiákkonferencia a Németh Lászlóban

2015. április 26., vasárnap
 
Diákkonferencia a Németh Lászlóban

Április 26-án Tudományos Diákkonferenciát rendeztek a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium Gyulai József Természettudományos Műhelyben. A konferenciára Szegedről, Szentesről, Csongrádról is érkeztek diákok. Idén a téma ’A Fény Éve’ volt.

 

 


 

Délelőtt a 7-8-os diákok, majd a 9-12. évfolyamosok tartották meg az előadásaikat. előadásai. A prezentációkkal párhuzamosan laborfoglalkozáson vehettek részt a természettudományok iránt érdeklődők, természetesen itt is a téma a fény volt.

A beadott munkákat és a tudományos előadásokat szakmai zsűri értékelte, melynek tiszteletbeli elnöke Gyulai József professzor és a konferencia levezető elnöke Gálné Horváth Ildikó tanárnő volt. Három kategóriát, közte a legjobb fotókat készítőket is díjazták.

 

Eredmények:


1. kategória Prezentáció általános iskolák

  I.             Ambruzs Liliána - Sinka Borbála - Sinka Regina, Németh László Gimnázium, Általános Iskola. Felkészítő tanár: Ladányi-Szittyai Andrea

 II.            Klimó Valentina - Hegedűs Gábor - Epinger Ákos, Németh László Gimnázium, Általános Iskola. Felkészítő tanár: Bodrogi Judit

III.          Gál András - Varga Ákos, Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, Szeged Felkészítő tanár: Kisvárdainé Dusa Mária

Különdíj:  Misku Tamás Lajos - Darabos Ádám, Szentes, Szent Erzsébet Kat. Ált. Iskola. Felkészítő tanár: Farkasné Rakonczai Ágnes

 

2. kategória Prezentáció középiskolások

 

  I.             Blázsik Péter, Csongrádi Batsányi János Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Felkészítő tanár: Törökné Török Ildikó

 II.            Nagy Ágnes, Németh László Gimnázium, Általános Iskola. Felkészítő tanár: Berger József

III.          Rátz Kata és László Anna (10.o.): A fény hatása az emberi elmére, Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, Felkészítő tanár: Tóth Károlyné

Különdíj               Tarján Ádám – Török Balázs  (9.A): A fényforrások és a fénykeltés, Németh László Gimnázium, Általános Iskola. Felkészítő tanár: Kenderesi Mariann

 

3. kategória Fotó

 

  I.             Szabó Adrienne, Németh László Gimnázium, Általános Iskola.

 

 II.            Bánfi Dávid, Liszt Ferenc Ének- zenei Ált. Isk.

 

III.          Sipka Bertalan, Liszt Ferenc Ének- zenei Ált. Isk.

 

Különdíjat kapott:  Barta Zsófia, Németh László Gimnázium, Általános Iskola.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A Kosársuli bejutott a négy közé

A Kosársuli bejutott a négy közé

A kék-sárgák a brillírozó Czibere vezetésével döntötték el a győzelem sorsát az első háromnegyedben a Baja elleni párharc második mérkőzésén.
Kiosztották az idei Gazdálkodj okosan! verseny díjait

Kiosztották az idei Gazdálkodj okosan! verseny díjait

Balassagyarmattól Bácsalmásig, Szolnoktól Kaposvárig érkeztek pályaművek, és természetesen a vásárhelyi Gregus Mátéból, sőt a Bethlenből is volt pályázó. Eredményekkel és képekkel!
Utazási szokások változását hozhatja a tram-train

Utazási szokások változását hozhatja a tram-train

Egy tervezet szerint a busz- és a vasúti menetrend is jelentősen változhat a tram-train üzembe állításakor. Ez jócskán növelheti a kapacitás kihasználtságát.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 18. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 18. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 

És ezt már olvasta?

Parádés játékkal verték a Békést
Parádés játékkal verték a Békést A végéhez közeledik az NB I/B Zöld csoportjának 2020/21-es szezonja. Előnybe került a Kosársuli a párharcban.
 
Tél utáni tragikus füstölgés
Tél utáni tragikus füstölgés Ez a tél sem volt kivétel. Arányaiban Hódmezővásárhely is hozzájárul ahhoz, hogy majdnem annyian halnak meg nálunk évente a légszennyezők miatt, mint Kínában.
 
Gólya fogta nyuszi
Gólya fogta nyuszi Eddig csak a béka, egér, pocok volt terítéken. Most egy különleges fotósorozat szerint egy gólya nyúlra is vadászik. Nincs happy end! Képekkel!
 
Álmainak és képzeletének pillanatai kerülnek a képekre
Álmainak és képzeletének pillanatai kerülnek a képekre Szabó Klára Petra Tornyai-plakettes képzőművész fogadta a látogatókat és tartott gondolatébresztő bemutatót Solo című egyéni kiállításán.
 
Május 4-től látogatható az Őszi tárlat
Május 4-től látogatható az Őszi tárlat Négy új időszaki kiállítás válik (végre) látogathatóvá május 4-étől Hódmezővásárhelyen, a koronavírus-járvány okozta korlátozások feloldását követően.
 
Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma
Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma Ősszel rendezik meg az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda napokat, valamint lesz Juhásztalálkozó is.
 
Hol vannak a fecskéink?
Hol vannak a fecskéink? Ezek a madarak is több száz kilométeres távolságból érzékelik a frontokat, és mivel idehaza még nem megfelelő az időjárás, letáboroztak.