Kultúra, oktatásDiákkonferencia a Németh Lászlóban

2015. április 26., vasárnap
 
Diákkonferencia a Németh Lászlóban

Április 26-án Tudományos Diákkonferenciát rendeztek a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium Gyulai József Természettudományos Műhelyben. A konferenciára Szegedről, Szentesről, Csongrádról is érkeztek diákok. Idén a téma ’A Fény Éve’ volt.

 

 


 

Délelőtt a 7-8-os diákok, majd a 9-12. évfolyamosok tartották meg az előadásaikat. előadásai. A prezentációkkal párhuzamosan laborfoglalkozáson vehettek részt a természettudományok iránt érdeklődők, természetesen itt is a téma a fény volt.

A beadott munkákat és a tudományos előadásokat szakmai zsűri értékelte, melynek tiszteletbeli elnöke Gyulai József professzor és a konferencia levezető elnöke Gálné Horváth Ildikó tanárnő volt. Három kategóriát, közte a legjobb fotókat készítőket is díjazták.

 

Eredmények:


1. kategória Prezentáció általános iskolák

  I.             Ambruzs Liliána - Sinka Borbála - Sinka Regina, Németh László Gimnázium, Általános Iskola. Felkészítő tanár: Ladányi-Szittyai Andrea

 II.            Klimó Valentina - Hegedűs Gábor - Epinger Ákos, Németh László Gimnázium, Általános Iskola. Felkészítő tanár: Bodrogi Judit

III.          Gál András - Varga Ákos, Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, Szeged Felkészítő tanár: Kisvárdainé Dusa Mária

Különdíj:  Misku Tamás Lajos - Darabos Ádám, Szentes, Szent Erzsébet Kat. Ált. Iskola. Felkészítő tanár: Farkasné Rakonczai Ágnes

 

2. kategória Prezentáció középiskolások

 

  I.             Blázsik Péter, Csongrádi Batsányi János Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Felkészítő tanár: Törökné Török Ildikó

 II.            Nagy Ágnes, Németh László Gimnázium, Általános Iskola. Felkészítő tanár: Berger József

III.          Rátz Kata és László Anna (10.o.): A fény hatása az emberi elmére, Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, Felkészítő tanár: Tóth Károlyné

Különdíj               Tarján Ádám – Török Balázs  (9.A): A fényforrások és a fénykeltés, Németh László Gimnázium, Általános Iskola. Felkészítő tanár: Kenderesi Mariann

 

3. kategória Fotó

 

  I.             Szabó Adrienne, Németh László Gimnázium, Általános Iskola.

 

 II.            Bánfi Dávid, Liszt Ferenc Ének- zenei Ált. Isk.

 

III.          Sipka Bertalan, Liszt Ferenc Ének- zenei Ált. Isk.

 

Különdíjat kapott:  Barta Zsófia, Németh László Gimnázium, Általános Iskola.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A Kosársuli bejutott a négy közé

A Kosársuli bejutott a négy közé

A kék-sárgák a brillírozó Czibere vezetésével döntötték el a győzelem sorsát az első háromnegyedben a Baja elleni párharc második mérkőzésén.
Kiosztották az idei Gazdálkodj okosan! verseny díjait

Kiosztották az idei Gazdálkodj okosan! verseny díjait

Balassagyarmattól Bácsalmásig, Szolnoktól Kaposvárig érkeztek pályaművek, és természetesen a vásárhelyi Gregus Mátéból, sőt a Bethlenből is volt pályázó. Eredményekkel és képekkel!
Megerősítették eddigi helyüket a tabellán

Megerősítették eddigi helyüket a tabellán

Az NB I/B Zöld csoportjának 18. fordulójában azt az EKE Eger KOK-ot fogadta szombat este a Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata.
Ásó kapa és nagyharang

Ásó kapa és nagyharang

A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum, a 20. századtól kezdődően napjainkig várják az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit.
 

És ezt már olvasta?

Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak Az online térben megrendezett Diákok Őszi Tárlatára különösen magas volt az érdeklődés az általános iskola alsó tagozatos diákjai és a középiskolások körében. Díjazottak névsora.
 
Régészek a nyomvonalon
Régészek a nyomvonalon A Tornyai János Múzeum régészeinek eredményei újabb apróbb mozaikokkal gazdagították a Hódmezővásárhely múltjáról alkotott ismereteket.
 
Gazdálkodj okosan 2021.
Gazdálkodj okosan 2021. 15 milliárd forintos főösszegű költségvetésből gazdálkodik idén az önkormányzat. Elhangzott az is, hogy számos fölösleges kiadást tartalmaz a költségvetés.
 
Helyreállt a vasúti közlekedés
Helyreállt a vasúti közlekedés A kivitelezésben érintett vasúti pályaszakasz alkalmas lesz a Szeged—Békéscsaba vasútvonalon a 100 km/órás sebességgel történő közlekedésre.
 
Bombariadó miatt leállt a Kormányhivatal
Bombariadó miatt leállt a Kormányhivatal

Hódmezővásárhelyen a Kormányhivatalban veszik át a háziorvosok a koronavírus elleni vakcinát. Felmerül a kérdés, van-e összefüggés a vakcina kiadása és a bombariadó között

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 7. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 7. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Kettős Kosársuli győzelem Óbudán
Kettős Kosársuli győzelem Óbudán Felnőtt- és U20-as együttesünk is végletekig kiélezett, a bajnokság szempontjából nagyon értékes meccseket nyert meg a Kaszások Sportcsarnokban.