SportCél az ötödik hely

2022. április 16., szombat
 
Cél az ötödik hely

A negyedik negyeddöntős meccsel folytatódott a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-DEAC U23 párharc az NB I/B Zöld csoportjának felsőházi rájátszásában.

 

 

 


 

A helyzet egyértelmű volt: a Kosársuli egy győzelemmel a vasárnapi, mindent eldöntő ötödik mérkőzést harcolhatta volna ki, míg vendégsiker esetén a debreceniek 3-1-gyel lezárhatták volna a csatát, bejutva ezáltal a Cegléd elleni elődöntőbe. A vásárhelyi együttes bízhatott abban, hogy az első, sima debreceni győzelmet hozó meccs (71-47) után a Hódtói Sportcsarnokban sikerült egyenlíteni (77-62), és az újabb debreceni találkozó is egészen sokáig szorosan alakult (69-57).

 

A kezdés előtt dr. Elek Andrásra, a Kosársuli tavaly április 17-én elhunyt alapítóelnökére emlékezett a csarnok - talán Bandi bá' is örömmel nézte fentről, hogy szép számmal látogattak ki a nézők a nagypénteki meccsre. 

 

Intenzíven kezdődött a játék, mindkét csapat jól kezdett támadásban. A vendégektől Balázsi villogott, míg a Kosársulit Kelemen pontjai repítették, a két említett játékos az első öt percben összesen 15 pontot szórt, 8-7-es elosztással Kelemen javára. A negyed közepén Burko fejezett be szépen egy ziccert, majd Bodócsi 2+1-e adta meg az alaphangot a Varga Ákos triplájával záruló 7-0-s szériához (21-13 a 9. perc elején). A negyed végén Bodócsi triplájánál már tíz pont volt a különbség, de Ságodi, valamint Balázsi kosarai közelebb hozták a debrecenieket (24-18).

 

A második negyed elején folytatódott Bodócsi remeklése, triplája, valamint kettese után kialakult az addigi legnagyobb vásárhelyi előny (31-20), időt is kért Andjelko Mandic. A legjobbkor tette, hiszen 5-0-s sorozattal zárkózott közelebb a DEAC, majd a negyed közepén Balázsi olvasztotta négypontosra a különbséget. Ekkor Pavlovic, majd Burko kapta össze kosaraival és lepattanóival a Kosársulit, a 19. percben, 39-32-nél ismét össze kellett hívnia csapatát a vendégek vezetőedzőjének. Ismét 5-0 volt a válasz a részükről, igaz, a vezetést nem tudták átvenni, köszönhetően Burko és Pavlovic újabb közelijének. A félidőt Pollák kettese zárta, 43-39-cel mehettek pihenőre a felek.

 

A szünetben a Kosársuli díjazta március hónap legjobb játékosait: a lányoknál az U14-es csapat legeredményesebb játékosa, a felnőttek között is lehetőséghez jutó Szűcs Regina, míg a fiúknál az U16-os csapat egyik vezére, a hónapban 24 pontot átlagoló Kruzslicz Alex kapott elismerést.

 

A harmadik negyed tehát úgy indult, hogy a szoros, jó színvonalú meccs egészen a végjátékig kiélezett lesz - végül abszolút nem így alakult. A DEAC ugyanis Pollák triplájával már a 21. percben átvette a vezetést, és Fábián közelije után, a 22. perctől már ki sem adták a kezükből az előnyt. Védekezésben és támadásban is sikerült ritmust és tempót váltaniuk, ezzel a sebességgel pedig nem tudott mit kezdeni a hirtelen széteső Kosársuli, noha a 25. percig tartotta magát a csapat. Neuwirth két hárompontosa, majd Kovács kettese villámgyorsan tízre növelte a differenciát (50-60 a 26. percben), majd Pollák és Gáspár tette teljessé a 12-0-s rohamot. Innen már nem volt visszaút, pláne úgy, hogy a 10-33-mal záruló negyed végén már a húsz pontot súrolta a debreceniek előnye (53-72).

 

A sok eladott labda mellett az egyéni teljesítmények is visszaestek a Kosársulinál, egyedül a dupla-duplával záró Burko dicsérni való centerjátéka tartotta a tisztes távolságot, de a végjátékban így is őrölni tudott a DEAC. A 36. percben már huszonöt ponttal mentek a vendégek, majd a 39. percben a harmincat is átlépte a vendégek előnye, hogy a végén Udemezue triplája állítsa be a 100-67-es, teljesen megérdemelt győzelmüket. A debreceniek tehát készülhetnek a Cegléd ellen (a másik ágon Győr-Újpest elődöntőt rendeznek), míg a Kosársuli a Kecskemét ellen folytatja a bajnokságot.

 

NB I/B Zöld csoport, rájátszás, negyeddöntő, 4. mérkőzés:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-DEAC U23 67-100 (24-18, 19-21, 10-33, 14-28)

Hódtói Sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Földi, Borgula, Drenyovszki

Kosársuli: Pavlovic 8, Knyur -, Kelemen 9/3, Varga Á. 6/3, Varga Z. 7/3
Cserék: Burko 18, Bodócsi 11/6, Bálint 5, Vejinovic 3, Megyesi -, Nánási -, Kass -
Edzőpáros: Utasi Gábor, Szablics Péter

DEAC: Pollák 10/6, Neuwirth 19/15, Balázsi 17/3, Kovács 13/3, Fábián 8
Cserék: Gáspár 16, Ságodi 14/3, Udemezue 3/3, Czermann -
Vezetőedző: Andjelko Mandic


A párharc végeredménye: 3-1 a DEAC javára

 

Utasi Gábor értékelése: "Hosszú volt a párharc, jobban bírta a DEAC, mi pedig elfáradtunk. Gratulálok az ellenfélnek!"

 

A Kosársuli célja így az 5. hely megszerzése lehet. Az 5-8. pozíciók eldöntéséért az első párharcot a Kecskemét ellen játssza a csapat.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

14 éve ment el örökre Vásárhely szülötte

14 éve ment el örökre Vásárhely szülötte

Felívelő zenei pályafutása váratlanul tört ketté. A művelt, kellemes, szellemes, udvarias csevegő az ország "Antalimije" lett. Lételeme volt a humor, az önirónia.
Emlék-képek 4.

Emlék-képek 4.

Emlékek a város kulturális életéből. A Vásárhelyi Hírek fotóarchívumából ezúttal egy 2012 tavaszi eseményt varázsoltunk elő. Húsvét a Tájházban.
Néhány napig a tapsifüles a sztár - de aztán?

Néhány napig a tapsifüles a sztár - de aztán?

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete szerint csak akkor vegyünk nyulat húsvétra, ha hosszú távon szeretnénk elkötelezni magunkat.
Virágvasárnap Jézus Krisztus jeruzsálemi bevonulására emlékeznek a keresztyének

Virágvasárnap Jézus Krisztus jeruzsálemi bevonulására emlékeznek a keresztyének

A húsvét előtti vasárnap, a római egyház elnevezése szerint Dominica palmarum, azaz pálma-vasárnap.
 
Hirdetés http://www.szegediborfesztival.hu/
Hirdetés

És ezt már olvasta?

Kitűzték a mártélyi választás időpontját
Kitűzték a mártélyi választás időpontját Dr. Putz Anita polgármester szerint, volt idő, amikor Mártélynak az uniós forrásokból 15-öd rész sem jutott, mint a szomszédos Székkutasnak.
 
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen A Hódmezővásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub minden versenyezni vágyó kosarast várnak Vásárhelyről és térségéből.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Végeredmény a 6. helyezés lett
Végeredmény a 6. helyezés lett A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli összesen 17 győzelemmel, 1 döntetlennel és 16 vereséggel zárta a 2021/22-es szezont az NB I/B Zöld csoportjában
 
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos A Németh László Gimnázium 9. osztályos diákja, amellett, hogy kitűnő tanuló, eddigi sportolói pályafutása során már több érmes helyezést is elért.
 
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon Harminckilenc egyesület küzdött meg az érmekért a Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokságon. A vásárhelyi HÓD-TRI és ÖTTUSA csapata érmeket is szerzett.
 
Fókuszban az agrárium
Fókuszban az agrárium Az agrárátárca a korábiakhoz képest négy és félszer többet szeretne gazdaságfejlesztésre, kétszer annyit zöldítésre, másfélszer annyit tudásátadásra és generációváltásra fordítani.