Kék hírekBetörtek az orvosi rendelőbe, hogy kifizessék az ügyvédet

2011. augusztus 2., kedd
 
Betörtek az orvosi rendelőbe, hogy kifizessék az ügyvédet

Azt is megbeszélték, hogy a monitorok értékesítéséből származó pénzt a 48 éves férfi ellen folyamatban lévő másik büntető ügyben felmerülő ügyvédi költségekre fordították volna.

 

 

Képünkön a csanádpalotai orvosi rendelő (VH archív)

 

 

Két csanádpalotai férfi tört be a helyi orvosi rendelőbe július 30-ra virradó éjszaka. A tolvajok az orvosok által használt monitorokat vitték magukkal. A Pitvarosi Rendőrőrs és a Makói Rendőrkapitányság nyomozói elfogták őket és visszaadták a lopott tárgyakat a rendelőnek. A pénzt ügyvédre költötték volna.

Vasárnap este érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére a bűncselekményről. Ezzel párhuzamosan az is a nyomozók tudomására jutott, hogy aznap éjszaka egy csanádpalotai büfébe is betörtek, ahonnan szeszes italokat és készpénzt vittek el.

A Pitvarosi Rendőrőrs és a Makói Rendőrkapitányság nyomozói azonnal helyszíni szemlébe és adatgyűjtésbe kezdtek. Ennek során gyorsan a rendőrség látókörébe került két helybeli lakos, akik ellen már hasonló ügyek miatt folyt és jelenleg is folyik büntetőeljárás. A házkutatások során a nyomozók meg is találták és lefoglalták a lopott monitorokat illetve a szeszes italokat.

A 29 éves férfi kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Elmondta a nyomozóknak, hogy előre kitervelték a bűncselekményeket. Azt is megbeszélték, hogy a monitorok értékesítéséből származó pénzt a 48 éves férfi ellen folyamatban lévő másik büntető ügyben felmerülő ügyvédi költségekre fordították volna.

A Makói Rendőrkapitányság mindkét férfit őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. Ellenük dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség a monitorokat még hétfőn visszaadta az orvosi rendelőnek, így nem kényszerültek új eszközök azonnali beszerzésére a gyógyító munkához.

 

Olvassa el ezt is!

491 iskola kért iskolaőröket

491 iskola kért iskolaőröket

Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumhoz tartozó két iskola kivételével vásárhelyi oktatási intézmény neve nem szerepel a listán.
Az ország Imruskája 85 éves lenne

Az ország Imruskája 85 éves lenne

A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 85 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 29. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 29. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Halálos baleset Vásárhelynél a 47-esen

Halálos baleset Vásárhelynél a 47-esen

50 év körüli férfi vezette azt a személyautót, amely kisodródott, majd felborult Vásárhely határában a motocross pályához vezető bekötőút közelében.
 

És ezt már olvasta?

Véget ért a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor
Véget ért a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor A táborozás végén szakmai zsűri válogatta ki azt a mintegy hatvan művet, melyeket az idei alkotótábor jövő évi beszámoló kiállításán állítják ki az Alföldi Galériában.
 
Mozgás éjszakája idén is
Mozgás éjszakája idén is Hatodik alkalommal rendezik meg a Mozgás Éjszakáját Hódmezővásárhelyen és Makón, valamint a Hódmezővásárhelyi és Makói járás településein.
 
Hullámverés
Hullámverés Még mindig nem látszik, hogy nyugvópontra kerülne a Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC egybeolvadása, azzal együtt, hogy ennek határideje augusztus 17-e.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is Jó esélyük van beiratkozni valamelyik egyetemre azoknak is, akik tavasszal nem jelentkeztek a felsőoktatásba, de azóta meggondolták magukat.
 
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak Július 31-én tartotta küldöttgyűlését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szegeden, a kamarai székházban.
 
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében Augusztus elsejétől érvényes Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. Az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.