Kék hírekBetörtek az orvosi rendelőbe, hogy kifizessék az ügyvédet

2011. augusztus 2., kedd
 
Betörtek az orvosi rendelőbe, hogy kifizessék az ügyvédet

Azt is megbeszélték, hogy a monitorok értékesítéséből származó pénzt a 48 éves férfi ellen folyamatban lévő másik büntető ügyben felmerülő ügyvédi költségekre fordították volna.

 

 

Képünkön a csanádpalotai orvosi rendelő (VH archív)

 

 

Két csanádpalotai férfi tört be a helyi orvosi rendelőbe július 30-ra virradó éjszaka. A tolvajok az orvosok által használt monitorokat vitték magukkal. A Pitvarosi Rendőrőrs és a Makói Rendőrkapitányság nyomozói elfogták őket és visszaadták a lopott tárgyakat a rendelőnek. A pénzt ügyvédre költötték volna.

Vasárnap este érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére a bűncselekményről. Ezzel párhuzamosan az is a nyomozók tudomására jutott, hogy aznap éjszaka egy csanádpalotai büfébe is betörtek, ahonnan szeszes italokat és készpénzt vittek el.

A Pitvarosi Rendőrőrs és a Makói Rendőrkapitányság nyomozói azonnal helyszíni szemlébe és adatgyűjtésbe kezdtek. Ennek során gyorsan a rendőrség látókörébe került két helybeli lakos, akik ellen már hasonló ügyek miatt folyt és jelenleg is folyik büntetőeljárás. A házkutatások során a nyomozók meg is találták és lefoglalták a lopott monitorokat illetve a szeszes italokat.

A 29 éves férfi kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Elmondta a nyomozóknak, hogy előre kitervelték a bűncselekményeket. Azt is megbeszélték, hogy a monitorok értékesítéséből származó pénzt a 48 éves férfi ellen folyamatban lévő másik büntető ügyben felmerülő ügyvédi költségekre fordították volna.

A Makói Rendőrkapitányság mindkét férfit őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. Ellenük dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség a monitorokat még hétfőn visszaadta az orvosi rendelőnek, így nem kényszerültek új eszközök azonnali beszerzésére a gyógyító munkához.

 

Olvassa el ezt is!

Innovációk a fürdőszobában

Innovációk a fürdőszobában

Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
Kemény meccsek - félig győzelem

Kemény meccsek - félig győzelem

Az U20-asoknál a végjátékban a higgadtabb játék döntőnek bizonyult. A felnőtt csapatnál gyakorlatilag már az első félidőben eldőltek az érdemi dolgok.
Még nincs tervben a Honvédelmi Sportközpont

Még nincs tervben a Honvédelmi Sportközpont

Öt városban kezdhetik el az építkezést. Első körben többek között Hódmezővásárhely is kapott volna lőteret, a Kiserdő sor környékén.
Az amerikai nagykövet helyettese Vásárhelyen

Az amerikai nagykövet helyettese Vásárhelyen

A Vásárhelyi Híreket arról tájékoztatta az Egyesült Államok Nagykövetségének sajtóosztálya, hogy Vásárhelyre látogat Marc Dillard, aki Márki-Zay Péter polgármesterrel találkozik.

 

És ezt már olvasta?

A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

 
Megdolgoztak a sikerért
Megdolgoztak a sikerért Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ez is fűtötte a vásárhelyieket.
 
Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában Nemes Fekete Edit alkotásai összekötik a történelmi Délvidéket, a most Vajdaságként ismert territóriumot és a Dél-Alföldet, így Hódmezővásárhelyt is.
 
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen Mártélyon megnézték azokat az, elmúlt évek során némileg elhanyagolttá vált létesítményeket, amelyek annak idején norvég finanszírozással valósultak meg.
 
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő Ez az első két magyar város amelyet nem konkrét esemény kapcsán, hanem a két város vezetőinek, gazdasági szereplőinek megismerése miatt keresett fel.  
 
Zárójelentés - Az EVP és az Egészségfejlesztési Iroda 2019-es éve
Zárójelentés -  Az EVP és az Egészségfejlesztési Iroda 2019-es éve A tavalyi mérleg szerint, működésük több ezer vásárhelyi és makói embernek hozott pozitív változást az életébe.