MozaikBáli szezon - báli ruha 2011.

2010. december 7., kedd
 

Ecker Szilvia - ESSENDE - ruhái nélkül ma már nincs Hódmezővásárhelyen társasági élet. Így van ez a báli szezonban is.

Minden évben időben kell bejelentkeznie annak, aki a báli ruhát akar nála varratni.

Ruhaterveivel, anyagainak és színének a megválasztásában a viselője külső jegyeit maximálisan figyelembe veszi. Ez filozófiájának lényege is.     

 

 

Báli trend 2010-2011.

 

Ecker Szilvia a báli divatról

 

Külön kell választani a hétköznapi trendet a báli trendtől. A báli ruházat ugyanis nem követi annyira az aktuális divatirányzatokat, mint például a felsőruházat.

Megfigyelhető volt már az előző szezonban, de most még inkább, hogy az abroncsos nagy báli ruhák már kevésbé népszerűek. Ez egy körülbelül 10 éve tartó báli ruhadivat irányzat fokozatos átalakulását jelenti. Most inkább a finom vezetésű, lágy anyagok dominálnak. A hagyományosan élő fekete szín mellé, 2011-ben bejönnek a mélyebb árnyalatú színek, a mustársárga, a mélyvörös, a mélypadlizsán, finom, lágy esésű muszlinokból. Persze azért ezeknek van tartásuk, mert  ugyanúgy rejtetten alá vannak halcsontozva. Jelenleg még itt Csongrád megyében és talán még sok helyen él az a nézet, ha már vesznek báli ruhát, azt később is akarják használni. Ezért előnyben részesítik a kétrészest, mert azt egy nadrággal, egy szoknyával még színházba, egyéb helyre fel tudják venni, ahová nem kell a báli szoknya. Viszont ha a trendet nézzük, az egybeszabott ruha a divat. Ugyanúgy alá van halcsontozva mint a fűző, csak el van rejtve. Előnye, az is hogy gyönyörű tartást ad. Inkább a lágyesésű természetes kézi festésű és a nagyon finoman gyöngyözött anyagok mennek most. Kerülni kellene a függönyszerű organzából, meg a függönycsipkéből készült báli ruhákat. Sokan sajnos még a tavalyi Operabálon is viseltek ilyen anyagból készült ruhát.

 

2011-ben bejönnek a mélyebb árnyalatú színek

 

A nem megfelelő anyagválasztás erősen befolyásolja a ruha minőségét. Ha az ember rászánja magát hogy bálba megy, válasszon gondosan anyagot, mert egyáltalán nem biztos hogy jelentős plusz költség ha igényes  ruhára való anyagból varrat.

Sokszor előfordul, hogy valaki megint bálba készül, de nyilván nem szeretne ugyanabban a ruhában menni, de még nincs ötlete sem. Ilyenkor megmutatom az anyagmintáimat, elmondom az elképzeléseimet, mi az ami jól állna. Elég gyakran előfordul, hogy interneten, vagy divatlapban  kinéznek egy ruhát és megkérdezik jól állna-e?

Konfekcióból is lehet báli ruhát választani, vannak nagyon szép ruhák, de úgy gondolom amennyiért megvenné a konfekciót, annyiból varratva talán még jobb minőségű, méghozzá az alakjához pontosan illeszkedő  báli ruhája lehet. Az utóbbi években a hölgyek testsúlya is mintha változott volna, ami szintén megnehezíti a készruha kiválasztását. A varratással pedig az alakhoz legelőnyösebb báli ruha készülhet.

 

A harmonikus megjelenéshez mindennek passzolnia kell

 

Akik hozzám jönnek varratni, általában tisztában vannak azzal, hogy az alakjuknak mi a legelőnyösebb. Viszont az egyéniségükhöz legjobban passzoló színek megválasztásában kevésbé járatosak. Mindenkinek megvan a saját színpalettája, azon belül hogy  hova tartoznak, azzal már sokan nincsenek tisztában. Mivel foglalkozom stílustanácsadással, amikor eljönnek hozzám és a haj, a bőr, a szemszín alapján megfestem a színpalettájukat és megnézzük melyik évszakba tartozik, aminek eredményeként tudatosan választjuk ki a neki legmegfelelőbb színeket.

 

Ecker Szilvia

E-mail: essende@freemail.hu

Telefonszám: 62/636-689

Mobil: 06/30/268-5130

Levelezési cím:

6800 Hódmezővásárhely

Agyag u.1.

 

 

Olvassa el ezt is!

Együtt megélt történelem - idősek és fiatalok bevonásával

Együtt megélt történelem - idősek és fiatalok bevonásával

A személyes visszaemlékezések feltárására és megőrzésére indul kezdeményezés Hódmezővásárhelyen az oral-history, az elbeszélt történelem módszerével
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen

Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen

A Mezőgazdasági Kar első ízben rendez Erasmus Week rendezvénysorozatot, melynek apropója a Wellman Oszkár Nemzetközi Tudományos Konferencia.
A szakma kiváló tanulója döntő Vásárhelyen

A szakma kiváló tanulója döntő Vásárhelyen

A 3 napos döntőt Dél Alföld egyik legjelentősebb agrárképző intézménye, a Gregus Máté Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola rendezi.
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül

Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül

Már több, mint félszáz fellépő ismert az idei nyárzáró buli előadói közül. Ne feledjük: augusztus 28-31, Szegedi Partfürdő.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 14. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit Átadták a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítói részére meghirdetett elismeréseket. A háromnapos rendezvényen 220 kiállító lesz.
 
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja

A vásárhelyi zsinagóga órája mind a mai napig azt az időpontot, 10 óra 10 percet mutatja, amikor 1944. június 16-án elhurcoltak a városból 737 zsidó polgárt.

 
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt Egy idős hódmezővásárhelyi nőt beengedett a lakásába, mivel segített neki a táskái cipelésében.
 
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot A Veszprém remek csapatmunkával, demoralizáló triplákkal és szoros védekezéssel hasonló módon lerohanta a kezdés után a Vásárhelyi Kosársulit.
 
Az egészséges bőr, haj, köröm a táplálkozással kezdődik
Az egészséges bőr, haj, köröm a táplálkozással kezdődik Sokan a krémektől várják a csodát, pedig a bőr mégiscsak belülről épül: sejtjei a véráramon keresztül kapják a szükséges anyagokat, tehát szoros kapcsolatban van a vér- és nyirokkeringéssel, a belső szervekkel, az idegrendszerrel.
 
A szezon meccsének is beillő találkozó volt
A szezon meccsének is beillő találkozó volt Kétszeri hosszabbításba torkolló mérkőzést játszott egymással a Vásárhelyi Kosársuli és a Veszprém április 11-én este a Hódtói Sportcsarnokban.