MozaikBáli szezon - báli ruha 2011.

2010. december 7., kedd
 

Ecker Szilvia - ESSENDE - ruhái nélkül ma már nincs Hódmezővásárhelyen társasági élet. Így van ez a báli szezonban is.

Minden évben időben kell bejelentkeznie annak, aki a báli ruhát akar nála varratni.

Ruhaterveivel, anyagainak és színének a megválasztásában a viselője külső jegyeit maximálisan figyelembe veszi. Ez filozófiájának lényege is.     

 

 

Báli trend 2010-2011.

 

Ecker Szilvia a báli divatról

 

Külön kell választani a hétköznapi trendet a báli trendtől. A báli ruházat ugyanis nem követi annyira az aktuális divatirányzatokat, mint például a felsőruházat.

Megfigyelhető volt már az előző szezonban, de most még inkább, hogy az abroncsos nagy báli ruhák már kevésbé népszerűek. Ez egy körülbelül 10 éve tartó báli ruhadivat irányzat fokozatos átalakulását jelenti. Most inkább a finom vezetésű, lágy anyagok dominálnak. A hagyományosan élő fekete szín mellé, 2011-ben bejönnek a mélyebb árnyalatú színek, a mustársárga, a mélyvörös, a mélypadlizsán, finom, lágy esésű muszlinokból. Persze azért ezeknek van tartásuk, mert  ugyanúgy rejtetten alá vannak halcsontozva. Jelenleg még itt Csongrád megyében és talán még sok helyen él az a nézet, ha már vesznek báli ruhát, azt később is akarják használni. Ezért előnyben részesítik a kétrészest, mert azt egy nadrággal, egy szoknyával még színházba, egyéb helyre fel tudják venni, ahová nem kell a báli szoknya. Viszont ha a trendet nézzük, az egybeszabott ruha a divat. Ugyanúgy alá van halcsontozva mint a fűző, csak el van rejtve. Előnye, az is hogy gyönyörű tartást ad. Inkább a lágyesésű természetes kézi festésű és a nagyon finoman gyöngyözött anyagok mennek most. Kerülni kellene a függönyszerű organzából, meg a függönycsipkéből készült báli ruhákat. Sokan sajnos még a tavalyi Operabálon is viseltek ilyen anyagból készült ruhát.

 

2011-ben bejönnek a mélyebb árnyalatú színek

 

A nem megfelelő anyagválasztás erősen befolyásolja a ruha minőségét. Ha az ember rászánja magát hogy bálba megy, válasszon gondosan anyagot, mert egyáltalán nem biztos hogy jelentős plusz költség ha igényes  ruhára való anyagból varrat.

Sokszor előfordul, hogy valaki megint bálba készül, de nyilván nem szeretne ugyanabban a ruhában menni, de még nincs ötlete sem. Ilyenkor megmutatom az anyagmintáimat, elmondom az elképzeléseimet, mi az ami jól állna. Elég gyakran előfordul, hogy interneten, vagy divatlapban  kinéznek egy ruhát és megkérdezik jól állna-e?

Konfekcióból is lehet báli ruhát választani, vannak nagyon szép ruhák, de úgy gondolom amennyiért megvenné a konfekciót, annyiból varratva talán még jobb minőségű, méghozzá az alakjához pontosan illeszkedő  báli ruhája lehet. Az utóbbi években a hölgyek testsúlya is mintha változott volna, ami szintén megnehezíti a készruha kiválasztását. A varratással pedig az alakhoz legelőnyösebb báli ruha készülhet.

 

A harmonikus megjelenéshez mindennek passzolnia kell

 

Akik hozzám jönnek varratni, általában tisztában vannak azzal, hogy az alakjuknak mi a legelőnyösebb. Viszont az egyéniségükhöz legjobban passzoló színek megválasztásában kevésbé járatosak. Mindenkinek megvan a saját színpalettája, azon belül hogy  hova tartoznak, azzal már sokan nincsenek tisztában. Mivel foglalkozom stílustanácsadással, amikor eljönnek hozzám és a haj, a bőr, a szemszín alapján megfestem a színpalettájukat és megnézzük melyik évszakba tartozik, aminek eredményeként tudatosan választjuk ki a neki legmegfelelőbb színeket.

 

Ecker Szilvia

E-mail: essende@freemail.hu

Telefonszám: 62/636-689

Mobil: 06/30/268-5130

Levelezési cím:

6800 Hódmezővásárhely

Agyag u.1.

 

 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 7. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 7. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Enni jó volt az őskorban is - Gasztrotörténelem

Enni jó volt az őskorban is - Gasztrotörténelem

A bronzkori szamócatorta. Elkészíthető receptek az ókorból. Főzzünk együtt az ókori rómaiakkal! Gyulai Ferenc a Szent István Egyetem tanára, az MTA doktora kulináris kiránulása a Vásárhelyi Hírekben!   I. rész

 

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok

Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
Meg kellett küzdeniük a pontokért

Meg kellett küzdeniük a pontokért

Folytatódott az NB II-es női kézilabda-bajnokság a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club számára. A lányok nagyarányú győzelmet arattak.
 

És ezt már olvasta?

Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak Az online térben megrendezett Diákok Őszi Tárlatára különösen magas volt az érdeklődés az általános iskola alsó tagozatos diákjai és a középiskolások körében. Díjazottak névsora.
 
Régészek a nyomvonalon
Régészek a nyomvonalon A Tornyai János Múzeum régészeinek eredményei újabb apróbb mozaikokkal gazdagították a Hódmezővásárhely múltjáról alkotott ismereteket.
 
Gazdálkodj okosan 2021.
Gazdálkodj okosan 2021. 15 milliárd forintos főösszegű költségvetésből gazdálkodik idén az önkormányzat. Elhangzott az is, hogy számos fölösleges kiadást tartalmaz a költségvetés.
 
Ásó kapa és nagyharang
Ásó kapa és nagyharang A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum, a 20. századtól kezdődően napjainkig várják az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit.
 
Helyreállt a vasúti közlekedés
Helyreállt a vasúti közlekedés A kivitelezésben érintett vasúti pályaszakasz alkalmas lesz a Szeged—Békéscsaba vasútvonalon a 100 km/órás sebességgel történő közlekedésre.
 
Bombariadó miatt leállt a Kormányhivatal
Bombariadó miatt leállt a Kormányhivatal

Hódmezővásárhelyen a Kormányhivatalban veszik át a háziorvosok a koronavírus elleni vakcinát. Felmerül a kérdés, van-e összefüggés a vakcina kiadása és a bombariadó között

 
Kettős Kosársuli győzelem Óbudán
Kettős Kosársuli győzelem Óbudán Felnőtt- és U20-as együttesünk is végletekig kiélezett, a bajnokság szempontjából nagyon értékes meccseket nyert meg a Kaszások Sportcsarnokban.