MozaikBáli cipő- és táskadivat 2011.

2010. december 5., vasárnap
 

Sok anyukát sokkol a tudat, hogy lánya magas sarkú cipőt akar a báli ruhájához. Még mindig a fekete az uralkodó, de az új trend a strasszokkal, csillogó díszekkel ékesített alkalmi cipő. 

 

Báli trend 2010-2011.

 

Kovácsné Szentirmai Éva, a hódmezővásárhelyi Sandy cipőbolt tulajdonosa a báli cipő- és táskadivatról.

 

A fiatalabb korosztály, de leginkább az első bálozók nehezen váltanak a sportcipőről, a kimondottan elegánsabb báli cipőre. A kényelmes spotcipőkhöz szokott lábak számára küzdelmesek az első lépések a magassarkú cipők felpróbálásakor. A divatlapokban is látható trendek extrémebb képet mutatnak, mint ami aztán a valóságban elfogadnak a lányok. Szeretnének csinosak lenni, de azért a szolidabb lábbeli mellett teszik le a voksot. A báli trend  továbbra is azért egyértelműen a magassarkú cipő. A sarkoknál lehetnek eltérések, de a sarokfazonok a klasszikus tűsarkú cipők fazonjához igazodnak. A cipő orránál viszont az előző évek hosszú, nyújtott fazonja helyett, most inkább a rövid, hegyes a divat. Azok a lányok, akik már voltak bálban, jóval merészebbek egy-egy új alkalmi cipő kiválasztásakor.

 

A járást, a testtartást, a megjelenést befolyásolja

 

Még mindig nagyon számít a racionalitás. Bálozóknál természetesen a ruha az első, a cipő az másodrendű, pedig a megjelenés összképéhez nagyon sokban járul hozzá. Igaz, hogy hosszú muszlinruháknál kevesebbet mutat, de a járást, a testtartást, a megjelenést befolyásolja. A báli cipők színénél továbbra is a fekete az uralkodó, hiszen az ettől eltérő szín kötöttséget jelent. A mostani szezonban viszont a fekete cipők kollekciójában megjelenik a díszítés: strasszokkal, csillogó díszekkel. Azért a báli cipő kínálatban az arany és az ezüst is megtalálható. A nyitótáncos lányoknak stabilan „kötelező” a fehér cipő.

 

A harmonikus megjelenéshez a báli ruha elengedhetetlen kelléke a táska. Természetesen kisméretű táska, amelyben csak a legszükségesebb dolgok férnek. Itt is a fekete a domináló, illetve a strasszokkal, gyöngyökkel díszített kistáska. Nem az a jellemző, hogy a ruhához keresik a hozzá teljes mértékben passzoló táskát, hanem a semlegesebb jellegű táskákat választják. A táskavásárláskor is jellemző az a szemlélet, hogy jó legyen más alkalmakra is.

 

Első a kényelem, a második a kényelem és majd csak talán utána jön a divat

 

A férfiak alkalmi cipőválasztása mindig a legnehezebb. Náluk első a kényelem, a második a kényelem és majd csak talán utána jön a divat. Viszont a férficipőknél változik a trend, mert próbálták megkedveltetni a hosszú hegyes orrú cipőket, de a tervezők és a gyártók is rájöttek, hogy a kényelem döntő tényező. Ezért aztán ismét a rövidebb orrú, lekerekített fazon a divat.

 

A lányok báli cipő választásakor érdekes látni, ahogy az anyukák szembesülnek a ténnyel, hogy bizony a kislányból nagylány lett. Kicsit olyan sokkhatás éri őket és nehezen birkóznak meg a gondolattal, hogy csemetéjük magas sarkú cipőt akar hordani. Viszont ha vásárláskor a nagymama is velük van, ő az aki ilyenkor jóval rugalmasabb.     

 

Olvassa el ezt is!

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok

Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
Megerősítették eddigi helyüket a tabellán

Megerősítették eddigi helyüket a tabellán

Az NB I/B Zöld csoportjának 18. fordulójában azt az EKE Eger KOK-ot fogadta szombat este a Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata.
Helyreáll a vonatközlekedés

Helyreáll a vonatközlekedés

Az elhúzódó felújítás miatt, a többszöri időpont változás után, hamarosan indul a Szeged - Hódmezővásárhely - Békéscsaba közötti vasúti közlekedés. Nézze meg a menetrendet!
Enni jó volt az őskorban is - Gasztrotörténelem

Enni jó volt az őskorban is - Gasztrotörténelem

A bronzkori szamócatorta. Elkészíthető receptek az ókorból. Főzzünk együtt az ókori rómaiakkal! Gyulai Ferenc a Szent István Egyetem tanára, az MTA doktora kulináris kiránulása a Vásárhelyi Hírekben!   I. rész

 

 

És ezt már olvasta?

Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak Az online térben megrendezett Diákok Őszi Tárlatára különösen magas volt az érdeklődés az általános iskola alsó tagozatos diákjai és a középiskolások körében. Díjazottak névsora.
 
Régészek a nyomvonalon
Régészek a nyomvonalon A Tornyai János Múzeum régészeinek eredményei újabb apróbb mozaikokkal gazdagították a Hódmezővásárhely múltjáról alkotott ismereteket.
 
Gazdálkodj okosan 2021.
Gazdálkodj okosan 2021. 15 milliárd forintos főösszegű költségvetésből gazdálkodik idén az önkormányzat. Elhangzott az is, hogy számos fölösleges kiadást tartalmaz a költségvetés.
 
Ásó kapa és nagyharang
Ásó kapa és nagyharang A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum, a 20. századtól kezdődően napjainkig várják az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit.
 
Helyreállt a vasúti közlekedés
Helyreállt a vasúti közlekedés A kivitelezésben érintett vasúti pályaszakasz alkalmas lesz a Szeged—Békéscsaba vasútvonalon a 100 km/órás sebességgel történő közlekedésre.
 
Bombariadó miatt leállt a Kormányhivatal
Bombariadó miatt leállt a Kormányhivatal

Hódmezővásárhelyen a Kormányhivatalban veszik át a háziorvosok a koronavírus elleni vakcinát. Felmerül a kérdés, van-e összefüggés a vakcina kiadása és a bombariadó között

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 7. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 7. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."