KözéletAz önkormányzat és a K’Art között fennálló egyik vitás ügy kipipálva

2012. január 16., hétfő
 
Az önkormányzat és a K’Art között fennálló egyik vitás ügy kipipálva
Megszüntette a Szegedi Törvényszék az adósságrendezési eljárást az önkormányzattal szemben, melyet még szeptemberben kezdeményezett a Balogh Imsi Sportcsarnokot építő és működtető K Art Építészstúdió Zrt.

A városnak a cég által követelt 51 millió forintot nem kell megfizetnie, olvasható a hodmezovasarhely.hu oldalon.

Még az októberi közgyűlésen jelentette be Lázár János polgármester, hogy a K’Art Építészstúdió megbízásából Simonffy György ügyvéd adósságrendezési eljárást kezdeményezett a város ellen a cég 51 millió forintos számlakövetelése alapján. Az önkormányzat vitatta a  követelést, mivel független igazságügyi szakértői vélemény szerint a PPP konstrukcióban épült Balogh Imsi Sportcsarnok beruházója túlárazta a létesítményt. Ennek ellenére cég 51 milliós követelését a város teljesítési letétbe helyzete a bíróságon.

- Az eljárás most ért abba a szakaszába, hogy a Szegedi Törvényszék ez év január 11. napján kézbesített végzésében arról döntött, hogy a K'Art által kezdeményezett adósságrendezési eljárást megszűnteti, tehát első fokon az önkormányzat megnyerte az erre vonatkozó bírói eljárást, így nem indul adósságrendezési eljárás az önkormányzattal szemben - mondta dr. Ambrus Norbert, a Jogi Iroda vezetője.

Mint ismeretes az önkormányzat korábban belső ellenőrzést rendelt el a PPP konstrukcióban épült Balogh Imsi Sportcsarnok ügyében, a kivitelező K’Art Építészstúdió Zrt. vezetője, Kendi Imre azonban elzárkózott attól, hogy az önkormányzat rendelkezésére bocsássa a számlákat, amelyek alapján az építés költségeit igazolni tudja. A sportcsarnokot megvizsgáló független igazságügyi műszaki szakértői vélemény szerint 173 millió 635 ezer forinttal túlárazták a beruházást, eszerint a 2008-óta törlesztő önkormányzatnak mintegy 50 milliót számlázott ki a cég a létesítmény valós értéken felül. A belső ellenőrzést követően az önkormányzat nem teljesítette a cég számláit, ezért a K’Artot képviselő Simonffy György ügyvéd elindította az adósságrendezési eljárást. Lázár János korábban hangsúlyozta: a cég által követelt 51 millió forintot nem azért nem akarta kifizetni az önkormányzat, mert nem tudta, hanem mert jogszerűtlennek tartotta.

- Az önkormányzat az összeget bírósági letétbe helyezte. Ezzel bizonyítva, hogy a teljesítésre való képessége meg lenne, ha a követelés jogszerű lett volna, de nem volt az - tette hozzá dr. Ambrus Norbert.

Az adósságrendezési eljárás megszűntetésével nem ért véget az önkormányzat és a K’Art Építészstúdió Zrt. között fennálló vitás ügy, több eljárás is folyamatban van, olvasható Hódmezővásárhely hivatalos honlapján.
 
 
Forrás: hodmezovasarhely.hu
 

Olvassa el ezt is!

Régészeti pillanatképek

Régészeti pillanatképek

Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
Vádemelés többmilliárdos ÁFA csalás miatt

Vádemelés többmilliárdos ÁFA csalás miatt

Öt éve több elektronikai webáruház, köztük egy Hódmezővásárhelyen is üzletet működtető cég került a NAV látókörébe. Videó a házkutatásokról.

Jól kerestek lányok futtatásából

Jól kerestek lányok futtatásából

Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
Helyi identitás a befőttesüvegben

Helyi identitás a befőttesüvegben

Az EU-s milliókból jutott a kovászos kenyér szakmai fortélyainak elsajátítására, vagy a gyümölcsök és zöldségek hagyományos tartósítási módszereinek megismerésére is.
 

És ezt már olvasta?

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél
Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
 
Lendületben a HLKC NB II-es csapata
Lendületben a HLKC NB II-es csapata Szeptember 12-én elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hetek óta készül. Interjú Dankó Leával.
 
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.
 
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán A szeptember 10-én tartott díszközgyűlésen négy olyan pedagógus vette át díszoklevelét, akiknek aktív élete a tanításról, az oktatásról szólt.
 
Parlagfűmentesítés röptében
Parlagfűmentesítés röptében

Csongrád-Csanád Megyében ismét keresték a levegőből a parlagfűvel fertőzött területeket. A mentesítésről azonban évek óta nincs statisztika.