KözéletAz önkormányzat és a K’Art között fennálló egyik vitás ügy kipipálva

2012. január 16., hétfő
 
Az önkormányzat és a K’Art között fennálló egyik vitás ügy kipipálva
Megszüntette a Szegedi Törvényszék az adósságrendezési eljárást az önkormányzattal szemben, melyet még szeptemberben kezdeményezett a Balogh Imsi Sportcsarnokot építő és működtető K Art Építészstúdió Zrt.

A városnak a cég által követelt 51 millió forintot nem kell megfizetnie, olvasható a hodmezovasarhely.hu oldalon.

Még az októberi közgyűlésen jelentette be Lázár János polgármester, hogy a K’Art Építészstúdió megbízásából Simonffy György ügyvéd adósságrendezési eljárást kezdeményezett a város ellen a cég 51 millió forintos számlakövetelése alapján. Az önkormányzat vitatta a  követelést, mivel független igazságügyi szakértői vélemény szerint a PPP konstrukcióban épült Balogh Imsi Sportcsarnok beruházója túlárazta a létesítményt. Ennek ellenére cég 51 milliós követelését a város teljesítési letétbe helyzete a bíróságon.

- Az eljárás most ért abba a szakaszába, hogy a Szegedi Törvényszék ez év január 11. napján kézbesített végzésében arról döntött, hogy a K'Art által kezdeményezett adósságrendezési eljárást megszűnteti, tehát első fokon az önkormányzat megnyerte az erre vonatkozó bírói eljárást, így nem indul adósságrendezési eljárás az önkormányzattal szemben - mondta dr. Ambrus Norbert, a Jogi Iroda vezetője.

Mint ismeretes az önkormányzat korábban belső ellenőrzést rendelt el a PPP konstrukcióban épült Balogh Imsi Sportcsarnok ügyében, a kivitelező K’Art Építészstúdió Zrt. vezetője, Kendi Imre azonban elzárkózott attól, hogy az önkormányzat rendelkezésére bocsássa a számlákat, amelyek alapján az építés költségeit igazolni tudja. A sportcsarnokot megvizsgáló független igazságügyi műszaki szakértői vélemény szerint 173 millió 635 ezer forinttal túlárazták a beruházást, eszerint a 2008-óta törlesztő önkormányzatnak mintegy 50 milliót számlázott ki a cég a létesítmény valós értéken felül. A belső ellenőrzést követően az önkormányzat nem teljesítette a cég számláit, ezért a K’Artot képviselő Simonffy György ügyvéd elindította az adósságrendezési eljárást. Lázár János korábban hangsúlyozta: a cég által követelt 51 millió forintot nem azért nem akarta kifizetni az önkormányzat, mert nem tudta, hanem mert jogszerűtlennek tartotta.

- Az önkormányzat az összeget bírósági letétbe helyezte. Ezzel bizonyítva, hogy a teljesítésre való képessége meg lenne, ha a követelés jogszerű lett volna, de nem volt az - tette hozzá dr. Ambrus Norbert.

Az adósságrendezési eljárás megszűntetésével nem ért véget az önkormányzat és a K’Art Építészstúdió Zrt. között fennálló vitás ügy, több eljárás is folyamatban van, olvasható Hódmezővásárhely hivatalos honlapján.
 
 
Forrás: hodmezovasarhely.hu
 

Olvassa el ezt is!

Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása

Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása

A most megnyílt tárlaton az ábrázoló vagy absztrakt látásmóddal alkotott, a mártélyi tájat és az ott megélt közösségi élményeket megörökítő hetven mű látható. Képekkel.
Zárójelentés -  Az EVP és az Egészségfejlesztési Iroda 2019-es éve

Zárójelentés - Az EVP és az Egészségfejlesztési Iroda 2019-es éve

A tavalyi mérleg szerint, működésük több ezer vásárhelyi és makói embernek hozott pozitív változást az életébe.
Múltidéző - Aranykincsek a Tornyaiban

Múltidéző - Aranykincsek a Tornyaiban

Hat éve, 2014 januárjában mutatták be azokat a Szikáncson talált aranykincseket, amelyek abban az évben a Tornyai János Múzeum kiállítás-szenzációja lett.
Botrányos közjáték a díjátadón

Botrányos közjáték a díjátadón

Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 

És ezt már olvasta?

Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők
Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző évtizedes sikerszériáját tükrözi. 2018-ban és tavaly is Vásárhelyen rendezték a döntőt.
 
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését A vásárhelyi Ádok János személyében új alelnököt választott idei első ülésén Csongrád Megye Közgyűlése. Megalkották a költségvetést, megyei elismerésekről döntöttek.
 
Vetélkedő a holokauszt nemzetközi emléknapján
Vetélkedő a holokauszt nemzetközi emléknapján Wallenberg nyomán című, országos vetélkedősorozat regionális fordulóját rendezték Hódmezővásárhelyen.
 
Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás
Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás Hárs Gábor harmadik kötetét mutatták be, majd megemlékezés tartottak a kiállítóhelyen. A Hitközség tiltakozik az új vásárhelyi polgári kör miatt. Képekkel.
 
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban A hétvégén fergeteges hangulatú koncerttel örvendeztették meg kis rajongóikat, nagy részük a színpad előtt extázisban énekelt és táncolt.
 
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve Egy elfeledett budapesti mulatónegyedbe, a lágymányosi Konstantinápolyba repíti vissza az olvasókat Borbás Edina legújabb történelmi fikciós regénye.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."