TechTrendÁrtalmas a gyerekeknek az okostelefon?

2021. augusztus 3., kedd
 
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon?

Egyre több gyermek használ mobil eszközöket, ami egészségügyi veszélyeket hordoz magában.

 

 

 

 

 

A német Gyermek- és Ifjúsági Orvosok Szövetsége (BVKJ) szerint a túl fiatalon kezdett okostelefon- és tábla PC-használat egyáltalán nem tesz jót a kicsik fejlődésének, s arra sem jelent garanciát, hogy később emiatt könnyebben boldogulnak majd a munka digitalizált világában.

 

A helytelen eszközhasználat miatt a fiatalok túlterheltek lehetnek, fejfájás és pszichikai megbetegedések léphetnek fel náluk. Problémát jelenthet az is, hogy a szülők elhanyagolják a csemetéiket, mert számukra fontosabb a saját okostelefonjuk, s természetesen mindezt látják, érzékelik a gyermekek.

A szakemberek szerint a gyerekeknek először meg kell tanulniuk a testükkel, az érzéseikkel, a világgal és a más emberekkel tisztában lenniük. Gyakori jelenség azonban a mindennapok során, hogy a fiatalok anélkül foglalkoznak a technikával, hogy értenének hozzá, és tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy kialakulhat náluk a függőség.

Ugyanakkor azt nem tartanák megoldásnak, ha a fiataloknak megtiltanák a digitális technika használatát. Szerintük a tiltás helyett a megértés elvét kellene alkalmazni, s a szülőknek támogatniuk kell a csemetéiket az okostelefonok, a táblagépek és más készülékek megismerésében. A folyamat során tisztázni kell azt is, hogy a gyermek mit tehet és mit nem, mit láthat és mit nem az eszközökön.

Az Association of Teachers and Lecturers (ATL) nevű brit szövetség tagjai szerint ugyan a gyerekek a digitális készülékeket kiválóan kezelik, de más területeken közel sem teljesítenek jól. Sőt, a táblagépet használó gyerekek sokkal rosszabbul teljesítenek a tanulás során és az eszközökkel kapcsolatos függőség károsnak bizonyult a fejlődésük szempontjából.

 
 
Forrás: ATL.co.uk
 

Olvassa el ezt is!

A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett

A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett

Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
Madárinfluenza miatt intézkedtek

Madárinfluenza miatt intézkedtek

Rendkívüli szabályokat vezettek be a baromfitenyésztők számára.
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen

Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen

A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István

A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 

És ezt már olvasta?

A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.
 
Ez volt az ötödik vereség a bajnokságban
Ez volt az ötödik vereség a bajnokságban A Kecskemét otthonában folytatta az NB I/B Zöld csoportját a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. Új vezetőedzője van a csapatnak, Vuk Pavlovics személyében.
 
2023-tól földadó
2023-tól földadó Nyolc igen szavazattal átment az új adórendelet. Évi 80 millió forintra számít az önkormányzat. Az Agrárkamara és MAGOSZ tiltakozó közleményben reagált.
 
Téliesítik a mólókat
Téliesítik a mólókat A móló téliesítési munkáit november utolsó napjaiban megkezdik.