BulvárAranyanyu lehet idén egy vásárhelyi orvosnő is

2015. november 9., hétfő
 
Aranyanyu lehet idén egy vásárhelyi orvosnő is

Hogy a címben leírt teljesüljön, az internetes szavazással sokat tehetnek a vásárhelyiek is. Igaz, az sem kizárt, hogy a zsűri a négy döntősből őt választja.

 

 

 

 


 

Nyolc, az egészségügyben vagy pedagógusként dolgozó nő veheti át idén is a Richter Aranyanyu Díjat, amelyet Rácz Zsuzsa író és a Richter Gedeon Nyrt. alapított.

A 200 ezer forinttal járó elismerést azoknak a köztünk élő hősnőknek ítélik oda, akik nap mint nap sokat tesznek az emberekért, a családokért és a közösségekért. Az Aranyanyu Díjat a november 26-án a díjkiosztó gálán adják át..

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megmozdult az egész ország a Richter Aranyanyu Díj felhívására, melynek célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése. Egy hónap alatt 145 városból és településről csaknem félezer jelölés érkezett a meghirdetett kategóriákban. Bárki ajánlhatott számára kedves pedagógust, egészségügyi szakdolgozót és orvosnőt. A jelölésekből kategóriánként 4 döntőst választottak ki, így összesen 12 Aranyanyu-jelöltet neveztek meg a díj alapítói. Az egyes kategóriák döntősei közül kategóriánként egy-egy díjazottat az öttagú zsűri választja ki, míg a másik díjazottat kategóriánként a közönség választja ki internetes szavazás útján. 

 

Az orvos kategóriában három másik orvosnő mellett van egy hódmezővásárhelyi döntős is, Dr. Kovács Ildikó.


Az Aranyanyu oldalán található ajánlás szerint:

Dr. Kovács Ildikó odaadásáról, szakmai tudásáról híres háziorvos. Pályafutását intenzív terápiás szakorvosként a hódmezővásárhelyi kórházban kezdte, majd éveken át a város szakosított szociális otthonának vezetője és orvosa volt. 1997 óta felnőtt háziorvosként dolgozik, a helyi hajléktalan szálló betegeit is ő látja el. Nem ismer lehetetlent, többször került már olyan helyzetbe orvosként, amiről mindenki azt hitte, hogy nincs megoldás, ám ő soha nem adta fel. Ildikó különös figyelemmel fordul a hátrányos helyzetű emberekhez, tanácsokkal és kézzel fogható segítséggel támogatja őket. Munkája mellett karitatív feladatokból is bőven kiveszi részét: ha kell, palacsintát süt gyermek hittantáborozóknak, Erdély falvait egyetemista kora óta látogatja, lassan tíz éve, hogy egy zsákfaluba visszajár gyógyítani. Az idén többedmagával kezdeményezte a falu lakosságának szervezett szűrését fiatal doktoranduszhallgatók bevonásával. Jelölőjének fia egyike ezeknek a fiatal orvosjelölteknek, akit Ildikó „beoltott” áldozatkészséggel, önzetlenséggel. Ildikó méltó példaképe azoknak a fiataloknak, akik az orvosi szakmát választják hivatásul.

 

Dr. Kovács Ildikóra november 22-ig lehet szavazni  ITT!

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy versenyen három dobogós helyezés

Egy versenyen három dobogós helyezés

A Rövidpályás Szenior Nemzetközi Úszóversenyen ezúttal Nagy Enikő egyedül képviselte a Hódmezővásárhelyi Senior Úszó és Vizilabda Clubot.
Ahol a legnagyobbak ugranak a medencébe

Ahol a legnagyobbak ugranak a medencébe

Imázsfilm készült Vásárhelyről. A cím is olvasható benne és az is, hogy Hódmezővásárhely a boldogság szigete. Most került fel a YouTube-ra. 

Baleset Vásárhelyen

Baleset Vásárhelyen

A mentők két személyt szállítottak kórházba a helyszínről, amikor január 5-én délután két autó ütközött egymással.

Kiegészítő támogatást kapott Vásárhely

Kiegészítő támogatást kapott Vásárhely

A kormánytól Szeged után Hódmezővásárhely önkormányzata kapta Csongrád Csanád megye települései közül a legnagyobb kiegészítő támogatást.
 

És ezt már olvasta?

A szezon eddigi legjobb támadójátéka volt
A szezon eddigi legjobb támadójátéka volt A tabellára nézve csalóka mérkőzést játszott egymással péntek este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és az ELITE Basket.
 
Munkaerőhiány a régióban
Munkaerőhiány a régióban A dél-alföldi régió munkaerőpiacán a betöltetlen pozíciók száma a végzettséget nem igénylő betanított fizikai munkakörökben a legmagasabb.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.1.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.1.hét Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Ezúttal nem körforgalomban történt baleset
Ezúttal nem körforgalomban történt baleset Szemtanúk szerint a tram-train az autót 10-15 méteren tolhatta maga előtt. Az autó vezetője megsérült, mentők szállították el.
 
Vásárhelyi unokázós csalót fogtak el
Vásárhelyi unokázós csalót fogtak el A vásárhelyi nyomozók Budapesten elfogtak egy 22 éves férfit, aki pénzt csalt ki idős emberektől. Többek között 4 milliót csalt ki egy vásárhelyi nőtől
 
Ígéretes évkezdés
Ígéretes évkezdés Nem várt könnyű első meccs 2022-ben a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársulira. Az ellenfél tavaly szeptemberben legyőzte a vásárhelyi csapatot.
 
Sűrítik a tram-train járatokat
Sűrítik a tram-train járatokat 7 plusz járattal bővül a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train menetrendje. Hétvégeken éjszakai járatok is lesznek.