MozaikÁllati jó dolguk van

2011. június 2., csütörtök
 
Állati jó dolguk van

57 ezer csomag hamis keksz, más édességekkel együtt vasúton érkezett a kelebiai határátkelőre még 2010-ben. Június 2-tól már a Vadaspark lakói nassolhatnak belőle.

 

 

 

 

A Főigazgatóság felügyelete alá tartozó tompai Határkirendeltségen a tavalyi év folyamán felderített és lefoglalt 2 szállítmány -  jelenleg már emberi fogyasztásra alkalmatlan - hamis édességet a pénzügyőrök a Szegedi  Vadaspark lakói számára ajánlották fel..

A két szállítmány, több mint 57 ezer csomag keksz más édességekkel együtt vasúton érkezett a kelebiai határátkelőre még 2010-ben - közölte Márkus András regionális főigazgató az adományozás alkalmából rendezett június 2-i sajtótájékoztatón.
A szállítmányok szigorított vizsgálata során a pénzügyőrök különböző, szerzői jogvédelem alatt álló mesefigurákkal ellátott édességeket találtak, amelyekről a szakértők később megállapították, hogy gyártóik jogosulatlanul használták a védjegyeket. A 16 millió forint értékű árut ezért a pénzügyőrség lefoglalta - mondta a dandártábornok.
Az édességeket, mivel már emberi fogyasztásra alkalmatlanok, a pénzügyőrség a hivatalos eljárások lezárultával fölajánlotta a Szegedi Vadasparknak. A határon lefoglalt élelmiszerek megsemmisítésének e speciális módját nem először választották a fináncok. Néhány éve a röszkei átkelőnél lefoglalt cukrot kapott a Szegedi Vadaspark, ezt az itt tartott méhek etetéséhez használták föl. 2009-ben pedig egy illegális búzaszállítmányt és 12 tonnányi szintén a határon lefoglalt paprikát fogyaszthattak el az állatkert lakói.
Veprik Róbert, a vadaspark igazgatója közölte, törekszenek arra, hogy az állatok étrendje is kiegyensúlyozott legyen. Ahogy az emberek, úgy az állatkert lakói sem ehetnek folyton édességet, a pénzügyőrségtől kapott keksz azonban kiválóan alkalmas jutalomfalatnak a majmok vagy a disznófélék, például a pekári malacok számára.

 

Olvassa el ezt is!

Emlékezés a 113 vásárhelyi katonára is

Emlékezés a 113 vásárhelyi katonára is

Az 1943. évi szovjet támadás évfordulóján január 12-én délután fél négykor koszorúzás lesz a Hősök terén álló második világháborús emlékműnél.

Az ezerarcú Mártély

Az ezerarcú Mártély

Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.
Hahó én is itt vagyok!

Hahó én is itt vagyok!

Jó volt a Vásárhelyi Hírek jóslata, arról, hogy lesz január elsején Vásárhelynek újszülött babája. A polgármester már fel is köszöntötte az édesanyát.
Ökumenikus imahét Vásárhelyen

Ökumenikus imahét Vásárhelyen

Vasárnaptól nyolc napon át közösen imádkoznak a magyarországi egyházak a Krisztus-hívők egységéért. Vásárhelyen is csatlakoztak az ökumenikus imahéthez. Napi liturgiák.
 

És ezt már olvasta?

Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők
Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző évtizedes sikerszériáját tükrözi. 2018-ban és tavaly is Vásárhelyen rendezték a döntőt.
 
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését A vásárhelyi Ádok János személyében új alelnököt választott idei első ülésén Csongrád Megye Közgyűlése. Megalkották a költségvetést, megyei elismerésekről döntöttek.
 
Vetélkedő a holokauszt nemzetközi emléknapján
Vetélkedő a holokauszt nemzetközi emléknapján Wallenberg nyomán című, országos vetélkedősorozat regionális fordulóját rendezték Hódmezővásárhelyen.
 
Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás
Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás Hárs Gábor harmadik kötetét mutatták be, majd megemlékezés tartottak a kiállítóhelyen. A Hitközség tiltakozik az új vásárhelyi polgári kör miatt. Képekkel.
 
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban A hétvégén fergeteges hangulatú koncerttel örvendeztették meg kis rajongóikat, nagy részük a színpad előtt extázisban énekelt és táncolt.
 
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve Egy elfeledett budapesti mulatónegyedbe, a lágymányosi Konstantinápolyba repíti vissza az olvasókat Borbás Edina legújabb történelmi fikciós regénye.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."