MozaikÁllati jó dolguk van

2011. június 2., csütörtök
 
Állati jó dolguk van

57 ezer csomag hamis keksz, más édességekkel együtt vasúton érkezett a kelebiai határátkelőre még 2010-ben. Június 2-tól már a Vadaspark lakói nassolhatnak belőle.

 

 

 

 

A Főigazgatóság felügyelete alá tartozó tompai Határkirendeltségen a tavalyi év folyamán felderített és lefoglalt 2 szállítmány -  jelenleg már emberi fogyasztásra alkalmatlan - hamis édességet a pénzügyőrök a Szegedi  Vadaspark lakói számára ajánlották fel..

A két szállítmány, több mint 57 ezer csomag keksz más édességekkel együtt vasúton érkezett a kelebiai határátkelőre még 2010-ben - közölte Márkus András regionális főigazgató az adományozás alkalmából rendezett június 2-i sajtótájékoztatón.
A szállítmányok szigorított vizsgálata során a pénzügyőrök különböző, szerzői jogvédelem alatt álló mesefigurákkal ellátott édességeket találtak, amelyekről a szakértők később megállapították, hogy gyártóik jogosulatlanul használták a védjegyeket. A 16 millió forint értékű árut ezért a pénzügyőrség lefoglalta - mondta a dandártábornok.
Az édességeket, mivel már emberi fogyasztásra alkalmatlanok, a pénzügyőrség a hivatalos eljárások lezárultával fölajánlotta a Szegedi Vadasparknak. A határon lefoglalt élelmiszerek megsemmisítésének e speciális módját nem először választották a fináncok. Néhány éve a röszkei átkelőnél lefoglalt cukrot kapott a Szegedi Vadaspark, ezt az itt tartott méhek etetéséhez használták föl. 2009-ben pedig egy illegális búzaszállítmányt és 12 tonnányi szintén a határon lefoglalt paprikát fogyaszthattak el az állatkert lakói.
Veprik Róbert, a vadaspark igazgatója közölte, törekszenek arra, hogy az állatok étrendje is kiegyensúlyozott legyen. Ahogy az emberek, úgy az állatkert lakói sem ehetnek folyton édességet, a pénzügyőrségtől kapott keksz azonban kiválóan alkalmas jutalomfalatnak a majmok vagy a disznófélék, például a pekári malacok számára.

 

Olvassa el ezt is!

Régészeti pillanatképek

Régészeti pillanatképek

Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
Eifert János: életem legfontosabb és legnagyobb kiállítása

Eifert János: életem legfontosabb és legnagyobb kiállítása

Augusztus 28-án dálután, a tárlat zárása előtt két nappal sajátos tárlatvezetést tartott a fotóművészetet kedvelőknek.
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet

Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet

Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.
Jól kerestek lányok futtatásából

Jól kerestek lányok futtatásából

Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
 

És ezt már olvasta?

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél
Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
 
Lendületben a HLKC NB II-es csapata
Lendületben a HLKC NB II-es csapata Szeptember 12-én elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hetek óta készül. Interjú Dankó Leával.
 
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán A szeptember 10-én tartott díszközgyűlésen négy olyan pedagógus vette át díszoklevelét, akiknek aktív élete a tanításról, az oktatásról szólt.
 
Parlagfűmentesítés röptében
Parlagfűmentesítés röptében

Csongrád-Csanád Megyében ismét keresték a levegőből a parlagfűvel fertőzött területeket. A mentesítésről azonban évek óta nincs statisztika.

 
Látogatási tilalom az összes kórházban
Látogatási tilalom az összes kórházban Szeptember 8-tól az összes fekvőbeteg intézményre vonatkozik. Vásárhely valamennyi háziorvosi körzetében lehetséges 3-4 fertőzött.