KözéletA Zrínyi Miklós Laktanya is az ország véradóinak élén

2012. december 10., hétfő
 
A Zrínyi Miklós Laktanya is az ország véradóinak élén

2012-ben ezer feletti véradót szervezett a Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége, ezzel a Magyar Vöröskereszttől megkapták a Véradóbarát Munkahely díjat.

 

 

 

 

 

A díjat az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségének a Véradók Napján a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomkutató Központjának dísztermében adtak át.

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat az évente megrendezett országos ünnepségén azokat a véradókat köszönti, akik önzetlen segítségükkel hozzájárultak a hazai véradó-mozgalom sikeréhez, illetve emberi életek megmentéséhez. Idén 59-en részesültek elismerésben november 27-én, a Véradók Napján a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomkutató Központjának dísztermében.

 

A Véradóbarát Munkahely díjat húsz olyan hazai munkahely vehette át, amelyek kiemelkedő támogatásukkal segítették a munkahelyi véradások szervezését, a véradó mozgalmat. Csongrád megyében a legtöbb véradót 2012-ben a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanya szervezte.

 

Dr. Pusztai Erzsébet orvos alezredes, az Egészségügyi Központ parancsnoka elmondta: a kiképzési feladatok figyelembevételével havonta két alkalommal szervez az egészségügyi szolgálat - az Országos Vérellátó Szolgálattal egyeztetve – véradást. A doktornő hangsúlyozta: „Katonáink között vannak olyan nyilvántartott rendszeres véradók is, akik szükség esetén akár azonnal behívhatók véradásra.”

Szavait alátámasztja, hogy ebben az évben az MH 86. Szolnoki Helikopter Bázis, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis és a Hódmezővásárhelyi Helyőrség mint legjelentősebb véradó kapta meg a Véradóbarát Munkahely díjat.

 

Olvassa el ezt is!

Halálos baleset Szikáncs és Földeák között

Halálos baleset Szikáncs és Földeák között

Földeáki férfi a december 29-én valamivel 3 óra után történt baleset áldozata. Személygépkocsijával lesodródott az útról és felborult.

Hogyan táplálkozzunk télen, hogy elkerüljük a betegségeket?

Hogyan táplálkozzunk télen, hogy elkerüljük a betegségeket?

Megfázás, torokgyulladás, járványok, vírusok, hasmenés, emésztőszervi problémák... Tél szinte nem múlik el anélkül, hogy ezek legalább egyike át ne vonuljon a családon.
Drágult a tram-train járműtelep

Drágult a tram-train járműtelep

A járműtelep építési tenderének nyertese, Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos veje, Homlok Zsolt cége, jelentős költségkiegészítést kapott a kormánytól..
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő

Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő

Ez az első két magyar város amelyet nem konkrét esemény kapcsán, hanem a két város vezetőinek, gazdasági szereplőinek megismerése miatt keresett fel.  
 

És ezt már olvasta?

Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.