KözéletA Zrínyi Miklós Laktanya is az ország véradóinak élén

2012. december 10., hétfő
 
A Zrínyi Miklós Laktanya is az ország véradóinak élén

2012-ben ezer feletti véradót szervezett a Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége, ezzel a Magyar Vöröskereszttől megkapták a Véradóbarát Munkahely díjat.

 

 

 

 

 

A díjat az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségének a Véradók Napján a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomkutató Központjának dísztermében adtak át.

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat az évente megrendezett országos ünnepségén azokat a véradókat köszönti, akik önzetlen segítségükkel hozzájárultak a hazai véradó-mozgalom sikeréhez, illetve emberi életek megmentéséhez. Idén 59-en részesültek elismerésben november 27-én, a Véradók Napján a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomkutató Központjának dísztermében.

 

A Véradóbarát Munkahely díjat húsz olyan hazai munkahely vehette át, amelyek kiemelkedő támogatásukkal segítették a munkahelyi véradások szervezését, a véradó mozgalmat. Csongrád megyében a legtöbb véradót 2012-ben a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanya szervezte.

 

Dr. Pusztai Erzsébet orvos alezredes, az Egészségügyi Központ parancsnoka elmondta: a kiképzési feladatok figyelembevételével havonta két alkalommal szervez az egészségügyi szolgálat - az Országos Vérellátó Szolgálattal egyeztetve – véradást. A doktornő hangsúlyozta: „Katonáink között vannak olyan nyilvántartott rendszeres véradók is, akik szükség esetén akár azonnal behívhatók véradásra.”

Szavait alátámasztja, hogy ebben az évben az MH 86. Szolnoki Helikopter Bázis, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis és a Hódmezővásárhelyi Helyőrség mint legjelentősebb véradó kapta meg a Véradóbarát Munkahely díjat.

 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence

Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence

A vásárhelyi fürdőélet 134 éves hagyományra tekint vissza, hiszen a város központjában 1886 óta üzemel fürdő. Kezdetben kb. 3250 köbméter vizet kellett betölteni.
Folytatás az NB III Közép csoportjában

Folytatás az NB III Közép csoportjában

A Hódmezővásárhelyi FC-hez hét új igazolás érkezett nyáron, közülük a legnagyobb név a korábban a DVSC-ben is játszó Ludánszki Bence.
491 iskola kért iskolaőröket

491 iskola kért iskolaőröket

Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumhoz tartozó két iskola kivételével vásárhelyi oktatási intézmény neve nem szerepel a listán.
Mozgás éjszakája idén is

Mozgás éjszakája idén is

Hatodik alkalommal rendezik meg a Mozgás Éjszakáját Hódmezővásárhelyen és Makón, valamint a Hódmezővásárhelyi és Makói járás településein.
 

És ezt már olvasta?

Hullámverés
Hullámverés Még mindig nem látszik, hogy nyugvópontra kerülne a Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC egybeolvadása, azzal együtt, hogy ennek határideje augusztus 17-e.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is Jó esélyük van beiratkozni valamelyik egyetemre azoknak is, akik tavasszal nem jelentkeztek a felsőoktatásba, de azóta meggondolták magukat.
 
Az ország Imruskája 85 éves lenne
Az ország Imruskája 85 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 85 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak Július 31-én tartotta küldöttgyűlését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szegeden, a kamarai székházban.
 
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében Augusztus elsejétől érvényes Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. Az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.
 
Halálos baleset Vásárhelynél a 47-esen
Halálos baleset Vásárhelynél a 47-esen 50 év körüli férfi vezette azt a személyautót, amely kisodródott, majd felborult Vásárhely határában a motocross pályához vezető bekötőút közelében.