KözéletA vásárhelyi Nagy Attila szobrászművész Prima díjat kapott

2011. november 13., vasárnap
 

November 12-én szombaton este a szegedi Tisza Szállóban a VOSZ Csongrád megyei szervezete, társszervezetekkel karöltve 2011-ben hatodik alkalommal adták át a megyei Prima díjat. Idén is hárman kapták, köztük Nagy Attila hódmezővásárhelyi szobrászművész.

 

 

Képünkön Nagy Attila (j) a díjátadáson

 

 

Az egymillió forinttal és  Kligl Sándor szobrászművész kisplasztikájával járó díjat Nagy Attilának mintegy életműdíjként adta a grémium. Szombaton este a gálán egy körülbelül 4 perces kisfilmben mutatták be a vásárhelyi szobrászművész eddigi tevékenységét. A munkásságának egy-egy állomását felvillantó képsorokat követően nyújtották át a díjat.

A Vásárhelyi Hírek a díjátadást követően kérdezte, mit jelent számára az elismerés? Nagy Attila elmondta, két díjat emelne ki: a 2005-ben kapott Tornyai plakettet és a most kapott Prima díjat. Mindkettő a tevékenységének, alkotói időszakának elismerése. Hozzátette, megerősítik abban hogy jó úton jár, reményei szerint neve és szobrai fennmaradnak az utókor számára is.

Nagy Attila hasonló utalását találjuk rendhagyó önéletrajzában is, ahol erről azt vallja: A szobrász felelőssége abban ál, hogy valami nagyszerűt, egyedi csodát teremtsen, hiszen minden szoborban benne van az öröklét lehetősége.

 

 

 

Nagy Attila szobrászművész, grafikus Hódmezővásárhelyen született 1966-ban. 1988-tól 1995-ig (három év művészképzőt is végzett) a Magyar Képzőművészeti Főiskola növendéke. Mesterei: Somogyi József, Bencsik István, Karmó Zoltán.

1996-tól három évig a Janus Pannonius Tudományegyetem Művészeti Karán doktorandusz-hallgató.

 

Főleg kisplasztikákat, középméretű kompozíciókat készít. Figurális alkotásainak, állatszobrainak anyaga leginkább a bronz, illetve a kő.

 

Díjai:

 

Baudleaire-pályázat, Képzőművészeti Főiskola díja (1990),

Őszi Tárlat, Nívó-díj (1994),

Herman Lipót Díj (1995),

Görög mitológia pályázat, Fődíj (1995),

Őszi Tárlat, Weisz-Cseszko díj (1995),

Váci Téli Tárlat, Fődíj (1995),

PhD.Dla ösztöndíj, PTE (1996),

Őszi Tárlat, Munkajutalom (1996),

XI. Portré Biennálé Aranydiploma, Hatvan (1996),

Őszi Tárlat Munkajutalom (1997),

Neufeld Anna Díj, Vác (1997),

Őszi Tárlat, Kurucz D. István Emlékalapítvány díja (1998),

Váci Téli Tárlat, II. díj (1998),

Váci Téli Tárlat, III. díj (1999),

Római Magyar Akadémia, ösztöndíj (2000),

Őszi Tárlat, Munkajutalom (2004),

Őszi Tárlat, Tornyai plakett (2005).

 

Olvassa el ezt is!

Korszerű belgyógyászati és gyermekosztály épül

Korszerű belgyógyászati és gyermekosztály épül

A kórházban az eszköz, a humánerőforrás és tavasszal már az épített infrastruktúra is rendelkezésre áll ahhoz, hogy eredményes gyógyító munka folyjon.
Döntőt játszott a felnőttcsapat a Viharsarok Kupán

Döntőt játszott a felnőttcsapat a Viharsarok Kupán

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata Békéscsabán járt a hétvégén. Két Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-játékos is bekerült a felkészülési torna álomötösébe.
Idén több az első évfolyamos hallgató

Idén több az első évfolyamos hallgató

Az SZTE Mezőgazdasági Karán közel 200 hallgató kezdheti a tanulmányait. Az egyetem dolgozóinak még nincs munkaszerződése.
Megnyílt a Kerámia Szimpózium kiállítása

Megnyílt a Kerámia Szimpózium kiállítása

A közel tucatnyi művész mintegy száz alkotásából rendezett kiállítás szeptember 8-án nyílt az Alföldi Galériában.
 

És ezt már olvasta?

Jelentős fejlesztések a Mezőgazdasági Karon
Jelentős fejlesztések a Mezőgazdasági Karon A napokban 3 és félmilliárdos beruházással új Takarmányvizsgálót, Informatikai Laboratóriumot és előadótermet avathattak fel az SZTE Mezőgazdasági Karán.
 
Vereséggel végződött az idénynyitó mérkőzés
Vereséggel végződött az idénynyitó mérkőzés A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőtt- és U20-as csapata is a SMAFC vendégeként kezdte a 2021-22-es idényt.
 
Tárkány Szűcs Ernőre emlékező programsorozat
Tárkány Szűcs Ernőre emlékező programsorozat Kétnapos rendezvénnyel emlékezik Hódmezővásárhely városa, valamint a Tárkány Szücs Ernő Kutatócsoport névadójának születési centenáriumán. Részletes program a cikkben.
 
A rendes lányok miért nem lesznek gazdagok?
A rendes lányok miért nem lesznek gazdagok? Mennyi időt és pénzt fordítasz önmagadra? Igen elterjedt tévhit, amit sajnos a reklámok is sugallnak, hogy a megérdemlem érzését tárgyak vásárlásával lehet kiváltani.
 
Mi motivál engem? A 7 legfontosabb szempont a munkában
Mi motivál engem? A 7 legfontosabb szempont a munkában A félelem és a bizonytalanság érzése az egyik legveszélyesebb a motivációt tekintve. Van ellene néhány jónak tűnő ötletünk!
 
Elindult a kosárlabda bajnoki szezon
Elindult a kosárlabda bajnoki szezon Hivatalossá váltak a meccsek időpontjai: elindult a bajnokság a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapatának. A bajnoki idény teljes menetrendje a cikkben.
 
Egyre sűrűbben csilingelnek
Egyre sűrűbben csilingelnek A legújabb hírek szerint, már 10 ezer kilométeren túl vannak a szerelvények. A típusengedély megszerzéséhez ötvenezer kilométert kell megtenniük.