KözéletA vásárhelyi Nagy Attila szobrászművész Prima díjat kapott

2011. november 13., vasárnap
 

November 12-én szombaton este a szegedi Tisza Szállóban a VOSZ Csongrád megyei szervezete, társszervezetekkel karöltve 2011-ben hatodik alkalommal adták át a megyei Prima díjat. Idén is hárman kapták, köztük Nagy Attila hódmezővásárhelyi szobrászművész.

 

 

Képünkön Nagy Attila (j) a díjátadáson

 

 

Az egymillió forinttal és  Kligl Sándor szobrászművész kisplasztikájával járó díjat Nagy Attilának mintegy életműdíjként adta a grémium. Szombaton este a gálán egy körülbelül 4 perces kisfilmben mutatták be a vásárhelyi szobrászművész eddigi tevékenységét. A munkásságának egy-egy állomását felvillantó képsorokat követően nyújtották át a díjat.

A Vásárhelyi Hírek a díjátadást követően kérdezte, mit jelent számára az elismerés? Nagy Attila elmondta, két díjat emelne ki: a 2005-ben kapott Tornyai plakettet és a most kapott Prima díjat. Mindkettő a tevékenységének, alkotói időszakának elismerése. Hozzátette, megerősítik abban hogy jó úton jár, reményei szerint neve és szobrai fennmaradnak az utókor számára is.

Nagy Attila hasonló utalását találjuk rendhagyó önéletrajzában is, ahol erről azt vallja: A szobrász felelőssége abban ál, hogy valami nagyszerűt, egyedi csodát teremtsen, hiszen minden szoborban benne van az öröklét lehetősége.

 

 

 

Nagy Attila szobrászművész, grafikus Hódmezővásárhelyen született 1966-ban. 1988-tól 1995-ig (három év művészképzőt is végzett) a Magyar Képzőművészeti Főiskola növendéke. Mesterei: Somogyi József, Bencsik István, Karmó Zoltán.

1996-tól három évig a Janus Pannonius Tudományegyetem Művészeti Karán doktorandusz-hallgató.

 

Főleg kisplasztikákat, középméretű kompozíciókat készít. Figurális alkotásainak, állatszobrainak anyaga leginkább a bronz, illetve a kő.

 

Díjai:

 

Baudleaire-pályázat, Képzőművészeti Főiskola díja (1990),

Őszi Tárlat, Nívó-díj (1994),

Herman Lipót Díj (1995),

Görög mitológia pályázat, Fődíj (1995),

Őszi Tárlat, Weisz-Cseszko díj (1995),

Váci Téli Tárlat, Fődíj (1995),

PhD.Dla ösztöndíj, PTE (1996),

Őszi Tárlat, Munkajutalom (1996),

XI. Portré Biennálé Aranydiploma, Hatvan (1996),

Őszi Tárlat Munkajutalom (1997),

Neufeld Anna Díj, Vác (1997),

Őszi Tárlat, Kurucz D. István Emlékalapítvány díja (1998),

Váci Téli Tárlat, II. díj (1998),

Váci Téli Tárlat, III. díj (1999),

Római Magyar Akadémia, ösztöndíj (2000),

Őszi Tárlat, Munkajutalom (2004),

Őszi Tárlat, Tornyai plakett (2005).

 

Olvassa el ezt is!

Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné

Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné

A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat

Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat

Tudományos munkássága kiemelkedő és maradandó, azonban a neve még a Vásárhelyről elszármazottak névsorában sem szerepelt.
Két pontos vereség

Két pontos vereség

A KTE-Duna Aszfalt U23 ellen lépett pályára március 11-én este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjában.
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin

Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin

Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 12. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.
 
A válság ellenére még mindig növelhetjük megtakarításainkat
A válság ellenére még mindig növelhetjük megtakarításainkat Míg az uniós átlag 10 százalék volt januárban, addig Magyarországon – több mint 15 százalékponttal magasabb – 25,7 százalékra tehető a pénzromlás mértéke.
 
Ismét jegyzőt keres Hódmezővásárhely
Ismét jegyzőt keres Hódmezővásárhely Karsai Éva a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal szerdai összapparátusi értekezleten jelentette be a döntését. Nyolc hónapja nevezték ki.