MozaikA városi Stadionban csak úszni nem lehetett

2010. szeptember 24., péntek
 
A városi Stadionban csak úszni nem lehetett
Természetesen, mint általában a legnagyobb sikere a küzdősportoknak volt, de a lovaglás iránt is még mindig nagy az érdeklődés.

Szeptember 24-én, pénteken délelőtt a Városi Stadion Rárosi úti bejáratának környéke olyan volt, mint egy nagyváros zsúfolt buszpályaudvara. Forgalmi akadályt képeztek a sorban érkező buszok a város diákjaival a II. Nagy Sportágválasztóra. A kétnapos rendezvény első napjának végén közel ötezren ismerkedhettek 35-40 sportággal, mind ezt a lehető leglátványosabb formában, sportszerek kipróbálási lehetőségével.. Természetesen, mint általában a legnagyobb sikere a küzdősportoknak volt, de a lovaglás iránt is még mindig nagy az érdeklődés. A rendező Hódmezővásárhelyi Tigrisek Alapítvány vállalta fel a városban, hogy felmérik és megírják azokat a hazai és EU-s pályázatokat, amelyek segíthetnek a sport támogatásában. Együttműködnek városunk önkormányzatával, a sportegyesületekkel, a városi kórházzal, és próbálnak a maguk lehetőségeivel minél jobban hozzájárulni az Egészséges Vásárhely Program célkitűzéseinek megvalósításához. Szombaton a délelőtt dr. Lázár János polgármester megnyitó beszédében elmondta: úgy gondolja jó döntés volt néhány éve, hogy a város az utánpótlás sportot helyezte az előtérbe és az infrastrukturális beruházások, az uszoda, a sportcsarnok és stadion új pályája ennek a folyamatnak a folytatását jelzi, amelyhez hozzá járul a sportlétesítmények olcsó, vagy térítésmentes használatának lehetősége. Sarusi-Kiss József a rendező Hódmezővásárhelyi Tigrisek Alapítvány kuratóriumának elnöke szeretné, ha ez a rendezvény hagyománnyá válna a városban.
 

Olvassa el ezt is!

Ismét van vásárhelyi dobogós helyezés

Ismét van vásárhelyi dobogós helyezés

Szabolcs Kupa nemzetközi fodrász, kozmetikus, műkörömépítő- és díszítő versenyt rendeztek a hétvégén. A kalmárosok idén is sikert arattak.
Zengett a dal

Zengett a dal

Közel 350 diák közreműködésével rendezték a 79. Éneklő Ifjúság kórustalálkozót a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola tornacsarnokában.
Lakástűzben életét vesztette egy idős nő Algyőn

Lakástűzben életét vesztette egy idős nő Algyőn

Az étteremből meglátták, hogy a szemben levő ház ablakából füst áramlik ki, és lángok törnek elő. (04.10. Frissítve!)
Már be lehet adni a jelentkezést

Már be lehet adni a jelentkezést

A 2015 februárjában induló az úgynevezett keresztféléves felsőoktatási képzésekre már lehet jelentkezni. Összeszedtük a legfontosabbakat.
 

És ezt már olvasta?

Gyermekrajzokon a család ünnepei
Gyermekrajzokon a család ünnepei Kihirdették a Hódmezővásárhely Református Újtemplomi Egyházközség által kiírt gyermekrajzpályázat eredményeit a Tornyai János Múzeumban. Képekkel.
 
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Az energetikai korszerűsítés után az iskola tetőterében közösségi és oktatási helyiségeket, számítógépes termet alakítottak ki. Vannak további tervek. Képekkel.

 
Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén
Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén Lelkes hozzállással, remek játékkal tették le a névjegyüket a vásárhelyi diákok a Szegeden rendezett Megyei Asztalitenisz Diákolimpia döntőjén. Képekkel.
 
Lehet élezni a korcsolyát!
Lehet élezni a korcsolyát! Van, aki odavan érte, de van, aki a jeget látva azonnal nagy hasra- és fenékre esésekre asszociál. December 13-tól mindkettőről közvetlen benyomásokat lehet szerezni.
 
És mégis mozog a Föld
És mégis mozog a Föld Galileo híres - címbeli mondatát - a Németh László Gimnázium és Általános Iskola aulájában dr. Bónis Béla bizonyította be ismét egy látványos ingakísérlet prezentálásával.
 
Programok advent harmadik vasárnapján
Programok advent harmadik vasárnapján Advent harmadik vasárnapján, december 15-én a koszorú egyetlen rózsaszínű gyertyáját kell meggyújtani, mivel a rózsaszín az örömvasárnap liturgikus színe.
 
Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban
Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban Hagyomány, népi írók, nemzeti önismeret címmel rendezett konferenciát az Emlékpontban.