MozaikA városi Stadionban csak úszni nem lehetett

2010. szeptember 24., péntek
 
A városi Stadionban csak úszni nem lehetett
Természetesen, mint általában a legnagyobb sikere a küzdősportoknak volt, de a lovaglás iránt is még mindig nagy az érdeklődés.

Szeptember 24-én, pénteken délelőtt a Városi Stadion Rárosi úti bejáratának környéke olyan volt, mint egy nagyváros zsúfolt buszpályaudvara. Forgalmi akadályt képeztek a sorban érkező buszok a város diákjaival a II. Nagy Sportágválasztóra. A kétnapos rendezvény első napjának végén közel ötezren ismerkedhettek 35-40 sportággal, mind ezt a lehető leglátványosabb formában, sportszerek kipróbálási lehetőségével.. Természetesen, mint általában a legnagyobb sikere a küzdősportoknak volt, de a lovaglás iránt is még mindig nagy az érdeklődés. A rendező Hódmezővásárhelyi Tigrisek Alapítvány vállalta fel a városban, hogy felmérik és megírják azokat a hazai és EU-s pályázatokat, amelyek segíthetnek a sport támogatásában. Együttműködnek városunk önkormányzatával, a sportegyesületekkel, a városi kórházzal, és próbálnak a maguk lehetőségeivel minél jobban hozzájárulni az Egészséges Vásárhely Program célkitűzéseinek megvalósításához. Szombaton a délelőtt dr. Lázár János polgármester megnyitó beszédében elmondta: úgy gondolja jó döntés volt néhány éve, hogy a város az utánpótlás sportot helyezte az előtérbe és az infrastrukturális beruházások, az uszoda, a sportcsarnok és stadion új pályája ennek a folyamatnak a folytatását jelzi, amelyhez hozzá járul a sportlétesítmények olcsó, vagy térítésmentes használatának lehetősége. Sarusi-Kiss József a rendező Hódmezővásárhelyi Tigrisek Alapítvány kuratóriumának elnöke szeretné, ha ez a rendezvény hagyománnyá válna a városban.
 

Olvassa el ezt is!

Gazdálkodj okosan 2021.

Gazdálkodj okosan 2021.

15 milliárd forintos főösszegű költségvetésből gazdálkodik idén az önkormányzat. Elhangzott az is, hogy számos fölösleges kiadást tartalmaz a költségvetés.
Enni jó volt az őskorban is - Gasztrotörténelem

Enni jó volt az őskorban is - Gasztrotörténelem

A bronzkori szamócatorta. Elkészíthető receptek az ókorból. Főzzünk együtt az ókori rómaiakkal! Gyulai Ferenc a Szent István Egyetem tanára, az MTA doktora kulináris kiránulása a Vásárhelyi Hírekben!   I. rész

 

Vietnámiak Vásárhelyen

Vietnámiak Vásárhelyen

Ezúttal nem lesznek bérviták. A Villeroy&Boch lépésének oka, hogy nincs elég helyi munkaerő, termelési kapacitást pedig növelni akarják, beruházásba is kezdtek.
Régészek a nyomvonalon

Régészek a nyomvonalon

A Tornyai János Múzeum régészeinek eredményei újabb apróbb mozaikokkal gazdagították a Hódmezővásárhely múltjáról alkotott ismereteket.
 

És ezt már olvasta?

Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak Az online térben megrendezett Diákok Őszi Tárlatára különösen magas volt az érdeklődés az általános iskola alsó tagozatos diákjai és a középiskolások körében. Díjazottak névsora.
 
Ásó kapa és nagyharang
Ásó kapa és nagyharang A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum, a 20. századtól kezdődően napjainkig várják az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit.
 
Helyreállt a vasúti közlekedés
Helyreállt a vasúti közlekedés A kivitelezésben érintett vasúti pályaszakasz alkalmas lesz a Szeged—Békéscsaba vasútvonalon a 100 km/órás sebességgel történő közlekedésre.
 
Bombariadó miatt leállt a Kormányhivatal
Bombariadó miatt leállt a Kormányhivatal

Hódmezővásárhelyen a Kormányhivatalban veszik át a háziorvosok a koronavírus elleni vakcinát. Felmerül a kérdés, van-e összefüggés a vakcina kiadása és a bombariadó között

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 7. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 7. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Kettős Kosársuli győzelem Óbudán
Kettős Kosársuli győzelem Óbudán Felnőtt- és U20-as együttesünk is végletekig kiélezett, a bajnokság szempontjából nagyon értékes meccseket nyert meg a Kaszások Sportcsarnokban.
 
Még talán 3 évig így marad
Még talán 3 évig így marad Egyelőre marad a hódmezővásárhelyi Nagyállomás kissé viharvert épülete, de a következő időszakban már kezdődik a felújítás tervezése.