MozaikA városi Stadionban csak úszni nem lehetett

2010. szeptember 24., péntek
 
A városi Stadionban csak úszni nem lehetett
Természetesen, mint általában a legnagyobb sikere a küzdősportoknak volt, de a lovaglás iránt is még mindig nagy az érdeklődés.

Szeptember 24-én, pénteken délelőtt a Városi Stadion Rárosi úti bejáratának környéke olyan volt, mint egy nagyváros zsúfolt buszpályaudvara. Forgalmi akadályt képeztek a sorban érkező buszok a város diákjaival a II. Nagy Sportágválasztóra. A kétnapos rendezvény első napjának végén közel ötezren ismerkedhettek 35-40 sportággal, mind ezt a lehető leglátványosabb formában, sportszerek kipróbálási lehetőségével.. Természetesen, mint általában a legnagyobb sikere a küzdősportoknak volt, de a lovaglás iránt is még mindig nagy az érdeklődés. A rendező Hódmezővásárhelyi Tigrisek Alapítvány vállalta fel a városban, hogy felmérik és megírják azokat a hazai és EU-s pályázatokat, amelyek segíthetnek a sport támogatásában. Együttműködnek városunk önkormányzatával, a sportegyesületekkel, a városi kórházzal, és próbálnak a maguk lehetőségeivel minél jobban hozzájárulni az Egészséges Vásárhely Program célkitűzéseinek megvalósításához. Szombaton a délelőtt dr. Lázár János polgármester megnyitó beszédében elmondta: úgy gondolja jó döntés volt néhány éve, hogy a város az utánpótlás sportot helyezte az előtérbe és az infrastrukturális beruházások, az uszoda, a sportcsarnok és stadion új pályája ennek a folyamatnak a folytatását jelzi, amelyhez hozzá járul a sportlétesítmények olcsó, vagy térítésmentes használatának lehetősége. Sarusi-Kiss József a rendező Hódmezővásárhelyi Tigrisek Alapítvány kuratóriumának elnöke szeretné, ha ez a rendezvény hagyománnyá válna a városban.
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 14. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Választás 2024 - Grezsa István

Választás 2024 - Grezsa István

Április 11-én délután Hódmezővásárhelyen bejelentették, hogy Grezsa István indul a Fidesz-KDNP színeiben polgármesterjelöltként.
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül

Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül

Már több, mint félszáz fellépő ismert az idei nyárzáró buli előadói közül. Ne feledjük: augusztus 28-31, Szegedi Partfürdő.
Békéscsabán is folytatódott a sikerszéria

Békéscsabán is folytatódott a sikerszéria

Március 23-án este a Békéscsaba vendégeként lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti, 25. fordulójában.
 

És ezt már olvasta?

Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit Átadták a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítói részére meghirdetett elismeréseket. A háromnapos rendezvényen 220 kiállító lesz.
 
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja

A vásárhelyi zsinagóga órája mind a mai napig azt az időpontot, 10 óra 10 percet mutatja, amikor 1944. június 16-án elhurcoltak a városból 737 zsidó polgárt.

 
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen A Mezőgazdasági Kar első ízben rendez Erasmus Week rendezvénysorozatot, melynek apropója a Wellman Oszkár Nemzetközi Tudományos Konferencia.
 
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt Egy idős hódmezővásárhelyi nőt beengedett a lakásába, mivel segített neki a táskái cipelésében.
 
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot A Veszprém remek csapatmunkával, demoralizáló triplákkal és szoros védekezéssel hasonló módon lerohanta a kezdés után a Vásárhelyi Kosársulit.
 
Az egészséges bőr, haj, köröm a táplálkozással kezdődik
Az egészséges bőr, haj, köröm a táplálkozással kezdődik Sokan a krémektől várják a csodát, pedig a bőr mégiscsak belülről épül: sejtjei a véráramon keresztül kapják a szükséges anyagokat, tehát szoros kapcsolatban van a vér- és nyirokkeringéssel, a belső szervekkel, az idegrendszerrel.
 
A szezon meccsének is beillő találkozó volt
A szezon meccsének is beillő találkozó volt Kétszeri hosszabbításba torkolló mérkőzést játszott egymással a Vásárhelyi Kosársuli és a Veszprém április 11-én este a Hódtói Sportcsarnokban.