MozaikA városi Stadionban csak úszni nem lehetett

2010. szeptember 24., péntek
 
A városi Stadionban csak úszni nem lehetett
Természetesen, mint általában a legnagyobb sikere a küzdősportoknak volt, de a lovaglás iránt is még mindig nagy az érdeklődés.

Szeptember 24-én, pénteken délelőtt a Városi Stadion Rárosi úti bejáratának környéke olyan volt, mint egy nagyváros zsúfolt buszpályaudvara. Forgalmi akadályt képeztek a sorban érkező buszok a város diákjaival a II. Nagy Sportágválasztóra. A kétnapos rendezvény első napjának végén közel ötezren ismerkedhettek 35-40 sportággal, mind ezt a lehető leglátványosabb formában, sportszerek kipróbálási lehetőségével.. Természetesen, mint általában a legnagyobb sikere a küzdősportoknak volt, de a lovaglás iránt is még mindig nagy az érdeklődés. A rendező Hódmezővásárhelyi Tigrisek Alapítvány vállalta fel a városban, hogy felmérik és megírják azokat a hazai és EU-s pályázatokat, amelyek segíthetnek a sport támogatásában. Együttműködnek városunk önkormányzatával, a sportegyesületekkel, a városi kórházzal, és próbálnak a maguk lehetőségeivel minél jobban hozzájárulni az Egészséges Vásárhely Program célkitűzéseinek megvalósításához. Szombaton a délelőtt dr. Lázár János polgármester megnyitó beszédében elmondta: úgy gondolja jó döntés volt néhány éve, hogy a város az utánpótlás sportot helyezte az előtérbe és az infrastrukturális beruházások, az uszoda, a sportcsarnok és stadion új pályája ennek a folyamatnak a folytatását jelzi, amelyhez hozzá járul a sportlétesítmények olcsó, vagy térítésmentes használatának lehetősége. Sarusi-Kiss József a rendező Hódmezővásárhelyi Tigrisek Alapítvány kuratóriumának elnöke szeretné, ha ez a rendezvény hagyománnyá válna a városban.
 

Olvassa el ezt is!

Idén is ott van a Mezőgazdasági Kar

Idén is ott van a Mezőgazdasági Kar

A Szegedi Tudományegyetem összes kara és Tanárképző Központja is képviselteti magát a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon.
Monográfia a vásárhelyi Eifert Jánosról

Monográfia a vásárhelyi Eifert Jánosról

A napokban Budapesten bemutatták Feledy Balázs könyvét, amely a hódmezővásárhelyi születésű fotóművész munkásságát veszi górcső alá.
Vége és kezdete az évnek

Vége és kezdete az évnek

Tiltás is kötődik január elsejéhez, a legismertebb, hogy ezen a napon semmit nem adnak ki a házból, mert akkor egész éven át minden kimegy onnan.
Drágult a tram-train járműtelep

Drágult a tram-train járműtelep

A járműtelep építési tenderének nyertese, Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos veje, Homlok Zsolt cége, jelentős költségkiegészítést kapott a kormánytól..
 

És ezt már olvasta?

Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.