SportA Mikulás-kívánság fele valósult meg

2019. december 8., vasárnap
 
A Mikulás-kívánság fele valósult meg

U20-as és felnőttcsapatunk is pályára lépett december 6-án az NB I/B Zöld csoportjában. Azt reméltük, hogy a Mikulás két győzelemmel ajándékozza meg a Kosársulit, mindennek a fele valósult meg végül Győrben.

 

 

 

 

 

 

 

Szerencsére olyan tekintetben sem történt szenzáció, hogy kiváló szezont futó fiataljaink újabb győzelemmel hagyják el a Széchenyi Egyetem csarnokát. Az első negyedben - és mondhatni az első félidőben - ráijesztettek a jól kezdő hazaiak a csapatra, ám a harmadik és negyedik játékrész a szokásoknak megfelelően nagyon erős volt Tóth Tamás csapatától, és végül magabiztos, 102-84-es sikerrel zártak. Nemanja Acimovic dupla-duplával, Varga Ákos 22, míg Hargitai Krisztián 16 ponttal zárt. A hibátlan Pécs mögött továbbra is második a tabellán a Kosársuli.

 

NB I/B U20 Zöld csoport, 13. forduló:

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-Vásárhelyi Kosársuli 82-104 (31-18, 14-26, 16-31, 21-29)

Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok. Vezette: Magyari, Tamás

 

Kosársuli: VARGA Á. 22/9, Bodócsi 6/3, Nánási -, Bálint 4, HARGITAI 16

Csere: ACIMOVIC 18, Kelemen N. 14/9, Balogh 14/3, Drávai 6/6, Megyesi 2, Sirkó 2

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

 

Felnőttcsapatunk kissé megrostáltan veselkedett neki az összecsapásnak, hisz Varga Zalán és Perák Denis sem állt Tóth Tamás rendelkezésére. Tudtuk, hogy a győrieknek nagyon megy hazai pályán ebben az idényben, míg a mieinknek eddig nem sikerült győzni a Hódtóitól távol - és ezúttal sem volt igazán közel a diadal.

 

Jól kezdett a csapat, egészen a 6. percig abszolút sikerült pariban lenni a hazaiakkal, ám ekkor a kiválóan teljesítő Csaba György vezetésével picit elléptek a győriek. A negyed végén mindössze kozmetikázni tudott a különbségen Molnár Bence vezetésével a kékmezes Kosársuli (25-21), mint ahogy a második játékrész is gyakorlatilag erről szólt.

Mind támadásban, mind védekezésben kevésbé volt éles a gárda, mint az előző találkozókon, így a jól triplázó és lepattanózó, egy fokkal élesebben pattogtató ellenlábas a 16. percre tízpontosra növelte fórját. A félidei 48-37 még mindig nem jelentett döntő faktort, hisz többször is láttunk remek harmadik negyedet a mieinktől az elmúlt időszakban - utóbbi meg is valósult a Molnár, Varga Ákos kettős kosarainak a játékrész derekáig. 56-50 után azonban nem újabb zárkózás, hanem a győzelem sorsának lezárása következett, hisz a győriek egy villámgyors 21-6-os rohammal állva hagyták a puhán védekező csapatot (77-58).

A húszpontos differencia pedig túlságosan nagynak bizonyult ahhoz, hogy érdemlegesen le lehessen dolgozni, így hiába kezdett az utolsó öt percben Kelemen Balázs pontjaival lehetetlen küldetésbe a Kosársuli, ez csupán a közelebb kerüléshez volt elengedő (89-80 a 38. percben). Csaba és Acimovic kosarai zárták le a 99-90-nel végződő találkozót - a jó egyéni teljesítmények ezúttal az ellenfél malmára hajtották a vizet.

 

NB I/B Zöld csoport, 13. forduló:

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-Vásárhelyi Kosársuli 99–90 (25–21, 23–16, 29–21, 22–32)

Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok, 100 néző. Vezette: Józsa, Németh, Polonkai

 

Győr: Geiger 10/6, CSABA 31/6, BERNECZEI 18/3, Rátvay 12/12, Horváth 1

Csere: Kámán 8/3, DOMSITZ 12, Nagy 7/3.

Vezetőedző: Rátvay Tamás

 

Kosársuli: Molnár 16/3, Kelemen B. 13, VARGA Á. 17/3, Bálint 14/3, Hargitai 11/3

Csere: Rostás 2, Pavlovic 7, Kovács -, Acimovic 8, Balogh 2  

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás: "Túl puhán védekeztünk az egész mérkőzésen, rengeteg második esélyt adtunk a Győrnek. Támadásban nem volt meg a kellő ritmusunk, így csak kozmetikázni tudtunk az eredményen. Varga Zalán és Perák nélkül is közel álltunk a meglepetéshez, de ehhez jobb döntéseket kellett volna hoznunk."

 

Folytatás december 14-én szombaton a Hódtói Sportcsarnokban, egyértelmű esélyesként a Tiszaújváros ellen. Az U20-asok 16 órakor, a felnőttek 18 óra 30 perckor kezdenek.

 

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Süti, gyümölcs, csokimikulás

Süti, gyümölcs, csokimikulás

A város vállalkozói évek óta jelentősen hozzájárulnak az ajándékozáshoz, idén is több millió forint gyűlt össze. Rengeteg változatos játék várta a gyerekeket. Képekkel.
A kísérletező kedv művészi szintjének újabb sikere

A kísérletező kedv művészi szintjének újabb sikere

Japán legnagyobb GIF animációs versenyét megrendezik minden évben, amelynek díjátadó gáláján kiderült, hogy Szabó Klára Petra is alkotói díjat kapott.
Jó nagy kabátjuk lehetett

Jó nagy kabátjuk lehetett

Csaknem félmillió forint értékben tulajdonított el parfümöt egy hódmezővásárhelyi drogériából egy külföldi férfi és társa. Az egyik tettes még szökésben van.
Micimackó nem tehet róla!

Micimackó nem tehet róla!

Ilyen időben szívesen kortyolgatunk forró teát, ám kellemetlen tüneteket is tapasztalhatnak, azok akik virágporra allergiásak és mézet fogyasztanak.

 

És ezt már olvasta?

A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.