SportA Kosársulinak nagy bravúrra lesz szüksége

2017. február 22., szerda
 
A Kosársulinak nagy bravúrra lesz szüksége

A december 10-e óta veretlen, múlt heti győzelmével már második helyen álló Debrecen látogat szombaton a Hódtói Sportcsarnokba az NBI B csoportos bajnokságban.

 

 

 

 

 

A Vásárhelyi Kosársuli szurkolói így igazi rangadót láthatnak majd a hétvégén. A vendégek nem titkolt célja az A csoportba való feljutás.

Ezt támasztja alá az is, hogy mióta a szezont kezdő Ferenczi Tamás-Horváth Imre edzőpárost váltó Berényi Sándor-Ráthonyi Tamás duó ül a kispadon még nem találtak legyőzőre a cívisvárosiak. Legutóbbi vereségüket még  a korábbi szakvezetők irányításával szenvedték el éppen Hódmezővásárhelyen. Akkor a Hepp-kupa nyolcaddöntőben Vas Péter utolsó másodperces hármasa döntött a 83-82-vel végződött összecsapáson. Azóta viszont óriásit fordult a világ a Debrecennel. Tovább erősödött az amúgy sem gyenge keretük, az első osztályú Zalaegerszegről igazolt Velkey, a Svédországból visszatért Szabó Miklós, valamint a kanadai irányító Jahmal Jones is extrát nyújt. Sőt mellettük nem feledkezhetünk meg a sokszoros válogatott szegedi Molnár András sem.

 

A harmadik helyen álló Kosársulinak riválisánál sokkal vegyesebb a teljesítménye az elmúlt időszakban. Igaz, hogy a kék-sárgák az elmúlt 5 mérkőzésükből négyet behúztak, de egyszer sem volt túl könnyű dolguk, hiszen szinte minden alkalommal nagy hátrányból fordítottak az utolsó percekben. Legutóbb Békésen azonban nem jött ki a lépés. Nagy akaratuk mellett Szabó Péterék mellett szól a hazai pálya is, amit eddig egyetlen ellenlábasuknak sem sikerült bevennie. Ráadásul a Kosársuli spílereinek fejében ott motoszkálhat a decemberi fergeteges DEAC elleni diadal is, ami óriásit lendíthet rajtuk a nehezebb percekben. Utasi Gábor fiainak a dobások terén mindenképpen javulnia kell, ha bravúros sikert akarnak elérni a fergeteges formában lévő, velük azonos, 12-4-es mutatóval álló Debrecennel szemben.

 

A Vásárhelyi Kosársuli-DEAC bajnoki rangadó február 25-én szombaton 18 órakor kezdődik. 

 
 
Forrás: Kosársuli
 

Olvassa el ezt is!

Négy érem Budapestről

Négy érem Budapestről

A Hódmezővásárhelyi Hwarang-do Sportegyesület négy érmes helyezéssel fejezte be a Budapest Opent, amelyen 16 ország 300 sportolója vett részt. 
Próbáld ki magad idén is

Próbáld ki magad idén is

Márciusban rendezik meg - a minden évben fergeteges hangulatú - vetélkedőt az általános iskolákból jelentkező felsősök részvételével. A jelentkezési határidő február 28.
Új fegyverek a Helyőrségnél

Új fegyverek a Helyőrségnél

A kiképzések érdekességét az adta, hogy a vásárhelyi katonák az újonnan rendszeresített gépkarabélyokkal hajtottak végre.
Év Mentőse díjat alapított a város

Év Mentőse díjat alapított a város

Dr. Márki-Zay Péter polgármester a Zrínyi utcai mentőállomáson megbeszélést folytatott a regionális igazgatóval, a vezető mentőtiszttel és az állomásvezetővel.
 

És ezt már olvasta?

Két újabb név a dicsőségtáblán
Két újabb név a dicsőségtáblán A sokéves hagyományt folytatva idén két újabb névvel - Kecskeméti László és Nagy Zsuzsa nevével - gazdagodott a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfala.
 
Fogyasztja egymást a képviselőtestület
Fogyasztja egymást a képviselőtestület Valószínű csak ideiglenesen két képviselői mandátum vált bizonytalanná. A kissé adok-kapok hangulatú eljáráshoz az önkormányzati  törvény adja a muníciót.
 
Vásárhelyi sportdíjak 2019
Vásárhelyi sportdíjak 2019 Hódmezővásárhely városvezetése kitüntette azokat a személyeket, akik 2019-ben bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket mind a tanteremben, mint a sportpályákon. Teljes névsorral.
 
Múltidéző kiállítás a Tornyaiban
Múltidéző kiállítás a Tornyaiban A Kiss Lajos nyomdokain haladva című tárlaton nemcsak a legrégebbi korok tárgyai, hanem a mához közelítő időszakok emlékei is láthatók. Képekkel.
 
Egy korszak értékelése
Egy korszak értékelése Az Emlékpont a Kommunizmus Áldozatainak emléknapja alkalmából szervezett programsorozatának zárásaként könyvbemutatót trartott.
 
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai az áprilisban megnyíló közös tárlatról egyeztettek.
 
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián Február 22-én Szegeden rendezték meg a Megyei Sakk Diákolimpiát, melyet a 12 főből álló vásárhelyi csapat 11 éremmel fejezett be. Eredmények.