SportA Kosársulinak nagy bravúrra lesz szüksége

2017. február 22., szerda
 
A Kosársulinak nagy bravúrra lesz szüksége

A december 10-e óta veretlen, múlt heti győzelmével már második helyen álló Debrecen látogat szombaton a Hódtói Sportcsarnokba az NBI B csoportos bajnokságban.

 

 

 

 

 

A Vásárhelyi Kosársuli szurkolói így igazi rangadót láthatnak majd a hétvégén. A vendégek nem titkolt célja az A csoportba való feljutás.

Ezt támasztja alá az is, hogy mióta a szezont kezdő Ferenczi Tamás-Horváth Imre edzőpárost váltó Berényi Sándor-Ráthonyi Tamás duó ül a kispadon még nem találtak legyőzőre a cívisvárosiak. Legutóbbi vereségüket még  a korábbi szakvezetők irányításával szenvedték el éppen Hódmezővásárhelyen. Akkor a Hepp-kupa nyolcaddöntőben Vas Péter utolsó másodperces hármasa döntött a 83-82-vel végződött összecsapáson. Azóta viszont óriásit fordult a világ a Debrecennel. Tovább erősödött az amúgy sem gyenge keretük, az első osztályú Zalaegerszegről igazolt Velkey, a Svédországból visszatért Szabó Miklós, valamint a kanadai irányító Jahmal Jones is extrát nyújt. Sőt mellettük nem feledkezhetünk meg a sokszoros válogatott szegedi Molnár András sem.

 

A harmadik helyen álló Kosársulinak riválisánál sokkal vegyesebb a teljesítménye az elmúlt időszakban. Igaz, hogy a kék-sárgák az elmúlt 5 mérkőzésükből négyet behúztak, de egyszer sem volt túl könnyű dolguk, hiszen szinte minden alkalommal nagy hátrányból fordítottak az utolsó percekben. Legutóbb Békésen azonban nem jött ki a lépés. Nagy akaratuk mellett Szabó Péterék mellett szól a hazai pálya is, amit eddig egyetlen ellenlábasuknak sem sikerült bevennie. Ráadásul a Kosársuli spílereinek fejében ott motoszkálhat a decemberi fergeteges DEAC elleni diadal is, ami óriásit lendíthet rajtuk a nehezebb percekben. Utasi Gábor fiainak a dobások terén mindenképpen javulnia kell, ha bravúros sikert akarnak elérni a fergeteges formában lévő, velük azonos, 12-4-es mutatóval álló Debrecennel szemben.

 

A Vásárhelyi Kosársuli-DEAC bajnoki rangadó február 25-én szombaton 18 órakor kezdődik. 

 
 
Forrás: Kosársuli
 

Olvassa el ezt is!

Négy érem Budapestről

Négy érem Budapestről

A Hódmezővásárhelyi Hwarang-do Sportegyesület négy érmes helyezéssel fejezte be a Budapest Opent, amelyen 16 ország 300 sportolója vett részt. 
Próbáld ki magad idén is

Próbáld ki magad idén is

Márciusban rendezik meg - a minden évben fergeteges hangulatú - vetélkedőt az általános iskolákból jelentkező felsősök részvételével. A jelentkezési határidő február 28.
Sikeresen rajtolt el a Vásárhelyi Kosársuli

Sikeresen rajtolt el a Vásárhelyi Kosársuli

Az NB I/B Zöld csoportjának első meccsét játszotta Tóth Tamás együttese, a Hódtói közönsége pedig győzelemnek örülhetett hét hónap szünet után.
Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért

Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért

Két év után megszületett az ítélet. Cikkünkben teljes egészében kirajzolódik a tragédia háttere. A részletekről nyilatkozott a Rendőrség.
 

És ezt már olvasta?

Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen
Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen A tárlaton 120 művész, mintegy másfélszáz izgalmas anyagból és különleges technikával készült alkotása ad keresztmetszetet a visegrádi országok művésztelepeinek életéből.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 42. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 42. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól Nagy Imre, Nátyi Róbert és Tóth Károly művészettörténészek hat írásban foglalják össze Tornyai életművét, amelyhez hatalmas mennyiségű fotóanyag kapcsolódik.
 
Győzött a HLKC Kecskeméten
Győzött a HLKC Kecskeméten

Újabb fontos győzelmet szerzett a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A vége magabiztos, nyolcgólos vásárhelyi siker lett.

 
Holtversenyben a tabella élén
Holtversenyben a tabella élén A remek teljesítményhez társult egy szorosabb védekezés, a megszokott erős asszisztjáték, valamint az, hogy a csapat minden tagja hasznosan és jó játékkal rukkolt elő
 
Zsűrizték az idei tárlatra érkezett alkotásokat
Zsűrizték az idei tárlatra érkezett alkotásokat

A tavalyihoz képest idén több festmény lesz az Őszi Tárlaton. Ismét sok fiatal művész szeretné erősíteni ismertségét az országos hírnevű kiállítás segítségével.

 
Megérdemelt győzelem
Megérdemelt győzelem Hazai pályán győzelemmel indította az NB II-es szezont a HLKC felnőtt csapata. A vásárhelyi lányok a Csorvást győzték le magabiztosan.