Kultúra, oktatásA jövőről szóló csajos bulik napja

2016. április 4., hétfő
 
A jövőről szóló csajos bulik napja

Magyarországon tizenöt városban szervezik meg április 28-án a Lányok Napja programsorozatot, amelynek célja, hogy a pályaválasztás előtt álló lányok jobban megismerhessék a természettudományok különböző területeit intézményi és vállalati szinten egyaránt. 

 

A képen a tavalyi Lányok Napjal, a General Elctric-nél, az AUDI -nál, az Ericsson-nál.

 

 

Többek közt olyan vállalatok, kutatóintézetek, egyetemek nyitják meg kapuikat idén mint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Informatikai Kara, a Gábor Dénes Főiskola, a Magyar Tudományos Akadémia Kutatóintézetei, a Szegedi Tudományegyetem, a Szent István Egyetem, az Audi, a Braun, a Bosch, a General Electric, a Google, a LEGO vagy a Magyar Telekom.

 

"Idén a tavalyi 1500-hoz képest már 2000 lány jelentkezhet 44 oktatási intézményhez, vállalathoz, céghez, gyárhoz, illetve az általuk szervezett rendezvényekre" - mondta a Vásárhelyi Híreknek Szigeti Fanni.    

 

Kérdésünkre az ügyvezető azt is elmondta, hogy a Lányok Napja különböző fajta rendezvényeket tartalmaz, melyek révén a fiatalok betekintést nyerhetnek a műszaki egyetemek, kutatóintézetek és cégek életébe. Ennek érdekében a fogadó intézmények megnyitják laboratóriumaikat, műhelyeiket és irodáikat; találkozókat szerveznek női professzorokkal és munkatársakkal, akik eleven példaként szolgálnak arra, hogy milyen érdekes és izgalmas egy műszaki egyetemen tanulni vagy egy technológiai cégnél dolgozni.

"Számtalan interaktív program várja a lányokat, ahol akár hatalmas gépekkel esztergálhatnak, érdekes kísérletekbe pillanthatnak bele, kipróbálhatják a legújabb technológiai fejlesztéseket és kütyüket”- mondta Szigeti Fanni.

 

Érdemes a lányoknak minél hamarabb jelentkezni a http://lanyoknapja.hu/ weboldalon, mert sok érdekes hely már be is telt. Ilyen például a Google magyarországi központja, vagy a Holografika Kft. 

 

A fogadóhelyek folyamatos jelentkezése mellett, az egyik jelentkező Csongrád Megyéből a Szegedi Tudományegyetem TTIK Informatikai Intézete, ahol április 28-án - mint megtudtuk - a résztvevő lányok mobil robot bemutatót láthatnak, az informatikus szakma rejtelmeivel ismerkedhetnek, kreatív ékszereket készíthetnek és egy kis pizzázás is lesz. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Sikeres kontinensviadal a jó szervezésen múlik

Sikeres kontinensviadal a jó szervezésen múlik

Határidőre elkészül a uszodakomplexum bővítése Hódmezővásárhelyen. A legnagyobb kihívás a csapatok szállítása lesz, mert nagy részük Szegeden lakik majd.

A világ legboldogabb kisfiúja

A világ legboldogabb kisfiúja

A sokat szidott MÁV most valami olyasmit tett, aminek ismeretében sokaknak megváltozhat a véleménye a vállalatóriásról. Képekkel!
20 éves a Fandante Kamarakórus

20 éves a Fandante Kamarakórus

Mintegy 500 évet járhattak be a zeneszeretők térben is időben a Fandante Kamarakórus jubileumi koncertjén a Református Ótemplomban.
Díjat kapott a Hódkertész Kft.

Díjat kapott a Hódkertész Kft.

Idén is megrendezték az OTP Agrár Gálát, amelyen Agráriumért OTP Díjjal tüntettek ki mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozásokat, kiemelkedő szakmai teljesítményük elismeréseként.

 
Hirdetés http://www.szegediborfesztival.hu/
Hirdetés

És ezt már olvasta?

Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen A Hódmezővásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub minden versenyezni vágyó kosarast várnak Vásárhelyről és térségéből.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Végeredmény a 6. helyezés lett
Végeredmény a 6. helyezés lett A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli összesen 17 győzelemmel, 1 döntetlennel és 16 vereséggel zárta a 2021/22-es szezont az NB I/B Zöld csoportjában
 
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos A Németh László Gimnázium 9. osztályos diákja, amellett, hogy kitűnő tanuló, eddigi sportolói pályafutása során már több érmes helyezést is elért.
 
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon Harminckilenc egyesület küzdött meg az érmekért a Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokságon. A vásárhelyi HÓD-TRI és ÖTTUSA csapata érmeket is szerzett.
 
Fókuszban az agrárium
Fókuszban az agrárium Az agrárátárca a korábiakhoz képest négy és félszer többet szeretne gazdaságfejlesztésre, kétszer annyit zöldítésre, másfélszer annyit tudásátadásra és generációváltásra fordítani.
 
Nagysikerű Korea Nap Vásárhelyen
Nagysikerű Korea Nap Vásárhelyen Félezernél többen voltak kíváncsiak május 15-én délelőtt, a Máté Taekwondo és Hapkido Sportegyesület szervezésében megrendezett Korea napra.