SportA jövő utánpótlás reménységei

2012. május 29., kedd
 
A jövő utánpótlás reménységei

Két éve a II. korcsoportos Labdarúgó Diákolimpia 5. helyén, idén viszont már a dobogó legfelső fokán végzett a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola futballcsapata.

 

 

 

 

 


„Erős csapatok jöttek össze a döntőben Fonyódligeten, hiszen a 20 csapat a megyék és Budapest legjobbjai voltak,” mondta Bokor János testnevelő tanár-edző. Mint mondta, a 2001-2002-es születésűek korosztályában indult vásárhelyi csapat tagjai, két játékos kivételével, a HFC –ben fociznak. Már most érezhetően elkötelezett futballisták, közülük a legtöbben még nagyon jó tanulók is, mondta az edző.   

A városi selejtező megnyerése után Makó legyőzésévek került a csapat a Balaton parti döntőbe, ahol 19 vidéki és egy budapesti iskola jött össze. Sorsolás után négy csoportban kezdték meg a 2×15 perces mérkőzéseket. A kétnapos torna második napján a helyosztóban a Győri ETO és Siófok legyőzésével, - Bokor János szerint is a felejthetetlen odaadással játszó vásárhelyi gyerekek - méltán vívták ki az aranyéremmel járó helyezést.

A győztes csapat tagjai: Gyürki Máté, Nagy Attila, Orovecz Bence, Pacskó Szabolcs, Rébék Richárd, Sipos Gábor, Tápai Balázs, Tóth Márk, Vaits Marcell, Vékony Viktor és Wolf Milán, valamint  Sipos Zoltán, aki az országos döntő legjobb játékosa címet is megkapta.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Idén is ott van a Mezőgazdasági Kar

Idén is ott van a Mezőgazdasági Kar

A Szegedi Tudományegyetem összes kara és Tanárképző Központja is képviselteti magát a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon.
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét

Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét

Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
Múltidéző - Aranykincsek a Tornyaiban

Múltidéző - Aranykincsek a Tornyaiban

Hat éve, 2014 januárjában mutatták be azokat a Szikáncson talált aranykincseket, amelyek abban az évben a Tornyai János Múzeum kiállítás-szenzációja lett.
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

 

És ezt már olvasta?

Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 
Megdolgoztak a sikerért
Megdolgoztak a sikerért Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ez is fűtötte a vásárhelyieket.