SportA jövő utánpótlás reménységei

2012. május 29., kedd
 
A jövő utánpótlás reménységei

Két éve a II. korcsoportos Labdarúgó Diákolimpia 5. helyén, idén viszont már a dobogó legfelső fokán végzett a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola futballcsapata.

 

 

 

 

 


„Erős csapatok jöttek össze a döntőben Fonyódligeten, hiszen a 20 csapat a megyék és Budapest legjobbjai voltak,” mondta Bokor János testnevelő tanár-edző. Mint mondta, a 2001-2002-es születésűek korosztályában indult vásárhelyi csapat tagjai, két játékos kivételével, a HFC –ben fociznak. Már most érezhetően elkötelezett futballisták, közülük a legtöbben még nagyon jó tanulók is, mondta az edző.   

A városi selejtező megnyerése után Makó legyőzésévek került a csapat a Balaton parti döntőbe, ahol 19 vidéki és egy budapesti iskola jött össze. Sorsolás után négy csoportban kezdték meg a 2×15 perces mérkőzéseket. A kétnapos torna második napján a helyosztóban a Győri ETO és Siófok legyőzésével, - Bokor János szerint is a felejthetetlen odaadással játszó vásárhelyi gyerekek - méltán vívták ki az aranyéremmel járó helyezést.

A győztes csapat tagjai: Gyürki Máté, Nagy Attila, Orovecz Bence, Pacskó Szabolcs, Rébék Richárd, Sipos Gábor, Tápai Balázs, Tóth Márk, Vaits Marcell, Vékony Viktor és Wolf Milán, valamint  Sipos Zoltán, aki az országos döntő legjobb játékosa címet is megkapta.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy csodálatos győzelem a csapat életében

Egy csodálatos győzelem a csapat életében

Igazi rangadónak adott otthont a hétvégén a Balogh Imsi Sportaréna, A HLKC NB II-es felnőtt csapata a címvédő Gyulát fogadta.
Bemutatták a Tornyai János Múzeum Évkönyvét

Bemutatták a Tornyai János Múzeum Évkönyvét

A kötetben a múzeum legújabb kutatási eredményei olvashatók a régészet, a néprajz, a történelem és a művészettörténet területéről. Képekkel.
Visszafogott költségvetés - jóval szerényebb lobbierő

Visszafogott költségvetés - jóval szerényebb lobbierő

Márky-Zay Péter: az önkormányzat igyekszik takarékosan gazdálkodni. Cseri Tamás: az üres kassza költségvetése. Szavaztak az idei költségvetésről.
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián

Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián

Február 22-én Szegeden rendezték meg a Megyei Sakk Diákolimpiát, melyet a 12 főből álló vásárhelyi csapat 11 éremmel fejezett be. Eredmények.
 

És ezt már olvasta?

Két újabb név a dicsőségtáblán
Két újabb név a dicsőségtáblán A sokéves hagyományt folytatva idén két újabb névvel - Kecskeméti László és Nagy Zsuzsa nevével - gazdagodott a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfala.
 
Fogyasztja egymást a képviselőtestület
Fogyasztja egymást a képviselőtestület Valószínű csak ideiglenesen két képviselői mandátum vált bizonytalanná. A kissé adok-kapok hangulatú eljáráshoz az önkormányzati  törvény adja a muníciót.
 
Vásárhelyi sportdíjak 2019
Vásárhelyi sportdíjak 2019 Hódmezővásárhely városvezetése kitüntette azokat a személyeket, akik 2019-ben bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket mind a tanteremben, mint a sportpályákon. Teljes névsorral.
 
Múltidéző kiállítás a Tornyaiban
Múltidéző kiállítás a Tornyaiban A Kiss Lajos nyomdokain haladva című tárlaton nemcsak a legrégebbi korok tárgyai, hanem a mához közelítő időszakok emlékei is láthatók. Képekkel.
 
Egy korszak értékelése
Egy korszak értékelése Az Emlékpont a Kommunizmus Áldozatainak emléknapja alkalmából szervezett programsorozatának zárásaként könyvbemutatót trartott.
 
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai az áprilisban megnyíló közös tárlatról egyeztettek.
 
Máris itt egy ütős névsor!
Máris itt egy ütős névsor! A hazai fesztiválszcéna legnagyobb hagyományokkal bíró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon szokás szerint nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl.