SportA jövő utánpótlás reménységei

2012. május 29., kedd
 
A jövő utánpótlás reménységei

Két éve a II. korcsoportos Labdarúgó Diákolimpia 5. helyén, idén viszont már a dobogó legfelső fokán végzett a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola futballcsapata.

 

 

 

 

 


„Erős csapatok jöttek össze a döntőben Fonyódligeten, hiszen a 20 csapat a megyék és Budapest legjobbjai voltak,” mondta Bokor János testnevelő tanár-edző. Mint mondta, a 2001-2002-es születésűek korosztályában indult vásárhelyi csapat tagjai, két játékos kivételével, a HFC –ben fociznak. Már most érezhetően elkötelezett futballisták, közülük a legtöbben még nagyon jó tanulók is, mondta az edző.   

A városi selejtező megnyerése után Makó legyőzésévek került a csapat a Balaton parti döntőbe, ahol 19 vidéki és egy budapesti iskola jött össze. Sorsolás után négy csoportban kezdték meg a 2×15 perces mérkőzéseket. A kétnapos torna második napján a helyosztóban a Győri ETO és Siófok legyőzésével, - Bokor János szerint is a felejthetetlen odaadással játszó vásárhelyi gyerekek - méltán vívták ki az aranyéremmel járó helyezést.

A győztes csapat tagjai: Gyürki Máté, Nagy Attila, Orovecz Bence, Pacskó Szabolcs, Rébék Richárd, Sipos Gábor, Tápai Balázs, Tóth Márk, Vaits Marcell, Vékony Viktor és Wolf Milán, valamint  Sipos Zoltán, aki az országos döntő legjobb játékosa címet is megkapta.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Régészeti pillanatképek

Régészeti pillanatképek

Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
Látogatási tilalom az összes kórházban

Látogatási tilalom az összes kórházban

Szeptember 8-tól az összes fekvőbeteg intézményre vonatkozik. Vásárhely valamennyi háziorvosi körzetében lehetséges 3-4 fertőzött.
Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

 

És ezt már olvasta?

Jól kerestek lányok futtatásából
Jól kerestek lányok futtatásából Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
 
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
 
Lendületben a HLKC NB II-es csapata
Lendületben a HLKC NB II-es csapata Szeptember 12-én elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hetek óta készül. Interjú Dankó Leával.
 
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.
 
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán A szeptember 10-én tartott díszközgyűlésen négy olyan pedagógus vette át díszoklevelét, akiknek aktív élete a tanításról, az oktatásról szólt.
 
Parlagfűmentesítés röptében
Parlagfűmentesítés röptében

Csongrád-Csanád Megyében ismét keresték a levegőből a parlagfűvel fertőzött területeket. A mentesítésről azonban évek óta nincs statisztika.

 
Iskolások udvariasság és jogszabályok közt szlalomozva
Iskolások udvariasság és jogszabályok közt szlalomozva Hódmezővásárhelyen - több év óta visszatérően – továbbra is aktuális néhány iskola előtt és környékén a reggeli közlekedési anomália.