MozaikA Hét Arca – Laskai Nelli

2011. május 1., vasárnap
 
A Hét Arca – Laskai Nelli

Hódmezővásárhelyi, újságot szerkeszt, rádiózik, kreatív módon képviseli a női erőt. Laskai Nelli ízig-vérig Hódmami. Hogy hogyan is került a lap élére, s egyáltalán hogyan éli meg mind magánéletében, mind szakmai téren, most elmeséli a Vásárhelyi Hírek olvasóinak.

 

 

 

 

Mikor és honnan jött az ötlet, hogy készíts egy női portált?

 

Az én történetem egy burokból kiesős, saját lábra állós történet. Mondhatjuk úgy is, hogy a külső kényszer és a belső motiváltság találkozott. Pár éve, szülés után ott találtam magam a kisgyermekgondozás, a háztartásvezetés és a fáradtság folyamatában, és egyre inkább irigyeltem a céltudatos, tervekkel rendelkező, dolgozó nőket. Úgy éreztem, valamit teremtenem kell. Elkezdtem munkát keresni,de nem találtam megfontolandó lehetőséget, vagy csak másik városban. Elkeseredésemben arra törekedtem, hogy a mély kútból, melybe lelkileg beleestem, kihúzzam magam. Először egy blogot nyitottam, majd mikor megtapasztaltam, hogy a leírt szónak milyen nagy ereje van, és írásaimmal segítek az olvasónak is, cikkírója lettem egy budapesti női magazinnak. Innen már csak egy ugrás (egy nagy ugrás) volt a hodmami.hu elkészítése. Éjjelente belemerültem a honlapszerkesztés rejtelmeibe, s pár hónap alatt elindulhatott a vásárhelyi női magazin, elsősorban a vásárhelyi nőknek – erre utal a portál neve is. Április elején az olvasókkal ünnepeltük az első szülinapot…

 

A női portálok széles palettájából miért épp a hodmami.hu – rákattintanak az olvasók?

 

Lassan, de biztosan terjed az a nézet a hazai társadalomban, hogy a nők helye nem csak a tűzhely és a gyermek mellett van. Ennek oka a nőkben rejtőzködő önmegvalósítási szándék, illetve a családok anyagi helyzetének romlása. A nőknek kevés idejük marad önmagukkal foglalkozni, ezért olyan értéket kell adni számukra, amiért érdemes böngészőt nyitniuk. A hodmami.hu nem a „művilág” szolgálatában áll; nem célunk luxus dolgokat, sokadrendű divattermékeket mutogatni. A tudatos fogyasztás, a  környezetbarát megoldások népszerűsítésére törekszünk, a női önismeret, a testi-lelki egészség megerősítésére, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a nők a családjuk mellett munkát is tudjanak vállalni. Azoknak szól, akik fenntartható módon szeretnének élni, családjukat működtetni. Az olvasóink valódi életből merített cikkeket kapnak, Nők írják Nőknek. A „smink nélküli” cikkírók témáikkal adott esetben az életben elengedhetetlen lelki fejlődéshez is hozzá segítik az olvasókat. Ha bajban vagyunk, vagy döntésképtelenek, sosem tudhatjuk, honnan kapjuk meg az elmozduláshoz szükséges egyetlen mondatot. Ez a magazin azért teremtődött, hogy olyan legyen, mint egy barátnő, aki pozitív kisugárzással, és bevált gyakorlataival támasz minden helyzetben. Szerte az országból olvassák a hodmami.hu –t , sőt jelentős számú határon túli olvasónk is van. Igazából a nők alapproblémái földrajzi helyzettől függetlenek. Esetleg másképp van csomagolva egy picit, de a napi rutinjuk ugyanaz.

 

Hogyan fogadták a helyi nők ezt a virtuális szerveződést?

 

A Hódmezővásárhelyen élő nők többsége nehezen nyit mások felé, kevésbé merik mások előtt vállalni önmagukat. A szakértői rovatunkba például Budapestről sokkal többen jelentkeztek, mint Vásárhelyről. Ettől függetlenül a rendezvényeink sikeresek. Például Vida Ági a vállalkozásindításban segített a helyi kismamáknak, A Nő a tükörben három szakembere pedig a párkapcsolati problémák kiküszöbölését mutatta meg a résztvevőknek, ezen kívül több városi, nőknek szóló rendezvényen is képviseltettük magunkat. Célunk helyénvalóságát tükrözi olvasótáborunk létszámának folyamatos növekedése, olvasóink, partneroldalaink pozitív visszajelzései.

 

Hogyan tudod összeegyeztetni a magánéleteddel a magazin igazgatását?

 

Magát a lapkészítést, az újságírást nagyon szeretem, egy baj van, kevés egy napra a 24 óra. Mivel kicsi a szerkesztőség, én törődöm a szerkesztéstől kezdve a webes dolgokon át mindennel. Ez a munka nagy kihívás, a sok szépség mellett olykor a stresszes oldala is megmutatkozik. Nem is nagyon tudom szétválasztani ezt a munkát a magánélettel, mert az újságíró ott van mindig bennem. Sokszor otthon is beugrik egy-egy jó téma, amit fontos lenne megírni, s ilyenkor azonnal előkerül a laptop…

 
 
B.Szabó Z.
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 19. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Az 5. helyen végzett a Kosársuli

Az 5. helyen végzett a Kosársuli

Lejátszotta utolsó mérkőzését a 2023/24-es szezonban a Vásárhelyi Kosársuli. Kettős sikerrel szerezte meg az 5. helyet az NB I/B Zöld csoportjában.
Megkezdődtek a 31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

Megkezdődtek a 31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

Az állattenyésztő szakma számára ma már európai hírű a kiállításra a hazai és külföldi kiállítók 50 ezer érdeklődőre számítanak idén is.
Elkezdődtek az idei érettségik

Elkezdődtek az idei érettségik

A következő hetekben, május 3. és július 3. között 1161 helyszínen várhatóan több mint 112 700-an érettségiznek.
 

És ezt már olvasta?

Holler László természetközeli világa
Holler László természetközeli világa Félszáz festményén keresztül mutatja be a vásárhelyi realista festőiskola tradíciójából táplálkozó mester az utóbbi években készült műveit.
 
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
 
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon Női fodrász, Férfi Fodrász, Smink és Körmös szakágakban várták a felnőttek és tanulók jelentkezését. Idén is több, mint 200 versenyző vett részt.
 
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.
 
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
 
Módszertani nap helyettes államtitkárral
Módszertani nap helyettes államtitkárral A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
 
Magyar Péter Vásárhelyen
Magyar Péter Vásárhelyen Május 20-án országjáró körútja során Hódmezővásárhelyen járt Magyar Péter, aki a Kossuth téren összegyűlt nagyszámú érdeklődő előtt mondott beszédet.