MozaikA Hét Arca – Laskai Nelli

2011. május 1., vasárnap
 
A Hét Arca – Laskai Nelli

Hódmezővásárhelyi, újságot szerkeszt, rádiózik, kreatív módon képviseli a női erőt. Laskai Nelli ízig-vérig Hódmami. Hogy hogyan is került a lap élére, s egyáltalán hogyan éli meg mind magánéletében, mind szakmai téren, most elmeséli a Vásárhelyi Hírek olvasóinak.

 

 

 

 

Mikor és honnan jött az ötlet, hogy készíts egy női portált?

 

Az én történetem egy burokból kiesős, saját lábra állós történet. Mondhatjuk úgy is, hogy a külső kényszer és a belső motiváltság találkozott. Pár éve, szülés után ott találtam magam a kisgyermekgondozás, a háztartásvezetés és a fáradtság folyamatában, és egyre inkább irigyeltem a céltudatos, tervekkel rendelkező, dolgozó nőket. Úgy éreztem, valamit teremtenem kell. Elkezdtem munkát keresni,de nem találtam megfontolandó lehetőséget, vagy csak másik városban. Elkeseredésemben arra törekedtem, hogy a mély kútból, melybe lelkileg beleestem, kihúzzam magam. Először egy blogot nyitottam, majd mikor megtapasztaltam, hogy a leírt szónak milyen nagy ereje van, és írásaimmal segítek az olvasónak is, cikkírója lettem egy budapesti női magazinnak. Innen már csak egy ugrás (egy nagy ugrás) volt a hodmami.hu elkészítése. Éjjelente belemerültem a honlapszerkesztés rejtelmeibe, s pár hónap alatt elindulhatott a vásárhelyi női magazin, elsősorban a vásárhelyi nőknek – erre utal a portál neve is. Április elején az olvasókkal ünnepeltük az első szülinapot…

 

A női portálok széles palettájából miért épp a hodmami.hu – rákattintanak az olvasók?

 

Lassan, de biztosan terjed az a nézet a hazai társadalomban, hogy a nők helye nem csak a tűzhely és a gyermek mellett van. Ennek oka a nőkben rejtőzködő önmegvalósítási szándék, illetve a családok anyagi helyzetének romlása. A nőknek kevés idejük marad önmagukkal foglalkozni, ezért olyan értéket kell adni számukra, amiért érdemes böngészőt nyitniuk. A hodmami.hu nem a „művilág” szolgálatában áll; nem célunk luxus dolgokat, sokadrendű divattermékeket mutogatni. A tudatos fogyasztás, a  környezetbarát megoldások népszerűsítésére törekszünk, a női önismeret, a testi-lelki egészség megerősítésére, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a nők a családjuk mellett munkát is tudjanak vállalni. Azoknak szól, akik fenntartható módon szeretnének élni, családjukat működtetni. Az olvasóink valódi életből merített cikkeket kapnak, Nők írják Nőknek. A „smink nélküli” cikkírók témáikkal adott esetben az életben elengedhetetlen lelki fejlődéshez is hozzá segítik az olvasókat. Ha bajban vagyunk, vagy döntésképtelenek, sosem tudhatjuk, honnan kapjuk meg az elmozduláshoz szükséges egyetlen mondatot. Ez a magazin azért teremtődött, hogy olyan legyen, mint egy barátnő, aki pozitív kisugárzással, és bevált gyakorlataival támasz minden helyzetben. Szerte az országból olvassák a hodmami.hu –t , sőt jelentős számú határon túli olvasónk is van. Igazából a nők alapproblémái földrajzi helyzettől függetlenek. Esetleg másképp van csomagolva egy picit, de a napi rutinjuk ugyanaz.

 

Hogyan fogadták a helyi nők ezt a virtuális szerveződést?

 

A Hódmezővásárhelyen élő nők többsége nehezen nyit mások felé, kevésbé merik mások előtt vállalni önmagukat. A szakértői rovatunkba például Budapestről sokkal többen jelentkeztek, mint Vásárhelyről. Ettől függetlenül a rendezvényeink sikeresek. Például Vida Ági a vállalkozásindításban segített a helyi kismamáknak, A Nő a tükörben három szakembere pedig a párkapcsolati problémák kiküszöbölését mutatta meg a résztvevőknek, ezen kívül több városi, nőknek szóló rendezvényen is képviseltettük magunkat. Célunk helyénvalóságát tükrözi olvasótáborunk létszámának folyamatos növekedése, olvasóink, partneroldalaink pozitív visszajelzései.

 

Hogyan tudod összeegyeztetni a magánéleteddel a magazin igazgatását?

 

Magát a lapkészítést, az újságírást nagyon szeretem, egy baj van, kevés egy napra a 24 óra. Mivel kicsi a szerkesztőség, én törődöm a szerkesztéstől kezdve a webes dolgokon át mindennel. Ez a munka nagy kihívás, a sok szépség mellett olykor a stresszes oldala is megmutatkozik. Nem is nagyon tudom szétválasztani ezt a munkát a magánélettel, mert az újságíró ott van mindig bennem. Sokszor otthon is beugrik egy-egy jó téma, amit fontos lenne megírni, s ilyenkor azonnal előkerül a laptop…

 
 
B.Szabó Z.
 

Olvassa el ezt is!

Ennivaló receptjeink - Sajtos stangli

Ennivaló receptjeink - Sajtos stangli

A friss süti illatokat árasztó boltot idézi csak éppen jóval az ottani áraknál olcsóbban elkészíthető ez a szenzációs, egyszerű és gyors sajtos stangli recept.
Családi események 2021. 30. hét

Családi események 2021. 30. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon?

Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon?

Problémát jelenthet az is, hogy a szülők elhanyagolják a csemetéiket, mert számukra fontosabb a saját okostelefonjuk, s természetesen mindezt látják, érzékelik a gyermekek.
Start december közepén

Start december közepén

A napokban megérkezett az ötödik, szeptemberben jön a hatodik tram train szerelvény. Ha koccanás miatt kiesik egy szerelvény, borulhat a menetrend.
 

És ezt már olvasta?

Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt Nemrég kiderültek a felvételi ponthatárok, így kezdetét vette az őrült hajsza a jobbnál jobb albérletekért. Vásárhelyről és környékéről is több százan vadásznak.
 
Bízzunk az állatok megérzéseiben
Bízzunk az állatok megérzéseiben Gyanúsnak kell tekinteni például, ha a csirkék ahelyett, hogy csipegetnék élelmüket, a fák tetejére repülnek, a varangyos békák pedig csoportosan vonulni kezdenek.

 
Hűségért kedvezményes illúzió
Hűségért kedvezményes illúzió Azt is tudják, mi az alsógatyánk mérete, cserébe sokszor azt a terméket kapja, amit egy szimpla leárazás eredményeként egyébként is megkapna.
 
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot!
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot! Évente közel 1000 melanomás megbetegedést regisztrálnak hazánkban. Köztudott, hogy az UV sugárzás nagymértékben növeli a betegség kialakulásának lehetőségét.
 
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni Közel annyi halálos áldozatot követel az otthonainkban lévő szennyezett levegő, mint ahányan az utakon életüket vesztik. A kutatók harci ideggázként használt vegyületet is találtak már a konyhák levegőjében.
 
Nyolc dolog amiről ne beszélj az állásinterjún
Nyolc dolog amiről ne beszélj az állásinterjún A Vásárhelyi Hírek nem akarja elrontani a nyaralását, az érettségijét, a szakmájának megszerzését, a diplomáját még éppen nagyon kipihenő fiataloknak.
 
Az ország Imruskája 86 éves lenne
Az ország Imruskája 86 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 86 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.