MozaikA Hét Arca – Laskai Nelli

2011. május 1., vasárnap
 
A Hét Arca – Laskai Nelli

Hódmezővásárhelyi, újságot szerkeszt, rádiózik, kreatív módon képviseli a női erőt. Laskai Nelli ízig-vérig Hódmami. Hogy hogyan is került a lap élére, s egyáltalán hogyan éli meg mind magánéletében, mind szakmai téren, most elmeséli a Vásárhelyi Hírek olvasóinak.

 

 

 

 

Mikor és honnan jött az ötlet, hogy készíts egy női portált?

 

Az én történetem egy burokból kiesős, saját lábra állós történet. Mondhatjuk úgy is, hogy a külső kényszer és a belső motiváltság találkozott. Pár éve, szülés után ott találtam magam a kisgyermekgondozás, a háztartásvezetés és a fáradtság folyamatában, és egyre inkább irigyeltem a céltudatos, tervekkel rendelkező, dolgozó nőket. Úgy éreztem, valamit teremtenem kell. Elkezdtem munkát keresni,de nem találtam megfontolandó lehetőséget, vagy csak másik városban. Elkeseredésemben arra törekedtem, hogy a mély kútból, melybe lelkileg beleestem, kihúzzam magam. Először egy blogot nyitottam, majd mikor megtapasztaltam, hogy a leírt szónak milyen nagy ereje van, és írásaimmal segítek az olvasónak is, cikkírója lettem egy budapesti női magazinnak. Innen már csak egy ugrás (egy nagy ugrás) volt a hodmami.hu elkészítése. Éjjelente belemerültem a honlapszerkesztés rejtelmeibe, s pár hónap alatt elindulhatott a vásárhelyi női magazin, elsősorban a vásárhelyi nőknek – erre utal a portál neve is. Április elején az olvasókkal ünnepeltük az első szülinapot…

 

A női portálok széles palettájából miért épp a hodmami.hu – rákattintanak az olvasók?

 

Lassan, de biztosan terjed az a nézet a hazai társadalomban, hogy a nők helye nem csak a tűzhely és a gyermek mellett van. Ennek oka a nőkben rejtőzködő önmegvalósítási szándék, illetve a családok anyagi helyzetének romlása. A nőknek kevés idejük marad önmagukkal foglalkozni, ezért olyan értéket kell adni számukra, amiért érdemes böngészőt nyitniuk. A hodmami.hu nem a „művilág” szolgálatában áll; nem célunk luxus dolgokat, sokadrendű divattermékeket mutogatni. A tudatos fogyasztás, a  környezetbarát megoldások népszerűsítésére törekszünk, a női önismeret, a testi-lelki egészség megerősítésére, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a nők a családjuk mellett munkát is tudjanak vállalni. Azoknak szól, akik fenntartható módon szeretnének élni, családjukat működtetni. Az olvasóink valódi életből merített cikkeket kapnak, Nők írják Nőknek. A „smink nélküli” cikkírók témáikkal adott esetben az életben elengedhetetlen lelki fejlődéshez is hozzá segítik az olvasókat. Ha bajban vagyunk, vagy döntésképtelenek, sosem tudhatjuk, honnan kapjuk meg az elmozduláshoz szükséges egyetlen mondatot. Ez a magazin azért teremtődött, hogy olyan legyen, mint egy barátnő, aki pozitív kisugárzással, és bevált gyakorlataival támasz minden helyzetben. Szerte az országból olvassák a hodmami.hu –t , sőt jelentős számú határon túli olvasónk is van. Igazából a nők alapproblémái földrajzi helyzettől függetlenek. Esetleg másképp van csomagolva egy picit, de a napi rutinjuk ugyanaz.

 

Hogyan fogadták a helyi nők ezt a virtuális szerveződést?

 

A Hódmezővásárhelyen élő nők többsége nehezen nyit mások felé, kevésbé merik mások előtt vállalni önmagukat. A szakértői rovatunkba például Budapestről sokkal többen jelentkeztek, mint Vásárhelyről. Ettől függetlenül a rendezvényeink sikeresek. Például Vida Ági a vállalkozásindításban segített a helyi kismamáknak, A Nő a tükörben három szakembere pedig a párkapcsolati problémák kiküszöbölését mutatta meg a résztvevőknek, ezen kívül több városi, nőknek szóló rendezvényen is képviseltettük magunkat. Célunk helyénvalóságát tükrözi olvasótáborunk létszámának folyamatos növekedése, olvasóink, partneroldalaink pozitív visszajelzései.

 

Hogyan tudod összeegyeztetni a magánéleteddel a magazin igazgatását?

 

Magát a lapkészítést, az újságírást nagyon szeretem, egy baj van, kevés egy napra a 24 óra. Mivel kicsi a szerkesztőség, én törődöm a szerkesztéstől kezdve a webes dolgokon át mindennel. Ez a munka nagy kihívás, a sok szépség mellett olykor a stresszes oldala is megmutatkozik. Nem is nagyon tudom szétválasztani ezt a munkát a magánélettel, mert az újságíró ott van mindig bennem. Sokszor otthon is beugrik egy-egy jó téma, amit fontos lenne megírni, s ilyenkor azonnal előkerül a laptop…

 
 
B.Szabó Z.
 

Olvassa el ezt is!

Bombariadó miatt leállt a Kormányhivatal

Bombariadó miatt leállt a Kormányhivatal

Hódmezővásárhelyen a Kormányhivatalban veszik át a háziorvosok a koronavírus elleni vakcinát. Felmerül a kérdés, van-e összefüggés a vakcina kiadása és a bombariadó között

Régészek a nyomvonalon

Régészek a nyomvonalon

A Tornyai János Múzeum régészeinek eredményei újabb apróbb mozaikokkal gazdagították a Hódmezővásárhely múltjáról alkotott ismereteket.
A Kosársuli továbbra is dobogós a tabellán

A Kosársuli továbbra is dobogós a tabellán

Ősszel felemás szájízzel, egy győzelemmel és egy vereséggel távoztak a Veszprém megyei városból, de most nemcsak a revans vágya fűtötte a Kosársulit.
Helyreállt a vasúti közlekedés

Helyreállt a vasúti közlekedés

A kivitelezésben érintett vasúti pályaszakasz alkalmas lesz a Szeged—Békéscsaba vasútvonalon a 100 km/órás sebességgel történő közlekedésre.
 

És ezt már olvasta?

Kettős győzelem a nyugati végeken
Kettős győzelem a nyugati végeken Győzni ment Sopronba a Kosársuli, de ezért kőkeményen meg kellett dolgozniuk. Talán a rutinjuk és a hosszabb kispaduk döntött.
 
Új trend a dupla menetrend
Új trend a dupla menetrend Két hétig mindenki számára ingyenesek az új helyi buszjáratok Hódmezővásárhelyen. A Volánbusz változatlanul üzemelteti a helyi járatait.
 
Könnyes szemmel rabolt
Könnyes szemmel rabolt A vádlott a lakás- és helyiséggazdálkodási csoportot vezette a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban. Kilenc évet kért az ügyész a két fegyveres rablásért.
 
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak Az online térben megrendezett Diákok Őszi Tárlatára különösen magas volt az érdeklődés az általános iskola alsó tagozatos diákjai és a középiskolások körében. Díjazottak névsora.
 
Gazdálkodj okosan 2021.
Gazdálkodj okosan 2021. 15 milliárd forintos főösszegű költségvetésből gazdálkodik idén az önkormányzat. Elhangzott az is, hogy számos fölösleges kiadást tartalmaz a költségvetés.
 
Ásó kapa és nagyharang
Ásó kapa és nagyharang A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum, a 20. századtól kezdődően napjainkig várják az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 7. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 7. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."