MozaikA Hét Arca – Laskai Nelli

2011. május 1., vasárnap
 
A Hét Arca – Laskai Nelli

Hódmezővásárhelyi, újságot szerkeszt, rádiózik, kreatív módon képviseli a női erőt. Laskai Nelli ízig-vérig Hódmami. Hogy hogyan is került a lap élére, s egyáltalán hogyan éli meg mind magánéletében, mind szakmai téren, most elmeséli a Vásárhelyi Hírek olvasóinak.

 

 

 

 

Mikor és honnan jött az ötlet, hogy készíts egy női portált?

 

Az én történetem egy burokból kiesős, saját lábra állós történet. Mondhatjuk úgy is, hogy a külső kényszer és a belső motiváltság találkozott. Pár éve, szülés után ott találtam magam a kisgyermekgondozás, a háztartásvezetés és a fáradtság folyamatában, és egyre inkább irigyeltem a céltudatos, tervekkel rendelkező, dolgozó nőket. Úgy éreztem, valamit teremtenem kell. Elkezdtem munkát keresni,de nem találtam megfontolandó lehetőséget, vagy csak másik városban. Elkeseredésemben arra törekedtem, hogy a mély kútból, melybe lelkileg beleestem, kihúzzam magam. Először egy blogot nyitottam, majd mikor megtapasztaltam, hogy a leírt szónak milyen nagy ereje van, és írásaimmal segítek az olvasónak is, cikkírója lettem egy budapesti női magazinnak. Innen már csak egy ugrás (egy nagy ugrás) volt a hodmami.hu elkészítése. Éjjelente belemerültem a honlapszerkesztés rejtelmeibe, s pár hónap alatt elindulhatott a vásárhelyi női magazin, elsősorban a vásárhelyi nőknek – erre utal a portál neve is. Április elején az olvasókkal ünnepeltük az első szülinapot…

 

A női portálok széles palettájából miért épp a hodmami.hu – rákattintanak az olvasók?

 

Lassan, de biztosan terjed az a nézet a hazai társadalomban, hogy a nők helye nem csak a tűzhely és a gyermek mellett van. Ennek oka a nőkben rejtőzködő önmegvalósítási szándék, illetve a családok anyagi helyzetének romlása. A nőknek kevés idejük marad önmagukkal foglalkozni, ezért olyan értéket kell adni számukra, amiért érdemes böngészőt nyitniuk. A hodmami.hu nem a „művilág” szolgálatában áll; nem célunk luxus dolgokat, sokadrendű divattermékeket mutogatni. A tudatos fogyasztás, a  környezetbarát megoldások népszerűsítésére törekszünk, a női önismeret, a testi-lelki egészség megerősítésére, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a nők a családjuk mellett munkát is tudjanak vállalni. Azoknak szól, akik fenntartható módon szeretnének élni, családjukat működtetni. Az olvasóink valódi életből merített cikkeket kapnak, Nők írják Nőknek. A „smink nélküli” cikkírók témáikkal adott esetben az életben elengedhetetlen lelki fejlődéshez is hozzá segítik az olvasókat. Ha bajban vagyunk, vagy döntésképtelenek, sosem tudhatjuk, honnan kapjuk meg az elmozduláshoz szükséges egyetlen mondatot. Ez a magazin azért teremtődött, hogy olyan legyen, mint egy barátnő, aki pozitív kisugárzással, és bevált gyakorlataival támasz minden helyzetben. Szerte az országból olvassák a hodmami.hu –t , sőt jelentős számú határon túli olvasónk is van. Igazából a nők alapproblémái földrajzi helyzettől függetlenek. Esetleg másképp van csomagolva egy picit, de a napi rutinjuk ugyanaz.

 

Hogyan fogadták a helyi nők ezt a virtuális szerveződést?

 

A Hódmezővásárhelyen élő nők többsége nehezen nyit mások felé, kevésbé merik mások előtt vállalni önmagukat. A szakértői rovatunkba például Budapestről sokkal többen jelentkeztek, mint Vásárhelyről. Ettől függetlenül a rendezvényeink sikeresek. Például Vida Ági a vállalkozásindításban segített a helyi kismamáknak, A Nő a tükörben három szakembere pedig a párkapcsolati problémák kiküszöbölését mutatta meg a résztvevőknek, ezen kívül több városi, nőknek szóló rendezvényen is képviseltettük magunkat. Célunk helyénvalóságát tükrözi olvasótáborunk létszámának folyamatos növekedése, olvasóink, partneroldalaink pozitív visszajelzései.

 

Hogyan tudod összeegyeztetni a magánéleteddel a magazin igazgatását?

 

Magát a lapkészítést, az újságírást nagyon szeretem, egy baj van, kevés egy napra a 24 óra. Mivel kicsi a szerkesztőség, én törődöm a szerkesztéstől kezdve a webes dolgokon át mindennel. Ez a munka nagy kihívás, a sok szépség mellett olykor a stresszes oldala is megmutatkozik. Nem is nagyon tudom szétválasztani ezt a munkát a magánélettel, mert az újságíró ott van mindig bennem. Sokszor otthon is beugrik egy-egy jó téma, amit fontos lenne megírni, s ilyenkor azonnal előkerül a laptop…

 
 
B.Szabó Z.
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Januártól MR diagnosztizálás lesz Vásárhelyen is

Januártól MR diagnosztizálás lesz Vásárhelyen is

Az új Siemens gyártmányú készülék megérkezett Vásárhelyre. Ez azt is jelenti, hogy a legkorszerűbb MR diagnosztizálásért már majd nem kell Szegedre utazni.
Nyert a Kosársuli a Békéscsaba ellen - Az edző távozik

Nyert a Kosársuli a Békéscsaba ellen - Az edző távozik

A mérkőzést követően nem várt esemény következett: váratlanul lemondott Vuk Pavlovic, aki épp a Békéscsaba vezetőedzőjeként folytatja.
 Felmérik a haderő kijelölt készenléti erőit

Felmérik a haderő kijelölt készenléti erőit

Hódmezővásárhelyen november 7-én délelőtt Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki Novák Katalin köztársasági elnök, jelenlétében megnyitotta a NATO-erőkkel közös gyakorlatot.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.