KözéletA gyerekeknek rövidített túrát is indítanak a hétvégén

2011. augusztus 31., szerda
 

A rendezők úgy döntöttek, hogy a gyerekek részére egy olyan túraútvonalat jelölnek ki, amely csak 10 kilométeres. Ennek a rajtja és a visszaérkezés helye szintén a Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpont.

 

 

 

Nagy térkép a 27 kilométeres útvonalról a galériában!

 

 

A Vásárhelyi Hírek Szerkesztősége szerdán délelőtt megkapta az I. Bodnár Bertalan Kerékpáros Teljesítménytúra rajtszámát. Szeptember 4-én ezzel a Szerkesztőség egyik tagja is az eddig ötvenet meghaladó nevezők között lesz. Mint azt Kőrösiné Balázs Erika szervező elmondta, az előzetes érdeklődések alapján jóval több résztvevőre számítanak, hiszen a helyszínen is lehet nevezni. Hódmezővásárhely Önkormányzata, a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány valamint a Hungarian Flyers Kerékpáros Klub  hagyományteremtőnek szánt kerékpáros teljesítménytúrájának az igazi kuriózuma, hogy a 27 kilométeres táv végig a Mártélyi Tájvédelmi körzet területén halad. Érinti a tanösvényt, a gátakat, az erdős ártéri területet, igazi természetközeli élményt nyújtva a résztvevőknek.

 

Kőrösiné Balázs Erika a túra újdonságáról is beszámolt. Mivel többen jelezték, hogy családi programként kikerékpároznak Mártélyra, ami után a gyerekek számára a 27 kilométeres túra megterhelő lenne, ezért a rendezők úgy döntöttek, hogy a gyerekeknek egy olyan túraútvonalat jelölnek ki, ami csak 10 kilométeres. Ennek a rajtja és a visszaérkezés helye szintén a Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpont.

 

 

Részletes útvonal:

 

Rajt: 

-    Mártély, Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpont
-    Délnek indulva tanösvényen át
-    Kutyafenék érintésével északnak fordulva
-    Víz kivételi műnél Ányás ,,szigetre”
-    Tisza folyó mentén északnak végig a 105NY nyiladékról a 101NY át
-    Keletre fordulva, az árvízi töltésen lévő kerékpárútig
-    Délre fordulva, a Korhány melletti, töltésen futó kerékpárúton vissza Mártélyi üdülőkig
-    Mártélynál nyugatra, majd délnek fordulva,
-    Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpont előtt elhaladva ismét a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának gondozásába tartozó tanösvényen át, déli irányba, Kutyafenéken át érjük el Körtvélyes ÉNY-i sarkát.
-    Innen a Tisza folyó partja mellett, Tűfarok irányába haladva 136NY1 és 136NY2 nyiladékon áthaladva érünk el Barci-rét szántóihoz.
-    Keletre fordulva, a szántók közötti földúton haladva a töltésig
-    Töltésen északnak fordulva végig a töltésen, Mártélyig
-    Mártélynál nyugatra, majd délnek fordulva

Cél:  

-    Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpont

 

 

A túra minden további részletét megtudhatja ITT!

 

Olvassa el ezt is!

Tűzifa vásárlás okosan

Tűzifa vásárlás okosan

Ismét aktuális. Néhány tanács, mire kell vigyázni, ha házaló kereskedők, vagy internetes hirdetésekben, illetve ingyenes újságokban kínálnak megvételre olcsó tüzelőt.
Jelentős fejlesztések a Mezőgazdasági Karon

Jelentős fejlesztések a Mezőgazdasági Karon

A napokban 3 és félmilliárdos beruházással új Takarmányvizsgálót, Informatikai Laboratóriumot és előadótermet avathattak fel az SZTE Mezőgazdasági Karán.
A közönség száma megközelítette a 2019-es látogatószámot

A közönség száma megközelítette a 2019-es látogatószámot

Újra a rég megszokott fesztiválhangulat terítette be az Újszegedi Partfürdőt a legnagyobb nyárzáró fesztiválon. Véget ért a SZIN
Sokat hiányozhatott a rajzóráról

Sokat hiányozhatott a rajzóráról

A vásárhelyi kiállításról ellopott egy szobrot, de a tolvajt a bronz kézzel fogható értéke jobban érdekelte, mint a művészeti értéke. Elkészült a vádirat.
 

És ezt már olvasta?

Vereséggel végződött az idénynyitó mérkőzés
Vereséggel végződött az idénynyitó mérkőzés A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőtt- és U20-as csapata is a SMAFC vendégeként kezdte a 2021-22-es idényt.
 
Tárkány Szűcs Ernőre emlékező programsorozat
Tárkány Szűcs Ernőre emlékező programsorozat Kétnapos rendezvénnyel emlékezik Hódmezővásárhely városa, valamint a Tárkány Szücs Ernő Kutatócsoport névadójának születési centenáriumán. Részletes program a cikkben.
 
A rendes lányok miért nem lesznek gazdagok?
A rendes lányok miért nem lesznek gazdagok? Mennyi időt és pénzt fordítasz önmagadra? Igen elterjedt tévhit, amit sajnos a reklámok is sugallnak, hogy a megérdemlem érzését tárgyak vásárlásával lehet kiváltani.
 
Mi motivál engem? A 7 legfontosabb szempont a munkában
Mi motivál engem? A 7 legfontosabb szempont a munkában A félelem és a bizonytalanság érzése az egyik legveszélyesebb a motivációt tekintve. Van ellene néhány jónak tűnő ötletünk!
 
Elindult a kosárlabda bajnoki szezon
Elindult a kosárlabda bajnoki szezon Hivatalossá váltak a meccsek időpontjai: elindult a bajnokság a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapatának. A bajnoki idény teljes menetrendje a cikkben.
 
Egyre sűrűbben csilingelnek
Egyre sűrűbben csilingelnek A legújabb hírek szerint, már 10 ezer kilométeren túl vannak a szerelvények. A típusengedély megszerzéséhez ötvenezer kilométert kell megtenniük.
 
Megnyílt a 28. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok
Megnyílt a 28. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Annyi változás történt az elmúlt tíz évben a mezőgazdaságban és az állattenyésztésben, amennyi a megelőző száz évben összesen - hangzott el a megnyitón.