









A Corvin iskolanapjára idén is egy városi rendezvénynek beillő programkavalkádot állítottak össze. Az iskola vendége egy francia iskola megbízottja, aki ebben az évben is 8 diáknak ajánl gyakorlatot a kulináris élvezetek hazájában.
Nicolas Viard: a corvinos diákok nagyon jól teljesítenek Franciaországban, ezért minden évben, így idén is legalább 8-an mehetnek ki, egy olyan iskolába, amely számukra minden feltételt megteremt.
2001. óta 30 tanuló került ki a hódmezővásárhelyi Corvin Mátyás vendéglátóipari iskolából, a Luxemburg, Strasbourg, Dijon, Reims négyszög közepén lévő franciaországi Bar-Le-Ducban működő nemzetközi vendéglátóipari szakiskola Európa osztályába. Nicolas Viard, az iskola Közép-európai ügyekért felelős menedzsere éppen április 13-ra, a Corvin hagyományos iskolanapjára érkezett Hódmezővásárhelyre, hogy az idén kiutazókat kiválogassa. Mint azt a Vásárhelyi Híreknek adott interjújában elmondta, a kiválasztásnál szigorúan az alkalmasság, a megjelenés, a szakma iránti fogékonyság és persze a tanulmányi eredmények dominálnak. Hozzátette, a franciatudás egyáltalán nem számít, hiszen az egy éves kint tartózkodás idején franciául is megtanítják a diákokat. A pályafutást biztosan megalapozó különleges lehetőségben részesülő diákok lakást kapnak, teljes ellátást, ösztöndíjat, illetve van lehetőség dolgozni is. Farkas Zsuzsanna, a HISZK Corvin Mátyás tagintézmény igazgatója (képünkön) azt is elmondta, hogy Budapesten, a holnaptól kezdődő Nemzetközi Gundel Ifjúsági Gasztronómiai Versenyen a francia iskolát éppen egy hódmezővásárhelyi corvinos képviseli.
Az iskola szakmai képzésének magas színvonalát reprezentáló hagyományos Corvin iskolanapot végignézve, idén is egy városi rendezvénynek beillő programkavalkádot állítottak össze. A kulináris élvezetek teljes tárháza felvonult. Mint az képeinken is látható, cukrász, szakács bemutató, szabadtéri főzőverseny, divattörténeti kiállítás mellett természetesen az elmaradhatatlan terítési bemutató és egy sor szórakoztató program tette teljessé a napot.