SportA cél: maradni a legjobb nyolc között

2018. január 8., hétfő
 
A cél: maradni a legjobb nyolc között

Revansot vehet az első fordulóban elszenvedett vereségéért a Vásárhelyi Kosársuli az MTK ellen. A szerda este 18:30-kor kezdődő összecsapást Utasi Gábor fiai a 11. helyen várják az NBI B-s bajnokság elit, piros csoportjában

 

 

 

 

 

A kék-sárgák eddig egy meccsel kevesebbet játszottak, mint a fővárosiak, akik csak két hellyel előzik meg őket.

A végelszámolás szempontjából kiemelten fontos szerepe lehet a találkozónak, hiszen két olyan közvetlen egymással rivalizáló gárda csap össze, akik a legjobb nyolcban maradást tűzték ki célul. Ehhez most a budapestiek állnak egy hajszállal közelebb. Ők eddig 5 alkalommal nyertek, de a bajnokság szoros erőviszonyait mi sem bizonyítja jobban, mint hogy hét nyert mérkőzéssel már akár a dobogó közvetlen közelébe is lehet kerülni.

 

Vas Péterék lépéshátrányban vannak a Honvéd ellen elmaradt őszi mérkőzésük miatt, de a hosszabb téli szünet talán segített nekik, hogy mesterük rendet tegyen a fejekben. Rossz hír viszont, hogy továbbra sem lehet ott a pályán a térdsérüléssel bajlódó Kelemen Balázs, de bizonytalan az értékes kiegészítő ember, Pavlovic Vuk szereplése is. Nagyot lendíthet viszont a gárda szekerén Varga Zalán játéka, aki a legutóbbi, PVSK ellen elveszített derbin igencsak nagy űrt hagyott maga után.

 

A legnagyobb fejtörést azonban nem a sérültek felépülése okozza a Vásárhelynél. A rossz őszi szereplés (3 győzelem és 8 vereség) elég sokat kivett a Csongrád megyei kosarasokból. Ezért a legnagyobb kihívást Utasi Gábor mesternek az jelenti, hogy újra motivált, a pályát felszántó együttest tudjon harcba küldeni.

Az, hogy sikerült-e neki ismét oldott légkört kialakítania a Kosársuli háza táján, csak január 10-én szerdán 18:30-kor derül ki a Hódtói Sportcsarnokban, ahová a szurkolók ezúttal is ingyenesen léphetnek be.

 
 
Forrás: Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kampánystart Hódmezővásárhelyen

Kampánystart Hódmezővásárhelyen

Január 8-án a Nagyposta előtt felállított standnál a FIDESZ és a KDNP helyi szervezetének elnökei, és a jelölt részvételével megkezdődött a választási kampány.
Új módszerrel szűrik ki a gyorshajtókat

Új módszerrel szűrik ki a gyorshajtókat

Idővel kevesebbszer találkoznak majd száguldó autóval a városok, falvak utcáin, ami a gyalogosoknak, kerékpárosoknak is jó hír lehet.
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok

Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
Véget ért a Tornyai-emlékév

Véget ért a Tornyai-emlékév

Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 

És ezt már olvasta?

Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.