Közélet100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi

2022. augusztus 3., szerda
 
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi

Simon István 1922 augusztus 3-án született, elmondása szerint szerény anyagi körülmények közé. 7 testvérével cseperedett, majd inas évei után katona volt.

 

 

 

 

 

 

Megjárta a szovjet frontot a második világháborúban, ahonnan társaival katonaszökevényként menekült meg és egy szovjet tiszt jóindulatán múlt, hogy nem fogták el.

Hazatérte után a Hódmezővásárhelyi Cipész Kisipari Termelő Szövetkezetnél kezdett el dolgozni, és nyugdíjazásáig ott dolgozott.

1945-ben házasodott, két gyermeke született. Négy unokája és négy dédunokája van.

Pista bácsi nagyon büszke a házára, amit saját kezével épített fel, a kertjére, aminek gyümölcsfáit maga telepítette.

99 éves korában lett ágyban fekvő beteg, addig nagyon tevékeny életet élt.

Arra a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka Pista bácsi azt válaszolta, hogy a munka.

Születésnapját családja körében ünnepelte.

A kerek évforduló alkalmából Márki-Zay Péter polgármester és Fejes Péter képviselő is felköszöntötte.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A Mártélyi Kavalkád programja

A Mártélyi Kavalkád programja

Augusztus 5. és 7-e között ismét lesz egy fergeteges rendezvénysorozat a Mártélyi Holtágnál. A szórakoztató műfajok teljes palettájával. Részletes program.

Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 31. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Tanévi menetrend szeptembertől

Tanévi menetrend szeptembertől

A hamarosan ismét megtelnek az iskolapadok, érdemes megnézni, hogyan alakul a 2022 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
Az ország Imruskája 87 éves lenne

Az ország Imruskája 87 éves lenne

A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 87 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 

És ezt már olvasta?

A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért Újabb mosdófelújítást segít a világcég. Ezúttal a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában kezdődnek a munkálatok.
 
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen Négynapos ünneppel készül az önkormányzat. Két színpad lesz, az egyik a Dr. Rapcsák András sétálóutcán, a nagy színpad pedig a Kossuth téren. Részletes program.
 
Részletes tudnivalók a tram trainről
Részletes tudnivalók a tram trainről Részletes tarifák és tudnivalók az augusztus elsején kezdődő fizetős utazásról. Például a tram train jegyek és bérletek érvényesek a   Szegedre közlekedő vonatokon is.
 
Nagy tűz volt Mindszentnél
Nagy tűz volt Mindszentnél A szél is nehezítette az oltást, a pernyét pedig egészen Vásárhelyig vitte. Nem ez volt az egyetlen tűzeset július 26-án.
 
Kezdődik az Országos Zenei Tábor
Kezdődik az Országos Zenei Tábor Idén július 30. és augusztus 4-e között gyűlnek össze Hódmezővásárhelyen zenetanárok, művészek és a zenész pálya felé törekvő tanítványok.
 
Pótfelvételi a Szegedi Tudományegyetemre
Pótfelvételi a Szegedi Tudományegyetemre AZ SZTE a 2022 szeptemberében induló tanévre, minden eddiginél több államilag finanszírozott hellyel várja a pótfelvételizőket.
 
Csongrád-Csanádban nőtt a tűzesetek száma
Csongrád-Csanádban nőtt a tűzesetek száma

Életbe vágóan fontos a tűzgyújtási tilalom betartása. A saját kertjében azonban mindenki bográcsozhat és grillezhet, de a tüzet nem szabad magára hagyni.