Közélet100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi

2022. augusztus 3., szerda
 
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi

Simon István 1922 augusztus 3-án született, elmondása szerint szerény anyagi körülmények közé. 7 testvérével cseperedett, majd inas évei után katona volt.

 

 

 

 

 

 

Megjárta a szovjet frontot a második világháborúban, ahonnan társaival katonaszökevényként menekült meg és egy szovjet tiszt jóindulatán múlt, hogy nem fogták el.

Hazatérte után a Hódmezővásárhelyi Cipész Kisipari Termelő Szövetkezetnél kezdett el dolgozni, és nyugdíjazásáig ott dolgozott.

1945-ben házasodott, két gyermeke született. Négy unokája és négy dédunokája van.

Pista bácsi nagyon büszke a házára, amit saját kezével épített fel, a kertjére, aminek gyümölcsfáit maga telepítette.

99 éves korában lett ágyban fekvő beteg, addig nagyon tevékeny életet élt.

Arra a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka Pista bácsi azt válaszolta, hogy a munka.

Születésnapját családja körében ünnepelte.

A kerek évforduló alkalmából Márki-Zay Péter polgármester és Fejes Péter képviselő is felköszöntötte.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A Mártélyi Kavalkád programja

A Mártélyi Kavalkád programja

Augusztus 5. és 7-e között ismét lesz egy fergeteges rendezvénysorozat a Mártélyi Holtágnál. A szórakoztató műfajok teljes palettájával. Részletes program.

Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 51-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Tanévi menetrend szeptembertől

Tanévi menetrend szeptembertől

A hamarosan ismét megtelnek az iskolapadok, érdemes megnézni, hogyan alakul a 2022 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
Az ország Imruskája 87 éves lenne

Az ország Imruskája 87 éves lenne

A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 87 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.