Közélet100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi

2022. augusztus 3., szerda
 
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi

Simon István 1922 augusztus 3-án született, elmondása szerint szerény anyagi körülmények közé. 7 testvérével cseperedett, majd inas évei után katona volt.

 

 

 

 

 

 

Megjárta a szovjet frontot a második világháborúban, ahonnan társaival katonaszökevényként menekült meg és egy szovjet tiszt jóindulatán múlt, hogy nem fogták el.

Hazatérte után a Hódmezővásárhelyi Cipész Kisipari Termelő Szövetkezetnél kezdett el dolgozni, és nyugdíjazásáig ott dolgozott.

1945-ben házasodott, két gyermeke született. Négy unokája és négy dédunokája van.

Pista bácsi nagyon büszke a házára, amit saját kezével épített fel, a kertjére, aminek gyümölcsfáit maga telepítette.

99 éves korában lett ágyban fekvő beteg, addig nagyon tevékeny életet élt.

Arra a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka Pista bácsi azt válaszolta, hogy a munka.

Születésnapját családja körében ünnepelte.

A kerek évforduló alkalmából Márki-Zay Péter polgármester és Fejes Péter képviselő is felköszöntötte.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A Mártélyi Kavalkád programja

A Mártélyi Kavalkád programja

Augusztus 5. és 7-e között ismét lesz egy fergeteges rendezvénysorozat a Mártélyi Holtágnál. A szórakoztató műfajok teljes palettájával. Részletes program.

Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 51-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Tanévi menetrend szeptembertől

Tanévi menetrend szeptembertől

A hamarosan ismét megtelnek az iskolapadok, érdemes megnézni, hogyan alakul a 2022 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
Az ország Imruskája 87 éves lenne

Az ország Imruskája 87 éves lenne

A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 87 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.