SportÚjabb kihívás vár a vásárhelyi futballistára

2017. július 13., csütörtök
 
Újabb kihívás vár a vásárhelyi futballistára

Az Atalanta kölcsönadta Kecskés Ákost a lengyel élvonalbeli Termalica csapatának. A labdarúgót több csapat is meg akarta szerezni, és az Atalanta, valamint a Termalica közötti tárgyalások is hosszúra nyúltak.

 

 

 

 

 

A legutóbb az olasz élvonal negyedik helyén végzett együttes mindenképp be akarta biztosítani, hogy Kecskés később visszatérhessen a klubhoz, a lengyelek pedig ahhoz ragaszkodtak, hogy hosszabb távra is megszerezhessék az U21-es válogatott csapatkapitányát.

 

A magyar védőt ezen a nyáron kölcsönben szerezték meg a következő szezonra, de jövő nyáron megvehetik a játékost, akivel hároméves szerződést köthetnek.

Kecskés tavaly alapembere volt az Újpestnek, amelyet szintén kölcsönben erősített: a 190 centiméteres védő 31 mérkőzésen szerepelt, és meghatározó embere volt a lila-fehérek védelmének.

 

Az elmúlt években a Vásárhelyi Hírekben rendszeresen hírt adtunk a hódmezővásárhelyi Kecskés Ákosról, akire egészen fiatalon figyeltek fel a futballvilág előkelő helyén helyet foglaló olasz menedzserek. A vásárhelyi fiút 2008-ban egy bergamoi ifitornán fedezték fel az Atalanta megfigyelői, és négy próbajáték után magukhoz is vették. 12 éves volt akkor. Játékával később is elégedettek voltak. 2012 januárjától szerződés köti az olasz csapathoz.

 

Kecskés Ákos - Hódmezővásárhely nevét öregbítő - igazi sportos családból származik. Mindkét nagyapja NB I-es labdarúgó volt, Kecskés Istvánt anno a Vicenza is szerette volna szerződtetni, Rácz József pedig Nyíregyházán védett. Egyik nagymamája, Szegvári Veronika az NB I-ben kézilabdázott, ennél is többre, magyar és világválogatottságig vitte Ákos édesanyjának nővére, az ő keresztszülője, Rácz Mariann kézilabdakapus. Édesapja, idősebb Kecskés Ákos a SZEOL NB I-es kosárlabdacsapatának egyik kulcsembere volt, míg az édesanya, Rácz Ildikó első osztályú tornász volt, jelenleg a Hód Fitness SE vezetőedzője.

 

A család sportolói múltját ismerve nem véletlen, hogy Ákos is sportoló lett, de mint mondta, a futballt egy "álomnak" is köszönheti:  

„Olyan 2-3 éves lehettem, amikor egyszer édesanyámnak azt mondtam, hogyha nagy leszek, a Bayern München csapatában fogok játszani.......!”

 

Az álom egy része már valóra vált. 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Belépés késleltetés

Belépés késleltetés

A megjelent hírekkel ellentétben, nem a héten, hanem két hét múlva kezdődik a strand beléptető rendszer...

Halálos baleset Mindszentnél

Halálos baleset Mindszentnél

Egy 20 éves hódmezővásárhelyi fiatalember az áldozata a szerda reggeli balesetnek, amikor kocsijával keresztbe...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere Kovács István: Ez a kitüntetés nemcsak nekem, hanem a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar minden tagjának szól.
 
Az első fecskék
Az első fecskék A tulajdonos leadta a kulcsokat és átköltözött egy  kertes házba. A Csengettyű Közben 210 lakás van, 80-90 lakó jelezte, hogy élne a minőségi otthoncserével.
 
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara A szakképzést kiemelt fontosságúnak tartja a város, ezért a Modern Városok Program keretében valamennyi intézményt felújítják, és bővítik az iskolák eszközparkját.
 
Hét éve hunyt el Olasz Sándor
Hét éve hunyt el Olasz Sándor 2011. február 21-én  meghalt Olasz Sándor, irodalomtörténész, kritikus, a Tiszatáj folyóirat főszerkesztője. A Hódmezővásárhelyen született tudós 2010-ben Pro Urbe kitüntetést kapott.
 
Égető Eszter találkozása mai diákokkal
Égető Eszter találkozása mai diákokkal Németh László Hódmezővásárhelyen töltött időszakára és a vásárhelyi élményeit is megjelenítő Égető Eszter című regényéről tartottak előadást. Képekkel.
 
Szegeden járt a Délmagyarország új tulajdonosa
Szegeden járt a Délmagyarország új tulajdonosa A látogatás időzítése talán nem véletlen, hiszen a választási kampány finisébe léptünk. Már  minden megyei lap kormányközeli vállalkozók kezébe került.
 
Lassabban terjed az influenza
Lassabban terjed az influenza A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 25%-a, 9%-uk pedig a 60 éven felüliek közül került ki. A 3-5 évesek körében volt a legmagasabb.