SportÚjabb kihívás vár a vásárhelyi futballistára

2017. július 13., csütörtök
 
Újabb kihívás vár a vásárhelyi futballistára

Az Atalanta kölcsönadta Kecskés Ákost a lengyel élvonalbeli Termalica csapatának. A labdarúgót több csapat is meg akarta szerezni, és az Atalanta, valamint a Termalica közötti tárgyalások is hosszúra nyúltak.

 

 

 

 

 

A legutóbb az olasz élvonal negyedik helyén végzett együttes mindenképp be akarta biztosítani, hogy Kecskés később visszatérhessen a klubhoz, a lengyelek pedig ahhoz ragaszkodtak, hogy hosszabb távra is megszerezhessék az U21-es válogatott csapatkapitányát.

 

A magyar védőt ezen a nyáron kölcsönben szerezték meg a következő szezonra, de jövő nyáron megvehetik a játékost, akivel hároméves szerződést köthetnek.

Kecskés tavaly alapembere volt az Újpestnek, amelyet szintén kölcsönben erősített: a 190 centiméteres védő 31 mérkőzésen szerepelt, és meghatározó embere volt a lila-fehérek védelmének.

 

Az elmúlt években a Vásárhelyi Hírekben rendszeresen hírt adtunk a hódmezővásárhelyi Kecskés Ákosról, akire egészen fiatalon figyeltek fel a futballvilág előkelő helyén helyet foglaló olasz menedzserek. A vásárhelyi fiút 2008-ban egy bergamoi ifitornán fedezték fel az Atalanta megfigyelői, és négy próbajáték után magukhoz is vették. 12 éves volt akkor. Játékával később is elégedettek voltak. 2012 januárjától szerződés köti az olasz csapathoz.

 

Kecskés Ákos - Hódmezővásárhely nevét öregbítő - igazi sportos családból származik. Mindkét nagyapja NB I-es labdarúgó volt, Kecskés Istvánt anno a Vicenza is szerette volna szerződtetni, Rácz József pedig Nyíregyházán védett. Egyik nagymamája, Szegvári Veronika az NB I-ben kézilabdázott, ennél is többre, magyar és világválogatottságig vitte Ákos édesanyjának nővére, az ő keresztszülője, Rácz Mariann kézilabdakapus. Édesapja, idősebb Kecskés Ákos a SZEOL NB I-es kosárlabdacsapatának egyik kulcsembere volt, míg az édesanya, Rácz Ildikó első osztályú tornász volt, jelenleg a Hód Fitness SE vezetőedzője.

 

A család sportolói múltját ismerve nem véletlen, hogy Ákos is sportoló lett, de mint mondta, a futballt egy "álomnak" is köszönheti:  

„Olyan 2-3 éves lehettem, amikor egyszer édesanyámnak azt mondtam, hogyha nagy leszek, a Bayern München csapatában fogok játszani.......!”

 

Az álom egy része már valóra vált. 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Belépés késleltetés

Belépés késleltetés

A megjelent hírekkel ellentétben, nem a héten, hanem két hét múlva kezdődik a strand beléptető rendszer...

Halálos baleset Mindszentnél

Halálos baleset Mindszentnél

Egy 20 éves hódmezővásárhelyi fiatalember az áldozata a szerda reggeli balesetnek, amikor kocsijával keresztbe...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Ismét rengeteg kihagyott ziccer
Ismét rengeteg kihagyott ziccer Az NBI/B utolsó őszi fordulójában Gödön, az első félidőben eldőlt a mérkőzés. A HLKC mérlege a szezonban: 4 pont 10. hely a tabellán.
 
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban A drámai módon provokatív és átgondolt lila rámutat az eredetiségre, a leleményességre és jövőt jelképezi – utat mutat a következő évre. 
 
Legendák és hiedelmek
Legendák és hiedelmek December 13-a Szent Lúcia keresztény vértanú ünnepe. Magát Luca nevét is szokás a fényt jelentő latin lux szóval összefüggésbe hozni.
 
Húsz éves a Kerámia Szimpózium
Húsz éves a Kerámia Szimpózium December 14-én nyílik és jövő év január 28-ig tekinthető meg a XX. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium ’Jubileum’ című beszámoló kiállítása.
 
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban December 10-én kigyulladt egy szárítógép, amit a város hivatásos egységei eloltottak. Két típusnál előfordul az öngyulladás. Önnek milyen van?
 
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház Valószínű, hogy a kormány által juttatott 24 milliárdból valósítják meg a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium impozáns fejlesztését.
 
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában Vásárhelyen is folytatódott az Országos Rendőr-főkapitányság 2015-ben indított vagyonvédelmi prevenciós programja. A vásárlás veszélyeire hívták fel a figyelmet.