SportÚjabb kihívás vár a vásárhelyi futballistára

2017. július 13., csütörtök
 
Újabb kihívás vár a vásárhelyi futballistára

Az Atalanta kölcsönadta Kecskés Ákost a lengyel élvonalbeli Termalica csapatának. A labdarúgót több csapat is meg akarta szerezni, és az Atalanta, valamint a Termalica közötti tárgyalások is hosszúra nyúltak.

 

 

 

 

 

A legutóbb az olasz élvonal negyedik helyén végzett együttes mindenképp be akarta biztosítani, hogy Kecskés később visszatérhessen a klubhoz, a lengyelek pedig ahhoz ragaszkodtak, hogy hosszabb távra is megszerezhessék az U21-es válogatott csapatkapitányát.

 

A magyar védőt ezen a nyáron kölcsönben szerezték meg a következő szezonra, de jövő nyáron megvehetik a játékost, akivel hároméves szerződést köthetnek.

Kecskés tavaly alapembere volt az Újpestnek, amelyet szintén kölcsönben erősített: a 190 centiméteres védő 31 mérkőzésen szerepelt, és meghatározó embere volt a lila-fehérek védelmének.

 

Az elmúlt években a Vásárhelyi Hírekben rendszeresen hírt adtunk a hódmezővásárhelyi Kecskés Ákosról, akire egészen fiatalon figyeltek fel a futballvilág előkelő helyén helyet foglaló olasz menedzserek. A vásárhelyi fiút 2008-ban egy bergamoi ifitornán fedezték fel az Atalanta megfigyelői, és négy próbajáték után magukhoz is vették. 12 éves volt akkor. Játékával később is elégedettek voltak. 2012 januárjától szerződés köti az olasz csapathoz.

 

Kecskés Ákos - Hódmezővásárhely nevét öregbítő - igazi sportos családból származik. Mindkét nagyapja NB I-es labdarúgó volt, Kecskés Istvánt anno a Vicenza is szerette volna szerződtetni, Rácz József pedig Nyíregyházán védett. Egyik nagymamája, Szegvári Veronika az NB I-ben kézilabdázott, ennél is többre, magyar és világválogatottságig vitte Ákos édesanyjának nővére, az ő keresztszülője, Rácz Mariann kézilabdakapus. Édesapja, idősebb Kecskés Ákos a SZEOL NB I-es kosárlabdacsapatának egyik kulcsembere volt, míg az édesanya, Rácz Ildikó első osztályú tornász volt, jelenleg a Hód Fitness SE vezetőedzője.

 

A család sportolói múltját ismerve nem véletlen, hogy Ákos is sportoló lett, de mint mondta, a futballt egy "álomnak" is köszönheti:  

„Olyan 2-3 éves lehettem, amikor egyszer édesanyámnak azt mondtam, hogyha nagy leszek, a Bayern München csapatában fogok játszani.......!”

 

Az álom egy része már valóra vált. 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Belépés késleltetés

Belépés késleltetés

A megjelent hírekkel ellentétben, nem a héten, hanem két hét múlva kezdődik a strand beléptető rendszer...

Halálos baleset Mindszentnél

Halálos baleset Mindszentnél

Egy 20 éves hódmezővásárhelyi fiatalember az áldozata a szerda reggeli balesetnek, amikor kocsijával keresztbe...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Aggodalomra nincs ok
Aggodalomra nincs ok Több ezer vásárhelyit érint a Centrum-Kábel megszűnése. A céget a UPC vette meg, amely igen kedvező ajánlattal él, sőt 2 hónapig fizetni sem kell.
 
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit A Délmagyarországnál szerda délelőtt egy értekezleten bejelentették, hogy távoznia kell a lap főszerkesztőjének és az helyettesének is.
 
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden A hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetőjének 1956-os témájú kiállításán új könyvét is bemutatta. 
 
Ismét ledől az Iván szobor
Ismét ledől az Iván szobor Idén nem lesz koszorúzás, hanem azt szeretnék, ha egy-egy szál virággal emlékezik a város az 56-os áldozatokra. Fáklyás felvonulás, fényfestés.
 
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete Shane Tusup a saját facebook oldalán méltatta a hódmezővásárhelyi rendezvényt, illetve leírta benyomásait. Az oldalnak közel 50 ezer követője van.
 
Történelemverseny az Emlékpontban
Történelemverseny az Emlékpontban Tavaly 60 diák, idén négy csapat 14 diák nevezett be a hódmezővásárhelyi Emlékpont 1956-os történelemversenyére. Képekkel!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."