BulvárBelépés késleltetés

2017. július 12., szerda
 
Belépés késleltetés

A megjelent hírekkel ellentétben, nem a héten, hanem majd csak július 24-én kezdődik a beléptető rendszer próbaüzeme.

 

 

 

Fotó: VH

 

 

 

Mint megtudtuk, ennek oka, hogy a következő időszakban 200 úszó készül Hódmezővásárhelyen a budapesti vizes világbajnokságra.

Nemcsak - belga, dán, dél-koreai, fehérorosz, lett, japán - úszók, hanem például a svájci szinkronúszók is Vásárhelyen edzenek.

A zavartalan felkészülés biztosítása érdekében halasztják el az új - 40 millió forintos - beléptető rendszer próbaüzemét.

 

Mint arról beszámoltunk, a kormány tavaly decemberben gyors év végi önkormányzati pénzosztásba kezdett, 40 milliárdot csoportosított át. A Magyar Közlöny szerint 40 milliárdot vont el a kormány többek között a rokkantsági, rehabilitációs ellátások, a települési önkormányzatok egyes szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása, a támogató szolgáltatások terhére. Sok település kapott aprópénzt, de hatalmas milliárdok mentek a privilegizált önkormányzatoknak. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata például 2,5 milliárd forintot kapott a kormánytól. Ebből újítják fel  a Városháza tetőszerkezetét, pincéjét, a villamos hálózatát.

 

Ebből a keretből finanszírozzák a Török Sándor Strandfürdő és a Gyarmati Dezső Sportuszoda fejlesztését is, a költséghatékonyabb működtetés érdekében hidegvizes kút fúrását. Mintegy 40 milliót költenek beléptető rendszer kiépítésére, amelynek átadása, pontosabban próbaüzeme csúszni fog.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Viharos éjszaka

Viharos éjszaka

A híradókból látott siófoki vihar által okozott károkat, most közvetlenül is...
Vádemelés K'Art ügyben

Vádemelés K'Art ügyben

Bíróság elé állítják a 400 millió forinttal megkárosító elkövetőket. A...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Ismét rengeteg kihagyott ziccer
Ismét rengeteg kihagyott ziccer Az NBI/B utolsó őszi fordulójában Gödön, az első félidőben eldőlt a mérkőzés. A HLKC mérlege a szezonban: 4 pont 10. hely a tabellán.
 
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban A drámai módon provokatív és átgondolt lila rámutat az eredetiségre, a leleményességre és jövőt jelképezi – utat mutat a következő évre. 
 
Legendák és hiedelmek
Legendák és hiedelmek December 13-a Szent Lúcia keresztény vértanú ünnepe. Magát Luca nevét is szokás a fényt jelentő latin lux szóval összefüggésbe hozni.
 
Húsz éves a Kerámia Szimpózium
Húsz éves a Kerámia Szimpózium December 14-én nyílik és jövő év január 28-ig tekinthető meg a XX. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium ’Jubileum’ című beszámoló kiállítása.
 
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban December 10-én kigyulladt egy szárítógép, amit a város hivatásos egységei eloltottak. Két típusnál előfordul az öngyulladás. Önnek milyen van?
 
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház Valószínű, hogy a kormány által juttatott 24 milliárdból valósítják meg a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium impozáns fejlesztését.
 
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában Vásárhelyen is folytatódott az Országos Rendőr-főkapitányság 2015-ben indított vagyonvédelmi prevenciós programja. A vásárlás veszélyeire hívták fel a figyelmet.