BulvárBelépés késleltetés

2017. július 12., szerda
 
Belépés késleltetés

A megjelent hírekkel ellentétben, nem a héten, hanem majd csak július 24-én kezdődik a beléptető rendszer próbaüzeme.

 

 

 

Fotó: VH

 

 

 

Mint megtudtuk, ennek oka, hogy a következő időszakban 200 úszó készül Hódmezővásárhelyen a budapesti vizes világbajnokságra.

Nemcsak - belga, dán, dél-koreai, fehérorosz, lett, japán - úszók, hanem például a svájci szinkronúszók is Vásárhelyen edzenek.

A zavartalan felkészülés biztosítása érdekében halasztják el az új - 40 millió forintos - beléptető rendszer próbaüzemét.

 

Mint arról beszámoltunk, a kormány tavaly decemberben gyors év végi önkormányzati pénzosztásba kezdett, 40 milliárdot csoportosított át. A Magyar Közlöny szerint 40 milliárdot vont el a kormány többek között a rokkantsági, rehabilitációs ellátások, a települési önkormányzatok egyes szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása, a támogató szolgáltatások terhére. Sok település kapott aprópénzt, de hatalmas milliárdok mentek a privilegizált önkormányzatoknak. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata például 2,5 milliárd forintot kapott a kormánytól. Ebből újítják fel  a Városháza tetőszerkezetét, pincéjét, a villamos hálózatát.

 

Ebből a keretből finanszírozzák a Török Sándor Strandfürdő és a Gyarmati Dezső Sportuszoda fejlesztését is, a költséghatékonyabb működtetés érdekében hidegvizes kút fúrását. Mintegy 40 milliót költenek beléptető rendszer kiépítésére, amelynek átadása, pontosabban próbaüzeme csúszni fog.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Viharos éjszaka

Viharos éjszaka

A híradókból látott siófoki vihar által okozott károkat, most közvetlenül is...
Vádemelés K'Art ügyben

Vádemelés K'Art ügyben

Bíróság elé állítják a 400 millió forinttal megkárosító elkövetőket. A...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Kalandtúrára fel!
Kalandtúrára fel! A vásárhelyi Hungarian Flyers Kerékpáros Klub hetedik alkalommal rendezi meg a régió egyik legérdekesebb és százakat megmozgató sportrendezvényét.
 
90 éves Lipcsei Jánosné
90 éves Lipcsei Jánosné A Béke Szálló bisztrójában dolgozott szakácsként, majd Újvároson egy kifőzdében közel 300 főre főzött, innen ment nyugdíjba.
 
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta Hatalmas tapsot kapott, miután fejsérülése után visszament a pályára. A vásárhelyi játékos a szerencsétlen esetről, állapotáról beszélt.
 
Tolvaj a strandon
Tolvaj a strandon Szerencsére idén ez az első és remélhetőleg a továbbiakban ritka bűncselekmény: strandolók meglopása a Török Sándor Strandfürdőben. 
 
Készülnek a szezonra
Készülnek a szezonra Három hét egyéni és két hét közös edzésmunka áll az NBI/B bajnokságra készülő felnőtt női kézilabda csapat mögött. Itt a szezon menetrendje!
 
Országos aláírásgyűjtés kezdődött
Országos aláírásgyűjtés kezdődött A cél az állatvédelmi törvény szigorítása. A Polgári kezdeményezéshez a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is csatlakozott.
 
Vitt mindent ami mozdítható volt
Vitt mindent ami mozdítható volt A tettes mindig visszatér a tett színhelyére - tartja a mondás. A vásárhelyi betörő ezt megduplázta. A 21 éves férfi előzetes letartóztatását kezdeményezték.