BulvárBelépés késleltetés

2017. július 12., szerda
 
Belépés késleltetés

A megjelent hírekkel ellentétben, nem a héten, hanem majd csak július 24-én kezdődik a beléptető rendszer próbaüzeme.

 

 

 

Fotó: VH

 

 

 

Mint megtudtuk, ennek oka, hogy a következő időszakban 200 úszó készül Hódmezővásárhelyen a budapesti vizes világbajnokságra.

Nemcsak - belga, dán, dél-koreai, fehérorosz, lett, japán - úszók, hanem például a svájci szinkronúszók is Vásárhelyen edzenek.

A zavartalan felkészülés biztosítása érdekében halasztják el az új - 40 millió forintos - beléptető rendszer próbaüzemét.

 

Mint arról beszámoltunk, a kormány tavaly decemberben gyors év végi önkormányzati pénzosztásba kezdett, 40 milliárdot csoportosított át. A Magyar Közlöny szerint 40 milliárdot vont el a kormány többek között a rokkantsági, rehabilitációs ellátások, a települési önkormányzatok egyes szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása, a támogató szolgáltatások terhére. Sok település kapott aprópénzt, de hatalmas milliárdok mentek a privilegizált önkormányzatoknak. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata például 2,5 milliárd forintot kapott a kormánytól. Ebből újítják fel  a Városháza tetőszerkezetét, pincéjét, a villamos hálózatát.

 

Ebből a keretből finanszírozzák a Török Sándor Strandfürdő és a Gyarmati Dezső Sportuszoda fejlesztését is, a költséghatékonyabb működtetés érdekében hidegvizes kút fúrását. Mintegy 40 milliót költenek beléptető rendszer kiépítésére, amelynek átadása, pontosabban próbaüzeme csúszni fog.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Viharos éjszaka

Viharos éjszaka

A híradókból látott siófoki vihar által okozott károkat, most közvetlenül is...
Vádemelés K'Art ügyben

Vádemelés K'Art ügyben

Bíróság elé állítják a 400 millió forinttal megkárosító elkövetőket. A...
 

És ezt már olvasta?

A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.
 
Fürdési tilalom a Mártély holtágon
Fürdési tilalom a Mártély holtágon Rossz hír, pláne mivel a következő napokban igazi nyaraló időt prognosztizál a meteorológia, hogy alig két hét után, ismét kikerült a fürödni tilos tábla a Mártélyi szabadstrandra.
 
Súlyos baleset Vásárhely közelében
Súlyos baleset Vásárhely közelében

Július 18-án a kora délutáni órákban baleset történt a 45-ös főút Szentes és Hódmezővásárhely közötti szakaszán.

 
Vásárhelyi betörők rendőrkézen
Vásárhelyi betörők rendőrkézen Néhány nap alatt egy, a városban történt lakásbetörést derítettek fel a hódmezővásárhelyi rendőrök. A bűncselekménnyel kapcsolatba 3 férfit előállítottak.
 
90 éves Lantos László Imre
90 éves Lantos László Imre A Volánnál  tehertaxisként dolgozott, majd személyi taxisként ment nyugdíjba.
 
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden A szegedi Állatvédelmi Kontaktpontjában nyári tábort szervez az Országos Állatvédelmi Alapítvány 6-12 év közötti gyermekek jelentkezését várják.