BulvárBelépés késleltetés

2017. július 12., szerda
 
Belépés késleltetés

A megjelent hírekkel ellentétben, nem a héten, hanem majd csak július 24-én kezdődik a beléptető rendszer próbaüzeme.

 

 

 

Fotó: VH

 

 

 

Mint megtudtuk, ennek oka, hogy a következő időszakban 200 úszó készül Hódmezővásárhelyen a budapesti vizes világbajnokságra.

Nemcsak - belga, dán, dél-koreai, fehérorosz, lett, japán - úszók, hanem például a svájci szinkronúszók is Vásárhelyen edzenek.

A zavartalan felkészülés biztosítása érdekében halasztják el az új - 40 millió forintos - beléptető rendszer próbaüzemét.

 

Mint arról beszámoltunk, a kormány tavaly decemberben gyors év végi önkormányzati pénzosztásba kezdett, 40 milliárdot csoportosított át. A Magyar Közlöny szerint 40 milliárdot vont el a kormány többek között a rokkantsági, rehabilitációs ellátások, a települési önkormányzatok egyes szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása, a támogató szolgáltatások terhére. Sok település kapott aprópénzt, de hatalmas milliárdok mentek a privilegizált önkormányzatoknak. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata például 2,5 milliárd forintot kapott a kormánytól. Ebből újítják fel  a Városháza tetőszerkezetét, pincéjét, a villamos hálózatát.

 

Ebből a keretből finanszírozzák a Török Sándor Strandfürdő és a Gyarmati Dezső Sportuszoda fejlesztését is, a költséghatékonyabb működtetés érdekében hidegvizes kút fúrását. Mintegy 40 milliót költenek beléptető rendszer kiépítésére, amelynek átadása, pontosabban próbaüzeme csúszni fog.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Viharos éjszaka

Viharos éjszaka

A híradókból látott siófoki vihar által okozott károkat, most közvetlenül is...
Vádemelés K'Art ügyben

Vádemelés K'Art ügyben

Bíróság elé állítják a 400 millió forinttal megkárosító elkövetőket. A...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Aggodalomra nincs ok
Aggodalomra nincs ok Több ezer vásárhelyit érint a Centrum-Kábel megszűnése. A céget a UPC vette meg, amely igen kedvező ajánlattal él, sőt 2 hónapig fizetni sem kell.
 
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit A Délmagyarországnál szerda délelőtt egy értekezleten bejelentették, hogy távoznia kell a lap főszerkesztőjének és az helyettesének is.
 
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden A hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetőjének 1956-os témájú kiállításán új könyvét is bemutatta. 
 
Ismét ledől az Iván szobor
Ismét ledől az Iván szobor Idén nem lesz koszorúzás, hanem azt szeretnék, ha egy-egy szál virággal emlékezik a város az 56-os áldozatokra. Fáklyás felvonulás, fényfestés.
 
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete Shane Tusup a saját facebook oldalán méltatta a hódmezővásárhelyi rendezvényt, illetve leírta benyomásait. Az oldalnak közel 50 ezer követője van.
 
Történelemverseny az Emlékpontban
Történelemverseny az Emlékpontban Tavaly 60 diák, idén négy csapat 14 diák nevezett be a hódmezővásárhelyi Emlékpont 1956-os történelemversenyére. Képekkel!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."