Kultúra, oktatásÚj egyesület Vásárhelyen a tánc jegyében

2018. november 9., péntek
 
Új egyesület Vásárhelyen a tánc jegyében

Nemzetközi versennyel indítja megalakulását a hódmezővásárhelyi Crystal Dance Club, amely a már határon túl is sok sikert magáénak tudó Hód-Kristály Majorette Csoport jelenlegi tagjaiból áll.

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhely legújabb sportegyesülete, egyben első majorette klubja, a Crystal Dance Club a megalakulás alkalmából nagyszabású nemzetközi majorette- és pompomversenyt rendez november 17-én, szombaton 10 órától a Balogh Imsi Sport Arénában.

 

Az I. Crystal Open versenyen a magyar versenyzők mellett Romániából és Szerbiából, Zentáról érkeznek csoportok, táncosok.

Galambos Kornélné D. Szabó Katalin elnök, a rendezvény főszervezője elmondta, az I. Crystal Openen 7 csoport 150 résztvevője, több kategóriában: egyéni, duó, trió, csapat stb. formációban versenyez majd. Vagyis látványban nem lesz hiány, hiszen a majorette és pompom koreográfiák mellett, akrobatikus elemekkel tűzdelt bemutatók sokaságát is láthatja a közönség. A produkciókat szakmai zsűri értékeli majd.

Az egésznapos rendezvénynek a Balogh Imsi Sport Aréna ad otthont.

 

Mint ismeretes a most alakult Crystal Dance Club tagjai a Hód-Kristály Majorette Csoport, amely évek óta nagyon sok meghívásnak tesz eleget, van olyan időszak, amikor szinte minden hétre jut egy, néha két fellépés fesztiválokra, rendezvényekre, városnapokra, ünnepségekre. Nemcsak hazai, hanem határon túli rendezvényekre is kapnak meghívást, sőt rendszeresen vesznek részt versenyeken, különböző kategóriákban, nem egyszer érmes helyezésekkel.

 

Hódmezővásárhelyen a városi rendezvények rendszeres szereplői, illetve a vásárhelyi Helyőrségi Zenekar, a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Fúvószenekara, illetve a Hódmezővásárhelyi Városi Fúvószenekar koncertjein láthatjuk koreográfiáikat.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Szezonzáró leltár

Szezonzáró leltár

Sikeresen meglovagolták a Hódmezővásárhelyi Sportlovasok Egyesületének lovasai az egyre magasabbra kitűzött...
2021 őszétől száguldhat a tram-train

2021 őszétől száguldhat a tram-train

Lázár János országgyűlési képviselő, frissen kinevezett tram-train kormánybiztos szerint még...
 

És ezt már olvasta?

Jótékonysági koncert az Ótemplomban
Jótékonysági koncert az Ótemplomban A mintegy félszáz tagú, sérült művészekből álló társulat a vásárhelyi születésű St. Martinnal lép fel a Református Ótemplomban.
 
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton szereplő művészek negyede a fiatal alkotók közül került ki.
 
A múlt felidézése a jelen tanulságaként
A múlt felidézése a jelen tanulságaként A Raoul Wallenberg Egyesület idén is Hódmezővásárhelyen rendezi meg az országos középiskolai vetélkedőjének regionális fordulóját.
 
Múzeumi szomszédolás
Múzeumi szomszédolás A szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársai szakmai látogatás tettek Vásárhelyen.
 
A korizás egyelőre jegelve
A korizás egyelőre jegelve Már csak víz és hideg idő kell és idén télen is lehet korizni a Kossuth téren. A két feltétel közül az első azonnal teljesíthető, míg a másodikra még várni kell.
 
Egy nap a kis lila polippal
Egy nap a kis lila polippal A Szabadság téri óvodásoknak a Koraszülöttek Világnapján idén is olyan foglalkozások voltak, amelyek az együttérzést tudatosították. Képekkel.
 
Időben jelzett és ezzel életet mentett
Időben jelzett és ezzel életet mentett Az Ábrai Károly utcából érkezett a lakossági bejelentés, miszerint a fürdőszobában elhelyezett szén-monoxid jelző készülék sípoló riasztással jelez.