BulvárTiszteletre méltó elszántság

2017. szeptember 1., péntek
 
Tiszteletre méltó elszántság

Az utolsó pillanatig kétséges volt, hogy sikerül-e elutaznia egy olyan világversenyre, amire sok-sok hónap kemény munkája révén szerzett jogot.

 

 

Fotó: VH

 

 

 


Egy bajnokság, amely óriási mérföldkő a 10 éves hódmezővásárhelyi Márkus Molli életében és bizony nagy tétel családja költségvetésében, mivel 1000 kilométer távolságra van Hódmezővásárhelytől és 11 napig tart.

 

A Fekete-tenger partján, Mamaia-ban rendezik szeptember 4. és 15-e között az Ifjúsági Sakk Európa-bajnokságot, amelyre Molli úgy nyert jogot, hogy idén júniusban magyar bajnok lett a Korcsoportos Nemzeti Sakkbajnokságon.

 

Igen ám, de a Varga Tamás Általános Iskola ötödikes diákjának 4-5 éve folyamatosan hiába van tele a szobája csillogó kupákkal és érmekkel, a nehéz körülmények között élő családnak ez nem fényesíti meg az életét, hanem még több megoldásra váró feladat forrása.

 

A 10 éves Molli persze nem a forintokkal való sakkozásra, hanem a valódi fekete-fehér táblára koncentrál.

Nem is akárhogy! Sok gyerek számára a nyári vakáció a nagy játékok, strandolás, kirándulás várva várt időszaka. Márkus Molli azonban idén is a sakktábla előtt töltötte a nyarat, mert állhatatosan elhatározta, hogy nyerni akar! 11 nap alatt 9 forduló vár rá az Európa minden országából érkező 94 fős mezőnyben.  

Ehhez nagyszerű felkészítői vannak: Tőkés János, aki a kezdetektől edzi a kislányt, és most szinte napi forgóban Ádók János mester és Papp Petra női nemzetközi nagymester, a magyar női válogatott tagja segíti Mollit a sakk mélyebb gondolkodásmódjának elsajátításában.

 

Ám majdnem veszélybe került a romániai EB részvétel, mert bár a Magyar Sakkszövetség fizeti Molli teljes költségét, és részben az őt elkísérő édesanyjáét is, de a 11 napos kint tartózkodás így is jelentős plusz költséggel jár.

Molli nemrég igencsak nagy sírásban tört ki, amikor édesanyja elmondta neki, a verseny részvételek mennyire megterhelik a családi költségvetést, pláne hogy egy 10 éves kislány egyedül nem utazhat.

 

Most azonban sikerült anyagi segítséget szerezni, és így nem vész kárba a kislány sok hónapnyi munkája. Anyagilag segíti őket a hódmezővásárhelyi Radnai József Alapítvány a Sakkozás Jövőjéért, és felbukkant egy önzetlen szponzor, egy rally-versenyző, Lajosházi Csaba személyében, aki egyszerűen azért segít, hogy Molli álma megvalósulhasson.

 

A törékeny, szerény, csendes pici lány a sakkozók körében „Rettenetes Molliként” ismert, mert amilyen bájos kislány, olyan kemény, rámenős a sakktáblánál.

Így aztán ismerve elszántságát, meg is fogja valósítani a távoli jövőre vonatkozó nagy tervét is, hogy mint példaképe Papp Petra, egyszer ő is mester lesz és majd sakkot oktat.

 

Addig azonban további sok-sok edzés vár rá, és amíg a vásárhelyi Márkus Molli az iskolában és a sakktábla előtt jeleskedik, édesanyjának hasonló sakkjátszmái vannak a családi költségvetéssel, mert - mint mondja - az nem lehet hogy ne teljesüljön a kislánya nagy álma. 

 
 
B.Sz.Z.
 

Olvassa el ezt is!

Egy egyszerű történet

Egy egyszerű történet

A 86 éves vásárhelyi Mária néni napokig nem vette fel a telefont. A tűzoltók a betört ablakon keresztül...
Keserű vásárhelyi sztori

Keserű vásárhelyi sztori

Amíg a Nyizsnyai utcában a fiatalember egy idős földre esett férfin segített, szégyenletes módon...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

A baloldali, a szociáldemokrata színeket akarja képviselni
 A baloldali, a szociáldemokrata színeket akarja képviselni Dr. Hernádi Gyula ismertette programját és reagált a helyi MSZP vezetőségének – a tagságból történő kizárására - tett javaslatra is.
 
Bejelentette - kizárják
Bejelentette - kizárják Január 15-én jelentette be Dr. Hernádi Gyula, a hódmezővásárhelyi MSZP tagja, hogy függetlenként indul az időközi polgármester-választáson.
 
Halálos baleset Algyőnél
Halálos baleset Algyőnél Egy Szeged felé tartó kamion eddig tisztázatlan körülmények közt elsodort egy kerékpárost január 15-én éjjel. Frissítve új információkkal! Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.2.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.2.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Van akinek már unalmas - van akinek még újdonság
Van akinek már unalmas - van akinek még újdonság Egyik nap tükörjég, másik nap köd, a harmadik nap hó, vagy éppen eső. Az időjárásra mindig felkészültnek kell lenni, hogy körültekintően és biztonságosan közlekedjenek az autósok, kerékpárosok, gyalogosok.
 
Egy legendás vizilabdázóról emlékeznek meg Vásárhelyen
Egy legendás vizilabdázóról emlékeznek meg Vásárhelyen Gyarmati Dezső, a Nemzet Sportolójára, vízilabdázóra, szakedzőre emlékeznek Hódmezővásárhelyen január 16-án. Felavatják domborművét.
 
A figyelem középpontjában a nehéz helyzetben élő állattartó családok
A figyelem középpontjában a nehéz helyzetben élő állattartó családok A fő cél az, hogy kevesebb legyen a kóbor állat, hiszen ha egy rászoruló család segítséget kap, akkor nem kell megválniuk kedvencüktől.