SportSzép győzelem nagy gólkülönbséggel

2019. október 7., hétfő
 
Szép győzelem nagy gólkülönbséggel

Sikerült hazai pályán tartani a pontokat a Deszk ellen a szombati Női kézilabda, NB II Dél-keleti 3. fordulóján. Magabiztosan vásárhelyi győzelem született.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szombaton a Deszk ellen folytatódott a bajnokság a HLKC NB II-es felnőtt csapata számára. A honlapjuk szerint a találkozó esélyesének a vásárhelyiek számítottak, ám tudták, hogy nem eszik olyan forrón a kását. A deszkiek jól igazoltak, készültek az osztályváltásra és a második fordulóban habár kikaptak a Csorvástól egyre magabiztosabb arcukat mutatták.

A szombati csörtét vásárhelyi gól nyitotta. Szabó Patrícia köszönt be, a kezdés viszont mégsem sikerült olyan határozottra, ahogy azt tervezték. Egyenlített, majd fordított az ellenfél. A vásárhelyi lányok szerencsére gyorsan megrázták magukat és egy ötgólos rohammal az előny építésébe kezdtek. Ez akár ölesebb léptekkel is történhetett volna, hiszen játékuk nem volt hiba nélküli. Olyannyira, hogy a deszkiek talán meg is érezték az apró megingást és megpróbáltak visszakapaszkodni. Majd 20 perc után 8-7 állt az eredményjelzőn. Ezt szerencsére újabb négy vásárhelyi gól követte, amire szükség volt, úgy tűnt végre le tudják szakítani az ellenfelet. A félidőben 17-11 volt az állás.

 

A fordulás után egy kissé mintha magabiztosabbak lettek volna a lányok. A védekezés továbbra is egészen jól működött és elől is egyre gólerősebbé vált a csapat. 10 percnyi játék után 22-13 volt az eredmény, újabb 10 perc múlva pedig már 30 fölött voltak, míg a Deszk 16 lőtt gólnál tartott. A pontok sorsa nem volt kérdés, az előny birtokában pedig a HLKC is nyugodtabban és pontosabban játszott. A 40 gól nem lett meg, igaz 2 perccel a vége előtt ez sem tűnt lehetetlennek, végül 39-nél álltak meg, a Deszk pedig, ahogy az első felvonásban, úgy a másodikban is 11 gólt tudott vágni.

Biztos, fontos és kötelező győzelem lett a vége, széles mosolyt okozó két ponttal.

 

Hódmezővásárhelyi LKC – Ferroép Szer Deszk 39-22 (17-11)
 

Női kézilabda, NB II Dél-keleti csoport, 3. forduló

 

HLKC: Ádász, Áncsán, Kovács A. 1, Csáki 6, Szabó 1, Nagy 4, Török 3, Dankó 4, Pap 1, Baráth 1, Vörös 2, Földesi, Mike 6, Kovács Sz. 4, Lukács 4, Rácz
Vezetőedző: Dankó Ervin

 

Nyilatkozat: „Újra kellett gondolnunk a játékunkat. Ennek első lépcsőfokára felléptünk. Sok hibával, de akarattal játszottunk. Jól jött ez a nagyarányú győzelem, ami teljesen megérdemelt. Gratulálok a lányoknak.”

 
 
Forrás: HLKC
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy innovatív vásárhelyi művészé a Tornyai Plakett

Egy innovatív vásárhelyi művészé a...

A tradicionális útról letérni nem igazán akaró vásárhelyi alkotók mellett,...
Ismét egy győzelem, egy vereség

Ismét egy győzelem, egy vereség

Az Újpest-MT látogatott a Hódtói Sportcsarnokba. Az NB I/B Zöld csoportjának felnőtt, valamint U20-as...

 

És ezt már olvasta?

Elhunyt Dr. Soós László
Elhunyt Dr. Soós László Magas szintű orvosi tudása, művészi tehetsége és humánus magatartása minden hódmezővásárhelyi lakos számára példaértékű.
 
Rávilágítanak a lámpacserés ügyekre?
Rávilágítanak a lámpacserés ügyekre? Pécs feljelentést tesz. Sajtóinformációk szerint hasonló lépésekre lehet számítani a közeljövőben az ellenzék győzelmével most leváltott eddigi fideszes vezetésű több településen is.
 
Újabb sikeres színházi előadás
Újabb sikeres színházi előadás Egy férfiklub hétköznapjaiba engedett bepillantást a Nő a tét című előadás legutóbb a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Jazzkívánságműsor - vásárhelyieknek
Jazzkívánságműsor - vásárhelyieknek Pazar zenei élmény részesei lehettek azok, akik ellátogattak a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann közös koncertjére a Bessenyei Ferenc Művelődési Központba.
 
Elpuskázott helyzetek, eladott labdák
Elpuskázott helyzetek, eladott labdák A Vásárhelyi Kosársuli felnőtt-, valamint U20-as csapata vasárnap a Pápa otthonában lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjában. Egy győzelem, egy vereség.
 
Dobogós helyezések Budapesten
Dobogós helyezések Budapesten

Október 12-én a 12. Magyar Open Poomsae Bajnokságon a vásárhelyi Máté Taekwondo & Hapkido KHSE sportolói 5 dobogós helyezést ért el.

 
Súlyos testi sértés a vád
Súlyos testi sértés a vád Vádat emeltek egy tanár ellen, aki eltörte egy diákja kezét idén tavasszal egy hódmezővásárhelyi általános iskolában.