SportSzép győzelem nagy gólkülönbséggel

2019. október 7., hétfő
 
Szép győzelem nagy gólkülönbséggel

Sikerült hazai pályán tartani a pontokat a Deszk ellen a szombati Női kézilabda, NB II Dél-keleti 3. fordulóján. Magabiztosan vásárhelyi győzelem született.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szombaton a Deszk ellen folytatódott a bajnokság a HLKC NB II-es felnőtt csapata számára. A honlapjuk szerint a találkozó esélyesének a vásárhelyiek számítottak, ám tudták, hogy nem eszik olyan forrón a kását. A deszkiek jól igazoltak, készültek az osztályváltásra és a második fordulóban habár kikaptak a Csorvástól egyre magabiztosabb arcukat mutatták.

A szombati csörtét vásárhelyi gól nyitotta. Szabó Patrícia köszönt be, a kezdés viszont mégsem sikerült olyan határozottra, ahogy azt tervezték. Egyenlített, majd fordított az ellenfél. A vásárhelyi lányok szerencsére gyorsan megrázták magukat és egy ötgólos rohammal az előny építésébe kezdtek. Ez akár ölesebb léptekkel is történhetett volna, hiszen játékuk nem volt hiba nélküli. Olyannyira, hogy a deszkiek talán meg is érezték az apró megingást és megpróbáltak visszakapaszkodni. Majd 20 perc után 8-7 állt az eredményjelzőn. Ezt szerencsére újabb négy vásárhelyi gól követte, amire szükség volt, úgy tűnt végre le tudják szakítani az ellenfelet. A félidőben 17-11 volt az állás.

 

A fordulás után egy kissé mintha magabiztosabbak lettek volna a lányok. A védekezés továbbra is egészen jól működött és elől is egyre gólerősebbé vált a csapat. 10 percnyi játék után 22-13 volt az eredmény, újabb 10 perc múlva pedig már 30 fölött voltak, míg a Deszk 16 lőtt gólnál tartott. A pontok sorsa nem volt kérdés, az előny birtokában pedig a HLKC is nyugodtabban és pontosabban játszott. A 40 gól nem lett meg, igaz 2 perccel a vége előtt ez sem tűnt lehetetlennek, végül 39-nél álltak meg, a Deszk pedig, ahogy az első felvonásban, úgy a másodikban is 11 gólt tudott vágni.

Biztos, fontos és kötelező győzelem lett a vége, széles mosolyt okozó két ponttal.

 

Hódmezővásárhelyi LKC – Ferroép Szer Deszk 39-22 (17-11)
 

Női kézilabda, NB II Dél-keleti csoport, 3. forduló

 

HLKC: Ádász, Áncsán, Kovács A. 1, Csáki 6, Szabó 1, Nagy 4, Török 3, Dankó 4, Pap 1, Baráth 1, Vörös 2, Földesi, Mike 6, Kovács Sz. 4, Lukács 4, Rácz
Vezetőedző: Dankó Ervin

 

Nyilatkozat: „Újra kellett gondolnunk a játékunkat. Ennek első lépcsőfokára felléptünk. Sok hibával, de akarattal játszottunk. Jól jött ez a nagyarányú győzelem, ami teljesen megérdemelt. Gratulálok a lányoknak.”

 
 
Forrás: HLKC
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy innovatív vásárhelyi művészé a Tornyai Plakett

Egy innovatív vásárhelyi művészé a Tornyai Plakett

A tradicionális útról letérni nem igazán akaró vásárhelyi alkotók mellett, üdítően hatott, hogy Szabó Klára Petra bátran használja korunk technikai vívmányait.
Ismét egy győzelem, egy vereség

Ismét egy győzelem, egy vereség

Az Újpest-MT látogatott a Hódtói Sportcsarnokba. Az NB I/B Zöld csoportjának felnőtt, valamint U20-as bajnokságában is megmérkőzött a Vásárhelyi Kosársuli a fővárosi alakulattal.

Kapocs volt Tornyai és az Őszi Tárlatok nemzedéke között

Kapocs volt Tornyai és az Őszi Tárlatok nemzedéke között

Csikós Miklós  festőművész születésének centenáriuma alkalmából kamarakiállítás nyílik május 8-án szerdán délután fél hatkor a Tornyai János Múzeumban.
Festményvásárlás az igényes munkakörülmények érdekében

Festményvásárlás az igényes munkakörülmények érdekében

A galériát működtető kakasszéki származású milliomos műgyűjtőt most - vele eddig is jó kapcsolatot ápoló - Lázár János festményvásárlás ügyében  kereste meg.
 

És ezt már olvasta?

Fontos dátumok 2020-ban
Fontos dátumok 2020-ban Tervezhető a jövő évi síelés, nyaralás, vagy egyéb program. Itt a 2020-as év ünnep- és munkaszüneti napok és tanítási szünetek listája.
 
Gyermekek Karácsonya idén is
Gyermekek Karácsonya idén is Évek óta hagyomány, hogy a polgármester felhívást tesz közzé, hogy a cégek, vállalkozások, magánszemélyek segítsék adományaikkal a Gyermekek Karácsonyát.
 
Ennivaló receptjeink - Pekándiós csokoládé cookie
Ennivaló receptjeink - Pekándiós csokoládé cookie Egy hétig lezárt dobozban eláll, lehet hogy utána is, „de valaki mindig megeszi”, így baromi nehéz rájönni mi a max. határidő az eltarthatóságában.
 
A halálos rongyláb tünet
A halálos rongyláb tünet A huzat hatására hullámzó hanghatás keletkezik, amely jelzi: beindult az izzás, az égés, amely során a hőmérséklet akár az ezer celsius fokot is elérheti.
 
Bizonytalan teremtő gondolkodás
Bizonytalan teremtő gondolkodás

Mi van akkor, amikor a teremtő vágy, teremtő gondolkodás sehogy se akar működni? A kisbaba-logika szerint ez azért van, mert nem sírtunk elég jól. Vagyis mi vagyunk a rosszak, hibásak, tehetetlenek – miközben mindenki más sikeres!

 
Gének határozzák meg, ki az édesszájú
Gének határozzák meg, ki az édesszájú Nem véletlen, hogy a kedves, szeretnivaló embereket gyakran az „édes” jelzővel illetjük és hogy a szerelmesek gyakran „Édesemnek” szólítják egymást.
 
Ivartalanítás állami pénzből
Ivartalanítás állami pénzből Az agrártárca támogatása keretében összesen húsz szervezet közel háromezer eb ivartalanításának a finanszírozását kezdi meg hamarosan.