SportIsmét egy győzelem, egy vereség

2019. október 6., vasárnap
 
Ismét egy győzelem, egy vereség

Az Újpest-MT látogatott a Hódtói Sportcsarnokba dupla rangadóra szombat este. Az NB I/B Zöld csoportjának felnőtt, valamint U20-as bajnokságában is megmérkőzött a Vásárhelyi Kosársuli a fővárosi alakulattal - a Békés elleni szezonkezdethez hasonlóan ezúttal is nevetett az egyik, sírt a másik szemünk.

 

 

 

 

 


 

A bajnokságot győzelemmel indító, igencsak sokra hivatott U20-as gárda újfent remek napot fogott ki, és magabiztosan múlta felül az ellenfelet. Már az első negyed a mi kedvünk szerint alakult, Hargitai Krisztián zsákolása adta meg az alaphangot, majd Kelemen Norbert és Nánási Dávid triplái gyakorlatilag már azt jelentették, hogy állva hagyta az Újpestet a Kosársuli. A 44-26-os félidei eredményre a harmadik negyed szorosságát követően az utolsó percekben pakolt rá még egyet a csapat, a vége pedig egy teljesen megérdemelt, 96-63-as, kiütéses siker lett. Kelemen 23 ponttal zárt, mellette Hargitai, Nánási, valamint Bálint Erik is tíz fölé jutott. 

 

U20-as NB I/B Zöld csoport, 2. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli - Újpest-MT 96-63 (24-10, 20-16, 19-17, 33-20)

Hódtói Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Utasi B., Czékmán Cs.

 

Kosársuli: Bodócsi 6, KELEMEN N. 23/6, Varga Á. 2, HARGITAI 14/6, Acimovic 9.

Csere: Gyurkovics 4, Bálint 16/9, Pánczél -, Megyesi 3, NÁNÁSI 13/9, Drávai 1, Kozma 5/3. 

Vezetőedző: Tóth Tamás

Tóth Tamás: "Igyekeztünk nagy tempót diktálva és sűrű rotációval felőrölni a fiatalabb ellenfelünket. Több biztató egyéni teljesítmény született, de többen adósak maradtak a jó játékkal. Lehet hibázni, de a hozzáállásnak mindig pozitívnak, keménynek kell lenni, ez az alapja ennek a szép játéknak. Kezd körvonalazódni a kép, kire mennyi terhet lehet pakolni. A következő meccsig pár dolgon változtatunk, próbálunk még előrébb lépni csapatszinten."

 

A sérülésektől megtizedelt felnőttcsapatba ugyan visszatért a felépülő Rostás Imre és Varga Zalán, mégsem a mieink számítottak a mérkőzés esélyesének, hisz a lilák jócskán megerősödtek a nyáron, és az első körben is remekeltek (89-62 a DEAC U23 otthonában). A látszólagos nagy különbség ellenére azonban lehetőségeihez mérten küzdött és hajtott a vásárhelyi szív, és sokáig kiválóan tartotta magán a parázsra sikeredő összecsapáson. 

 

A magas hőfok már az első percekben kijött, hisz egészen a negyed végéig fej-fej mellett haladtak a felek, ekkor lépett meg picit a kiválóan teljesítő amerikai légiós, Darion Rackley vezette Újpest. Tegyük hozzá, hogy a Kosársuliból Hargitai, Molnár, Varga Ákos, Perák, Rostás, valamint Varga Zalán is eredményes volt, a csapat tehát egységes, egyre összeszokottabb képet mutatott, ami a bajnokság további részét tekintve mindenképpen fejlődésre és előremutatásra ad okot - pláne, hogy Tóth Tamás a 15 éves Ságodi Róbertnek a kezdőcsapat tagjaként adott bizalmat. 

 

A második negyed elején tovább növelte előnyét a vendégcsapat, ám a kiválóan teljesítő Rostás vezényletével visszazárkózott öt pontra a hazai alakulat, majd a szünetre 37-44-es, egyáltalán nem reménytelen eredménnyel vonulhattak a csapatok. Csakhogy nem jött jókor a pihenő a mi részünkre, hisz a harmadik játékrészben Rackley alaposan megszórta magát, nálunk pedig jöttek a hibák védekezésben és támadásban egyaránt. Az eladott labdákat könyörtelenül megbüntette a jól védőlepattanózó Újpest, a 28-11-es rohammal pedig gyakorlatilag el is dőlt a találkozó sorsa. 

 

A zárónegyed ismét a miénk volt, vezetőedzőnk lehetőséget adott Ságodi mellett Baloghnak és Bodócsinak is, a fiatalok pedig remek játékkal hálálták meg a perceket: a nagy tapsot kapó Ságodi az utolsó hat pontot egymaga szerezte, beállítva ezzel a 67-87-es végeredményt. A biztató jelekből lehet építkezni - joggal remélhetjük, hogy hamarosan a győzelmek is jönni fognak.

 

NB I/B Zöld csoport, 3. forduló:

 

Vásárhelyi Kosársuli-Újpest-MT 67-87 (15-22, 22-22, 11-28, 19-15)

 

Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: Varga, Földi, Drenyovszki.

 

Kosársuli: Molnár, Ságodi, Varga Á., Hargitai, Perák.

Csere: Varga Z., ROSTÁS, Bálint, Kovács, Balogh, Bodócsi

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

 

Újpest: RACKLEY 32/6, Széphelyi 6, Nagy K. 3/3, SURMANN G. 14/6, Dr. Franczva 6
Csere: Joó 11, Mészáros 5, Nyikos 5, Nagy R. 5/3, Pollák -, Fülöp -, Ipacs -

Vezetőedző: Mladenovic Dejan

 

Tóth Tamás: Már az első félidőben is futottunk az eredmény után, de a harmadik negyedben csúcsosodott ki a jelenlegi két játékoskeret közötti különbség. A 15 éves Ságodi kiváló játékkal hálálta meg, hogy először léphetett kezdőként pályára. A helyi vásárhelyi játékosok nagyot küzdöttek, de ma az Újpest más szintet képviselt. Gratulálok nekik, mi pedig igyekszünk tovább fejlődni!

 


A következő fordulóban, október 13-án, vasárnap Pápára látogat a csapat: a vendéglátók közül U20-asok és a felnőttek is 1-1 győzelemmel, valamint vereséggel állnak. A találkozók 16, valamint 18 órakor kezdődnek. 

 

 
 
Forrás: Nagy Benjamin-Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Időmorzsák 2 - Sz..ó Lenin

Időmorzsák 2 - Sz..ó Lenin

Új sorozatunkban Hódmezővásárhely félévszázaddal ezelőtti apró történéseiből...
Tiltakozik a Mi Hazánk az importszemét hódmezővásárhelyi elhelyezése ellen

Tiltakozik a Mi Hazánk az importszemét...

Elfogadhatatlan, hogy egy spanyol cég Olaszországból származó, újrahasznosításra alkalmatlan...

 

És ezt már olvasta?

Elhunyt Dr. Soós László
Elhunyt Dr. Soós László Magas szintű orvosi tudása, művészi tehetsége és humánus magatartása minden hódmezővásárhelyi lakos számára példaértékű.
 
Újabb sikeres színházi előadás
Újabb sikeres színházi előadás Egy férfiklub hétköznapjaiba engedett bepillantást a Nő a tét című előadás legutóbb a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Jazzkívánságműsor - vásárhelyieknek
Jazzkívánságműsor - vásárhelyieknek Pazar zenei élmény részesei lehettek azok, akik ellátogattak a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann közös koncertjére a Bessenyei Ferenc Művelődési Központba.
 
Elpuskázott helyzetek, eladott labdák
Elpuskázott helyzetek, eladott labdák A Vásárhelyi Kosársuli felnőtt-, valamint U20-as csapata vasárnap a Pápa otthonában lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjában. Egy győzelem, egy vereség.
 
Dobogós helyezések Budapesten
Dobogós helyezések Budapesten

Október 12-én a 12. Magyar Open Poomsae Bajnokságon a vásárhelyi Máté Taekwondo & Hapkido KHSE sportolói 5 dobogós helyezést ért el.

 
Súlyos testi sértés a vád
Súlyos testi sértés a vád Vádat emeltek egy tanár ellen, aki eltörte egy diákja kezét idén tavasszal egy hódmezővásárhelyi általános iskolában.
 
Választott Hódmezővásárhely
Választott Hódmezővásárhely

13 478 szavazattal Dr. Márki-Zay Péter lett a polgármestere. Fölényes győzelmet arattak a Mindenki Magyarországa Mozgalom - Tiszta Vásárhelyért Egyesület jelöltje.