GazdaságÓvoda felújítás három felvonásban

2017. szeptember 12., kedd
 

A 11 óvoda felújítása során, szeptember 12-én hivatalosan is átadták az Oldalkosár utca 4. szám alattit, amelyben már két alkalommal is jelentős korszerűsítés volt.

 

 

 

Fotók: VH

 

 

 

2011 áprilisában került be a képviselőtestület elé egy átfogó tanulmány a hódmezővásárhelyi Önkormányzat fenntartásában működő óvoda-, és iskolaépületek állapotáról.

Mint arról annak idején a Vásárhelyi Hírekben írtunk, a tanulmány konkrét javaslatokat fogalmazott meg a szükséges felújítások elvégzésére és ütemezésére, kiemelten az energetikai korszerűsítés lehetőségeire.

 

Az eltelt 6 évben az óvodák nagy részében végeztek az energetikai korszerűsítésekkel, illetve több óvodában a szaniter helyiségek felújítása is megtörtént. Sőt, például a régi helyett, egy csodaszép új óvoda épült a Nádor utcában.

Mint ismeretes 2014 áprilisában hat óvodára kiterjedő energetikai korszerűsítési program indult, ami - némi csúszással a nyár végi átadás helyett - 2015 tavaszáig tartott.

Abban a pályázatban a Szabadság téri, a Magvető utcai, a Malom utcai, a Szent István utcai, valamint a két Oldalkosár utcai óvoda újult meg. Ezekre 45 millió forint önkormányzati résszel, 300 millió Ft-ot költöttek.

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Vásárhelynek jóváhagyott 9,8 milliárdjából óvoda felújításra 564 millió forint áll rendelkezésre.

Ebből az összegből 11 óvoda felújítására telik. Ezek között, szeptember 12-én hivatalosan is átadták az Oldalkosár utca 4. szám alattit, amelyben 2012-ben és 2014-ben is jelentős korszerűsítés volt, és a most rendelkezésre állt 30 millióból - harmadik felvonásként -  befejezték a maradék felújítást is, illetve 1 millió forintból eszközöket (pl. konyhai berendezéseket) vettek. A munkálatok - mint arról írtunk - tavasszal kezdődtek, addig pedig a 70 gyerek a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános iskolában vendégeskedett.

Négy hónap után kívülről- belülről is szép, korszerű óvodába térhettek vissza a gyerekek.  

 

Mint megtudtuk, az Önkormányzat egyik következő lépésében az óvodák kertjét is szeretné rendbe hozatni. Vannak ugyanis olyan óvodák, amelyek udvari részére is alaposan ráférne egy kis csinosítás, a játékok, homokozók stb. felújítása. Nem utolsó sorban pedig, mint például az Oldalkosár 4. és 14. szám alatti óvodákban is a - jogszabályi környezet akadályai miatt - talán az egykor nagyszerű nyári élményt szerző, már évek óta üresen árválkodó pancsoló medencéket is újra használni lehetne.

 
 
B.Sz.Z.
 

Olvassa el ezt is!

Most sem jött össze

Most sem jött össze

Szeptember 10-én újabb megyei rangadót vívott az NB III-ban szereplő Hódmezővásárhelyi FC. Nem tudták...
Arany- és gyémánt okleveles pedagógusokat köszöntöttek

Arany- és gyémánt okleveles pedagógusokat...

Szeptember 8-án délelőtt Hódmezővásárhelyen a Városházán díszközgyűlés...
 

És ezt már olvasta?

A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.
 
Fürdési tilalom a Mártély holtágon
Fürdési tilalom a Mártély holtágon Rossz hír, pláne mivel a következő napokban igazi nyaraló időt prognosztizál a meteorológia, hogy alig két hét után, ismét kikerült a fürödni tilos tábla a Mártélyi szabadstrandra.
 
Súlyos baleset Vásárhely közelében
Súlyos baleset Vásárhely közelében

Július 18-án a kora délutáni órákban baleset történt a 45-ös főút Szentes és Hódmezővásárhely közötti szakaszán.

 
Vásárhelyi betörők rendőrkézen
Vásárhelyi betörők rendőrkézen Néhány nap alatt egy, a városban történt lakásbetörést derítettek fel a hódmezővásárhelyi rendőrök. A bűncselekménnyel kapcsolatba 3 férfit előállítottak.
 
90 éves Lantos László Imre
90 éves Lantos László Imre A Volánnál  tehertaxisként dolgozott, majd személyi taxisként ment nyugdíjba.
 
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden A szegedi Állatvédelmi Kontaktpontjában nyári tábort szervez az Országos Állatvédelmi Alapítvány 6-12 év közötti gyermekek jelentkezését várják.