GazdaságÓvoda felújítás három felvonásban

2017. szeptember 12., kedd
 

A 11 óvoda felújítása során, szeptember 12-én hivatalosan is átadták az Oldalkosár utca 4. szám alattit, amelyben már két alkalommal is jelentős korszerűsítés volt.

 

 

 

Fotók: VH

 

 

 

2011 áprilisában került be a képviselőtestület elé egy átfogó tanulmány a hódmezővásárhelyi Önkormányzat fenntartásában működő óvoda-, és iskolaépületek állapotáról.

Mint arról annak idején a Vásárhelyi Hírekben írtunk, a tanulmány konkrét javaslatokat fogalmazott meg a szükséges felújítások elvégzésére és ütemezésére, kiemelten az energetikai korszerűsítés lehetőségeire.

 

Az eltelt 6 évben az óvodák nagy részében végeztek az energetikai korszerűsítésekkel, illetve több óvodában a szaniter helyiségek felújítása is megtörtént. Sőt, például a régi helyett, egy csodaszép új óvoda épült a Nádor utcában.

Mint ismeretes 2014 áprilisában hat óvodára kiterjedő energetikai korszerűsítési program indult, ami - némi csúszással a nyár végi átadás helyett - 2015 tavaszáig tartott.

Abban a pályázatban a Szabadság téri, a Magvető utcai, a Malom utcai, a Szent István utcai, valamint a két Oldalkosár utcai óvoda újult meg. Ezekre 45 millió forint önkormányzati résszel, 300 millió Ft-ot költöttek.

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Vásárhelynek jóváhagyott 9,8 milliárdjából óvoda felújításra 564 millió forint áll rendelkezésre.

Ebből az összegből 11 óvoda felújítására telik. Ezek között, szeptember 12-én hivatalosan is átadták az Oldalkosár utca 4. szám alattit, amelyben 2012-ben és 2014-ben is jelentős korszerűsítés volt, és a most rendelkezésre állt 30 millióból - harmadik felvonásként -  befejezték a maradék felújítást is, illetve 1 millió forintból eszközöket (pl. konyhai berendezéseket) vettek. A munkálatok - mint arról írtunk - tavasszal kezdődtek, addig pedig a 70 gyerek a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános iskolában vendégeskedett.

Négy hónap után kívülről- belülről is szép, korszerű óvodába térhettek vissza a gyerekek.  

 

Mint megtudtuk, az Önkormányzat egyik következő lépésében az óvodák kertjét is szeretné rendbe hozatni. Vannak ugyanis olyan óvodák, amelyek udvari részére is alaposan ráférne egy kis csinosítás, a játékok, homokozók stb. felújítása. Nem utolsó sorban pedig, mint például az Oldalkosár 4. és 14. szám alatti óvodákban is a - jogszabályi környezet akadályai miatt - talán az egykor nagyszerű nyári élményt szerző, már évek óta üresen árválkodó pancsoló medencéket is újra használni lehetne.

 
 
B.Sz.Z.
 

Olvassa el ezt is!

Most sem jött össze

Most sem jött össze

Szeptember 10-én újabb megyei rangadót vívott az NB III-ban szereplő Hódmezővásárhelyi FC. Nem tudták...
Arany- és gyémánt okleveles pedagógusokat köszöntöttek

Arany- és gyémánt okleveles pedagógusokat...

Szeptember 8-án délelőtt Hódmezővásárhelyen a Városházán díszközgyűlés...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Profitmilliárdok jó hátszél segítségével
Profitmilliárdok jó hátszél segítségével Egy hódmezővásárhelyi cég érte el a megyében a legnagyobb árbevételt. Ez talán csak a gazdasági életben járatosaknak nem meglepő.
 
Erdősítés a mártélyi üdülőterületnél
Erdősítés a mártélyi üdülőterületnél

Nagyszabású erdősítés kezdődött a Mártélyi Holtág területén és környékén. Több tízezer facsemete ültetését kezdték meg a Kiskunsági Nemzeti Park dolgozói.

 
Támadásban és védekezésben keményen oda kell tenni magukat
Támadásban és védekezésben keményen oda kell tenni magukat Ismét kemény mérkőzés előtt áll a Vásárhelyi Kosársuli, igaz nem a bajnokságban kell majd bizonyítania a kék-sárgáknak.
 
A szent pirítós készítő
A szent pirítós készítő Ütős ajándék az idei karácsonyfa alá. Kétszeresen is hasznos ajándék, mert amikor a Jézus képpel kiugrik a pirítós, rögtön meg lehet neki köszönni a napi betevőt, a forgalmazó cég reklámja szerint.
 
Ismét akcióban a Klímanócskák
Ismét akcióban a Klímanócskák Piros ruhában nagy sereg óvodás szív alakban ülte körbe a sok ajándéknak szánt ruhát, cipőt, játékot. Ők már tudják, mit jelent valaminek az igazi értéke. Képekkel!
 
Hódmezővásárhelyen járt a honvédelmi miniszter
Hódmezővásárhelyen járt a honvédelmi miniszter

A kétnapos határlátogatás első napján a honvédelmi tárcavezető az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi laktanyáját kereste fel. Képekkel! 

 

 
Újabb ügyintézési lehetőség a Kormányhivatalban
Újabb ügyintézési lehetőség a Kormányhivatalban Hódmezővásárhelyen az Ady Endre úti Kormányhivatal épületébe költözik a Földhivatali és a Foglalkoztatási Osztály.