GazdaságÓvoda felújítás három felvonásban

2017. szeptember 12., kedd
 

A 11 óvoda felújítása során, szeptember 12-én hivatalosan is átadták az Oldalkosár utca 4. szám alattit, amelyben már két alkalommal is jelentős korszerűsítés volt.

 

 

 

Fotók: VH

 

 

 

2011 áprilisában került be a képviselőtestület elé egy átfogó tanulmány a hódmezővásárhelyi Önkormányzat fenntartásában működő óvoda-, és iskolaépületek állapotáról.

Mint arról annak idején a Vásárhelyi Hírekben írtunk, a tanulmány konkrét javaslatokat fogalmazott meg a szükséges felújítások elvégzésére és ütemezésére, kiemelten az energetikai korszerűsítés lehetőségeire.

 

Az eltelt 6 évben az óvodák nagy részében végeztek az energetikai korszerűsítésekkel, illetve több óvodában a szaniter helyiségek felújítása is megtörtént. Sőt, például a régi helyett, egy csodaszép új óvoda épült a Nádor utcában.

Mint ismeretes 2014 áprilisában hat óvodára kiterjedő energetikai korszerűsítési program indult, ami - némi csúszással a nyár végi átadás helyett - 2015 tavaszáig tartott.

Abban a pályázatban a Szabadság téri, a Magvető utcai, a Malom utcai, a Szent István utcai, valamint a két Oldalkosár utcai óvoda újult meg. Ezekre 45 millió forint önkormányzati résszel, 300 millió Ft-ot költöttek.

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Vásárhelynek jóváhagyott 9,8 milliárdjából óvoda felújításra 564 millió forint áll rendelkezésre.

Ebből az összegből 11 óvoda felújítására telik. Ezek között, szeptember 12-én hivatalosan is átadták az Oldalkosár utca 4. szám alattit, amelyben 2012-ben és 2014-ben is jelentős korszerűsítés volt, és a most rendelkezésre állt 30 millióból - harmadik felvonásként -  befejezték a maradék felújítást is, illetve 1 millió forintból eszközöket (pl. konyhai berendezéseket) vettek. A munkálatok - mint arról írtunk - tavasszal kezdődtek, addig pedig a 70 gyerek a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános iskolában vendégeskedett.

Négy hónap után kívülről- belülről is szép, korszerű óvodába térhettek vissza a gyerekek.  

 

Mint megtudtuk, az Önkormányzat egyik következő lépésében az óvodák kertjét is szeretné rendbe hozatni. Vannak ugyanis olyan óvodák, amelyek udvari részére is alaposan ráférne egy kis csinosítás, a játékok, homokozók stb. felújítása. Nem utolsó sorban pedig, mint például az Oldalkosár 4. és 14. szám alatti óvodákban is a - jogszabályi környezet akadályai miatt - talán az egykor nagyszerű nyári élményt szerző, már évek óta üresen árválkodó pancsoló medencéket is újra használni lehetne.

 
 
B.Sz.Z.
 

Olvassa el ezt is!

Most sem jött össze

Most sem jött össze

Szeptember 10-én újabb megyei rangadót vívott az NB III-ban szereplő Hódmezővásárhelyi FC. Nem tudták...
Arany- és gyémánt okleveles pedagógusokat köszöntöttek

Arany- és gyémánt okleveles pedagógusokat...

Szeptember 8-án délelőtt Hódmezővásárhelyen a Városházán díszközgyűlés...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Belelendültek a vásárhelyi kézis lányok
Belelendültek a vásárhelyi kézis lányok A HLKC-nak az eltúlzott arányú orosházi veresége után az NBI/B 6. fordulójában egyértelmű a cél volt a KSZSE ellen kiköszörülni a csorbát.
 
Az első világháborúban hősi halált katonák sírjait újították fel
Az első világháborúban hősi halált katonák sírjait újították fel Az evangélikus, a római katolikus és a görög keleti temetőben 66 hősi halált halt katona sírhelyét újították fel. 
 
Átadták a Tornyai-plakettet
Átadták a Tornyai-plakettet Keserü Ilona festőművész kapta a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, amelyet pénteken a vásárhelyi önkormányzat közgyűlésén adtak át..
 
A neoavantgard jeles képviselője kapta a fődíjat
A neoavantgard jeles képviselője kapta a fődíjat Október 20-án Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város közgyűlésén vette át Keserü Ilona festőművész a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, a Tornyai-plakettet.
 
Csend – Beszéd – Emlékezet – Üzenet - hogy ne felejtsen az utókor sem
Csend – Beszéd – Emlékezet – Üzenet - hogy ne felejtsen az utókor sem A vásárhelyi tanácskozás előtt az Emlékpont galériájában megnyitották Czingel Szilvia Szerelem papírrepülőn című kiállítását. Képekkel!
 
Tarolt a Veszprém
Tarolt a Veszprém Nagy arányú vereségbe szaladt bele a Vásárhelyi Kosársuli Veszprémben. A királynék városának csapata sikerével ismét bejelentette igényét az NBI B csoport bajnoki címére,
 
Leszívták - most megszívták
Leszívták - most megszívták Hódmezővásárhelyi telephelyeken levő gépkocsikból lopott üzemanyagot két helybéli férfi. A rendőrök elfogták, majd őrizetbe vették a tolvajokat.