GazdaságÓvoda felújítás három felvonásban

2017. szeptember 12., kedd
 

A 11 óvoda felújítása során, szeptember 12-én hivatalosan is átadták az Oldalkosár utca 4. szám alattit, amelyben már két alkalommal is jelentős korszerűsítés volt.

 

 

 

Fotók: VH

 

 

 

2011 áprilisában került be a képviselőtestület elé egy átfogó tanulmány a hódmezővásárhelyi Önkormányzat fenntartásában működő óvoda-, és iskolaépületek állapotáról.

Mint arról annak idején a Vásárhelyi Hírekben írtunk, a tanulmány konkrét javaslatokat fogalmazott meg a szükséges felújítások elvégzésére és ütemezésére, kiemelten az energetikai korszerűsítés lehetőségeire.

 

Az eltelt 6 évben az óvodák nagy részében végeztek az energetikai korszerűsítésekkel, illetve több óvodában a szaniter helyiségek felújítása is megtörtént. Sőt, például a régi helyett, egy csodaszép új óvoda épült a Nádor utcában.

Mint ismeretes 2014 áprilisában hat óvodára kiterjedő energetikai korszerűsítési program indult, ami - némi csúszással a nyár végi átadás helyett - 2015 tavaszáig tartott.

Abban a pályázatban a Szabadság téri, a Magvető utcai, a Malom utcai, a Szent István utcai, valamint a két Oldalkosár utcai óvoda újult meg. Ezekre 45 millió forint önkormányzati résszel, 300 millió Ft-ot költöttek.

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Vásárhelynek jóváhagyott 9,8 milliárdjából óvoda felújításra 564 millió forint áll rendelkezésre.

Ebből az összegből 11 óvoda felújítására telik. Ezek között, szeptember 12-én hivatalosan is átadták az Oldalkosár utca 4. szám alattit, amelyben 2012-ben és 2014-ben is jelentős korszerűsítés volt, és a most rendelkezésre állt 30 millióból - harmadik felvonásként -  befejezték a maradék felújítást is, illetve 1 millió forintból eszközöket (pl. konyhai berendezéseket) vettek. A munkálatok - mint arról írtunk - tavasszal kezdődtek, addig pedig a 70 gyerek a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános iskolában vendégeskedett.

Négy hónap után kívülről- belülről is szép, korszerű óvodába térhettek vissza a gyerekek.  

 

Mint megtudtuk, az Önkormányzat egyik következő lépésében az óvodák kertjét is szeretné rendbe hozatni. Vannak ugyanis olyan óvodák, amelyek udvari részére is alaposan ráférne egy kis csinosítás, a játékok, homokozók stb. felújítása. Nem utolsó sorban pedig, mint például az Oldalkosár 4. és 14. szám alatti óvodákban is a - jogszabályi környezet akadályai miatt - talán az egykor nagyszerű nyári élményt szerző, már évek óta üresen árválkodó pancsoló medencéket is újra használni lehetne.

 
 
B.Sz.Z.
 

Olvassa el ezt is!

Most sem jött össze

Most sem jött össze

Szeptember 10-én újabb megyei rangadót vívott az NB III-ban szereplő Hódmezővásárhelyi FC. Nem tudták...
Arany- és gyémánt okleveles pedagógusokat köszöntöttek

Arany- és gyémánt okleveles pedagógusokat...

Szeptember 8-án délelőtt Hódmezővásárhelyen a Városházán díszközgyűlés...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Gólból hét, esőből nagyon sok esett
Gólból hét, esőből nagyon sok esett A régi vicc a Hódmezővásárhely - Szőreg meccs analógiájára is átfordítható: akkor kell focizni, amikor jól esik. Szombaton jól esett, a csapatok pedig fociztak is.
 
Nagyon értékes győzelem
Nagyon értékes győzelem A győri idegenbeli sikert követően szombaton este hazai pályán is győzni tudott a Vásárhelyi Kosársuli. A Honvéd ellen végig vezetve, 14 ponttal tudtak diadalmaskodni.
 
Gardenexpo: lazíts a zöldben!
Gardenexpo: lazíts a zöldben! Különleges magyar szabadalommal, a legfrissebb kültéri trendekkel és több ezer meseszép orchideával vár a Gardenexpo!
 
Baleset volt az algyői Tisza hídon
Baleset volt az algyői Tisza hídon A balesetben egy személy súlyos sérülést szenvedett. Az érintett útvonalon órákig teljes illetve részleges útlezárás volt érvényben.
 
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak Geszler Mária ötven éve kerámiaművészként alkot, pályájára nagy hatást gyakorolt Hódmezővásárhely. Március 15-én Kossuth-díjjal tüntették kia a Parlamentben. 
 
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter Aki az összefogás ellen dolgozik, az áruló, és elveszítik legitimációjukat az ellenzéki pártok, ha nem fognak össze.
 
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai Március 15-e alkalmából Hódmezővásárhely város Pro Urbe díjat adományozott Ambrus Sándornak, Dr. Dömötör Jánosnak és Szénási Jánosnak.