GazdaságHogy lesz a kevésből sok - varázslat nélkül

2017. szeptember 1., péntek
 
Hogy lesz a kevésből sok -  varázslat nélkül

Kis túlzással még dühöng a nyár, de már is van néhány dühöngő becsapott tűzifavásárló. A rendőrök elkaptak négy csalót, de biztos jönnek újabbak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Minden évben többen is áldozatul esnek az autóról árusító - alkalmi - tűzifaárusok machinációinak. Természetesen minden esetben a súlyokkal trükköznek, a laikus és kevésbé gyakorlatias, főként idős emberek kárára.

A Vásárhelyi Hírek minden évben több cikkel, jó tanácsokkal igyekszik óvatosságra inteni olvasóinkat, de sok idős vásárhelyi nem internetezik, őket a rokonoknak, szomszédoknak kellene felvilágosítani.  

 

A becsapás „szezonja” idén a megszokottnál korában beindult, ugyanis máris van hír megkárosított vásárlóról.  

 

Csalás miatt javasol vádemelést a rendőrség egy férfi és egy nő ellen, mert megkárosítottak egy nőt tűzifa árusítás közben. 

Kedvező áron kínáltak tüzelőt egy idős nőnek, majd miután a nő beengedte őket az udvarába, hordóval pakolták le a kisteherautójukról a fát. Megmondták, hogy szerintük egy hordóba mennyi fa fér és azt állították, hogy 97 mázsát raktak le, amiért 180 ezer forintot kértek. A nő kevesellte a fát, végül 120 ezer forintot fizetett az idegeneknek.

A házaló árusok távozása után kiderült, hogy mindössze öt mázsa tűzifa van az udvaron, amit nagy területen szétterítettek azért, hogy az idős nő többnek lássa.

 

A Szeghalmi Rendőrkapitányság elfogta a tetteseket, az 50 éves M. Józsefet és a 28 éves H. Sándornét gyanúsítottként kihallgatták és a rendőrség vádemelést javasol ellenük.

 

Az alábbi cikkünkben tanácsokat olvashat, mire kell ügyelni tűzifavásárláskor. Például mi a kalodás vásárlás trükkje, valamint hány mázsa egy köbméter a különböző fafajtákból.

 

Tűzifa vásárlás okosan

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy egyszerű történet

Egy egyszerű történet

A 86 éves vásárhelyi Mária néni napokig nem vette fel a telefont. A tűzoltók a betört ablakon keresztül...
Keserű vásárhelyi sztori

Keserű vásárhelyi sztori

Amíg a Nyizsnyai utcában a fiatalember egy idős földre esett férfin segített, szégyenletes módon...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Gólból hét, esőből nagyon sok esett
Gólból hét, esőből nagyon sok esett A régi vicc a Hódmezővásárhely - Szőreg meccs analógiájára is átfordítható: akkor kell focizni, amikor jól esik. Szombaton jól esett, a csapatok pedig fociztak is.
 
Nagyon értékes győzelem
Nagyon értékes győzelem A győri idegenbeli sikert követően szombaton este hazai pályán is győzni tudott a Vásárhelyi Kosársuli. A Honvéd ellen végig vezetve, 14 ponttal tudtak diadalmaskodni.
 
Gardenexpo: lazíts a zöldben!
Gardenexpo: lazíts a zöldben! Különleges magyar szabadalommal, a legfrissebb kültéri trendekkel és több ezer meseszép orchideával vár a Gardenexpo!
 
Baleset volt az algyői Tisza hídon
Baleset volt az algyői Tisza hídon A balesetben egy személy súlyos sérülést szenvedett. Az érintett útvonalon órákig teljes illetve részleges útlezárás volt érvényben.
 
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak Geszler Mária ötven éve kerámiaművészként alkot, pályájára nagy hatást gyakorolt Hódmezővásárhely. Március 15-én Kossuth-díjjal tüntették kia a Parlamentben. 
 
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter Aki az összefogás ellen dolgozik, az áruló, és elveszítik legitimációjukat az ellenzéki pártok, ha nem fognak össze.
 
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai Március 15-e alkalmából Hódmezővásárhely város Pro Urbe díjat adományozott Ambrus Sándornak, Dr. Dömötör Jánosnak és Szénási Jánosnak.