GazdaságHogy lesz a kevésből sok - varázslat nélkül

2017. szeptember 1., péntek
 
Hogy lesz a kevésből sok -  varázslat nélkül

Kis túlzással még dühöng a nyár, de már is van néhány dühöngő becsapott tűzifavásárló. A rendőrök elkaptak négy csalót, de biztos jönnek újabbak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Minden évben többen is áldozatul esnek az autóról árusító - alkalmi - tűzifaárusok machinációinak. Természetesen minden esetben a súlyokkal trükköznek, a laikus és kevésbé gyakorlatias, főként idős emberek kárára.

A Vásárhelyi Hírek minden évben több cikkel, jó tanácsokkal igyekszik óvatosságra inteni olvasóinkat, de sok idős vásárhelyi nem internetezik, őket a rokonoknak, szomszédoknak kellene felvilágosítani.  

 

A becsapás „szezonja” idén a megszokottnál korában beindult, ugyanis máris van hír megkárosított vásárlóról.  

 

Csalás miatt javasol vádemelést a rendőrség egy férfi és egy nő ellen, mert megkárosítottak egy nőt tűzifa árusítás közben. 

Kedvező áron kínáltak tüzelőt egy idős nőnek, majd miután a nő beengedte őket az udvarába, hordóval pakolták le a kisteherautójukról a fát. Megmondták, hogy szerintük egy hordóba mennyi fa fér és azt állították, hogy 97 mázsát raktak le, amiért 180 ezer forintot kértek. A nő kevesellte a fát, végül 120 ezer forintot fizetett az idegeneknek.

A házaló árusok távozása után kiderült, hogy mindössze öt mázsa tűzifa van az udvaron, amit nagy területen szétterítettek azért, hogy az idős nő többnek lássa.

 

A Szeghalmi Rendőrkapitányság elfogta a tetteseket, az 50 éves M. Józsefet és a 28 éves H. Sándornét gyanúsítottként kihallgatták és a rendőrség vádemelést javasol ellenük.

 

Az alábbi cikkünkben tanácsokat olvashat, mire kell ügyelni tűzifavásárláskor. Például mi a kalodás vásárlás trükkje, valamint hány mázsa egy köbméter a különböző fafajtákból.

 

Tűzifa vásárlás okosan

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy egyszerű történet

Egy egyszerű történet

A 86 éves vásárhelyi Mária néni napokig nem vette fel a telefont. A tűzoltók a betört ablakon keresztül...
Keserű vásárhelyi sztori

Keserű vásárhelyi sztori

Amíg a Nyizsnyai utcában a fiatalember egy idős földre esett férfin segített, szégyenletes módon...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

A baloldali, a szociáldemokrata színeket akarja képviselni
 A baloldali, a szociáldemokrata színeket akarja képviselni Dr. Hernádi Gyula ismertette programját és reagált a helyi MSZP vezetőségének – a tagságból történő kizárására - tett javaslatra is.
 
Bejelentette - kizárják
Bejelentette - kizárják Január 15-én jelentette be Dr. Hernádi Gyula, a hódmezővásárhelyi MSZP tagja, hogy függetlenként indul az időközi polgármester-választáson.
 
Halálos baleset Algyőnél
Halálos baleset Algyőnél Egy Szeged felé tartó kamion eddig tisztázatlan körülmények közt elsodort egy kerékpárost január 15-én éjjel. Frissítve új információkkal! Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.2.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.2.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Van akinek már unalmas - van akinek még újdonság
Van akinek már unalmas - van akinek még újdonság Egyik nap tükörjég, másik nap köd, a harmadik nap hó, vagy éppen eső. Az időjárásra mindig felkészültnek kell lenni, hogy körültekintően és biztonságosan közlekedjenek az autósok, kerékpárosok, gyalogosok.
 
Egy legendás vizilabdázóról emlékeznek meg Vásárhelyen
Egy legendás vizilabdázóról emlékeznek meg Vásárhelyen Gyarmati Dezső, a Nemzet Sportolójára, vízilabdázóra, szakedzőre emlékeznek Hódmezővásárhelyen január 16-án. Felavatják domborművét.
 
A figyelem középpontjában a nehéz helyzetben élő állattartó családok
A figyelem középpontjában a nehéz helyzetben élő állattartó családok A fő cél az, hogy kevesebb legyen a kóbor állat, hiszen ha egy rászoruló család segítséget kap, akkor nem kell megválniuk kedvencüktől.