SportHét éve történt - Búvárúszó VB Vásárhelyen

2018. augusztus 1., szerda
 
Hét éve történt - Búvárúszó VB Vásárhelyen

Éppen most 7 éve, hogy Hódmezővásárhelyen megrendezték a XVI. Uszonyos és Búvárúszó Világbajnokságot. Hódmezővásárhely mellett a szegedi Maty-éri olimpiai központ adott otthont a versenyeknek.

 

 

Fotó: VH archív


 

34 ország nevezett, 300 –nál több versenyzővel. Három ország csak megfigyelőként vett részt a megmérettetésen. A magyar csapat 24 fős volt.


Hódmezővásárhely főterén közel három tucatnyi ország sportolói, a külföldi segítők és magyar önkéntes bírók sorakoztak fel az ünnepélyes megnyitón. (A megnyitóról, képekkel ITT!)

 

Olvasói hozzászólások a Vásárhelyi Hírek oldalán a VB idején:

 

„Reggel 7 óra körül munkába indulva, a teljesen kihalt utcában 3 edzőruhás lány eszegeti a szilvát az utcai fáról. Mosolyognak, én meg megkérdeztem angolul, Izlik? Sűrűn bólogatnak. Csodálkozva kérdezik: mi az amit esznek? Az edzőruhájukon a felirat: Philippines. (Fülöp-szigetek)

 

„A Tarjánban a Malom utcában két tipikusan amerikai nő és férfi sétálgat egy térképpel a kezében és láthatóan elbűvölten (bjutiful, bjutiful!) a parasztházakat nézegetik és fotózzák egymást meg a házakat. Nekem hihetetlen látvány volt.”     

 

A Vásárhelyi Hírek is tanúja volt egy megható találkozásnak. Éppen abban az időszakban volt Hódmezővásárhely vendége a Japánból, a földrengés és cunami által elpusztított Fukusimából és környékéről érkezett 13 lányból és 4 fiúból álló csoport, akik a Kossuth téren váratlanul szembetalálkoztak a 15 tagú búvárúszó honfitársaikkal. Ebből először sírás majd önfeledt ünneplés lett. Képek és beszámoló ITT!

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Változik Hódmezővásárhelyen a hulladékszállítás

Változik Hódmezővásárhelyen a...

Sajtótájékoztatót tartott Márki-Zay Péter polgármester és Kovács Pál, a...
Orgonapont az Ótemplomban

Orgonapont az Ótemplomban

Különleges élménynek lehetnek fültanúi a vásárhelyi zenekedvelők. Két...

 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.