SportHét éve történt - Búvárúszó VB Vásárhelyen

2018. augusztus 1., szerda
 
Hét éve történt - Búvárúszó VB Vásárhelyen

Éppen most 7 éve, hogy Hódmezővásárhelyen megrendezték a XVI. Uszonyos és Búvárúszó Világbajnokságot. Hódmezővásárhely mellett a szegedi Maty-éri olimpiai központ adott otthont a versenyeknek.

 

 

Fotó: VH archív


 

34 ország nevezett, 300 –nál több versenyzővel. Három ország csak megfigyelőként vett részt a megmérettetésen. A magyar csapat 24 fős volt.


Hódmezővásárhely főterén közel három tucatnyi ország sportolói, a külföldi segítők és magyar önkéntes bírók sorakoztak fel az ünnepélyes megnyitón. (A megnyitóról, képekkel ITT!)

 

Olvasói hozzászólások a Vásárhelyi Hírek oldalán a VB idején:

 

„Reggel 7 óra körül munkába indulva, a teljesen kihalt utcában 3 edzőruhás lány eszegeti a szilvát az utcai fáról. Mosolyognak, én meg megkérdeztem angolul, Izlik? Sűrűn bólogatnak. Csodálkozva kérdezik: mi az amit esznek? Az edzőruhájukon a felirat: Philippines. (Fülöp-szigetek)

 

„A Tarjánban a Malom utcában két tipikusan amerikai nő és férfi sétálgat egy térképpel a kezében és láthatóan elbűvölten (bjutiful, bjutiful!) a parasztházakat nézegetik és fotózzák egymást meg a házakat. Nekem hihetetlen látvány volt.”     

 

A Vásárhelyi Hírek is tanúja volt egy megható találkozásnak. Éppen abban az időszakban volt Hódmezővásárhely vendége a Japánból, a földrengés és cunami által elpusztított Fukusimából és környékéről érkezett 13 lányból és 4 fiúból álló csoport, akik a Kossuth téren váratlanul szembetalálkoztak a 15 tagú búvárúszó honfitársaikkal. Ebből először sírás majd önfeledt ünneplés lett. Képek és beszámoló ITT!

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Változik Hódmezővásárhelyen a hulladékszállítás

Változik Hódmezővásárhelyen a...

Sajtótájékoztatót tartott Márki-Zay Péter polgármester és Kovács Pál, a...
Orgonapont az Ótemplomban

Orgonapont az Ótemplomban

Különleges élménynek lehetnek fültanúi a vásárhelyi zenekedvelők. Két...

 

És ezt már olvasta?

Klebelsberg Kuno feleségéről az Emlékpontban
Klebelsberg Kuno feleségéről az Emlékpontban A huszadik század nagyformátumú kultuszminisztere, gróf Klebelsberg Kuno felesége, Botka Sarolta életútját és tevékenységét mutatták be. Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.49.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.49.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Elhunyt Szeli Ferenc
Elhunyt Szeli Ferenc

65 éves korában elhunyt Szeli Ferenc, aki az MSZP korábbi önkormányzati képviselője, a Kertváros korábbi egyéni képviselője, a helyi szervezet elnökségi tagja volt.

 
A végére elfogyott az erő és a koncentráció
A végére elfogyott az erő és a koncentráció Borítékolható volt, hogy nagyon nehéz meccs vár a vásárhelyi csapatra a Békéscsaba U21 gárdája ellen az NBII őszi zárófordulójában.
 
Tartósan a tabella élén a Kosársuli
Tartósan a tabella élén a Kosársuli Az NB I/B Zöld csoportjában a 11. fordulóján a jó formában lévő együttes a győzelemért lépett pályára a Mercedes Kosárlabda Akadémia csodás pályáján.
 
Átadták a Szegedi Tudós Akadémia képzési központját
Átadták a Szegedi Tudós Akadémia képzési központját A most átadott országos középiskolai képzési központhoz hasonló működik a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnáziumban is.
 
Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra
Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra A Vásárhelyi Hírek háziasszonya Baracskay Angéla: "'Karácsonyra mindig vállalom a nemes feladatot, de a sütinek mindig van apropója. Okot pedig mindig találok rá. Leginkább azért, mert édességfüggő vagyok."