SportHét éve történt - Búvárúszó VB Vásárhelyen

2018. augusztus 1., szerda
 
Hét éve történt - Búvárúszó VB Vásárhelyen

Éppen most 7 éve, hogy Hódmezővásárhelyen megrendezték a XVI. Uszonyos és Búvárúszó Világbajnokságot. Hódmezővásárhely mellett a szegedi Maty-éri olimpiai központ adott otthont a versenyeknek.

 

 

Fotó: VH archív


 

34 ország nevezett, 300 –nál több versenyzővel. Három ország csak megfigyelőként vett részt a megmérettetésen. A magyar csapat 24 fős volt.


Hódmezővásárhely főterén közel három tucatnyi ország sportolói, a külföldi segítők és magyar önkéntes bírók sorakoztak fel az ünnepélyes megnyitón. (A megnyitóról, képekkel ITT!)

 

Olvasói hozzászólások a Vásárhelyi Hírek oldalán a VB idején:

 

„Reggel 7 óra körül munkába indulva, a teljesen kihalt utcában 3 edzőruhás lány eszegeti a szilvát az utcai fáról. Mosolyognak, én meg megkérdeztem angolul, Izlik? Sűrűn bólogatnak. Csodálkozva kérdezik: mi az amit esznek? Az edzőruhájukon a felirat: Philippines. (Fülöp-szigetek)

 

„A Tarjánban a Malom utcában két tipikusan amerikai nő és férfi sétálgat egy térképpel a kezében és láthatóan elbűvölten (bjutiful, bjutiful!) a parasztházakat nézegetik és fotózzák egymást meg a házakat. Nekem hihetetlen látvány volt.”     

 

A Vásárhelyi Hírek is tanúja volt egy megható találkozásnak. Éppen abban az időszakban volt Hódmezővásárhely vendége a Japánból, a földrengés és cunami által elpusztított Fukusimából és környékéről érkezett 13 lányból és 4 fiúból álló csoport, akik a Kossuth téren váratlanul szembetalálkoztak a 15 tagú búvárúszó honfitársaikkal. Ebből először sírás majd önfeledt ünneplés lett. Képek és beszámoló ITT!

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Változik Hódmezővásárhelyen a hulladékszállítás

Változik Hódmezővásárhelyen a...

Sajtótájékoztatót tartott Márki-Zay Péter polgármester és Kovács Pál, a...
Orgonapont az Ótemplomban

Orgonapont az Ótemplomban

Különleges élménynek lehetnek fültanúi a vásárhelyi zenekedvelők. Két...

 

És ezt már olvasta?

A Nagy Háború mindszenti áldozataira emlékeztek
A Nagy Háború mindszenti áldozataira emlékeztek Az I. Világháborúról adott ki kötetet a Csongrád Megyei Önkormányzat, amelyet a szerző mutatott be a mindszenti Keller Lajos Városi Könyvtárban. Képekkel.
 
Újabb sikeres rekonstrukció
Újabb sikeres rekonstrukció Befejeződött a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása Csúcs, Béketelep, Tabán és Kincses-telep városrészben. Összesen 13 kilométer csatorna készült
 
Egy helyszín két megemlékezés
Egy helyszín két megemlékezés

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján, Hódmezővásárhelyen az ünnepi megemlékezés 23-án 9 óra 30 perckor a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik.

 
Videókkal vívtak történelemversenyt a középiskolások
Videókkal vívtak történelemversenyt a középiskolások A Nemzeti Emlékezet Hete részeként került sor a helyi középiskolások számára kiírt történelemversenyre, amelyre hat csapata jelentkezett. Eredményekkel és képekkel.
 
A vásárhelyi szakképzők is ott lesznek
A vásárhelyi szakképzők is ott lesznek Szegeden az IH Rendezvényközpontban illetve a Szent-Györgyi Albert Agórában tartanak pályaválasztási napokat.
 
A Szeretem Vásárhelyt Egyesület környezettudatos akciója
A Szeretem Vásárhelyt Egyesület környezettudatos akciója Szeretem Vásárhelyt Egyesület Hódmezővásárhelyen először szervezte meg használaton kívüli vagy rossz elektronikai eszközök gyűjtését.
 
Változik a vásárhelyi hajléktalanok élete is
Változik a vásárhelyi hajléktalanok élete is Életbe lépett a közterületen életvitelszerű lakhatást jogellenessé nyilvánító rendelkezés. Hódmezővásárhelyen bejárást tartottak helyi rendőrök és a Szociális Szolgáltató szakemberei.