SportHét éve történt - Búvárúszó VB Vásárhelyen

2018. augusztus 1., szerda
 
Hét éve történt - Búvárúszó VB Vásárhelyen

Éppen most 7 éve, hogy Hódmezővásárhelyen megrendezték a XVI. Uszonyos és Búvárúszó Világbajnokságot. Hódmezővásárhely mellett a szegedi Maty-éri olimpiai központ adott otthont a versenyeknek.

 

 

Fotó: VH archív


 

34 ország nevezett, 300 –nál több versenyzővel. Három ország csak megfigyelőként vett részt a megmérettetésen. A magyar csapat 24 fős volt.


Hódmezővásárhely főterén közel három tucatnyi ország sportolói, a külföldi segítők és magyar önkéntes bírók sorakoztak fel az ünnepélyes megnyitón. (A megnyitóról, képekkel ITT!)

 

Olvasói hozzászólások a Vásárhelyi Hírek oldalán a VB idején:

 

„Reggel 7 óra körül munkába indulva, a teljesen kihalt utcában 3 edzőruhás lány eszegeti a szilvát az utcai fáról. Mosolyognak, én meg megkérdeztem angolul, Izlik? Sűrűn bólogatnak. Csodálkozva kérdezik: mi az amit esznek? Az edzőruhájukon a felirat: Philippines. (Fülöp-szigetek)

 

„A Tarjánban a Malom utcában két tipikusan amerikai nő és férfi sétálgat egy térképpel a kezében és láthatóan elbűvölten (bjutiful, bjutiful!) a parasztházakat nézegetik és fotózzák egymást meg a házakat. Nekem hihetetlen látvány volt.”     

 

A Vásárhelyi Hírek is tanúja volt egy megható találkozásnak. Éppen abban az időszakban volt Hódmezővásárhely vendége a Japánból, a földrengés és cunami által elpusztított Fukusimából és környékéről érkezett 13 lányból és 4 fiúból álló csoport, akik a Kossuth téren váratlanul szembetalálkoztak a 15 tagú búvárúszó honfitársaikkal. Ebből először sírás majd önfeledt ünneplés lett. Képek és beszámoló ITT!

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Változik Hódmezővásárhelyen a hulladékszállítás

Változik Hódmezővásárhelyen a...

Sajtótájékoztatót tartott Márki-Zay Péter polgármester és Kovács Pál, a...
Orgonapont az Ótemplomban

Orgonapont az Ótemplomban

Különleges élménynek lehetnek fültanúi a vásárhelyi zenekedvelők. Két...

 

És ezt már olvasta?

Augusztus 20-a Vásárhelyen
Augusztus 20-a Vásárhelyen Négy nap, két színpad, tucatnyi program, Gasztroudvar, borverseny és még sokminden más. Részletes program.
 
Szeretem Vásárhelyt
Szeretem Vásárhelyt Dr. Juhász Tünde, Walterné Böngyik Terézia, Rapcsák Katalin, Szenti Csilla, valamint Nagy Benjámin alapító tagok bejelentették egy új egyesület megalakulását.
 
A Boxing Gym Vásárhely is ott lesz a szegedi Fesztivál Kupán
A Boxing Gym Vásárhely is ott lesz a szegedi Fesztivál Kupán

A vásárhelyi egyesület tíz saját nevelésű fiatallal utazik a hétvégén Szegedre. A RakpartFeszt kísérőrendezvényeként öt nemzet ökölvívó tornáját rendezik.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.32.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.32.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban
Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban Önmagáért beszél a Tornyai János Múzeumban az NKA Képzőművészeti Kollégium új kiállításánal címe: 25 év, 50 képzőművész, 99 alkotás. Képekkel.
 
Egy Napos oldal
Egy Napos oldal A Szabadság téri óvoda Klímanócskái nyáron sem tétlenkednek a Nap elleni védelemre szemléletformáló foglalkozásokkal hívják fel a figyelmet. Képekkel.
 
A férfiélet tárgyai és történetei
A férfiélet tárgyai és történetei A Tornyai János Múzeum Férfiak a múltból. Tárgyak, sorsok, történetek című kiállításában a tárlat kurátora, Terendi Viktória kalauzolta az érdeklődőket. Képekkel.