BulvárEz a valós helyzet a Táltos iskola háza táján

2017. július 21., péntek
 
Ez a valós helyzet a Táltos iskola háza táján

„Rosszízű pletykák, rágalmazás szintű - rosszindulatot sem nélkülöző - információhalmaz lepte el a facebookot és több sajtót. Van amelyik ellen feljelentéssel fogunk élni”- foglalta össze a hódmezővásárhelyi Táltos Iskola körüli elmúlt 48 óra történését Mártonné Ritter Mária.

 

 

 

 

A Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója a Vásárhelyi Híreknek részletesen vázolta miért kell ideiglenesen bezárni az iskola vásárhelyi Nyár utcai tagiskoláját.

Mint mondta, az iskolaépület olyan állapotban van, hogy halaszthatatlan a felújítás. Az Önkormányzattól részletfizetéssel megvásárolták az épületet, a felét már kifizették, de ezzel együtt a felújítás elmaradt, amit nem lehet szakaszosan megoldani. A felújítási munkálatokhoz a vásárhelyi Önkormányzat segítségére is számítanak.

 

Ezért döntöttek - az óvodásokkal együtt körülbelül 100 gyereket érintő - egyéves bezárás mellett, amit a szülők tudomásul vettek. Mint mondta: „a Kormányhivatalnál szabályszerűen bejelentettük az iskola működtetésének felfüggesztést. Törekedni szeretnének arra, hogy az osztályok egyben maradjanak.”

Kérdésünkre határozottan kijelentette, „a sajtóban megjelent pletykaszintű hírekkel ellentétben sem az intézmény gazdálkodásával sem mással kapcsolatban semmilyen vizsgálat nem folyik. A NAV sem vizsgálódik semmilyen ügyben, nemhogy bűnügyben. Az ezzel kapcsolatban megjelentek miatt, feljelentéssel fogunk élni” - mondta Mártonné Ritter Mária.

 

„Mivel magániskoláról van szó, sokkal erősebben érezzük a hatóságok ellenőrzését, rendszeresen kapunk ellenőrzést, mint legutóbb a Kormányhivatal részéről, amely a 2016/17-es tanévet vizsgálta és néhány hete be is fejezték, úgy hogy az intézmény egyetlen feladatellátási helyén sem találtak hibát."

"A rosszindulatú pletyka egyik alapja az lehet, hogy mivel magániskola, nem tudjuk nyáron a kisegítő személyzetet fenntartani, ezért - a szokásnak megfelelően - erre az időszakra történtek elbocsátások. A leállás miatt a pedagógusok egy részének a szegedi iskolánkban lesz munkája, illetve lesz olyan, aki vezetőként az országos hálózat munkájába fog bekapcsolódni."

 

Végezetül megjegyezte. "tudom, hogy milyen nehéz most sok szülő helyzete, nagyon szeretném ha rendben folytatódna minden ebben az átmeneti időszakban. Nagyon sok biztatást és segítő szándékot kapunk a részükről, ugyanakkor sajnálatos, hogy rágalmazással felérő, néhány ember rosszindulata által táplált információk terjedtek el, de talán ez a cikk is segít eloszlatni a kétségeket."

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ez már nem nosztalgia! Ez a valóság!

Ez már nem nosztalgia! Ez a valóság!

Sok település által irigyelt lehetőség a várostól 9 kilométerre található Tisza part, amely a...

Különös tendencia Vásárhelyen

Különös tendencia Vásárhelyen

Az egész országban emelkedik a családi házak négyzetméter ára. Hódmezővásárhelyen ez...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Aggodalomra nincs ok
Aggodalomra nincs ok Több ezer vásárhelyit érint a Centrum-Kábel megszűnése. A céget a UPC vette meg, amely igen kedvező ajánlattal él, sőt 2 hónapig fizetni sem kell.
 
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit A Délmagyarországnál szerda délelőtt egy értekezleten bejelentették, hogy távoznia kell a lap főszerkesztőjének és az helyettesének is.
 
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden A hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetőjének 1956-os témájú kiállításán új könyvét is bemutatta. 
 
Ismét ledől az Iván szobor
Ismét ledől az Iván szobor Idén nem lesz koszorúzás, hanem azt szeretnék, ha egy-egy szál virággal emlékezik a város az 56-os áldozatokra. Fáklyás felvonulás, fényfestés.
 
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete Shane Tusup a saját facebook oldalán méltatta a hódmezővásárhelyi rendezvényt, illetve leírta benyomásait. Az oldalnak közel 50 ezer követője van.
 
Történelemverseny az Emlékpontban
Történelemverseny az Emlékpontban Tavaly 60 diák, idén négy csapat 14 diák nevezett be a hódmezővásárhelyi Emlékpont 1956-os történelemversenyére. Képekkel!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."