BulvárEz a valós helyzet a Táltos iskola háza táján

2017. július 21., péntek
 
Ez a valós helyzet a Táltos iskola háza táján

„Rosszízű pletykák, rágalmazás szintű - rosszindulatot sem nélkülöző - információhalmaz lepte el a facebookot és több sajtót. Van amelyik ellen feljelentéssel fogunk élni”- foglalta össze a hódmezővásárhelyi Táltos Iskola körüli elmúlt 48 óra történését Mártonné Ritter Mária.

 

 

 

 

A Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója a Vásárhelyi Híreknek részletesen vázolta miért kell ideiglenesen bezárni az iskola vásárhelyi Nyár utcai tagiskoláját.

Mint mondta, az iskolaépület olyan állapotban van, hogy halaszthatatlan a felújítás. Az Önkormányzattól részletfizetéssel megvásárolták az épületet, a felét már kifizették, de ezzel együtt a felújítás elmaradt, amit nem lehet szakaszosan megoldani. A felújítási munkálatokhoz a vásárhelyi Önkormányzat segítségére is számítanak.

 

Ezért döntöttek - az óvodásokkal együtt körülbelül 100 gyereket érintő - egyéves bezárás mellett, amit a szülők tudomásul vettek. Mint mondta: „a Kormányhivatalnál szabályszerűen bejelentettük az iskola működtetésének felfüggesztést. Törekedni szeretnének arra, hogy az osztályok egyben maradjanak.”

Kérdésünkre határozottan kijelentette, „a sajtóban megjelent pletykaszintű hírekkel ellentétben sem az intézmény gazdálkodásával sem mással kapcsolatban semmilyen vizsgálat nem folyik. A NAV sem vizsgálódik semmilyen ügyben, nemhogy bűnügyben. Az ezzel kapcsolatban megjelentek miatt, feljelentéssel fogunk élni” - mondta Mártonné Ritter Mária.

 

„Mivel magániskoláról van szó, sokkal erősebben érezzük a hatóságok ellenőrzését, rendszeresen kapunk ellenőrzést, mint legutóbb a Kormányhivatal részéről, amely a 2016/17-es tanévet vizsgálta és néhány hete be is fejezték, úgy hogy az intézmény egyetlen feladatellátási helyén sem találtak hibát."

"A rosszindulatú pletyka egyik alapja az lehet, hogy mivel magániskola, nem tudjuk nyáron a kisegítő személyzetet fenntartani, ezért - a szokásnak megfelelően - erre az időszakra történtek elbocsátások. A leállás miatt a pedagógusok egy részének a szegedi iskolánkban lesz munkája, illetve lesz olyan, aki vezetőként az országos hálózat munkájába fog bekapcsolódni."

 

Végezetül megjegyezte. "tudom, hogy milyen nehéz most sok szülő helyzete, nagyon szeretném ha rendben folytatódna minden ebben az átmeneti időszakban. Nagyon sok biztatást és segítő szándékot kapunk a részükről, ugyanakkor sajnálatos, hogy rágalmazással felérő, néhány ember rosszindulata által táplált információk terjedtek el, de talán ez a cikk is segít eloszlatni a kétségeket."

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ez már nem nosztalgia! Ez a valóság!

Ez már nem nosztalgia! Ez a valóság!

Sok település által irigyelt lehetőség a várostól 9 kilométerre található Tisza part, amely a...

Különös tendencia Vásárhelyen

Különös tendencia Vásárhelyen

Az egész országban emelkedik a családi házak négyzetméter ára. Hódmezővásárhelyen ez...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Városi Sportnap 2017
Városi Sportnap 2017 Idén sem volt könnyű helyzetben a vásárhelyi Önkormányzat Kulturális és Sportbizottsága. Közel száz diákot, továbbá sportszakembereket díjaztak. A díjazottak névsora.
 
Időközi polgármester-választás Hódmezővásárhelyen
Időközi polgármester-választás Hódmezővásárhelyen Néhány tudnivaló! Vasárnap reggel 6-tól 19 óráig 50 szavazókörben 36.818 választópolgár járulhat az urnákhoz.
 
Roma szakkollégisták az Emlékpontban
Roma szakkollégisták az Emlékpontban A hat éve működő szakkollégium Vásárhelyre látogató diákjai a megyeszékhely felsőoktatási intézményeiben tanulnak.
 
Folytatódott az emléknapi rendezvénysorozat
Folytatódott az emléknapi rendezvénysorozat Vágó János: fontos, hogy azok az erők, akik a más véleményt képviselőket börtönbe zárták, vagy akasztófára küldték, soha ne kerülhessenek hatalomra. Képekkel.
 
Nem hozott szerencsét a hazai pálya
Nem hozott szerencsét a hazai pálya A Kosársuli elleni összecsapás második félidejében megrázták magukat a sötét mezesek, és utána már nem engedték ki kezükből a meccset.
 
Idegenben lép pályára a HLKC
Idegenben lép pályára a HLKC Nem szabad hagyni, hogy akárcsak egy percre is vérszemet kapjon a Gyömrő, már a meccs elején dominálni kell, ehhez fegyelmezett és koncentrált játékra lesz szükség.
 
Kovács László: az emberek kiállásukkal őrizzék meg a település békéjét
Kovács László: az emberek kiállásukkal őrizzék meg a település békéjét A Fidesz-KDNP jelöltjét támogatja a hódmezővásárhelyi közgyűlés többsége a vasárnapi időközi polgármester-választáson.