BulvárEz a valós helyzet a Táltos iskola háza táján

2017. július 21., péntek
 
Ez a valós helyzet a Táltos iskola háza táján

„Rosszízű pletykák, rágalmazás szintű - rosszindulatot sem nélkülöző - információhalmaz lepte el a facebookot és több sajtót. Van amelyik ellen feljelentéssel fogunk élni”- foglalta össze a hódmezővásárhelyi Táltos Iskola körüli elmúlt 48 óra történését Mártonné Ritter Mária.

 

 

 

 

A Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója a Vásárhelyi Híreknek részletesen vázolta miért kell ideiglenesen bezárni az iskola vásárhelyi Nyár utcai tagiskoláját.

Mint mondta, az iskolaépület olyan állapotban van, hogy halaszthatatlan a felújítás. Az Önkormányzattól részletfizetéssel megvásárolták az épületet, a felét már kifizették, de ezzel együtt a felújítás elmaradt, amit nem lehet szakaszosan megoldani. A felújítási munkálatokhoz a vásárhelyi Önkormányzat segítségére is számítanak.

 

Ezért döntöttek - az óvodásokkal együtt körülbelül 100 gyereket érintő - egyéves bezárás mellett, amit a szülők tudomásul vettek. Mint mondta: „a Kormányhivatalnál szabályszerűen bejelentettük az iskola működtetésének felfüggesztést. Törekedni szeretnének arra, hogy az osztályok egyben maradjanak.”

Kérdésünkre határozottan kijelentette, „a sajtóban megjelent pletykaszintű hírekkel ellentétben sem az intézmény gazdálkodásával sem mással kapcsolatban semmilyen vizsgálat nem folyik. A NAV sem vizsgálódik semmilyen ügyben, nemhogy bűnügyben. Az ezzel kapcsolatban megjelentek miatt, feljelentéssel fogunk élni” - mondta Mártonné Ritter Mária.

 

„Mivel magániskoláról van szó, sokkal erősebben érezzük a hatóságok ellenőrzését, rendszeresen kapunk ellenőrzést, mint legutóbb a Kormányhivatal részéről, amely a 2016/17-es tanévet vizsgálta és néhány hete be is fejezték, úgy hogy az intézmény egyetlen feladatellátási helyén sem találtak hibát."

"A rosszindulatú pletyka egyik alapja az lehet, hogy mivel magániskola, nem tudjuk nyáron a kisegítő személyzetet fenntartani, ezért - a szokásnak megfelelően - erre az időszakra történtek elbocsátások. A leállás miatt a pedagógusok egy részének a szegedi iskolánkban lesz munkája, illetve lesz olyan, aki vezetőként az országos hálózat munkájába fog bekapcsolódni."

 

Végezetül megjegyezte. "tudom, hogy milyen nehéz most sok szülő helyzete, nagyon szeretném ha rendben folytatódna minden ebben az átmeneti időszakban. Nagyon sok biztatást és segítő szándékot kapunk a részükről, ugyanakkor sajnálatos, hogy rágalmazással felérő, néhány ember rosszindulata által táplált információk terjedtek el, de talán ez a cikk is segít eloszlatni a kétségeket."

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ez már nem nosztalgia! Ez a valóság!

Ez már nem nosztalgia! Ez a valóság!

Sok település által irigyelt lehetőség a várostól 9 kilométerre található Tisza part, amely a...

Különös tendencia Vásárhelyen

Különös tendencia Vásárhelyen

Az egész országban emelkedik a családi házak négyzetméter ára. Hódmezővásárhelyen ez...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Kalandtúrára fel!
Kalandtúrára fel! A vásárhelyi Hungarian Flyers Kerékpáros Klub hetedik alkalommal rendezi meg a régió egyik legérdekesebb és százakat megmozgató sportrendezvényét.
 
90 éves Lipcsei Jánosné
90 éves Lipcsei Jánosné A Béke Szálló bisztrójában dolgozott szakácsként, majd Újvároson egy kifőzdében közel 300 főre főzött, innen ment nyugdíjba.
 
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta Hatalmas tapsot kapott, miután fejsérülése után visszament a pályára. A vásárhelyi játékos a szerencsétlen esetről, állapotáról beszélt.
 
Tolvaj a strandon
Tolvaj a strandon Szerencsére idén ez az első és remélhetőleg a továbbiakban ritka bűncselekmény: strandolók meglopása a Török Sándor Strandfürdőben. 
 
Készülnek a szezonra
Készülnek a szezonra Három hét egyéni és két hét közös edzésmunka áll az NBI/B bajnokságra készülő felnőtt női kézilabda csapat mögött. Itt a szezon menetrendje!
 
Országos aláírásgyűjtés kezdődött
Országos aláírásgyűjtés kezdődött A cél az állatvédelmi törvény szigorítása. A Polgári kezdeményezéshez a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is csatlakozott.
 
Vitt mindent ami mozdítható volt
Vitt mindent ami mozdítható volt A tettes mindig visszatér a tett színhelyére - tartja a mondás. A vásárhelyi betörő ezt megduplázta. A 21 éves férfi előzetes letartóztatását kezdeményezték.