BulvárEz a valós helyzet a Táltos iskola háza táján

2017. július 21., péntek
 
Ez a valós helyzet a Táltos iskola háza táján

„Rosszízű pletykák, rágalmazás szintű - rosszindulatot sem nélkülöző - információhalmaz lepte el a facebookot és több sajtót. Van amelyik ellen feljelentéssel fogunk élni”- foglalta össze a hódmezővásárhelyi Táltos Iskola körüli elmúlt 48 óra történését Mártonné Ritter Mária.

 

 

 

 

A Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója a Vásárhelyi Híreknek részletesen vázolta miért kell ideiglenesen bezárni az iskola vásárhelyi Nyár utcai tagiskoláját.

Mint mondta, az iskolaépület olyan állapotban van, hogy halaszthatatlan a felújítás. Az Önkormányzattól részletfizetéssel megvásárolták az épületet, a felét már kifizették, de ezzel együtt a felújítás elmaradt, amit nem lehet szakaszosan megoldani. A felújítási munkálatokhoz a vásárhelyi Önkormányzat segítségére is számítanak.

 

Ezért döntöttek - az óvodásokkal együtt körülbelül 100 gyereket érintő - egyéves bezárás mellett, amit a szülők tudomásul vettek. Mint mondta: „a Kormányhivatalnál szabályszerűen bejelentettük az iskola működtetésének felfüggesztést. Törekedni szeretnének arra, hogy az osztályok egyben maradjanak.”

Kérdésünkre határozottan kijelentette, „a sajtóban megjelent pletykaszintű hírekkel ellentétben sem az intézmény gazdálkodásával sem mással kapcsolatban semmilyen vizsgálat nem folyik. A NAV sem vizsgálódik semmilyen ügyben, nemhogy bűnügyben. Az ezzel kapcsolatban megjelentek miatt, feljelentéssel fogunk élni” - mondta Mártonné Ritter Mária.

 

„Mivel magániskoláról van szó, sokkal erősebben érezzük a hatóságok ellenőrzését, rendszeresen kapunk ellenőrzést, mint legutóbb a Kormányhivatal részéről, amely a 2016/17-es tanévet vizsgálta és néhány hete be is fejezték, úgy hogy az intézmény egyetlen feladatellátási helyén sem találtak hibát."

"A rosszindulatú pletyka egyik alapja az lehet, hogy mivel magániskola, nem tudjuk nyáron a kisegítő személyzetet fenntartani, ezért - a szokásnak megfelelően - erre az időszakra történtek elbocsátások. A leállás miatt a pedagógusok egy részének a szegedi iskolánkban lesz munkája, illetve lesz olyan, aki vezetőként az országos hálózat munkájába fog bekapcsolódni."

 

Végezetül megjegyezte. "tudom, hogy milyen nehéz most sok szülő helyzete, nagyon szeretném ha rendben folytatódna minden ebben az átmeneti időszakban. Nagyon sok biztatást és segítő szándékot kapunk a részükről, ugyanakkor sajnálatos, hogy rágalmazással felérő, néhány ember rosszindulata által táplált információk terjedtek el, de talán ez a cikk is segít eloszlatni a kétségeket."

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ez már nem nosztalgia! Ez a valóság!

Ez már nem nosztalgia! Ez a valóság!

Sok település által irigyelt lehetőség a várostól 9 kilométerre található Tisza part, amely a...

Különös tendencia Vásárhelyen

Különös tendencia Vásárhelyen

Az egész országban emelkedik a családi házak négyzetméter ára. Hódmezővásárhelyen ez...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Húsz éves a Kerámia Szimpózium
Húsz éves a Kerámia Szimpózium December 14-én nyílik és jövő év január 28-ig tekinthető meg a XX. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium ’Jubileum’ című beszámoló kiállítása.
 
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban December 10-én kigyulladt egy szárítógép, amit a város hivatásos egységei eloltottak. Két típusnál előfordul az öngyulladás. Önnek milyen van?
 
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház Valószínű, hogy a kormány által juttatott 24 milliárdból valósítják meg a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium impozáns fejlesztését.
 
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában Vásárhelyen is folytatódott az Országos Rendőr-főkapitányság 2015-ben indított vagyonvédelmi prevenciós programja. A vásárlás veszélyeire hívták fel a figyelmet.
 
Még halálukban is összetartoznak
Még halálukban is összetartoznak

Vajon a sírban miért van egymás felé fordított fejjel a nő és a férfi? Szenzációs és nagyjelentőségű leletek Kopáncsnál. Nézze meg a feltárás képeit!

 
A NAV ügyintézés is a Kormányhivatalban
A NAV ügyintézés is a Kormányhivatalban Hódmezővásárhelyen lesz a megyében először olyan ügyfélszolgálat a Kormányhivatalban, ahol az állami szolgáltatások köre a NAV ügyeintézéssel bővül.
 
Menő menza a Varga Tamás iskolában
Menő menza a Varga Tamás iskolában Pályázati projekt indul az iskolában, az egészséges táplálkozáshoz szükséges ismeretek elsajátítása, az étkezéssel kapcsolatos szemléletformálás jegyében.