BulvárEz a valós helyzet a Táltos iskola háza táján

2017. július 21., péntek
 
Ez a valós helyzet a Táltos iskola háza táján

„Rosszízű pletykák, rágalmazás szintű - rosszindulatot sem nélkülöző - információhalmaz lepte el a facebookot és több sajtót. Van amelyik ellen feljelentéssel fogunk élni”- foglalta össze a hódmezővásárhelyi Táltos Iskola körüli elmúlt 48 óra történését Mártonné Ritter Mária.

 

 

 

 

A Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója a Vásárhelyi Híreknek részletesen vázolta miért kell ideiglenesen bezárni az iskola vásárhelyi Nyár utcai tagiskoláját.

Mint mondta, az iskolaépület olyan állapotban van, hogy halaszthatatlan a felújítás. Az Önkormányzattól részletfizetéssel megvásárolták az épületet, a felét már kifizették, de ezzel együtt a felújítás elmaradt, amit nem lehet szakaszosan megoldani. A felújítási munkálatokhoz a vásárhelyi Önkormányzat segítségére is számítanak.

 

Ezért döntöttek - az óvodásokkal együtt körülbelül 100 gyereket érintő - egyéves bezárás mellett, amit a szülők tudomásul vettek. Mint mondta: „a Kormányhivatalnál szabályszerűen bejelentettük az iskola működtetésének felfüggesztést. Törekedni szeretnének arra, hogy az osztályok egyben maradjanak.”

Kérdésünkre határozottan kijelentette, „a sajtóban megjelent pletykaszintű hírekkel ellentétben sem az intézmény gazdálkodásával sem mással kapcsolatban semmilyen vizsgálat nem folyik. A NAV sem vizsgálódik semmilyen ügyben, nemhogy bűnügyben. Az ezzel kapcsolatban megjelentek miatt, feljelentéssel fogunk élni” - mondta Mártonné Ritter Mária.

 

„Mivel magániskoláról van szó, sokkal erősebben érezzük a hatóságok ellenőrzését, rendszeresen kapunk ellenőrzést, mint legutóbb a Kormányhivatal részéről, amely a 2016/17-es tanévet vizsgálta és néhány hete be is fejezték, úgy hogy az intézmény egyetlen feladatellátási helyén sem találtak hibát."

"A rosszindulatú pletyka egyik alapja az lehet, hogy mivel magániskola, nem tudjuk nyáron a kisegítő személyzetet fenntartani, ezért - a szokásnak megfelelően - erre az időszakra történtek elbocsátások. A leállás miatt a pedagógusok egy részének a szegedi iskolánkban lesz munkája, illetve lesz olyan, aki vezetőként az országos hálózat munkájába fog bekapcsolódni."

 

Végezetül megjegyezte. "tudom, hogy milyen nehéz most sok szülő helyzete, nagyon szeretném ha rendben folytatódna minden ebben az átmeneti időszakban. Nagyon sok biztatást és segítő szándékot kapunk a részükről, ugyanakkor sajnálatos, hogy rágalmazással felérő, néhány ember rosszindulata által táplált információk terjedtek el, de talán ez a cikk is segít eloszlatni a kétségeket."

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ez már nem nosztalgia! Ez a valóság!

Ez már nem nosztalgia! Ez a valóság!

Sok település által irigyelt lehetőség a várostól 9 kilométerre található Tisza part, amely a...

Különös tendencia Vásárhelyen

Különös tendencia Vásárhelyen

Az egész országban emelkedik a családi házak négyzetméter ára. Hódmezővásárhelyen ez...
 

És ezt már olvasta?

A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.
 
Fürdési tilalom a Mártély holtágon
Fürdési tilalom a Mártély holtágon Rossz hír, pláne mivel a következő napokban igazi nyaraló időt prognosztizál a meteorológia, hogy alig két hét után, ismét kikerült a fürödni tilos tábla a Mártélyi szabadstrandra.
 
Súlyos baleset Vásárhely közelében
Súlyos baleset Vásárhely közelében

Július 18-án a kora délutáni órákban baleset történt a 45-ös főút Szentes és Hódmezővásárhely közötti szakaszán.

 
Vásárhelyi betörők rendőrkézen
Vásárhelyi betörők rendőrkézen Néhány nap alatt egy, a városban történt lakásbetörést derítettek fel a hódmezővásárhelyi rendőrök. A bűncselekménnyel kapcsolatba 3 férfit előállítottak.
 
90 éves Lantos László Imre
90 éves Lantos László Imre A Volánnál  tehertaxisként dolgozott, majd személyi taxisként ment nyugdíjba.
 
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden A szegedi Állatvédelmi Kontaktpontjában nyári tábort szervez az Országos Állatvédelmi Alapítvány 6-12 év közötti gyermekek jelentkezését várják.