BulvárAz önkéntes állatvédők filléres gondjai

2018. október 23., kedd
 
Az önkéntes állatvédők filléres gondjai

A városban a legaktívabb Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének tagjai hálásak eddigi adományozóiknak, azonban bíznak abban, hogy érkezik még segítség.

 

 

 

 

 

 

 

Nyugat Európa több településén a lokálpatrióta közösség, vagy a településen működő vállalkozások szállító autókkal, azok üzemeltetéséhez szükséges „benzinpénzzel”, állateledellel segítik az önkéntesen, fizetség nélkül dolgozó állatvédőket. Nálunk ez kissé másképpen van, mert bár – nem is egészen jogosan – elvárjuk tőlük, hogy összeszedjék, vegyék gondjaikba a kóbor macskákat, kutyákat, ám költségeik kompenzálása meglehetősen nehézkes. Nincs ez másképpen Hódmezővásárhelyen sem, ahol például a legaktívabb Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének most az elromlott autó 80 ezer forintos javítási költség kifizetése is problémát jelent.

 

Az egyesület egyik legfontosabb tevékenysége a prevenció, az ivartalanítás, az állatok gyógyíttatása és a fiatalok szemléletformálása a felelős állattartás jegyében.

 

Közleményükben most azt írják, még október elsején indította támogató programját az egyesület, amely szerint 500 forint adománnyal támogathatja minden állatbarát a szervezet munkáját. Közösségi oldaluknak több mint 4500 kedvelője van, tehát minimum ennyi helyi és környékbeli állatbarát követi nyomon online a munkájukat. Ha ők ezzel az összeggel segítenék a szervezetet, több mint kétmillió forint gyűlhetne össze. Eddig azonban csak tizenhétezer forintot sikerült összegyűjteni.

 

Balogh Ernő elnök elmondta, hálásak eddigi adományozóiknak, azonban bíznak abban, hogy érkezik még segítség. Hozzátette, most legfontosabb céljuk, hogy nyolcvanezer forint összejöjjön, hiszen elromlott az autójuk, így nagyon nehéz a dolguk. Több utcai macskát állatorvoshoz kell szállítanunk a napokban, ezeket az állatokat csapdázni kell, mivel többségük vad, valamint adományt is kell vinni az ideiglenes befogadókhoz. Ehhez elengedhetetlen a gépjármű. Bíznak abban, hogy a javíttatási költségeket sikerül összegyűjteni.

 

Aki szívén viseli a nehéz sorsú kisállatok életét, az a szervezet 10700158-67637539-51100005-ös bankszámlaszámára utalhatja a felajánlott összeget.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy minden várakozást felülmúló akció

Egy minden várakozást felülmúló akció

Kitűnő ötletnek bizonyult a Szeretem Vásárhelyt Egyesület által Hódmezővásárhelyen először...
Segített a kamerarendszer

Segített a kamerarendszer

A szatymazi férfit Vásárhely nevezetességeinek értékeinél jobban érdekelték a...
 

És ezt már olvasta?

Jótékonysági koncert az Ótemplomban
Jótékonysági koncert az Ótemplomban A mintegy félszáz tagú, sérült művészekből álló társulat a vásárhelyi születésű St. Martinnal lép fel a Református Ótemplomban.
 
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton szereplő művészek negyede a fiatal alkotók közül került ki.
 
A múlt felidézése a jelen tanulságaként
A múlt felidézése a jelen tanulságaként A Raoul Wallenberg Egyesület idén is Hódmezővásárhelyen rendezi meg az országos középiskolai vetélkedőjének regionális fordulóját.
 
Múzeumi szomszédolás
Múzeumi szomszédolás A szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársai szakmai látogatás tettek Vásárhelyen.
 
A korizás egyelőre jegelve
A korizás egyelőre jegelve Már csak víz és hideg idő kell és idén télen is lehet korizni a Kossuth téren. A két feltétel közül az első azonnal teljesíthető, míg a másodikra még várni kell.
 
Egy nap a kis lila polippal
Egy nap a kis lila polippal A Szabadság téri óvodásoknak a Koraszülöttek Világnapján idén is olyan foglalkozások voltak, amelyek az együttérzést tudatosították. Képekkel.
 
Időben jelzett és ezzel életet mentett
Időben jelzett és ezzel életet mentett Az Ábrai Károly utcából érkezett a lakossági bejelentés, miszerint a fürdőszobában elhelyezett szén-monoxid jelző készülék sípoló riasztással jelez.