SportArany- és bronzérmek Budapestről

2017. június 18., vasárnap
 
Arany- és bronzérmek Budapestről

A június 10-11-i  hétvégi  felnőtt OB után a most szombat-vasárnap az utánpótlás jegyében zajlott. Budapesten, az Ikarus Atlétikai Centrumban rendezték Magyarország Junior (U20) és Utánpótlás (U23) Atlétikai Bajnokságát. 

 

 

Képünkön balról Kovács Leila, Szűcs Noémi és edzőjük Héjja Antal

 

 


A verseny rajthoz állított jónéhány olyan fiatalt is, aki az elmúlt hétvégi, székesfehérvári OB főszereplője volt: több bajnok és helyezett neve szerepelt a nevezési listán. Köztük azok is, aki a jövő hétvégi Csapat Európa-bajnokságra a magyar válogatott tagjaként utaznak Tel Avivba. Egyikük a hódmezővásárhelyi Hódiák SE sportolója, Szűcs Noémi.

 

Az U23 és a junior bajnokságon 38-38 versenyszám szerepelt a kiírásban. A két bajnokságra összesen 634 nevezés érkezett (továbbá 16 csapat az U23 váltószámokra) – az utánpótlás OB-ra 263, a junior bajnokságra 371 volt a nevezések száma. Az első napon a program délután kettő órától közel este kilencig tartott, a másodikon szintén két órától este nyolcig tartott a verseny Mátyásföldön.

 

A két versenyen 4 vásárhelyi atléta indult hat számban. A Junior bajokságban Nagy Ágnes vett részt, súlylökésben a 7., míg diszkoszvetésben a 8. helyezést érte el.

 

Az Utánpótlás Bajnokságban Sisák Tamás hármasugrásban az 5. helyen végzett.

 

Kovács Leila gerelyhajításban a 40,98 méteres dobás számára bronzérmet jelentett. Közel egy hónappal ezelőtt, a Kelet Kupa után Héjja Antal edző azt nyilatkozta, a Szuper-Liga sorozat versenyében a 40 méter feletti dobása biztató, ha azt is tekintetbe vesszük, hogy a Kovács Leila napi munkája mellett igyekszik az edzéstervet teljesíteni. Egyébként most 46 centiméterrel jobbat dobott, mint egy hónappal ezelőtt a Kelet Kupán.

 

Az Utánpótlás Bajnokság favoritja 400 méter gáton Szűcs Noémi volt, aki, - mint arról elsőként a Vásárhelyi Hírek beszámolt - a magyar válogatott tagjaként a héten Izraelbe utazik a Csapat Európa-bajnokságra.

Ezúttal remek rajtjával és idei eddigi legjobb - 1:01.02-es - idejével a dobogó legfelső fokára állhatott.

Tegyük hozzá a vasárnapi már a második érmes helyezése, mert egy nappal előtte, 100 méter gáton, 14:23-al bronzérmet nyert.    

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Lopott egy vásárhelyi szoláriumban

Lopott egy vásárhelyi szoláriumban

A sajtó sokszor jó eséllyel járul hozzá a keresésekhez, hiszen több szem többet lát. Ezért...
Döbbenetes számok az uniós források zűrös felhasználásáról

Döbbenetes számok az uniós források zűrös...

A hazánknak szánt strukturális és mezőgazdasági források 4,16 százaléka esetében javasolt...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Panelből kertes házba
Panelből kertes házba Egyre nő azok száma, akik reggel madárcsicsergésre szeretnének ébredni. A héten már a 10. Csengettyű közi lakóval írták alá a csere- szerződést.
 
Az ágyból ugrasztották ki a betörőt
Az ágyból ugrasztották ki a betörőt 48 órán belül elfogták a hódmezővásárhelyi rendőrök azt a gyulai férfit, aki három kertvárosi lakóházba tört be egyetlen délelőtt. Videóval.
 
Országos kémiaverseny vásárhelyi sikerekkel
Országos kémiaverseny vásárhelyi sikerekkel  19. alkalommal rendezték a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában, a Hevesy György Kárpát-medencei kémiaversenyt.
 
Katolicizmus és kommunizmus között - Könyv Vásárhely egyháztörténetéről
Katolicizmus és kommunizmus között - Könyv Vásárhely egyháztörténetéről

A kommunizmus áldozatainak emléknapjához kapcsolódó programsorozatot az Emlékpontban február 20-án este könyvbemutatóval kezdődött. Képekkel.

 

 

 
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere Kovács István: Ez a kitüntetés nemcsak nekem, hanem a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar minden tagjának szól.
 
Az első fecskék
Az első fecskék A tulajdonos leadta a kulcsokat és átköltözött egy  kertes házba. A Csengettyű Közben 210 lakás van, 80-90 lakó jelezte, hogy élne a minőségi otthoncserével.
 
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara A szakképzést kiemelt fontosságúnak tartja a város, ezért a Modern Városok Program keretében valamennyi intézményt felújítják, és bővítik az iskolák eszközparkját.