SportArany- és bronzérmek Budapestről

2017. június 18., vasárnap
 
Arany- és bronzérmek Budapestről

A június 10-11-i  hétvégi  felnőtt OB után a most szombat-vasárnap az utánpótlás jegyében zajlott. Budapesten, az Ikarus Atlétikai Centrumban rendezték Magyarország Junior (U20) és Utánpótlás (U23) Atlétikai Bajnokságát. 

 

 

Képünkön balról Kovács Leila, Szűcs Noémi és edzőjük Héjja Antal

 

 


A verseny rajthoz állított jónéhány olyan fiatalt is, aki az elmúlt hétvégi, székesfehérvári OB főszereplője volt: több bajnok és helyezett neve szerepelt a nevezési listán. Köztük azok is, aki a jövő hétvégi Csapat Európa-bajnokságra a magyar válogatott tagjaként utaznak Tel Avivba. Egyikük a hódmezővásárhelyi Hódiák SE sportolója, Szűcs Noémi.

 

Az U23 és a junior bajnokságon 38-38 versenyszám szerepelt a kiírásban. A két bajnokságra összesen 634 nevezés érkezett (továbbá 16 csapat az U23 váltószámokra) – az utánpótlás OB-ra 263, a junior bajnokságra 371 volt a nevezések száma. Az első napon a program délután kettő órától közel este kilencig tartott, a másodikon szintén két órától este nyolcig tartott a verseny Mátyásföldön.

 

A két versenyen 4 vásárhelyi atléta indult hat számban. A Junior bajokságban Nagy Ágnes vett részt, súlylökésben a 7., míg diszkoszvetésben a 8. helyezést érte el.

 

Az Utánpótlás Bajnokságban Sisák Tamás hármasugrásban az 5. helyen végzett.

 

Kovács Leila gerelyhajításban a 40,98 méteres dobás számára bronzérmet jelentett. Közel egy hónappal ezelőtt, a Kelet Kupa után Héjja Antal edző azt nyilatkozta, a Szuper-Liga sorozat versenyében a 40 méter feletti dobása biztató, ha azt is tekintetbe vesszük, hogy a Kovács Leila napi munkája mellett igyekszik az edzéstervet teljesíteni. Egyébként most 46 centiméterrel jobbat dobott, mint egy hónappal ezelőtt a Kelet Kupán.

 

Az Utánpótlás Bajnokság favoritja 400 méter gáton Szűcs Noémi volt, aki, - mint arról elsőként a Vásárhelyi Hírek beszámolt - a magyar válogatott tagjaként a héten Izraelbe utazik a Csapat Európa-bajnokságra.

Ezúttal remek rajtjával és idei eddigi legjobb - 1:01.02-es - idejével a dobogó legfelső fokára állhatott.

Tegyük hozzá a vasárnapi már a második érmes helyezése, mert egy nappal előtte, 100 méter gáton, 14:23-al bronzérmet nyert.    

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Lopott egy vásárhelyi szoláriumban

Lopott egy vásárhelyi szoláriumban

A sajtó sokszor jó eséllyel járul hozzá a keresésekhez, hiszen több szem többet lát. Ezért...
Döbbenetes számok az uniós források zűrös felhasználásáról

Döbbenetes számok az uniós források zűrös...

A hazánknak szánt strukturális és mezőgazdasági források 4,16 százaléka esetében javasolt...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Kalandtúrára fel!
Kalandtúrára fel! A vásárhelyi Hungarian Flyers Kerékpáros Klub hetedik alkalommal rendezi meg a régió egyik legérdekesebb és százakat megmozgató sportrendezvényét.
 
90 éves Lipcsei Jánosné
90 éves Lipcsei Jánosné A Béke Szálló bisztrójában dolgozott szakácsként, majd Újvároson egy kifőzdében közel 300 főre főzött, innen ment nyugdíjba.
 
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta Hatalmas tapsot kapott, miután fejsérülése után visszament a pályára. A vásárhelyi játékos a szerencsétlen esetről, állapotáról beszélt.
 
Tolvaj a strandon
Tolvaj a strandon Szerencsére idén ez az első és remélhetőleg a továbbiakban ritka bűncselekmény: strandolók meglopása a Török Sándor Strandfürdőben. 
 
Készülnek a szezonra
Készülnek a szezonra Három hét egyéni és két hét közös edzésmunka áll az NBI/B bajnokságra készülő felnőtt női kézilabda csapat mögött. Itt a szezon menetrendje!
 
Országos aláírásgyűjtés kezdődött
Országos aláírásgyűjtés kezdődött A cél az állatvédelmi törvény szigorítása. A Polgári kezdeményezéshez a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is csatlakozott.
 
Vitt mindent ami mozdítható volt
Vitt mindent ami mozdítható volt A tettes mindig visszatér a tett színhelyére - tartja a mondás. A vásárhelyi betörő ezt megduplázta. A 21 éves férfi előzetes letartóztatását kezdeményezték.