SportArany- és bronzérmek Budapestről

2017. június 18., vasárnap
 
Arany- és bronzérmek Budapestről

A június 10-11-i  hétvégi  felnőtt OB után a most szombat-vasárnap az utánpótlás jegyében zajlott. Budapesten, az Ikarus Atlétikai Centrumban rendezték Magyarország Junior (U20) és Utánpótlás (U23) Atlétikai Bajnokságát. 

 

 

Képünkön balról Kovács Leila, Szűcs Noémi és edzőjük Héjja Antal

 

 


A verseny rajthoz állított jónéhány olyan fiatalt is, aki az elmúlt hétvégi, székesfehérvári OB főszereplője volt: több bajnok és helyezett neve szerepelt a nevezési listán. Köztük azok is, aki a jövő hétvégi Csapat Európa-bajnokságra a magyar válogatott tagjaként utaznak Tel Avivba. Egyikük a hódmezővásárhelyi Hódiák SE sportolója, Szűcs Noémi.

 

Az U23 és a junior bajnokságon 38-38 versenyszám szerepelt a kiírásban. A két bajnokságra összesen 634 nevezés érkezett (továbbá 16 csapat az U23 váltószámokra) – az utánpótlás OB-ra 263, a junior bajnokságra 371 volt a nevezések száma. Az első napon a program délután kettő órától közel este kilencig tartott, a másodikon szintén két órától este nyolcig tartott a verseny Mátyásföldön.

 

A két versenyen 4 vásárhelyi atléta indult hat számban. A Junior bajokságban Nagy Ágnes vett részt, súlylökésben a 7., míg diszkoszvetésben a 8. helyezést érte el.

 

Az Utánpótlás Bajnokságban Sisák Tamás hármasugrásban az 5. helyen végzett.

 

Kovács Leila gerelyhajításban a 40,98 méteres dobás számára bronzérmet jelentett. Közel egy hónappal ezelőtt, a Kelet Kupa után Héjja Antal edző azt nyilatkozta, a Szuper-Liga sorozat versenyében a 40 méter feletti dobása biztató, ha azt is tekintetbe vesszük, hogy a Kovács Leila napi munkája mellett igyekszik az edzéstervet teljesíteni. Egyébként most 46 centiméterrel jobbat dobott, mint egy hónappal ezelőtt a Kelet Kupán.

 

Az Utánpótlás Bajnokság favoritja 400 méter gáton Szűcs Noémi volt, aki, - mint arról elsőként a Vásárhelyi Hírek beszámolt - a magyar válogatott tagjaként a héten Izraelbe utazik a Csapat Európa-bajnokságra.

Ezúttal remek rajtjával és idei eddigi legjobb - 1:01.02-es - idejével a dobogó legfelső fokára állhatott.

Tegyük hozzá a vasárnapi már a második érmes helyezése, mert egy nappal előtte, 100 méter gáton, 14:23-al bronzérmet nyert.    

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Lopott egy vásárhelyi szoláriumban

Lopott egy vásárhelyi szoláriumban

A sajtó sokszor jó eséllyel járul hozzá a keresésekhez, hiszen több szem többet lát. Ezért...
Döbbenetes számok az uniós források zűrös felhasználásáról

Döbbenetes számok az uniós források zűrös...

A hazánknak szánt strukturális és mezőgazdasági források 4,16 százaléka esetében javasolt...
 

És ezt már olvasta?

A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.
 
Fürdési tilalom a Mártély holtágon
Fürdési tilalom a Mártély holtágon Rossz hír, pláne mivel a következő napokban igazi nyaraló időt prognosztizál a meteorológia, hogy alig két hét után, ismét kikerült a fürödni tilos tábla a Mártélyi szabadstrandra.
 
Súlyos baleset Vásárhely közelében
Súlyos baleset Vásárhely közelében

Július 18-án a kora délutáni órákban baleset történt a 45-ös főút Szentes és Hódmezővásárhely közötti szakaszán.

 
Vásárhelyi betörők rendőrkézen
Vásárhelyi betörők rendőrkézen Néhány nap alatt egy, a városban történt lakásbetörést derítettek fel a hódmezővásárhelyi rendőrök. A bűncselekménnyel kapcsolatba 3 férfit előállítottak.
 
90 éves Lantos László Imre
90 éves Lantos László Imre A Volánnál  tehertaxisként dolgozott, majd személyi taxisként ment nyugdíjba.
 
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden A szegedi Állatvédelmi Kontaktpontjában nyári tábort szervez az Országos Állatvédelmi Alapítvány 6-12 év közötti gyermekek jelentkezését várják.