SportArany- és bronzérmek Budapestről

2017. június 18., vasárnap
 
Arany- és bronzérmek Budapestről

A június 10-11-i  hétvégi  felnőtt OB után a most szombat-vasárnap az utánpótlás jegyében zajlott. Budapesten, az Ikarus Atlétikai Centrumban rendezték Magyarország Junior (U20) és Utánpótlás (U23) Atlétikai Bajnokságát. 

 

 

Képünkön balról Kovács Leila, Szűcs Noémi és edzőjük Héjja Antal

 

 


A verseny rajthoz állított jónéhány olyan fiatalt is, aki az elmúlt hétvégi, székesfehérvári OB főszereplője volt: több bajnok és helyezett neve szerepelt a nevezési listán. Köztük azok is, aki a jövő hétvégi Csapat Európa-bajnokságra a magyar válogatott tagjaként utaznak Tel Avivba. Egyikük a hódmezővásárhelyi Hódiák SE sportolója, Szűcs Noémi.

 

Az U23 és a junior bajnokságon 38-38 versenyszám szerepelt a kiírásban. A két bajnokságra összesen 634 nevezés érkezett (továbbá 16 csapat az U23 váltószámokra) – az utánpótlás OB-ra 263, a junior bajnokságra 371 volt a nevezések száma. Az első napon a program délután kettő órától közel este kilencig tartott, a másodikon szintén két órától este nyolcig tartott a verseny Mátyásföldön.

 

A két versenyen 4 vásárhelyi atléta indult hat számban. A Junior bajokságban Nagy Ágnes vett részt, súlylökésben a 7., míg diszkoszvetésben a 8. helyezést érte el.

 

Az Utánpótlás Bajnokságban Sisák Tamás hármasugrásban az 5. helyen végzett.

 

Kovács Leila gerelyhajításban a 40,98 méteres dobás számára bronzérmet jelentett. Közel egy hónappal ezelőtt, a Kelet Kupa után Héjja Antal edző azt nyilatkozta, a Szuper-Liga sorozat versenyében a 40 méter feletti dobása biztató, ha azt is tekintetbe vesszük, hogy a Kovács Leila napi munkája mellett igyekszik az edzéstervet teljesíteni. Egyébként most 46 centiméterrel jobbat dobott, mint egy hónappal ezelőtt a Kelet Kupán.

 

Az Utánpótlás Bajnokság favoritja 400 méter gáton Szűcs Noémi volt, aki, - mint arról elsőként a Vásárhelyi Hírek beszámolt - a magyar válogatott tagjaként a héten Izraelbe utazik a Csapat Európa-bajnokságra.

Ezúttal remek rajtjával és idei eddigi legjobb - 1:01.02-es - idejével a dobogó legfelső fokára állhatott.

Tegyük hozzá a vasárnapi már a második érmes helyezése, mert egy nappal előtte, 100 méter gáton, 14:23-al bronzérmet nyert.    

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Lopott egy vásárhelyi szoláriumban

Lopott egy vásárhelyi szoláriumban

A sajtó sokszor jó eséllyel járul hozzá a keresésekhez, hiszen több szem többet lát. Ezért...
Döbbenetes számok az uniós források zűrös felhasználásáról

Döbbenetes számok az uniós források zűrös...

A hazánknak szánt strukturális és mezőgazdasági források 4,16 százaléka esetében javasolt...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Ismét rengeteg kihagyott ziccer
Ismét rengeteg kihagyott ziccer Az NBI/B utolsó őszi fordulójában Gödön, az első félidőben eldőlt a mérkőzés. A HLKC mérlege a szezonban: 4 pont 10. hely a tabellán.
 
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban A drámai módon provokatív és átgondolt lila rámutat az eredetiségre, a leleményességre és jövőt jelképezi – utat mutat a következő évre. 
 
Legendák és hiedelmek
Legendák és hiedelmek December 13-a Szent Lúcia keresztény vértanú ünnepe. Magát Luca nevét is szokás a fényt jelentő latin lux szóval összefüggésbe hozni.
 
Húsz éves a Kerámia Szimpózium
Húsz éves a Kerámia Szimpózium December 14-én nyílik és jövő év január 28-ig tekinthető meg a XX. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium ’Jubileum’ című beszámoló kiállítása.
 
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban December 10-én kigyulladt egy szárítógép, amit a város hivatásos egységei eloltottak. Két típusnál előfordul az öngyulladás. Önnek milyen van?
 
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház Valószínű, hogy a kormány által juttatott 24 milliárdból valósítják meg a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium impozáns fejlesztését.
 
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában Vásárhelyen is folytatódott az Országos Rendőr-főkapitányság 2015-ben indított vagyonvédelmi prevenciós programja. A vásárlás veszélyeire hívták fel a figyelmet.