SportArany- és bronzérmek Budapestről

2017. június 18., vasárnap
 
Arany- és bronzérmek Budapestről

A június 10-11-i  hétvégi  felnőtt OB után a most szombat-vasárnap az utánpótlás jegyében zajlott. Budapesten, az Ikarus Atlétikai Centrumban rendezték Magyarország Junior (U20) és Utánpótlás (U23) Atlétikai Bajnokságát. 

 

 

Képünkön balról Kovács Leila, Szűcs Noémi és edzőjük Héjja Antal

 

 


A verseny rajthoz állított jónéhány olyan fiatalt is, aki az elmúlt hétvégi, székesfehérvári OB főszereplője volt: több bajnok és helyezett neve szerepelt a nevezési listán. Köztük azok is, aki a jövő hétvégi Csapat Európa-bajnokságra a magyar válogatott tagjaként utaznak Tel Avivba. Egyikük a hódmezővásárhelyi Hódiák SE sportolója, Szűcs Noémi.

 

Az U23 és a junior bajnokságon 38-38 versenyszám szerepelt a kiírásban. A két bajnokságra összesen 634 nevezés érkezett (továbbá 16 csapat az U23 váltószámokra) – az utánpótlás OB-ra 263, a junior bajnokságra 371 volt a nevezések száma. Az első napon a program délután kettő órától közel este kilencig tartott, a másodikon szintén két órától este nyolcig tartott a verseny Mátyásföldön.

 

A két versenyen 4 vásárhelyi atléta indult hat számban. A Junior bajokságban Nagy Ágnes vett részt, súlylökésben a 7., míg diszkoszvetésben a 8. helyezést érte el.

 

Az Utánpótlás Bajnokságban Sisák Tamás hármasugrásban az 5. helyen végzett.

 

Kovács Leila gerelyhajításban a 40,98 méteres dobás számára bronzérmet jelentett. Közel egy hónappal ezelőtt, a Kelet Kupa után Héjja Antal edző azt nyilatkozta, a Szuper-Liga sorozat versenyében a 40 méter feletti dobása biztató, ha azt is tekintetbe vesszük, hogy a Kovács Leila napi munkája mellett igyekszik az edzéstervet teljesíteni. Egyébként most 46 centiméterrel jobbat dobott, mint egy hónappal ezelőtt a Kelet Kupán.

 

Az Utánpótlás Bajnokság favoritja 400 méter gáton Szűcs Noémi volt, aki, - mint arról elsőként a Vásárhelyi Hírek beszámolt - a magyar válogatott tagjaként a héten Izraelbe utazik a Csapat Európa-bajnokságra.

Ezúttal remek rajtjával és idei eddigi legjobb - 1:01.02-es - idejével a dobogó legfelső fokára állhatott.

Tegyük hozzá a vasárnapi már a második érmes helyezése, mert egy nappal előtte, 100 méter gáton, 14:23-al bronzérmet nyert.    

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Lopott egy vásárhelyi szoláriumban

Lopott egy vásárhelyi szoláriumban

A sajtó sokszor jó eséllyel járul hozzá a keresésekhez, hiszen több szem többet lát. Ezért...
Döbbenetes számok az uniós források zűrös felhasználásáról

Döbbenetes számok az uniós források zűrös...

A hazánknak szánt strukturális és mezőgazdasági források 4,16 százaléka esetében javasolt...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Aggodalomra nincs ok
Aggodalomra nincs ok Több ezer vásárhelyit érint a Centrum-Kábel megszűnése. A céget a UPC vette meg, amely igen kedvező ajánlattal él, sőt 2 hónapig fizetni sem kell.
 
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit A Délmagyarországnál szerda délelőtt egy értekezleten bejelentették, hogy távoznia kell a lap főszerkesztőjének és az helyettesének is.
 
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden A hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetőjének 1956-os témájú kiállításán új könyvét is bemutatta. 
 
Ismét ledől az Iván szobor
Ismét ledől az Iván szobor Idén nem lesz koszorúzás, hanem azt szeretnék, ha egy-egy szál virággal emlékezik a város az 56-os áldozatokra. Fáklyás felvonulás, fényfestés.
 
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete Shane Tusup a saját facebook oldalán méltatta a hódmezővásárhelyi rendezvényt, illetve leírta benyomásait. Az oldalnak közel 50 ezer követője van.
 
Történelemverseny az Emlékpontban
Történelemverseny az Emlékpontban Tavaly 60 diák, idén négy csapat 14 diák nevezett be a hódmezővásárhelyi Emlékpont 1956-os történelemversenyére. Képekkel!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."