SportSzűcs Noémi a magyar válogatott tagja lett

2017. június 14., szerda
 
Szűcs Noémi a magyar válogatott tagja lett

A szakmai programban meghirdetettnek megfelelően az Atlétikai Magyar Bajnokság után kihirdették a Csapat Európa-bajnokság  magyar küldöttségének összetételét.

 

 

 

 

 


Június 24-25-én, Tel Aviv-ban rendezik 12 ország részvételével a versenyt.  Ausztria, Ciprus, Horvátország, Izland, Izrael, Lettország, Litvánia, Magyarország, Moldávia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia legjobbjai állnak rajthoz.

Az elmúlt időszak eredményei alapján a magyar csapat tagja Szűcs Noémi, a Hódiák SE sportolója is. Nagy fegyvertény ez a vásárhelyi atlétikai egyesület számára, valamint közvetve elismerése Héjja Antal edző szakmai munkájának.

A dolog érdekessége, hogy éppen a múlt hét végén rendezték a 122. Atlétikai Magyar Bajnokságot, amelyen "slágerszáma", a 400 méter gátfutás indításakor diszkvalifikálták a versenyből, nem tehettek semmit, hiába akartak óvni. Mint megtudtuk, érzelmileg sem volt közömbös számára, elsírta magát a kizárás bejelentésekor.   

 

A Vásárhelyi Híreknek Szűcs Noémi elmondta, az indításkor egy egészen pici bemozdulásért zárták ki. Ennek ellenére Spiriev Attila sportigazgató Szűcs Noémit is bevette a Tel Avivba utazó magyar válogatottba. A vásárhelyi atléta ezzel kapcsolatban elmondta, a Magyar Atlétikai Szövetség szakmai vezetése számára, úgy tűnik hogy a 400 méter gáton elért eddigi időeredményei voltak a mérvadóak, amit nem befolyásolt a múlt hétvégi diszkvalifikálás.

Hozzátette, nagyon várja a Csapat Európa-bajnokságot, és bár már több országban - válogatott tagjaként is - versenyzett, de felnőtt csapattal ez lesz az első alkalom, hogy Magyarország színeiben indul.

 

A most 20 éves Szűcs Noémi - Héjja Antal edző tanítványa -  az egyik legeredményesebb Hódiákos sportoló. Több atlétikai számban van már tucatnyi dobogós helyezése. Kedvenc számában a 400 méter gátfutásban 2015-ben az OB-n egyedüliként 1 perc alatti idővel, (59:33- as idejével) elsőként ért a célba. 2016-ban ismét megnyerte az OB-t. A Felnőtt országos bajnoki címeivel a Hódiák SE. és Hódmezővásárhely számára sporttörténetet írt.  

Egyébként 2015 júliusában a magyar válogatott tagjaként a svédországi Junior Atlétikai Európa-bajnokságon a 400 méteres gátfutásban az igen előkelő 8. helyen végzett. 

Szűcs Noémi EB sikere, és nem utolsó sorban a Felnőtt bajnoki címe, edzője Héjja Antal több éves munkájának az eredménye is.


 
 
B.Sz.Z.
 

Olvassa el ezt is!

A legrövidebb éjszaka - sok programmal

A legrövidebb éjszaka - sok programmal

A Múzeumok Éjszakájára idén is több helyszínen készül a Tornyai János Múzeum...
Teljes fordulat a büntetőperben

Teljes fordulat a büntetőperben

Megbilincselve szállt ki a rabszállítóból, így vezették a bíróságra...
 

És ezt már olvasta?

Szünidőben is megfontoltan
Szünidőben is megfontoltan

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Szegedi Vízirendészeti Rendőrőrssel tartott sajtótájékoztatón a szünidő veszélyeire hívta fel a figyelmet.

 

 
Időutazás Vásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján
Időutazás Vásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján A Múzeumok Éjszakájának hódmezővásárhelyi helyszínei 18 és 23 óra között várják a látogatókat, a rendezvény a tájházban éjfélkor ér véget.
 
Egymilliárdos különbséggel pályáztak
Egymilliárdos különbséggel pályáztak Nem akadályozza a tram train folyamatban lévő építését, hogy a Szeged Rendező pályaudvaron a járműjavító csarnok építési tendere eredménytelen volt.
 
Hódmezővásárhelyen is bemutatkoznak a Magyar Állami Operaház együttesei
Hódmezővásárhelyen is bemutatkoznak a Magyar Állami Operaház együttesei Igazi zenei csemegéket ígér az idei ősz a vásárhelyi zenekedvelők számára. Az Operaház korszerűsítése miatt a vidéki nagyvárosokban is bemutatkoznak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Háromszáz diák az Emlékpont időszaki kiállításán
Háromszáz diák az Emlékpont időszaki kiállításán Vásárhelyi középiskolás diákcsoportok ismerkedtek a helyi zsidóság első világháború előtti életével és a helyi zsidó férfiak frontszolgálatával. Képekkel.
 
Újabb ivartalanítási program indul Hódmezővásárhelyen
Újabb ivartalanítási program indul Hódmezővásárhelyen A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete újabb ivartalanítási akciót szervez a városban. Csakúgy mint korábban, most is egy svájci alapítvány jóvoltából végezheti az akciót.