SportSzűcs Noémi a magyar válogatott tagja lett

2017. június 14., szerda
 
Szűcs Noémi a magyar válogatott tagja lett

A szakmai programban meghirdetettnek megfelelően az Atlétikai Magyar Bajnokság után kihirdették a Csapat Európa-bajnokság  magyar küldöttségének összetételét.

 

 

 

 

 


Június 24-25-én, Tel Aviv-ban rendezik 12 ország részvételével a versenyt.  Ausztria, Ciprus, Horvátország, Izland, Izrael, Lettország, Litvánia, Magyarország, Moldávia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia legjobbjai állnak rajthoz.

Az elmúlt időszak eredményei alapján a magyar csapat tagja Szűcs Noémi, a Hódiák SE sportolója is. Nagy fegyvertény ez a vásárhelyi atlétikai egyesület számára, valamint közvetve elismerése Héjja Antal edző szakmai munkájának.

A dolog érdekessége, hogy éppen a múlt hét végén rendezték a 122. Atlétikai Magyar Bajnokságot, amelyen "slágerszáma", a 400 méter gátfutás indításakor diszkvalifikálták a versenyből, nem tehettek semmit, hiába akartak óvni. Mint megtudtuk, érzelmileg sem volt közömbös számára, elsírta magát a kizárás bejelentésekor.   

 

A Vásárhelyi Híreknek Szűcs Noémi elmondta, az indításkor egy egészen pici bemozdulásért zárták ki. Ennek ellenére Spiriev Attila sportigazgató Szűcs Noémit is bevette a Tel Avivba utazó magyar válogatottba. A vásárhelyi atléta ezzel kapcsolatban elmondta, a Magyar Atlétikai Szövetség szakmai vezetése számára, úgy tűnik hogy a 400 méter gáton elért eddigi időeredményei voltak a mérvadóak, amit nem befolyásolt a múlt hétvégi diszkvalifikálás.

Hozzátette, nagyon várja a Csapat Európa-bajnokságot, és bár már több országban - válogatott tagjaként is - versenyzett, de felnőtt csapattal ez lesz az első alkalom, hogy Magyarország színeiben indul.

 

A most 20 éves Szűcs Noémi - Héjja Antal edző tanítványa -  az egyik legeredményesebb Hódiákos sportoló. Több atlétikai számban van már tucatnyi dobogós helyezése. Kedvenc számában a 400 méter gátfutásban 2015-ben az OB-n egyedüliként 1 perc alatti idővel, (59:33- as idejével) elsőként ért a célba. 2016-ban ismét megnyerte az OB-t. A Felnőtt országos bajnoki címeivel a Hódiák SE. és Hódmezővásárhely számára sporttörténetet írt.  

Egyébként 2015 júliusában a magyar válogatott tagjaként a svédországi Junior Atlétikai Európa-bajnokságon a 400 méteres gátfutásban az igen előkelő 8. helyen végzett. 

Szűcs Noémi EB sikere, és nem utolsó sorban a Felnőtt bajnoki címe, edzője Héjja Antal több éves munkájának az eredménye is.


 
 
B.Sz.Z.
 

Olvassa el ezt is!

A legrövidebb éjszaka - sok programmal

A legrövidebb éjszaka - sok programmal

A Múzeumok Éjszakájára idén is több helyszínen készül a Tornyai János Múzeum...
Teljes fordulat a büntetőperben

Teljes fordulat a büntetőperben

Megbilincselve szállt ki a rabszállítóból, így vezették a bíróságra...
 

És ezt már olvasta?

Együtt gondolkodás és alkotás
Együtt gondolkodás és alkotás A vásárhelyi Kerámia Szimpózium nyílt napján kiállítással emlékeztek meg Hódmezővásárhely és francia testvérvárosa, Vallauris fél évszázados együttműködéséről. Képekkel.
 
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.
 
CD készül a Református Ótemplomban
CD készül a Református Ótemplomban Készül a Helyőrségi Zenekar első CD-je, orgonaművész, operaénekes és a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kórusa közreműködésével.
 
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton A festmények a hagyományoknak megfelelően nagyobb számban szerepelnek, ám a plasztikák is magas minőséget képviselnek. Nyitás október 7-én. Képekkel.
 
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés Szeptember 18-án Márki-Zay Péter polgármester és a kivitelező közösen tette le az épülő vásárhelyi pihenőpark időkapszuláját. Látványterv.