SportSzűcs Noémi a magyar válogatott tagja lett

2017. június 14., szerda
 
Szűcs Noémi a magyar válogatott tagja lett

A szakmai programban meghirdetettnek megfelelően az Atlétikai Magyar Bajnokság után kihirdették a Csapat Európa-bajnokság  magyar küldöttségének összetételét.

 

 

 

 

 


Június 24-25-én, Tel Aviv-ban rendezik 12 ország részvételével a versenyt.  Ausztria, Ciprus, Horvátország, Izland, Izrael, Lettország, Litvánia, Magyarország, Moldávia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia legjobbjai állnak rajthoz.

Az elmúlt időszak eredményei alapján a magyar csapat tagja Szűcs Noémi, a Hódiák SE sportolója is. Nagy fegyvertény ez a vásárhelyi atlétikai egyesület számára, valamint közvetve elismerése Héjja Antal edző szakmai munkájának.

A dolog érdekessége, hogy éppen a múlt hét végén rendezték a 122. Atlétikai Magyar Bajnokságot, amelyen "slágerszáma", a 400 méter gátfutás indításakor diszkvalifikálták a versenyből, nem tehettek semmit, hiába akartak óvni. Mint megtudtuk, érzelmileg sem volt közömbös számára, elsírta magát a kizárás bejelentésekor.   

 

A Vásárhelyi Híreknek Szűcs Noémi elmondta, az indításkor egy egészen pici bemozdulásért zárták ki. Ennek ellenére Spiriev Attila sportigazgató Szűcs Noémit is bevette a Tel Avivba utazó magyar válogatottba. A vásárhelyi atléta ezzel kapcsolatban elmondta, a Magyar Atlétikai Szövetség szakmai vezetése számára, úgy tűnik hogy a 400 méter gáton elért eddigi időeredményei voltak a mérvadóak, amit nem befolyásolt a múlt hétvégi diszkvalifikálás.

Hozzátette, nagyon várja a Csapat Európa-bajnokságot, és bár már több országban - válogatott tagjaként is - versenyzett, de felnőtt csapattal ez lesz az első alkalom, hogy Magyarország színeiben indul.

 

A most 20 éves Szűcs Noémi - Héjja Antal edző tanítványa -  az egyik legeredményesebb Hódiákos sportoló. Több atlétikai számban van már tucatnyi dobogós helyezése. Kedvenc számában a 400 méter gátfutásban 2015-ben az OB-n egyedüliként 1 perc alatti idővel, (59:33- as idejével) elsőként ért a célba. 2016-ban ismét megnyerte az OB-t. A Felnőtt országos bajnoki címeivel a Hódiák SE. és Hódmezővásárhely számára sporttörténetet írt.  

Egyébként 2015 júliusában a magyar válogatott tagjaként a svédországi Junior Atlétikai Európa-bajnokságon a 400 méteres gátfutásban az igen előkelő 8. helyen végzett. 

Szűcs Noémi EB sikere, és nem utolsó sorban a Felnőtt bajnoki címe, edzője Héjja Antal több éves munkájának az eredménye is.


 
 
B.Sz.Z.
 

Olvassa el ezt is!

A legrövidebb éjszaka - sok programmal

A legrövidebb éjszaka - sok programmal

A Múzeumok Éjszakájára idén is több helyszínen készül a Tornyai János Múzeum...
Teljes fordulat a büntetőperben

Teljes fordulat a büntetőperben

Megbilincselve szállt ki a rabszállítóból, így vezették a bíróságra...
 

És ezt már olvasta?

Még hatékonyabb lesz a hulladékkezelés
Még hatékonyabb lesz a hulladékkezelés Hódmezővásárhely 1,1 milliárd forintot nyert a komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztésére, hat új jármű, konténerek, kukák kerülnek a városba.
 
Vásárhelyi iskolások nyerték az Államkincstár értékes pályázatát
Vásárhelyi iskolások nyerték az Államkincstár értékes pályázatát Félszáz videófilmet készítettek a fiatalok a pályázatra, és a legkülönbözőbb élethelyzetek alapján irányították rá a figyelmet a megtakarítások fontosságára.
 
Vásárhelyen is fokozott figyelem
Vásárhelyen is fokozott figyelem A strasbourgi terrortámadással magyarázzák, hogy Hódmezővásárhely belvárosában katonai rendészeti egységek járőröznek mostantól.
 
Idén is lesz Erzsébet utalvány
Idén is lesz Erzsébet utalvány December 12-től megkezdték a hódmezővásárhelyi idős polgárok Erzsébet-utalványainak a kiküldését. Több mint hatezren várhatják a postást.
 
A hagyomány folytatódik
A hagyomány folytatódik a Balogh Imsi Sportaréna előcsarnokában a szokásos precíz szervezés mellett vehették át az előre összeállított dobozokat a vásárhelyi közfoglalkoztatottak.
 
Klebelsberg Kuno feleségéről az Emlékpontban
Klebelsberg Kuno feleségéről az Emlékpontban A huszadik század nagyformátumú kultuszminisztere, gróf Klebelsberg Kuno felesége, Botka Sarolta életútját és tevékenységét mutatták be. Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.49.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.49.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."