SportSzűcs Noémi a magyar válogatott tagja lett

2017. június 14., szerda
 
Szűcs Noémi a magyar válogatott tagja lett

A szakmai programban meghirdetettnek megfelelően az Atlétikai Magyar Bajnokság után kihirdették a Csapat Európa-bajnokság  magyar küldöttségének összetételét.

 

 

 

 

 


Június 24-25-én, Tel Aviv-ban rendezik 12 ország részvételével a versenyt.  Ausztria, Ciprus, Horvátország, Izland, Izrael, Lettország, Litvánia, Magyarország, Moldávia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia legjobbjai állnak rajthoz.

Az elmúlt időszak eredményei alapján a magyar csapat tagja Szűcs Noémi, a Hódiák SE sportolója is. Nagy fegyvertény ez a vásárhelyi atlétikai egyesület számára, valamint közvetve elismerése Héjja Antal edző szakmai munkájának.

A dolog érdekessége, hogy éppen a múlt hét végén rendezték a 122. Atlétikai Magyar Bajnokságot, amelyen "slágerszáma", a 400 méter gátfutás indításakor diszkvalifikálták a versenyből, nem tehettek semmit, hiába akartak óvni. Mint megtudtuk, érzelmileg sem volt közömbös számára, elsírta magát a kizárás bejelentésekor.   

 

A Vásárhelyi Híreknek Szűcs Noémi elmondta, az indításkor egy egészen pici bemozdulásért zárták ki. Ennek ellenére Spiriev Attila sportigazgató Szűcs Noémit is bevette a Tel Avivba utazó magyar válogatottba. A vásárhelyi atléta ezzel kapcsolatban elmondta, a Magyar Atlétikai Szövetség szakmai vezetése számára, úgy tűnik hogy a 400 méter gáton elért eddigi időeredményei voltak a mérvadóak, amit nem befolyásolt a múlt hétvégi diszkvalifikálás.

Hozzátette, nagyon várja a Csapat Európa-bajnokságot, és bár már több országban - válogatott tagjaként is - versenyzett, de felnőtt csapattal ez lesz az első alkalom, hogy Magyarország színeiben indul.

 

A most 20 éves Szűcs Noémi - Héjja Antal edző tanítványa -  az egyik legeredményesebb Hódiákos sportoló. Több atlétikai számban van már tucatnyi dobogós helyezése. Kedvenc számában a 400 méter gátfutásban 2015-ben az OB-n egyedüliként 1 perc alatti idővel, (59:33- as idejével) elsőként ért a célba. 2016-ban ismét megnyerte az OB-t. A Felnőtt országos bajnoki címeivel a Hódiák SE. és Hódmezővásárhely számára sporttörténetet írt.  

Egyébként 2015 júliusában a magyar válogatott tagjaként a svédországi Junior Atlétikai Európa-bajnokságon a 400 méteres gátfutásban az igen előkelő 8. helyen végzett. 

Szűcs Noémi EB sikere, és nem utolsó sorban a Felnőtt bajnoki címe, edzője Héjja Antal több éves munkájának az eredménye is.


 
 
B.Sz.Z.
 

Olvassa el ezt is!

A legrövidebb éjszaka - sok programmal

A legrövidebb éjszaka - sok programmal

A Múzeumok Éjszakájára idén is több helyszínen készül a Tornyai János Múzeum...
Teljes fordulat a büntetőperben

Teljes fordulat a büntetőperben

Megbilincselve szállt ki a rabszállítóból, így vezették a bíróságra...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Tartalékos ezredes lett a kormánymegbízott
Tartalékos ezredes lett a kormánymegbízott Juhász Tünde a sikeres alkalmassági vizsgálat után idén augusztus 20-án, Ópusztaszeren írta alá erről szóló szerződését. 
 
Nemzetek és kultúrák együttélése - öt ország diákjai tanulmányozzák
Nemzetek és kultúrák együttélése - öt ország diákjai tanulmányozzák  A némethlászlós diákok, négy külföldi iskolával közösen egy nemzeteközi projekt részeként a migránsokkal történő bánásmódot is tanulmányozzák.
 
Kiváló minőségű, kedvezményes árú szolgáltatás a Centrum-Kábel ügyfeleknek
Kiváló minőségű, kedvezményes árú szolgáltatás a Centrum-Kábel ügyfeleknek Novembertől Hódmezővásárhelyen is elérhetők a UPC Magyarország kábeltelevíziós, internetes, valamint vezetékes és mobiltelefon szolgáltatásai.
 
Vásárlás interneten biztonsággal
Vásárlás interneten biztonsággal A fekete péntek – és a közelgő karácsonyi ünnepek – alkalmával megszaporodnak a hamis internetes áruházak. Néhány jótanács mire ügyeljünk rendeléskor.
 
Diák fiúmunka és közös zuhanyozás?
Diák fiúmunka és közös zuhanyozás? Vádemelés. Mindszenti, mártélyi szülők figyelmeztették egymást, hogy fiatal fiúknak munkalehetőséget kínáló férfi nem igazán azt szeretné, amit hirdet.
 
Eszméletlen volt a megtalált néni
Eszméletlen volt a megtalált néni Hódmezővásárhelyen a Zrínyi utcában egy idős nénihez érkezett a gondozója, aki azonban nem tudott bejutni a házba. A tűzoltók riasztották a menősöket.
 
Csipkés fehérnemű forró téli estékhez
Csipkés fehérnemű forró téli estékhez A barátságtalan téli korai éjszakában sokan igyekeznek hazamenni. Ezekhez a bensőséges estékhez érdemes csemegézni a szebbnél szebb neglizsék között.