FélpercesZentai diákok Vásárhelyen

2014. április 29., kedd
 
Zentai diákok Vásárhelyen

Április 24-27-e között a vásárhelyi Németh László Gimnázium a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium diákjait látta vendégül.

 

 

 

 

A Határtalanul! program által finanszírozott első utazásra márciusban került sor, amit most a vajdasági diákok viszonoztak.

A Vásárhely testvérvárosából érkezett gimnazistáknak összeállított gazdag program során voltak Ópusztaszeren, részt vettek az Emlékpontban rendezett Természettudományos Diákkonferencián, megnézték a Tornyai János Múzeumban a Koszta kiállítást, Ambrus Sándor fazekasmester műhelyében kipróbálhatták magukat a diákok, valamint az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda  Napokra is ellátogattak.

 

Olvassa el ezt is!

Az országos eredmények a legjobb reklám

Az országos eredmények a legjobb reklám

A Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola történetében a tanulók idén...
Értékes győzelem a Hódtóiban

Értékes győzelem a Hódtóiban

dr. Elek András edző: A győzelmünk nagyon értékes, mert nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ellenfelünk igen...
 

És ezt már olvasta?

Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.
 
Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."