FélpercesZentai diákok Vásárhelyen

2014. április 29., kedd
 
Zentai diákok Vásárhelyen

Április 24-27-e között a vásárhelyi Németh László Gimnázium a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium diákjait látta vendégül.

 

 

 

 

A Határtalanul! program által finanszírozott első utazásra márciusban került sor, amit most a vajdasági diákok viszonoztak.

A Vásárhely testvérvárosából érkezett gimnazistáknak összeállított gazdag program során voltak Ópusztaszeren, részt vettek az Emlékpontban rendezett Természettudományos Diákkonferencián, megnézték a Tornyai János Múzeumban a Koszta kiállítást, Ambrus Sándor fazekasmester műhelyében kipróbálhatták magukat a diákok, valamint az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda  Napokra is ellátogattak.

 

Olvassa el ezt is!

Az országos eredmények a legjobb reklám

Az országos eredmények a legjobb reklám

A Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola történetében a tanulók idén...
Értékes győzelem a Hódtóiban

Értékes győzelem a Hódtóiban

dr. Elek András edző: A győzelmünk nagyon értékes, mert nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ellenfelünk igen...
 

És ezt már olvasta?

Vásárhelyen a futás ikonikus alakja
Vásárhelyen a futás ikonikus alakja Monspart Sarolta igazi táj- és hosszútávfutó-legenda, akiért az egész ország hónapokig aggódott, amikor egy kullancscsípés miatt majdnem meghalt
 
Tovább enyhül a belváros forgalma
Tovább enyhül a belváros forgalma Március 31-én adják át a Keleti elkerülő utat, amely Hódmezővásárhely központját naponta 2-3000-el kevesebb járművel tehermentesíti.
 
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért Március 18-22-e között Egészséghetet szervezett az Oldalkosár utcai óvoda. Főszerepet kapott a szájhigiénia, a mozgás, a vízivás. Képekkel.
 
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik A makói Natura Marosmenti Művésztelep alkotóinak képei és plasztikái a Tornyai János Múzeumban csoportos kiállításon tekinthetők meg. Képekkel.
 
Erős ellenfél - még erősebb felállásban
Erős ellenfél - még erősebb felállásban Utolsó idegenbeli bajnokiján lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker most elmaradt.
 
Magyar kultúra és történelem testközelben
Magyar kultúra és történelem testközelben

A vásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola egyik osztálya Erdélyben járt a Határtalanul pályázat finanszírozásában. Élménybeszámoló.

 
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel A 32 éves székkutasi tanár Viharsarok blues című új verseskötetét a Németh László Könyvtárban mutatja be  Beszélgetőtársa Arany-Tóth Katalin lesz.