Kultúra, oktatásÚjabb vásárhelyi iskola kapta meg a Kiváló Akkreditált Tehetségpont minősítést

2019. március 8., péntek
 
Újabb vásárhelyi iskola kapta meg a Kiváló Akkreditált Tehetségpont minősítést

Vásárhelyen eddig négy iskola kapta meg a Kiváló Akkreditált Tehetségpont minősítést. Ezek sorát most a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola gyarapítja.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhelyen eddig hat iskola kapta meg a Tehetségpont minősítést. Ennek lényegét összefoglalva, az óvodától az egyetemig a különböző oktatási intézményekben, valamint a nem oktatási szervezetekben létrejövő tehetségpont négy általános feladatkört foglal magába: ezek a tehetségazonosítás, a tehetséggondozás, a tehetség-tanácsadás, illetve a tehetségpontok hálózatába való bekapcsolódás. A tehetségpontok nagy előnye, hogy alulról jövő, helyi kezdeményezésre születnek: csak ott jönnek létre, ahol elkötelezett, a fiatal tehetségekért önkéntes alapon tenni akaró pedagógusok vagy más tehetségsegítő szakemberek  egy csoportja úgy dönt, hogy a tehetséggondozással elmélyülten, szervezetten, a legfrissebb szakmai eredmények figyelembe vételével akar foglalkozni.

 

Vásárhelyen hat iskola lett Tehetségpont: a Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium, a Klauzál, a Liszt, a Varga Tamás általános iskola és a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola. Ez utóbbi iskola a legkorábban: 2010. június óta.

A többi iskola később, 2012 után lett Tehetségpont, vagy Kiváló Akkreditált Tehetségpont, mint például 2016 óta a Klauzál, a Szent István és a Bethlen Gábor református Gimnázium, 2017-től pedig a Varga Tamás iskola.

Hódmezővásárhelyen a Kiváló Akkreditált Tehetségpontok sorát most a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola gyarapítja.   

 

A pályázati leírás szerint, a tehetségpontok számára önmaguk, az általuk képviselt minőség felmérését és megmutatását teszi lehetővé a tehetségpont akkreditációja. Az akkreditáció célja, hogy a tehetségpont számba vegye, hol tart szervezetének, kapcsolatrendszerének építésében, a tehetségsegítő feladatok ellátáshoz szükséges személyi feltételek megteremtésében.

Az akkreditációt követően a tehetségpontok az akkreditáció tényét, valamint minősítési eredményét (akkreditált tehetségpont, akkreditált kiváló tehetségpont) közlő tanúsítványt kapnak, megkapják az akkreditáció minősítési eredményét tanúsító táblát.

 

Forrainé Kószó Györgyi, a Liszt Ferenc iskola igazgatójának tájékoztatása szerint, ennek átadására március 23-án délelőtt a budapesti Szent Imre Gimnázium dísztermében kerül sor. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Sikeres vásárhelyi énekesnő kapja a Gyűrű-díjat

Sikeres vásárhelyi énekesnő kapja a...

Nőnapi koncert lesz március 11-én a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében....
Tanulással és tudással egy zöldebb és fenntarthatóbb világért

Tanulással és tudással egy zöldebb és...

Energiatudatos Iskola tanúsítványt kapott a Parlamentben tartott ünnepségen a Hódmezővásárhelyi Szent...
 

És ezt már olvasta?

Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.
 
Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."