Kultúra, oktatásSikeres vásárhelyi énekesnő kapja a Gyűrű-díjat

2019. március 8., péntek
 
Sikeres vásárhelyi énekesnő kapja a Gyűrű-díjat

Nőnapi koncert lesz március 11-én 17 órakor a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében. Minden évben ezen a koncerten adják át a Kenéz Ernő és Kenéz Heka Etelka Ének-Zenei Alapítvány ‘Gyűrű Díját'.

 

 

 

 

 

 

 

Idén egy már befutott, két saját CD-t megjelentetett, a Youtube-on több klipjével látható énekesnő lesz a díjazott, aki JaMese nevű együttesével a hazai koncertélet rendszeres fellépője. A Vásárhelyi Őszi Hetek idején is koncertezett szülővárosában. Akkor mutatta be második, Bennem a világ című lemezét.

 

Zenei tanulmányait Hódmezővásárhelyen alapozta meg. 1991-től járt a Péczely Attila Zeneiskolába. Dr. Jakab Jenőnénél, Czilczel Olgánál és Borsos Annamáriánál tanult zongorázni.

1996-tól 2000-ig Bátki Fazekas Zoltánhoz járt magánének szakra. A népdalok szeretetét a Központi Általános Iskolában Kosahuba Sára tanárnő adta át neki. 

 

Középiskoláit a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban végezte, ahol Kelecsényiné Mészáros Magdolna gimnáziumi kórusában énekelt. 

Négy éven át volt tagja a Győri Sára vezetése alatt álló Városi Vegyeskarnak.

 

2000-ben felvételt nyert a Szegedi Tudományegyetemre, ahol Magyar nyelv és irodalom szakon, valamint Ének-zene tanári szakon diplomázott.

 

2005 és 2008 között az MZTSZ-által működtetett Kőbányai Zenei Stúdió Énekes képzésén vett részt.

2008 óta él Budapesten, ahol saját, JaMese zenekarával és más formációkkal aktív tagja a könnyűzenei szcénának.

Március 11-én, a 17 órakor kezdődő Nőnapi koncerten Molnár Emese dalaival, egy különleges zenei világba hívja meg a vásárhelyi közönséget.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Bemutatták Holler László kiállítási katalógusát

Bemutatták Holler László kiállítási...

Az Alföldi Galériában vasárnapig megtekinthető Tájak, érzelmek című tárlatának több mint...
EU-s milliárdok a hazai kórházi higiénia javítására

EU-s milliárdok a hazai kórházi higiénia...

Az összes kórházi fertőzés 30 százaléka, az orvosi eszközhasználat okozta fertőzéseknek pedig a...
 

És ezt már olvasta?

Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.
 
Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."