Kultúra, oktatásTradíció színkavalkáddal

2014. január 19., vasárnap
 

Nagyjából minden évben 40-50 pár táncol a Németh László Gimnázium bálján. Ezúttal 44 pár lépett a parkettre, hogy – mint már hosszú évek óta – Fogarassy Judit koreográfiájára elkápráztassa a szülőket és a hozzátartozókat.

 

Fotók: Damó Adrienn ( VH  © )

 

 


Megírtuk, ami továbbra is igaz, a Fekete Sas a „báltermek bálterme”. Ha valamivel nagyobb lenne, akár a bécsi Hofburgban, az egykori császárvaáros báltermében érezhetnénk magunkat, ahol még a csillárok is hasonlóak. Érzésünket csak erősíti a fekete öltönyös csokornyakkendős fiatalemberek karján pompás fehér ruhacsodákban bevonuló negyedikesek látványa.

Ellentétben a Bethlen Bállal, ahol a Hódtói Sportcsarnok nagy parkettje sok menettáncot tett lehetővé, Fogarassy Judit a klasszikus egymástól elkülönített táncokban gondolkodott. Na meg a hely is adja magát. A szokás szerint sok érdeklődő gyűrűjében kellett táncolni. Ebben az évben kiemelkedően vagány színes kiegészítőkkel „bolondították meg” a táncosok ruháit.

A hagyományos bécsi keringő mellett szambát táncoltak, de volt egy kis rock and roll is. A végen, szokás szerint felkérték a bál prominens vendégeit, köztük Lázár Jánost és feleségét, Almási István polgármestert, Tóthné Kecskeméti Katalin tankerületi igazgatót és persze az iskola igazgatóját Árva Lászlót is.

Következett a korzózás, és mint képeinken is látható a fekete szín mellet egyre színesebbé váltak az alkalmi ruhák. Továbbra is dominálnak a combközépig érő testhez tapadó ruhák. Merész, modern, egyéni és trendi. Ezek a fogalmak társultak a bálon felvonult, legtöbb esetben az alakhoz illeszkedő, jó ízléssel kiválasztott alkalmi ruhák látványához.

A bálok sorát január 25-én a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola diákbálja folytatja, amikor 37: táncospár lép a Fekete Sas parkettjára.

 

A Vásárhelyi Hírek ajándéka: Küldünk 80 fotót, annak aki kéri a posta@vasarhelyihirek.hu címre írt levélben!

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Báli menetrend Hódmezővásárhelyen

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Makón a Rádió7-el újra indult a helyi rádiózás

Makón a Rádió7-el újra indult a helyi...

A makói Árkádia Rádió működése alatt elért népszerűségével, és a...
Háromszor válik egyszerre Pikali Gerda

Háromszor válik egyszerre Pikali Gerda

A hódmezővásárhelyi színésznő, Pikali Gerda (35) szakmai és a magánélete izgalmasan alakul.  A...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.
 
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban Három Kovácsra lehet büszke Vásárhely. Nem rokonok, de a vezetéknevük azonos, és az a közös bennük, hogy a Boxing Gym Vásárhely fiatal ökölvívói.
 
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön.
 
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője Az együttes a megyei I. osztályban folytathatja a küzdelmeket. A cél az lesz, hogy a helyi kötődésű és az utánpótlás tehetséges játékosai kapjanak lehetőséget.
 
Doktoranduszok az Emlékpontban
Doktoranduszok az Emlékpontban Az Emlékpontban negyedik alkalommal rendezték meg a PhD hallgatók és doktorjelöltek országos konferenciáját.