Kultúra, oktatásTradíció színkavalkáddal

2014. január 19., vasárnap
 

Nagyjából minden évben 40-50 pár táncol a Németh László Gimnázium bálján. Ezúttal 44 pár lépett a parkettre, hogy – mint már hosszú évek óta – Fogarassy Judit koreográfiájára elkápráztassa a szülőket és a hozzátartozókat.

 

Fotók: Damó Adrienn ( VH  © )

 

 


Megírtuk, ami továbbra is igaz, a Fekete Sas a „báltermek bálterme”. Ha valamivel nagyobb lenne, akár a bécsi Hofburgban, az egykori császárvaáros báltermében érezhetnénk magunkat, ahol még a csillárok is hasonlóak. Érzésünket csak erősíti a fekete öltönyös csokornyakkendős fiatalemberek karján pompás fehér ruhacsodákban bevonuló negyedikesek látványa.

Ellentétben a Bethlen Bállal, ahol a Hódtói Sportcsarnok nagy parkettje sok menettáncot tett lehetővé, Fogarassy Judit a klasszikus egymástól elkülönített táncokban gondolkodott. Na meg a hely is adja magát. A szokás szerint sok érdeklődő gyűrűjében kellett táncolni. Ebben az évben kiemelkedően vagány színes kiegészítőkkel „bolondították meg” a táncosok ruháit.

A hagyományos bécsi keringő mellett szambát táncoltak, de volt egy kis rock and roll is. A végen, szokás szerint felkérték a bál prominens vendégeit, köztük Lázár Jánost és feleségét, Almási István polgármestert, Tóthné Kecskeméti Katalin tankerületi igazgatót és persze az iskola igazgatóját Árva Lászlót is.

Következett a korzózás, és mint képeinken is látható a fekete szín mellet egyre színesebbé váltak az alkalmi ruhák. Továbbra is dominálnak a combközépig érő testhez tapadó ruhák. Merész, modern, egyéni és trendi. Ezek a fogalmak társultak a bálon felvonult, legtöbb esetben az alakhoz illeszkedő, jó ízléssel kiválasztott alkalmi ruhák látványához.

A bálok sorát január 25-én a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola diákbálja folytatja, amikor 37: táncospár lép a Fekete Sas parkettjára.

 

A Vásárhelyi Hírek ajándéka: Küldünk 80 fotót, annak aki kéri a posta@vasarhelyihirek.hu címre írt levélben!

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Báli menetrend Hódmezővásárhelyen

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Makón a Rádió7-el újra indult a helyi rádiózás

Makón a Rádió7-el újra indult a helyi...

A makói Árkádia Rádió működése alatt elért népszerűségével, és a...
Háromszor válik egyszerre Pikali Gerda

Háromszor válik egyszerre Pikali Gerda

A hódmezővásárhelyi színésznő, Pikali Gerda (35) szakmai és a magánélete izgalmasan alakul.  A...
 

És ezt már olvasta?

Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel A Testvárosok Kupáján jártak a Boxing Gym Hódmezővásárhely öklözői. Az ökölvívók szokásos seregszemléjéről egy ezüsttel és egy bronzzal térhettek haza.
 
Győzelemmel indult a szezon
Győzelemmel indult a szezon A HLKC hazai pályán mutatkozott be a KSZSE elleni megyei derbin. Török vezérletével szerencsére jól bírták a hajrát, ami meghozta a győzelmet.
 
Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát
Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát A legújabb agrárkütyük, high-tech eszközök, robotok. A Gregus Máté Mezőgazdasági szakképzőben folytatódik a Hello Modern Agrárium programsorozat.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Őszi hálóing paletta
Őszi hálóing paletta

Szuper megoldás például egy hosszú ujjú pamut verzió, a kényelem és az esztétikum kedvéért tág V nyakkivágással.

 
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa Évek óta a magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos tél végére. A pótlásra szeptember második felétől már mindenképpen szükség van.
 
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal Elmarasztalta a Közbeszerzési Döntőbizottság a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalt. A polgármester közleményben reagált a hírre. Frissítve a HVSZ Zrt. közleményével!