GazdaságTíz kérdés, amire mindenki kíváncsi

2017. április 26., szerda
 
Tíz kérdés, amire mindenki kíváncsi

Április 26-án kora délután a Városházán Lázár János rendkívüli sajtótájékoztatón foglalta össze a Hódmezővásárhely-Szeged közötti tram train megépítésével kapcsolatos álláspontját.

 

 

Fotó: VH

 

 

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője a két település között kiépítendő gyorsvillamos 2010-től kezdődő történeti áttekintése után elmondta, most érkezve a meghirdetett tenderek bontásának időszakához, olyan problémák jöttek elő, amelyek erősen megkérdőjelezik a project teljes körű hatástanulmányának, tervezésének, ebből következően a pályáztatások felelősségteljes, gondos előkészítését.

 

Mint mondta, tíz kérdést fogalmazott meg, amelyek mindegyikének precíz megválaszolása szükséges ahhoz, hogy el lehessen dönteni, felvállalható-e a tram train a kormány részéről. Kiemelte, hogy semmiképpen nem fog Hódmezővásárhely lakossága számára pluszterheket róni, de éppúgy nem fog a kormány olyan beruházást finanszírozni, amelynek olyan magas a bekerülési költsége, hogy az már szó szerint: nem éri meg.

 

Mint mondta, napi 3-4000 ingázó oda-vissza utazását, valamint 3000 autóval szegedi munkahelyére járót, illetve 100 buszjáratot érintő kérdésekre kell hiteles választ kapni. Ezt is szolgálja a tíz kérdés.

 

Lázár János a megválaszolandó kérdések sorát azzal kezdte, tisztázza a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), hogy támogatja-e a projektet?

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ma azt mondja, a Szegedet Hódmezővásárhellyel összekötő villamosvasúti rendszer nem térül meg, nem fogják elegen használni és Európában is csupán kevés hasonló közlekedési kapcsolat épült ki. A kérdés, hogy mindezek ismeretében miért javasolta a kormánynak 2017. március 20-án, hogy 48,5 Mrd forint összegben támogassa a beruházást?

 

Választ vár arra is, tisztázza az NFM, mi okozza a beruházás árának ilyen jelentős mértékű emelkedését?

2016. május 20-án a beruházás költségét a tárca 13,25 Mrd forint pályakorszerűsítéssel és 10 Mrd forint járműbeszerzéssel számolva 23,25 Mrd forintban határozta meg. 2017. március 20-án, ugyanezen beruházás költsége 32,5 Mrd forint pályakorszerűsítéssel és 16 Mrd forint járműbeszerzéssel számolva már 48,5 Mrd forintot tesz ki. Hogyan lett 3 éves tervezéssel a 2015 novemberi hatástanulmányban szereplő 22,97 Mrd forintból 48,5 Mrd forint?

 

A Vásárhelyi Hírek megkérdezte a minisztert, ha a járművekre kiírt tendert a jogszabályok szerint 1 Ft. induló árra írták ki, vagyis a pályázó határozhatta meg villamosok árát, ám a 8 kocsira 10 milliárd forint volt beállítva, és a végén 16 milliárd lett, akkor vajon milyen előzetes tanulmány alapján kalkuláltak?

Lázár János a kérdésünkre azt mondta, ő is pontosan erre kíváncsi, nevezetesen arra, milyen ismérvek alapján kalkulálták a 10 milliárdot a 8 kocsira?

Ez is a kérdések sorát gyarapítja, továbbá az, hogy tisztázza az NFM, az árkülönbség okát! Van-e a 48,5 Mrd forintos összköltség mögött hatástanulmány?

 

A miniszter jelezte, azt is tisztázni kell az NFM-nek menyibe kerül végül a beruházás? Igazak-e azok az információk, hogy a tram-train rendszer kiépítésének valós végösszege meghaladhatja a 60 Mrd forintot is?

 

Az is a kérdések között szerepel, mennyi európai uniós és mennyi hazai költségvetési forrással számolnak? Amennyiben kétséges a beruházás megtérülése és emiatt az uniós támogatás, miért terveznek ilyen magas költséggel? Mennyivel kell a magyar adófizetőknek hozzájárulni a beruházáshoz?

A miniszter itt megjegyezte, a kormány mindenképpen a maximális EU-s támogatás irányában gondolkodik. Ebből szintén adódik egy megválaszolandó kérdés: tisztázza az NFM Brüsszel hozzáállását a beruházáshoz! Milyen egyeztetésekre került sor az uniós támogatás érdekében?

 

Az is tisztázásra vár, miért nincs még mindig támogatási szerződés?

A miniszter szerint nem ismert, hogy milyen az NFM, a Dél Alföldi Közlekedési Központ (DAKK) és a Magyar Államvasutak (MÁV) viszonya a beruházáshoz!

 

A feltett kérdések között van (a tram-tarin építési költségének jelentős növekedésének egyik oka), hogy miért marad el a három megyei jogú várost és két megyét összekötő, Szeged-Hódmezővásárhely-Békéscsaba-Gyula vasútvonal villamosítása?

Lázár János hozzátette, a kormány Dél Alföld jövőjére vonatkozó elképzeléseiben fontos szerepet játszik a közlekedés fejlesztése.  

 

A kérdések sora azzal zárul, tisztázza az NFM, hogy 10 év alatt miért nem sikerült jól előkészíteni a projektet?

Lázár János azt kérte a miniszterelnöktől, hogy tűzze napirendre a tram train ügyét a jövő heti kormányülésen. 

 
 
B.Sz.Z.
 

Olvassa el ezt is!

A Stadler nem tarja korrektnek a Lázár közleményt

A Stadler nem tarja korrektnek a Lázár...

A Stadler közleményében pontatlannak és félrevezetőnek nevezte a 8+4 darab dízel-villamos tram-train jármű...
A Lapcom Kiadó Zrt. értetlenül áll a közlemény előtt

A Lapcom Kiadó Zrt. értetlenül áll a...

A kiadó közleményében kéri hogy Lázár János : "a jövőben tartózkodjon a lapunkat,...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Úszó Ifjúsági Országos Bajnokság Hódmezővásárhelyen
Úszó Ifjúsági Országos Bajnokság Hódmezővásárhelyen Hódmezővásárhely ad otthont a 89. Ifjúsági Országos Bajnokságnak május 24-től 27-ig a Gyarmati Dezső Sportuszodában.
 
Ludas Matyi - gyerekekre hangolva
Ludas Matyi - gyerekekre hangolva A nagysikerű Bon Bon Matiné gyerekelőadás ezúttal Ludas Matyi, a furfangos libapásztor történetét zenei feldolgozásban kelti életre a BFMK színpadán.
 
Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok a Bessenyeiben
Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok a Bessenyeiben Három napon át előadások, tucatnyi fantasztikus magyar és külföldi filmalkotás, amelyek Földünk csodáit, értékeit mutatják be és hívják fel a figyelmet a védelmükre.
 
A szeretet arcai az Emlékpontban
A szeretet arcai az Emlékpontban A Manilában embert próbáló körülmények között szolgálatot teljesítő katolikus nővérek munkáját megörökítő film operatőre vásárhelyi származású. Képekkel!
 
Gyermekvállalásról, bevándorlókról, Székkutas páratlan fejlődéséről
Gyermekvállalásról, bevándorlókról, Székkutas páratlan fejlődéséről Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter május 23-án este lakossági fórumot tartott Székkutason.    
 
Veszély a magasból
Veszély a magasból Hódmezővásárhelyen a gyalogosokat veszélyeztette egy törött erkélykorlát üveg, amely egy negyedik emeleti erkélyről lógott le a Lehel utcában.
 
A Holló utcából a Nap felé
A Holló utcából a Nap felé A vásárhelyi származású csillagász egykori iskolájában, a Varga Tamásban diákoknak tartott vetítéses előadást. Képekkel!