BulvárTáborozás 2018

2018. június 8., péntek
 
Táborozás 2018

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ idei nyári tematikus táborait mutatta be csütörtöki sajtótájékoztatóján Varga Anikó, a kulturális intézmény vezetője.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Az idei vakáció idejére tizenhét egyhetes programra várja az általános iskolásokat a művelődési központ, amelyek többségét a BFMK-ban rendezik, de lesznek más helyszínek is, így az Árpád utcai népművészeti tájház és a Károlyi-ház.

 

 

Első alkalommal lesz idén Görkorcsolyás tábor a hódtói sportpályákon, míg néptánc tábort két turnusban is rendeznek a művelődési központ tánctermében, ahol a már gyakorlott táncosok mellett a kezdő fiatalokat is várják.

 

Izgalmakat ígér a Sherlock Holmes és barátai-, valamint a Kalandtábor, de bentlakásos tábor is szerepel a kínálatban: a Hét tenger ördöge tábor résztvevőinek a mártélyi Bodnár Bertalan Oktató Központban szerveznek programokat.

 

A tábor részvételi díja minden esetben tartalmazza az étkezés költségét – a szervezők felkészültek arra is, ha diétás ellátásra van igény. Szintén tartalmazza a részvételi díj a táborozás folyamán felhasználásra kerülő anyagok és az esetleges utazás díját, így a Barátaink az állatok tábor résztvevői számára a szegedi Vadasparkban történő látogatást is.

 

 

Varga Anikó szólt arról is, hogy tematikában az érdeklődésnek megfelelő táborokat igyekeztek összeállítani. A táborokat tizenöt gyerek jelentkezése esetén indítják, de turnusonként legfeljebb huszonöt fő részvételére van lehetőség.

 

Az egyes táborokról részletesen ITT olvashat! 
 

Olvassa el ezt is!

Indul a 2018-as nyár legnagyobb hazai retro-őrülete

Indul a 2018-as nyár legnagyobb hazai...

Június 7-én délután elindult a szegedi Deja Vu Fesztivál, amely a hazai retro-fesztiválokhoz képest...
Összeállt a kép a vásárhelyi gyilkosság minden részletéről

Összeállt a kép a vásárhelyi gyilkosság...

A. Andrea és B. Gyula kegyetlenül végzett az idős házaspárral, majd gázrobbanással akarták...
 

És ezt már olvasta?

A Nagy Háború mindszenti áldozataira emlékeztek
A Nagy Háború mindszenti áldozataira emlékeztek Az I. Világháborúról adott ki kötetet a Csongrád Megyei Önkormányzat, amelyet a szerző mutatott be a mindszenti Keller Lajos Városi Könyvtárban. Képekkel.
 
Újabb sikeres rekonstrukció
Újabb sikeres rekonstrukció Befejeződött a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása Csúcs, Béketelep, Tabán és Kincses-telep városrészben. Összesen 13 kilométer csatorna készült
 
Egy helyszín két megemlékezés
Egy helyszín két megemlékezés

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján, Hódmezővásárhelyen az ünnepi megemlékezés 23-án 9 óra 30 perckor a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik.

 
Videókkal vívtak történelemversenyt a középiskolások
Videókkal vívtak történelemversenyt a középiskolások A Nemzeti Emlékezet Hete részeként került sor a helyi középiskolások számára kiírt történelemversenyre, amelyre hat csapata jelentkezett. Eredményekkel és képekkel.
 
A vásárhelyi szakképzők is ott lesznek
A vásárhelyi szakképzők is ott lesznek Szegeden az IH Rendezvényközpontban illetve a Szent-Györgyi Albert Agórában tartanak pályaválasztási napokat.
 
A Szeretem Vásárhelyt Egyesület környezettudatos akciója
A Szeretem Vásárhelyt Egyesület környezettudatos akciója Szeretem Vásárhelyt Egyesület Hódmezővásárhelyen először szervezte meg használaton kívüli vagy rossz elektronikai eszközök gyűjtését.
 
Változik a vásárhelyi hajléktalanok élete is
Változik a vásárhelyi hajléktalanok élete is Életbe lépett a közterületen életvitelszerű lakhatást jogellenessé nyilvánító rendelkezés. Hódmezővásárhelyen bejárást tartottak helyi rendőrök és a Szociális Szolgáltató szakemberei.