BulvárTáborozás 2018

2018. június 8., péntek
 
Táborozás 2018

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ idei nyári tematikus táborait mutatta be csütörtöki sajtótájékoztatóján Varga Anikó, a kulturális intézmény vezetője.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Az idei vakáció idejére tizenhét egyhetes programra várja az általános iskolásokat a művelődési központ, amelyek többségét a BFMK-ban rendezik, de lesznek más helyszínek is, így az Árpád utcai népművészeti tájház és a Károlyi-ház.

 

 

Első alkalommal lesz idén Görkorcsolyás tábor a hódtói sportpályákon, míg néptánc tábort két turnusban is rendeznek a művelődési központ tánctermében, ahol a már gyakorlott táncosok mellett a kezdő fiatalokat is várják.

 

Izgalmakat ígér a Sherlock Holmes és barátai-, valamint a Kalandtábor, de bentlakásos tábor is szerepel a kínálatban: a Hét tenger ördöge tábor résztvevőinek a mártélyi Bodnár Bertalan Oktató Központban szerveznek programokat.

 

A tábor részvételi díja minden esetben tartalmazza az étkezés költségét – a szervezők felkészültek arra is, ha diétás ellátásra van igény. Szintén tartalmazza a részvételi díj a táborozás folyamán felhasználásra kerülő anyagok és az esetleges utazás díját, így a Barátaink az állatok tábor résztvevői számára a szegedi Vadasparkban történő látogatást is.

 

 

Varga Anikó szólt arról is, hogy tematikában az érdeklődésnek megfelelő táborokat igyekeztek összeállítani. A táborokat tizenöt gyerek jelentkezése esetén indítják, de turnusonként legfeljebb huszonöt fő részvételére van lehetőség.

 

Az egyes táborokról részletesen ITT olvashat! 
 

Olvassa el ezt is!

Indul a 2018-as nyár legnagyobb hazai retro-őrülete

Indul a 2018-as nyár legnagyobb hazai...

Június 7-én délután elindult a szegedi Deja Vu Fesztivál, amely a hazai retro-fesztiválokhoz képest...
Összeállt a kép a vásárhelyi gyilkosság minden részletéről

Összeállt a kép a vásárhelyi gyilkosság...

A. Andrea és B. Gyula kegyetlenül végzett az idős házaspárral, majd gázrobbanással akarták...
 

És ezt már olvasta?

Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban
Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban Önmagáért beszél a Tornyai János Múzeumban az NKA Képzőművészeti Kollégium új kiállításánal címe: 25 év, 50 képzőművész, 99 alkotás. Képekkel.
 
Egy Napos oldal
Egy Napos oldal A Szabadság téri óvoda Klímanócskái nyáron sem tétlenkednek a Nap elleni védelemre szemléletformáló foglalkozásokkal hívják fel a figyelmet. Képekkel.
 
A férfiélet tárgyai és történetei
A férfiélet tárgyai és történetei A Tornyai János Múzeum Férfiak a múltból. Tárgyak, sorsok, történetek című kiállításában a tárlat kurátora, Terendi Viktória kalauzolta az érdeklődőket. Képekkel.
 
Klasszikus formák és modern törekvések
Klasszikus formák és modern törekvések Makón nyílt kiállítása V. Nagy Nándornak, a Tornyai János Múzeum főrestaurátorának. Szobrászati és grafikai munkáiból nyújt keresztmetszetett. Képekkel.
 
Színházi bérlet-ajánlatok
Színházi bérlet-ajánlatok Két bérletsorozatban kínál 11 színházi előadás az ősszel kezdődő évadában a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ.
 
Kétszáznál több mű - húsz díjazott
Kétszáznál több mű - húsz díjazott

Háromnapos tanácskozást követően döntött a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlat zsűrije arról, hogy mely műalkotásokat láthatja a nagyközönség az október 7-én nyíló kiállításon.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.31.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.31.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."