BulvárTáborozás 2018

2018. június 8., péntek
 
Táborozás 2018

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ idei nyári tematikus táborait mutatta be csütörtöki sajtótájékoztatóján Varga Anikó, a kulturális intézmény vezetője.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Az idei vakáció idejére tizenhét egyhetes programra várja az általános iskolásokat a művelődési központ, amelyek többségét a BFMK-ban rendezik, de lesznek más helyszínek is, így az Árpád utcai népművészeti tájház és a Károlyi-ház.

 

 

Első alkalommal lesz idén Görkorcsolyás tábor a hódtói sportpályákon, míg néptánc tábort két turnusban is rendeznek a művelődési központ tánctermében, ahol a már gyakorlott táncosok mellett a kezdő fiatalokat is várják.

 

Izgalmakat ígér a Sherlock Holmes és barátai-, valamint a Kalandtábor, de bentlakásos tábor is szerepel a kínálatban: a Hét tenger ördöge tábor résztvevőinek a mártélyi Bodnár Bertalan Oktató Központban szerveznek programokat.

 

A tábor részvételi díja minden esetben tartalmazza az étkezés költségét – a szervezők felkészültek arra is, ha diétás ellátásra van igény. Szintén tartalmazza a részvételi díj a táborozás folyamán felhasználásra kerülő anyagok és az esetleges utazás díját, így a Barátaink az állatok tábor résztvevői számára a szegedi Vadasparkban történő látogatást is.

 

 

Varga Anikó szólt arról is, hogy tematikában az érdeklődésnek megfelelő táborokat igyekeztek összeállítani. A táborokat tizenöt gyerek jelentkezése esetén indítják, de turnusonként legfeljebb huszonöt fő részvételére van lehetőség.

 

Az egyes táborokról részletesen ITT olvashat! 
 

Olvassa el ezt is!

Indul a 2018-as nyár legnagyobb hazai retro-őrülete

Indul a 2018-as nyár legnagyobb hazai...

Június 7-én délután elindult a szegedi Deja Vu Fesztivál, amely a hazai retro-fesztiválokhoz képest...
Összeállt a kép a vásárhelyi gyilkosság minden részletéről

Összeállt a kép a vásárhelyi gyilkosság...

A. Andrea és B. Gyula kegyetlenül végzett az idős házaspárral, majd gázrobbanással akarták...
 

És ezt már olvasta?

Bronzérem Ukrajnában
Bronzérem Ukrajnában A legjobb négy között öklözhetett a Boxing Gym Vásárhely kiválósága az Ukrajnában megrendezett négynemzetes torna döntőjén.
 
Betegellátás harcászati körülmények között
Betegellátás harcászati körülmények között A vásárhelyi laktanya Egészségügyi Központjának katonái gyakorlatoztak.
 
Táncgála két estén át
Táncgála két estén át Telt házas előadásokon a BFMK hat gyermektánccsoportja ‑ kiegészülve az Árendás együttessel – különböző tájegységek táncait, népi játékait mutatta be. Képekkel.
 
Múzeumok Éjszakája Vásárhelyen
Múzeumok Éjszakája Vásárhelyen Június 23-án Hódmezővásárhely hat helyszínnel kapcsolódik a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozatához.
 
Zentai diákok az Emlékpontban
Zentai diákok az Emlékpontban Hódmezővásárhely vajdasági testvérvárosából, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium ötvenfős diákcsoportja járt június 17-én az Emlékpontban.
 
Napfényben gazdag, rucaörömben szegény nyarat kívánunk!
Napfényben gazdag, rucaörömben szegény nyarat kívánunk! Egy sereg önkéntes, Márki-Zay Péter polgármester tevőleges közreműködésével éppen az iskolai vakáció kezdetére időzítve, igazi homokos plázst varázsolt a Holt Tisza partjára.
 
Szúnyogmentesítési nagyüzem
Szúnyogmentesítési nagyüzem Április 25-e óta ez volt a negyedik szúnyogirtási hadművelet Hódmezővásárhelyen és térségében. Mind a légi, mind a földi eljárás során deltametrint használnak.