KözéletSzeretem Vásárhelyt

2018. augusztus 17., péntek
 
Szeretem Vásárhelyt

Augusztus 17-én délelőtt Dr. Juhász Tünde, Walterné Böngyik Terézia, Rapcsák Katalin, Szenti Csilla, valamint Nagy Benjámin alapító tagok bejelentették a Szeretem Vásárhelyt Egyesület megalakulását.

 

 

 

 

 


Egyúttal a szándékaikkal egyetértő vásárhelyieket, időseket, fiatalok arra bíztatják, legyenek tagjai az egyesületnek.

 

Walterné Böngyik Terézia a Vásárhelyi Híreknek kifejtette, „az elmúlt időszak vitái szinte „lehúzzák” a várost, mi éppen ennek ellenkezőjére törekszünk, a politikai viszonyok teljes kizárásával, egy közösségi kultúra megteremtésére.”

„Az élhető család, az élhető környezet, az élhető város” hármas szándékát szeretné megvalósítani az egyesület, a remélhetőleg gyorsan gyarapodó tagságával, akikkel együtt fel kívánják frissíteni a vásárhelyi életérzést. A civil kezdeményezés deklaráltan ideológiáktól, vallástól, politikától mentes.

 

„Példát szeretnénk mutatni a gyerekeinknek, számítunk a fiatalokra, akiknek meg kell mutatni, hogy érdemes Vásárhelyen élni és boldogulni.” – mondta Walterné Böngyik Terézia.

 

Az egyesület rendszeresen tart majd közösségi napokat, az első nagy összejövetelét szeptember 22-re tervezik, a Téglagyári Tavakhoz.

Az egyesületről facebook oldalukon lehet tájékozódni, illetve az alapító tagok egy rövid videófelvételen életérzéseiket is megosztják: https://www.facebook.com/szeretemvasarhelyt2018/  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Augusztus 20-a Vásárhelyen

Augusztus 20-a Vásárhelyen

Négy nap, két színpad, tucatnyi program, Gasztroudvar, borverseny és még sokminden más. Részletes...
A Boxing Gym Vásárhely is ott lesz a szegedi Fesztivál Kupán

A Boxing Gym Vásárhely is ott lesz a...

A vásárhelyi egyesület tíz saját nevelésű fiatallal utazik a hétvégén Szegedre. A...

 

És ezt már olvasta?

Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.
 
CD készül a Református Ótemplomban
CD készül a Református Ótemplomban Készül a Helyőrségi Zenekar első CD-je, orgonaművész, operaénekes és a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kórusa közreműködésével.
 
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton A festmények a hagyományoknak megfelelően nagyobb számban szerepelnek, ám a plasztikák is magas minőséget képviselnek. Nyitás október 7-én. Képekkel.
 
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés Szeptember 18-án Márki-Zay Péter polgármester és a kivitelező közösen tette le az épülő vásárhelyi pihenőpark időkapszuláját. Látványterv.
 
Évezredes üzenetek az ember bőrén
Évezredes üzenetek az ember bőrén Megdöbbentő érdekességeket árul el a Határtalan Régészet frissen megjelent, őszi lapszáma a tetoválás történetéről, régészeti oldaláról.