SportA Boxing Gym Vásárhely is ott lesz a szegedi Fesztivál Kupán

2018. augusztus 17., péntek
 
A Boxing Gym Vásárhely is ott lesz a szegedi Fesztivál Kupán

A vásárhelyi ökölvívó egyesület tíz saját nevelésű fiatallal utazik a hétvégén Szegedre, egy nemzetközi tornára. A RakpartFeszt - Kézműves Sörünnep kísérőrendezvénye lesz a kétnapos, öt nemzet részvételével szervezett ökölvívó torna, a Fesztivál Kupa.

 

 

 

 

 

A megmérettetésre a Boxing Gym Vásárhely tíz sportolót nevezett, szinte minden korosztályban, akik közül lesz, aki minimum vizsgát tehet, de a legtöbben már ismét élesben adhatnak számot tudásukról, felkészültségükről.

A résztvevő versenyzők között vannak elit, ifi, junior és serdülő bokszolók is. A versenyen részt vesz a serdülők között Bogár Tamás (40 kg), Bogár Gergő (63kg), Ajtai Attila (59 kg) ebben a kategóriában a hölgyeket képviseli Kovács Laura Fanni (46kg). A juniorok között Atyimov Tamás (60 kg) és Ajtai Andor (54 kg) lép szorítóba. Ifiket Kovács Krisztián (91 +) és Tóth Niki (81kg), az elit kategóriát Rácz Józsi (81 kg), Rónyai Roli (64 kg) képviseli a Boxing Gym versenyzői közül.

A gálát a Roosevelt téren outdoor jelleggel (szabad ég alatt) rendezik augusztus 18-19-én.  A rendezvény fővédnöke Erdei "Madár" Zsolt a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, világbajnok ökölvívó, díszvendége pedig Gedó György olimpiai bajnok ökölvívó lesz. A versenyek minden nap 15 órakor kezdődnek és ingyenesen megtekinthetők.

A gála után a vásárhelyi bokszosoknak további meghívásnak kellett eleget tenniük, ugyanis a litván bokszszövetség meghívta a Boxing Gym Vásárhely sportolóit Kaunasba.

A Boxing Gym Vásárhely csapatának az ukrán szövetség felkérésére, a litván szövetségi kapitány küldött meghívót, vegyenek részt a litván-ukrán közös edzőtáborban. Kovács Pál válogatott ökölvívó és edzője Tóth Károly Zsolt már ki is utazott a balti országba, ahol 10 napot töltenek el, világ és Európa szintű öklözőkkel, mesterekkel.

A nemzetközi rutinszerzésnek ezzel még nincs vége. A következő meghívásnak szeptember 1- és 14 között az ukrajnai Lembergben kell eleget tenniük, ahol a jelenlegi legerősebb olimpiai keretek találkoznak, így ott lesz Kuba, Anglia, Oroszország, Kazahsztán, Fehéroroszország, Üzbegisztán, valamint Ukrajna A és B válogatottja. Ezt a tábort az Oroszlán Kupa zárja majd, mely mini világbajnokságnak is felfogható.

A táborok, versenyek már mindig a jövő évi olimpiai kvalifikációról szólnak, melyre Kovács Pálon kívül a Boxing Gym Vásárhely másik reménységének, Rácz Józsefnek is lesznek lehetőségei.

Külön kiemelendő, hogy az ukrán szövetség barátként kezeli a Boxing Gym Vásárhely gárdáját, rajtuk kívül más hazai egyesületet nem is hívnak közös edzőtáborba és versenyre.

 
 
Forrás: Szombat Mihály sajtóreferens
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy Napos oldal

Egy Napos oldal

A Szabadság téri óvoda Klímanócskái nyáron sem tétlenkednek a Nap elleni védelemre...
A hőség veszélyei

A hőség veszélyei

A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában,...
 

És ezt már olvasta?

Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.
 
Vásárhelyi a legeredményesebb cég
Vásárhelyi a legeredményesebb cég A gazdasági szakemberek számára nem volt meglepetés, hogy a nagykereskedelmi cég 5 százalékkal növelte árbevételét a megelőző évhez képest.
 
Újabb 5 évet kapott a Rádió7
Újabb 5 évet kapott a Rádió7 Várható volt, hogy a hódmezővásárhelyi központú, de kisteleki és makói frekvenciával is rendelkező adó új tulajdonosai számára kedvező döntés születik.
 
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban Vásárhely kulturális élete egyik bástyájának számító intézménye most egy igényesen kialakított oktatóteremmel, zeneszobával és számítógépekkel gazdagodott. Képekkel.