SportA Boxing Gym Vásárhely is ott lesz a szegedi Fesztivál Kupán

2018. augusztus 17., péntek
 
A Boxing Gym Vásárhely is ott lesz a szegedi Fesztivál Kupán

A vásárhelyi ökölvívó egyesület tíz saját nevelésű fiatallal utazik a hétvégén Szegedre, egy nemzetközi tornára. A RakpartFeszt - Kézműves Sörünnep kísérőrendezvénye lesz a kétnapos, öt nemzet részvételével szervezett ökölvívó torna, a Fesztivál Kupa.

 

 

 

 

 

A megmérettetésre a Boxing Gym Vásárhely tíz sportolót nevezett, szinte minden korosztályban, akik közül lesz, aki minimum vizsgát tehet, de a legtöbben már ismét élesben adhatnak számot tudásukról, felkészültségükről.

A résztvevő versenyzők között vannak elit, ifi, junior és serdülő bokszolók is. A versenyen részt vesz a serdülők között Bogár Tamás (40 kg), Bogár Gergő (63kg), Ajtai Attila (59 kg) ebben a kategóriában a hölgyeket képviseli Kovács Laura Fanni (46kg). A juniorok között Atyimov Tamás (60 kg) és Ajtai Andor (54 kg) lép szorítóba. Ifiket Kovács Krisztián (91 +) és Tóth Niki (81kg), az elit kategóriát Rácz Józsi (81 kg), Rónyai Roli (64 kg) képviseli a Boxing Gym versenyzői közül.

A gálát a Roosevelt téren outdoor jelleggel (szabad ég alatt) rendezik augusztus 18-19-én.  A rendezvény fővédnöke Erdei "Madár" Zsolt a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, világbajnok ökölvívó, díszvendége pedig Gedó György olimpiai bajnok ökölvívó lesz. A versenyek minden nap 15 órakor kezdődnek és ingyenesen megtekinthetők.

A gála után a vásárhelyi bokszosoknak további meghívásnak kellett eleget tenniük, ugyanis a litván bokszszövetség meghívta a Boxing Gym Vásárhely sportolóit Kaunasba.

A Boxing Gym Vásárhely csapatának az ukrán szövetség felkérésére, a litván szövetségi kapitány küldött meghívót, vegyenek részt a litván-ukrán közös edzőtáborban. Kovács Pál válogatott ökölvívó és edzője Tóth Károly Zsolt már ki is utazott a balti országba, ahol 10 napot töltenek el, világ és Európa szintű öklözőkkel, mesterekkel.

A nemzetközi rutinszerzésnek ezzel még nincs vége. A következő meghívásnak szeptember 1- és 14 között az ukrajnai Lembergben kell eleget tenniük, ahol a jelenlegi legerősebb olimpiai keretek találkoznak, így ott lesz Kuba, Anglia, Oroszország, Kazahsztán, Fehéroroszország, Üzbegisztán, valamint Ukrajna A és B válogatottja. Ezt a tábort az Oroszlán Kupa zárja majd, mely mini világbajnokságnak is felfogható.

A táborok, versenyek már mindig a jövő évi olimpiai kvalifikációról szólnak, melyre Kovács Pálon kívül a Boxing Gym Vásárhely másik reménységének, Rácz Józsefnek is lesznek lehetőségei.

Külön kiemelendő, hogy az ukrán szövetség barátként kezeli a Boxing Gym Vásárhely gárdáját, rajtuk kívül más hazai egyesületet nem is hívnak közös edzőtáborba és versenyre.

 
 
Forrás: Szombat Mihály sajtóreferens
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy Napos oldal

Egy Napos oldal

A Szabadság téri óvoda Klímanócskái nyáron sem tétlenkednek a Nap elleni védelemre...
A hőség veszélyei

A hőség veszélyei

A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában,...
 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.