SportA Boxing Gym Vásárhely is ott lesz a szegedi Fesztivál Kupán

2018. augusztus 17., péntek
 
A Boxing Gym Vásárhely is ott lesz a szegedi Fesztivál Kupán

A vásárhelyi ökölvívó egyesület tíz saját nevelésű fiatallal utazik a hétvégén Szegedre, egy nemzetközi tornára. A RakpartFeszt - Kézműves Sörünnep kísérőrendezvénye lesz a kétnapos, öt nemzet részvételével szervezett ökölvívó torna, a Fesztivál Kupa.

 

 

 

 

 

A megmérettetésre a Boxing Gym Vásárhely tíz sportolót nevezett, szinte minden korosztályban, akik közül lesz, aki minimum vizsgát tehet, de a legtöbben már ismét élesben adhatnak számot tudásukról, felkészültségükről.

A résztvevő versenyzők között vannak elit, ifi, junior és serdülő bokszolók is. A versenyen részt vesz a serdülők között Bogár Tamás (40 kg), Bogár Gergő (63kg), Ajtai Attila (59 kg) ebben a kategóriában a hölgyeket képviseli Kovács Laura Fanni (46kg). A juniorok között Atyimov Tamás (60 kg) és Ajtai Andor (54 kg) lép szorítóba. Ifiket Kovács Krisztián (91 +) és Tóth Niki (81kg), az elit kategóriát Rácz Józsi (81 kg), Rónyai Roli (64 kg) képviseli a Boxing Gym versenyzői közül.

A gálát a Roosevelt téren outdoor jelleggel (szabad ég alatt) rendezik augusztus 18-19-én.  A rendezvény fővédnöke Erdei "Madár" Zsolt a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, világbajnok ökölvívó, díszvendége pedig Gedó György olimpiai bajnok ökölvívó lesz. A versenyek minden nap 15 órakor kezdődnek és ingyenesen megtekinthetők.

A gála után a vásárhelyi bokszosoknak további meghívásnak kellett eleget tenniük, ugyanis a litván bokszszövetség meghívta a Boxing Gym Vásárhely sportolóit Kaunasba.

A Boxing Gym Vásárhely csapatának az ukrán szövetség felkérésére, a litván szövetségi kapitány küldött meghívót, vegyenek részt a litván-ukrán közös edzőtáborban. Kovács Pál válogatott ökölvívó és edzője Tóth Károly Zsolt már ki is utazott a balti országba, ahol 10 napot töltenek el, világ és Európa szintű öklözőkkel, mesterekkel.

A nemzetközi rutinszerzésnek ezzel még nincs vége. A következő meghívásnak szeptember 1- és 14 között az ukrajnai Lembergben kell eleget tenniük, ahol a jelenlegi legerősebb olimpiai keretek találkoznak, így ott lesz Kuba, Anglia, Oroszország, Kazahsztán, Fehéroroszország, Üzbegisztán, valamint Ukrajna A és B válogatottja. Ezt a tábort az Oroszlán Kupa zárja majd, mely mini világbajnokságnak is felfogható.

A táborok, versenyek már mindig a jövő évi olimpiai kvalifikációról szólnak, melyre Kovács Pálon kívül a Boxing Gym Vásárhely másik reménységének, Rácz Józsefnek is lesznek lehetőségei.

Külön kiemelendő, hogy az ukrán szövetség barátként kezeli a Boxing Gym Vásárhely gárdáját, rajtuk kívül más hazai egyesületet nem is hívnak közös edzőtáborba és versenyre.

 
 
Forrás: Szombat Mihály sajtóreferens
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy Napos oldal

Egy Napos oldal

A Szabadság téri óvoda Klímanócskái nyáron sem tétlenkednek a Nap elleni védelemre...
A hőség veszélyei

A hőség veszélyei

A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában,...
 

És ezt már olvasta?

Múzeumok éjszakája - Sokszínű programok Csongrád megyében
Múzeumok éjszakája - Sokszínű programok Csongrád megyében Szegeden izgalmas detektív játékot rendeznek, Hódmezővásárhelyen Tornyai János élete és művészete a rendezvény fő témája, Szentesen a magyar űrutazásról nyílik kiállítás, Makón a magyarországi fehérhímzéseket mutatják be.
 
Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek
Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek A ranglista értékelése szerint a kutatás, fejlesztés és innováció nemzetközi szinten elismert. Ebben erőteljesen részt vesz a vásárhelyi Mezőgazdasági Kar is.
 
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen Június második hetében nemzetközi találkozó helyszíne volt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége.
 
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján

Június 22-én, szombaton este ismét megnyílnak Hódmezővásárhely múzeumai is. Izgalmas programok élménytelivé varázsolják a Múzeumok Éjszakáját.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.