Kultúra, oktatásSzemléletformálás fiataloknak – elindult a Dönts helyesen! – Szelektálj!

2018. október 25., csütörtök
 
Szemléletformálás fiataloknak – elindult a Dönts helyesen! – Szelektálj!

Két programmal elkezdődött, a – már tavaly is nagy sikert aratott – projekt, amely során a Hódmezővásárhelyen és a régióban élő fiatalok a lehető legtöbb ismeretet szerezhetnek a hasznos hulladékok szelektív gyűjtéséről, újrafeldolgozásáról, valamint tudatos vásárlás során ezen termékek választásának fontosságáról.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott ’Dönts helyesen! – Szelektálj!’ című projekt az Agrármodernizációs és Régiófejlesztési Alapítvány (AGRA) szervezésében szeptemberben kezdődött és az általános iskolás 7-8. osztályos, valamint középiskolai tanulókat és a felsőoktatásban résztvevő hallgatókat célozzák meg a kistérségben.

 

Szeptember 27-én középiskolások számára szervezett kirándulást az AGRA Alapítvány az FCC Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. telephelyére, ahol a diákok megismerkedhettek a hasznos hulladékok, kartonpapír szelektív gyűjtésével, valamint feldolgozásával (bálázásával), a hulladék ártalmatlanítással (deponálással), illetve a deponiagáz és csurgaléklé energia irányú hasznosításával.

A program folytatásaként a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán épületében szelektív hulladékgyűjtésről és újrahasznosításról szóló előadáson, valamint egy kreatív programon vehettek részt. A résztvevő diákok és tanárok a program zárásaként, különböző tájékoztató csomagokat és ajándékokat kaptak. A programon a csongrádi Bársony István Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola 29 tanulója és 2 kísérő tanára vett részt.

 

A ’Dönts helyesen! -  Szeletálj’ projekt következő programjaként szeptember 28-án, a Mezőgazdasági Karon, a ’Kutatók éjszakája’ keretében kreatív workshopot rendeztek, amelynek során kiállítás és kreatív program várta az érdeklődőket. A 32 résztvevő műanyagból, üvegből, illetve kartonpapírból készíthetett dísztárgyakat és festhetett plakátokat.

 

 

 

 

 

A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósul meg.

További információ: www.szelektalok.hu


 

 

Olvassa el ezt is!

Egy videó amit látni kell

Egy videó amit látni kell

Országimázs film és ahogy mondani szokták: benne minden  a helyén van. A film után pedig sokan mondják...
Lejárnak a matricák

Lejárnak a matricák

A naponta utazó iskolás, vagy kollégista diákok és szüleik figyelmébe ajánlott, hogy alig egy...
 

És ezt már olvasta?

Jótékonysági koncert az Ótemplomban
Jótékonysági koncert az Ótemplomban A mintegy félszáz tagú, sérült művészekből álló társulat a vásárhelyi születésű St. Martinnal lép fel a Református Ótemplomban.
 
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton szereplő művészek negyede a fiatal alkotók közül került ki.
 
A múlt felidézése a jelen tanulságaként
A múlt felidézése a jelen tanulságaként A Raoul Wallenberg Egyesület idén is Hódmezővásárhelyen rendezi meg az országos középiskolai vetélkedőjének regionális fordulóját.
 
Múzeumi szomszédolás
Múzeumi szomszédolás A szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársai szakmai látogatás tettek Vásárhelyen.
 
A korizás egyelőre jegelve
A korizás egyelőre jegelve Már csak víz és hideg idő kell és idén télen is lehet korizni a Kossuth téren. A két feltétel közül az első azonnal teljesíthető, míg a másodikra még várni kell.
 
Egy nap a kis lila polippal
Egy nap a kis lila polippal A Szabadság téri óvodásoknak a Koraszülöttek Világnapján idén is olyan foglalkozások voltak, amelyek az együttérzést tudatosították. Képekkel.
 
Időben jelzett és ezzel életet mentett
Időben jelzett és ezzel életet mentett Az Ábrai Károly utcából érkezett a lakossági bejelentés, miszerint a fürdőszobában elhelyezett szén-monoxid jelző készülék sípoló riasztással jelez.