SportÖsszejött a szezon első veresége

2019. február 16., szombat
 
Összejött a szezon első veresége

Az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC otthonában lépett pályára péntek este a Vásárhelyi Kosársuli. Tóth Tamás együttese annak a szellemében utazott az ország nyugati felére, hogy egy esetleges győzelemmel újabb lépéssel közelebb kerül a csapat az alapszakasz első helye felé.

 

 

 

 

 

A listavezető mieink ugyanakkor nem számíthattak sétagaloppra, hisz egyrészt a győriek bármikor, bárkit, bárhol képesek legyőzni, másrészt az őszi vásárhelyi siker visszavágása fűtötte a vendéglátókat.

 

Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladtak a felek, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett. Noha 5-0-s rohammal indított a Győr, és az első negyed során többször is vezetett öt-hat ponttal, a hullámvasúton mi is voltunk fent, a 6. percben Perák büntetőjének, majd a 9.-ben Molnár és Vas triplájának köszönhetően. A Rátvay testvérek kosarai tartották lendületben az ellenfelet, a 25-25-ös állás a 10. minutumban a realitást tükrözte.

 

A második játékrészben néhol úgy tűnt, akár javunkra is tudjuk fordítani a mérkőzést, hisz a győriek percei után Molnár vezényletével a mi pillanataink következtek. Pavlovic kettese a negyed közepén már tizenegy pontos, 44-33-as fórt jelentett számunkra, ám Rátvay Balázs és Csaba megrázta magát, míg nálunk becsúszott néhány hiba védekezésben és támadásban is. A 11-2-es széria után jól jött a szünet, amelyre 46-44-es Kosársuli-előnnyel vonulhattak a csapatok.

 

Amennyire eldöntetlen volt az első két tíz perc, ugyanannyira, ha nem jobban a harmadik. Tőlünk heten is megrezegtették a hazaiak gyűrűjét, akik cserébe nem voltak hajlandók lemaradni. Sőt, mi több, a meccs során először nyertek játékrészt, és - hiába állt még mindig az eredményjelzőn vendég fór (67-66 ide) - mint később kiderült, nem is utoljára.

 

Egészen az utolsó öt percig nem volt baj a mi szempontunkból, Czégel a padról beszállva hármassal jelezte, nem adjuk fel, ám a győriek mind hátul, mind elöl nagyon összekapták ügyes-bajos dolgaikat, és gyakorlatilag lelépték a rendkívül sok helyzetet elhibázó vásárhelyieket. Az utolsó hat percben mindössze hat pontot szórtunk, ez pedig rendkívül kevésnek bizonyult a győriek tizenhetével szemben. A Széchenyi Egyetem 91-80-as arányban győzedelmeskedett, mi elszenvedtük első vereségünket 2019-ben, ám továbbra is vezetjük a bajnokságot.

 

NB I/B Zöld csoport, 16. forduló:

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-Vásárhelyi Kosársuli 91-80 (25-25, 19-21, 22-21, 25-13)

Győr, 100 néző. V.: Radnóti, Tóth K., Kapusi
 

 

Győr: GEIGER 12, Horváth G. -, RÁTVAY T. 18/6, RÁTVAY B. 16, DOMSITZ 17,
Csere: Földesi -, Kámán 4, CSABA 19/3, Gáll 5/3, Papp B. -.
Kozma Tamás vezetőedző: "Benne volt már a csapatban egy ilyen bravúr, melyet taktikus játékkal szereztünk meg. Gratulálok a srácoknak, ismét jól bírtuk erővel, ez is döntött a hajrában.”

 

Kosársuli: Molnár 28/9, Béres 2, Bálint 12, Vas 11/9, Perák 3,
Csere: Rostás 6, Kovács -, Pavlovic 13, Kelemen 2, Börcsök -, Czégel 3/3.
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Sajnos U20-as csapatunk sem tudott diadalmaskodni, hiába nyújtott extrát 43-as IBM-értékkel és 33 dobott ponttal Béres Nándor. Az első negyed 8-34-es eredményét nem sikerült visszahozni a meccs hátralévő részében, a vége 109-90 lett a hazaiak javára. A győriek maradtak a 3. helyen a tabellán, míg mi továbbra is a 4. pozíciót foglaljuk el.

Folytatás jövő szombaton Újpesten.

 

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Megtorpant a futball utánpótlás finanszírozása

Megtorpant a futball utánpótlás...

A Magyar Labdarúgó Szövetség szeptember óta nem küldi az utánpótlás- nevelésre...
Vásárhelyi vonatkozású büntetőügy végére került pont

Vásárhelyi vonatkozású büntetőügy végére...

Volt olyan település, ahol papíron 0,8 hektár fertőtlenítésén ugyanannyi ember dolgozott, mint máshol...
 

És ezt már olvasta?

Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.
 
Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."