SportMegtorpant a futball utánpótlás finanszírozása

2019. február 15., péntek
 
Megtorpant a futball utánpótlás finanszírozása

Vinnai István közleménye: a TAO-pénzek hiányában komoly veszélyben a hódmezővásárhelyi labdarúgás utánpótlás-nevelése. Mi sem tudjuk, mi történik március elseje után.

 

 

 

 

 


A Magyar Labdarúgó Szövetség határozatának értelmében a Hódmezővásárhelyi Futball Club közel 60 millió forintnyi TAO-s pénzre jogosult. Szeptember óta ebből 20 millió forintot sikerült lehívnia az egyesületüknek, amely összeg január végére elfogyott. A Hódmezővásárhelyi Futball Club utánpótlás-nevelése ezzel komoly veszélybe került. Utánpótlás csapatainkkal dolgozó edzőink és munkatársaink a januári bérüket már nem kapták meg, de a hamarosan induló utánpótlás-bajnokságok meccseire történő utazások sem megoldottak. Az egyesületünk munkatársai jelenleg ingyen végzik a munkájukat minden hétköznap és minden hétvégén.

 

Nem túlzás azt állítani, hogy az egyesületünk a huszonnegyedik órájába lépett. Amennyiben március elsejéig nem áll be változás a TAO-s pénzek lehívását illetően, könnyen lehet, hogy a vásárhelyi labdarúgás utánpótlás-nevelése megszűnik.

Fontos kiemelni, hogy az NB III-as felnőtt csapatunk anyagi háttere biztosított, a TAO-s összeget ugyanis csak az utánpótlás nevelésre lehet fordítani. Ugyanakkor, ha utánpótlás csapataink nem vesznek részt a számukra kiírt bajnokságokban, az a felnőtt csapatunk számára is szigorú szankciót jelenthet a szövetség részéről.

A vásárhelyi utánpótlás labdarúgásban több száz gyermek érintett, az ő sportolásuk került most komoly veszélybe. Az alagút végén pedig jelen pillanatban nem látni a fényt.

Edzőink jelenleg a foci iránti szeretetük és a klub, a munkájuk iránti elköteleződés miatt, de ingyen végzik a munkájukat. Nem szeretnék veszni hagyni a gyerekeket és cserben hagyni az egyesületet. Viszont tőlük sem várhatjuk el, hogy ingyen végezzék el feladataikat, nem tehetjük meg sem velük, sem a családjaikkal. Utánpótlás-nevelésünk eredményes – több csapatunk szerepel jelenleg is az adott bajnokság élmezőnyében és hisszük, hogy ezen a téren magas szakmai munka folyik a Hódmezővásárhelyi Futball Clubnál. Az eddig felépített szisztematikus rendszer most azonban inog. A jelenlegi helyzetünk, kár tagadni, kilátástalan, de bízunk az összefogás erejében és talán egy kis csodában, ami a futballban néha megtörténik. - olvasható Vinnai István közleményében.

 
 
Forrás: Vinnai István HFC társadalmi elnök
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi vonatkozású büntetőügy végére került pont

Vásárhelyi vonatkozású büntetőügy végére...

Volt olyan település, ahol papíron 0,8 hektár fertőtlenítésén ugyanannyi ember dolgozott, mint máshol...
Összejött a szezon első veresége

Összejött a szezon első veresége

Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros...
 

És ezt már olvasta?

Vásárhelyen a futás ikonikus alakja
Vásárhelyen a futás ikonikus alakja Monspart Sarolta igazi táj- és hosszútávfutó-legenda, akiért az egész ország hónapokig aggódott, amikor egy kullancscsípés miatt majdnem meghalt
 
Tovább enyhül a belváros forgalma
Tovább enyhül a belváros forgalma Március 31-én adják át a Keleti elkerülő utat, amely Hódmezővásárhely központját naponta 2-3000-el kevesebb járművel tehermentesíti.
 
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért Március 18-22-e között Egészséghetet szervezett az Oldalkosár utcai óvoda. Főszerepet kapott a szájhigiénia, a mozgás, a vízivás. Képekkel.
 
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik A makói Natura Marosmenti Művésztelep alkotóinak képei és plasztikái a Tornyai János Múzeumban csoportos kiállításon tekinthetők meg. Képekkel.
 
Erős ellenfél - még erősebb felállásban
Erős ellenfél - még erősebb felállásban Utolsó idegenbeli bajnokiján lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker most elmaradt.
 
Magyar kultúra és történelem testközelben
Magyar kultúra és történelem testközelben

A vásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola egyik osztálya Erdélyben járt a Határtalanul pályázat finanszírozásában. Élménybeszámoló.

 
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel A 32 éves székkutasi tanár Viharsarok blues című új verseskötetét a Németh László Könyvtárban mutatja be  Beszélgetőtársa Arany-Tóth Katalin lesz.