Kultúra, oktatásKoncert Vásárhelyen Bach születésnapja alkalmából

2019. március 12., kedd
 
Koncert Vásárhelyen Bach születésnapja alkalmából

Méhes Balázs orgonaművész ad koncertet Hódmezővásárhelyen Johann Sebastian Bach műveiből a zeneszerző születésnapján.

 

 

A képen Méhes Balázs egyik temesvári koncertjén

 

 

 

Johann Sebastian Bach (1685-1750) zeneszerző, orgonista születésnapja alkalmából világszerte az ő muzsikái csendülnek fel a hangversenytermekben és a legkülönfélébb köztereken is.

A Bach Mindenkinek Fesztiválhoz az idén a Hódmezővásárhely - Ótemplomi Református Egyházközség is csatlakozott: március 21-én 18 órai kezdettel Méhes Balázs orgonaművész ad koncertet a zeneművészet kiemelkedő egyénisége műveiből az Ótemplom - Soukenik János által 1896-ban készített - orgonáján.

 

Dr. Méhes Balázs orgonaművész főiskolai tanár Hittanoktató- és Kántorképző Intézet dékánhelyettese a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végzett, majd a doktoriját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte.

Évente tucatnyi hangversenyt ad.

A vásárhelyi koncertje ‑ csakúgy, mint az országos rendezvénysorozat – ingyenes.

A Református Ótemplomban a március 21-i koncertre ellátogatók perselyadományaikkal a Bethesda Kórház új lélegeztető gép vásárlását támogathatják.MŰSOR:

Johann Sebastian Bach művek


G-dúr prelúdium BWV 541/I
Der Tag, der ist so freudenreich
Piece d'Orgue BWV 572
d-moll trió BWV 583
Allein Gott in der Höh' sei Ehr BWV 663
c-moll fantázia és fúga BWV 537
Jézus, világ Megváltója – partita BWV 768
G-dúr fúga BWV 541/II

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Lemondanak a kedvezményes lakásról

Lemondanak a kedvezményes lakásról

Nagy Ernő, az elmúlt hetek indulatokkal és személyeskedésekkel tarkított lakásvásárlási...
A vásárhelyi strand fejlesztése zökkenőkkel

A vásárhelyi strand fejlesztése zökkenőkkel

Az ügyben vizsgálatot indított a rendőrség és a közbeszerzési döntőbizottság, amely szerdán...
 

És ezt már olvasta?

Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.
 
Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."