GazdaságLemondanak a kedvezményes lakásról

2019. március 11., hétfő
 
Lemondanak a kedvezményes lakásról

Nagy Ernő, lánya az elmúlt hetek indulatokkal és személyeskedésekkel tarkított lakásvásárlási ügyére akart pontot tenni ma délutáni sajtótájékoztatójával.

 

 

 

 

 

 

Mind etikailag, mind pedig emberileg is több alkalommal megkérdőjelezhető formában a sajtótájékoztatókkal, a helyi sajtóban, a facebookban folyamatosan publikált, újabb és újabb fejleményekkel megspékelt ügy egy szórólap formájában még „kézzelfoghatóvá” is vált.

 

Ezt az, újabb Vásárhely jó hírét semmiképpen nem erősítő, kedélyborzoló ügyet részelteiben vázolta Nagy Ernő egy 12 perces közleményében, amelyet március 11-én a Vásárhelyi Önkormányzat sajtószobájában olvasott fel.  

 

A Vásárhely24 által készített kivonat szerint, Nagy Ernő közölte, az üggyel kapcsolatban több valótlanság is napvilágot látott. Elmondta azt is, 2017 áprilisában, saját lelkiismeretével vívódva fordult Almási István polgármesterhez, rendkívül nehéz élethelyzetbe jutott lánya megsegítése ügyében. Hozzátette, a 3 éves helyben lakási követelménytől eltekintettek és méltányosságot gyakoroltak.

Lánya, 2017 novemberében élt a 40 %-os felkínált kedvezménnyel is, meg kívánta venni a lakást. Az 5.040.000 forintos vételárat pedig banki kölcsönből akarta kifizetni. Lánya 2017 nyarától eleget tett fizetési kötelezettségeinek, de nem lakott a lakásban, annak állapota miatt – ráztak a konnektorok, nem volt fűtés – fogalmazott Nagy Ernő.

Felújítást a lánya a 2018 december 21-i adásvételi szerződés aláírása után kezdett az ingatlanon, annak villamos hálózatán.

 

Nagy Ernő elismerte: való igaz, a közüzemi szolgáltatók 0 forintos igazolása nélkül írta alá 2018 decemberében a lakásbérlés hosszabbítására vonatkozó kérelmet, de tudatában volt annak, hogy lányának nem volt semmiféle tartozása a közművek felé, mivel abban az időben ott nem volt fogyasztás sem.

Kijelentette, semmiféle lakásmanipuláció nem történt. Az ügyről pedig az egy éve megválasztott polgármesternek még csak tudomása sem volt.

Végül Nagy Ernő elmondta, leánya bejelentette a polgármesternek, hogy nem kívánja fenntartani a megkötött adásvételi szerződést, sem pedig a bérleti jogviszonyt.

Nagy Ernő azt is hozzátette, az ügyből számos tanulságot levont, nem csupán tartózkodnia kellett volna a kérelem előterjesztésénél, hanem az ülésről is távol kellett volna maradnia.

 

”Ha a jövőben úgy döntök, hogy az esetleges formai hibák miatt önmagamtól és önmagammal szemben szankciót vállalok, azt kifejezetten az új önkormányzati vezetésre és a város lakosainak békéje érdekében teszem“–  mondta Nagy Ernő, MSZP-s képviselő, a Lakásügyi Tanácsadó Testület elnöke.

 

A sajtótájékoztató teljes videófelvétele megtekinthető ITT!

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A vásárhelyi strand fejlesztése zökkenőkkel

A vásárhelyi strand fejlesztése zökkenőkkel

Az ügyben vizsgálatot indított a rendőrség és a közbeszerzési döntőbizottság, amely szerdán...
Nyerő sorozatban a HLKC

Nyerő sorozatban a HLKC

A NBII-es bajnokság tavaszi szezonjában a Mezőtúr, a KSZSE és a Makó elleni győzelmi sorozat március 9-én...
 

És ezt már olvasta?

Vásárhelyen a futás ikonikus alakja
Vásárhelyen a futás ikonikus alakja Monspart Sarolta igazi táj- és hosszútávfutó-legenda, akiért az egész ország hónapokig aggódott, amikor egy kullancscsípés miatt majdnem meghalt
 
Tovább enyhül a belváros forgalma
Tovább enyhül a belváros forgalma Március 31-én adják át a Keleti elkerülő utat, amely Hódmezővásárhely központját naponta 2-3000-el kevesebb járművel tehermentesíti.
 
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért Március 18-22-e között Egészséghetet szervezett az Oldalkosár utcai óvoda. Főszerepet kapott a szájhigiénia, a mozgás, a vízivás. Képekkel.
 
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik A makói Natura Marosmenti Művésztelep alkotóinak képei és plasztikái a Tornyai János Múzeumban csoportos kiállításon tekinthetők meg. Képekkel.
 
Erős ellenfél - még erősebb felállásban
Erős ellenfél - még erősebb felállásban Utolsó idegenbeli bajnokiján lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker most elmaradt.
 
Magyar kultúra és történelem testközelben
Magyar kultúra és történelem testközelben

A vásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola egyik osztálya Erdélyben járt a Határtalanul pályázat finanszírozásában. Élménybeszámoló.

 
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel A 32 éves székkutasi tanár Viharsarok blues című új verseskötetét a Németh László Könyvtárban mutatja be  Beszélgetőtársa Arany-Tóth Katalin lesz.