Kultúra, oktatásKik voltunk, kik vagyunk, kivé vagy mivé válhatunk - Musical bemutató a BFMK-ban

2017. december 8., péntek
 
Kik voltunk, kik vagyunk, kivé vagy mivé válhatunk - Musical bemutató a BFMK-ban

Az elmúlt évek több nagy sikere után újabb musical színrevitelére vállalkozott a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola.

 

 

 

 


 

2014 decemberében mutatták be a Budapesti Operettszínházban a Dickens Karácsonyi ének című híres regényéből készült musicalt. Az Isten pénte alkotói a színház háziszerzői: Müller Péter írta a szövegkönyvet, Tolcsvay László szerezte a zenét, Müller Péter Sziámi költötte a dalszövegeket. 

Ennek az adaptációjára vállalkozott a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola, tanulóinak, az iskola pedagógusainak és külsősök közreműködésével.

A dupla szereposztással színre vitt két felvonásos musical bemutatója december 16-án, szombaton 18 órakor lesz a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében. Valamint még egy előadást tartanak december 17-én vasárnap 18 órakor.

 

Az Isten pénze musical főhőse a lelkileg sivárrá vált, idősödő milliomos, Ebeneezer Scrooge, egy uzsorás, aki annyira a pénzéért él, hogy még karácsonykor is csak az anyagi ügyek foglalkoztatják. Nem adományoz pénzt a szegényeknek, mert úgy gondolja, hogy megérdemlik sorsukat. Úgy véli, hogy a társadalomban is a természeti törvényeknek kell uralkodni: a gyengének pusztulni kell. Ez a velejéig kapzsi ember kap még egy utolsó esélyt, s hősünket halott üzlettársának szelleme ekkor látogatja meg, és időutazásra invitálja életének korábbi szentestéire. Scrooge múltbéli karácsonyai filmként peregnek le szemei előtt és emlékeiben kalandozva eszébe jut, hogy mennyivel gazdagabb volt, amikor még nem a pénz volt az egyetlen érték, amiért lelkesedni tudott.

Múltunk emlékei, jelenünk valói, jövőnk árnyai mind arról vallanak, kik voltunk, kik vagyunk, kivé vagy mivé válhatunk…

 

SZEREPOSZTÁS:

Ebenézer Scrooge: Nagy Bence – Papp Medárd, Író: Nagy Lídia – Kerekes Laura, Jacob Marley: Kőrösi Marcell – Varsányi Marcell, Bob: Cratchit Haladi Bence – Lőkös Bálint, Mr. Fezziwig: Somogyi Attila – Terhes Balázs, Frances: Pap Nikolett – Sipos Lili, Belle: Szántó Laura – Bálint Lili, Ifjú Scrooge: Asztalos Bence – Kiszin Martin, Dilberné: Bodrogi Kata – Soós Adél, Mrs. Cratchit: Nagy Panka – Orovecz Petra, Mrs. Fezziwig: Békési Dorina – Földesi ZsófiaFanny Nagy Dorka – Thuswohl DeborahTemetkezési vállalkozó Valach Noémi, Mosónő: Ráhai Réka, Mrs. Crumb: Nagy Kincső – Czékmán Luca, Mrs. Ortle: Sós Sonja – Székely-Szabó Boglárka, Tanárnő: Molnár Jázmin – Bánfi Lili, Jonathan: Pap Ákos - Reményi Bertold, Schultz és rendőr: Gyulafalvi Tibor, Jane néni: Kovács Eszter, Cratchit gyermekei: Nagy Ajándék – Rostás Gergő, Szabó Boglárka – Arany Tinetta, Melegh Emese – Halász Hajnalka, Pici Tim: Szabó Regő – Nagy Koppány, Gyermek Scrooge: Nagy Ádám – Orovecz Péter, Koldusgyerek – Fehérbohóc: Szántó Emese – Szappanos Ilona, A Jelen Szelleme: Rárósi Luca – Nagy Nóra, Árusok és táncosok: Az iskola tanulói és Varga Balett Táncműhely növendékei

ALKOTÓK:

Zenei vezető: Zagyi Orsolya Kinga, Koreográfus: Varga József(Szegedi Nemzeti Színház m.v.), Hangfelvétel: Kaszás László, Koreográfus asszisztens: Badó Emese, Rendezőasszisztens: Konczosné Nagy Némedi Gabriella, Drámapedagógiai munkatárs: Pintér Erika, Jelmez, meghívó, plakát: Kakuk Tünde

Rendező: Vargáné Dezső Zsuzsanna

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Látszatválasztás a Nyugdíjas Szövetségben?

Látszatválasztás a Nyugdíjas Szövetségben?

Idős vásárhelyiek megkeresése után, Bálint Gabriella kétségesnek tartja a...
Adventi koncert az Ótemplomban

Adventi koncert az Ótemplomban

Az andante zenei utasítás és az angol fan szó - rajongó, kedvelő - összevonásából ered a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

A baloldali, a szociáldemokrata színeket akarja képviselni
 A baloldali, a szociáldemokrata színeket akarja képviselni Dr. Hernádi Gyula ismertette programját és reagált a helyi MSZP vezetőségének – a tagságból történő kizárására - tett javaslatra is.
 
Bejelentette - kizárják
Bejelentette - kizárják Január 15-én jelentette be Dr. Hernádi Gyula, a hódmezővásárhelyi MSZP tagja, hogy függetlenként indul az időközi polgármester-választáson.
 
Halálos baleset Algyőnél
Halálos baleset Algyőnél Egy Szeged felé tartó kamion eddig tisztázatlan körülmények közt elsodort egy kerékpárost január 15-én éjjel. Frissítve új információkkal! Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.2.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.2.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Van akinek már unalmas - van akinek még újdonság
Van akinek már unalmas - van akinek még újdonság Egyik nap tükörjég, másik nap köd, a harmadik nap hó, vagy éppen eső. Az időjárásra mindig felkészültnek kell lenni, hogy körültekintően és biztonságosan közlekedjenek az autósok, kerékpárosok, gyalogosok.
 
Egy legendás vizilabdázóról emlékeznek meg Vásárhelyen
Egy legendás vizilabdázóról emlékeznek meg Vásárhelyen Gyarmati Dezső, a Nemzet Sportolójára, vízilabdázóra, szakedzőre emlékeznek Hódmezővásárhelyen január 16-án. Felavatják domborművét.
 
A figyelem középpontjában a nehéz helyzetben élő állattartó családok
A figyelem középpontjában a nehéz helyzetben élő állattartó családok A fő cél az, hogy kevesebb legyen a kóbor állat, hiszen ha egy rászoruló család segítséget kap, akkor nem kell megválniuk kedvencüktől.