Kék hírekKerékpárosok ütköztek Vásárhelyen

2017. május 7., vasárnap
 
Kerékpárosok ütköztek Vásárhelyen

Egy biciklis kerékpárútra történő kikanyarodása során május 6-án 13 óra 15 perckor nem adott elsőbbséget egy elektromos kerékpárral közlekedő nőnek Hódmezővásárhely belterületén, ezért a két jármű ütközött. A balesetben a feltételezett okozó könnyen sérült. 

 

 

 

 


A Rendőrség külön felhívja a figyelmet, hogy az úttest széléről elinduló, a várakozó helyről, az út más részéről vagy útnak nem minősülő területről az úttestre ráhajtó jármű vezetőjének, az úttesten haladó járművek és gyalogosok részére elsőbbséget kell adni! A rendőrség elővigyázatosságot kér minden közlekedőtől.

 

Tegyük hozzá, - a főként idős - kerékpározók közül sokan a KRESZ szabályokkal sincsenek tisztában. Ebből például Hódmezővásárhelyen naponta keletkezik konfliktus. A Petőfi, a Kaszap és a Tóalj utca által határolt belvárosi terület legnagyobb részén jobbkéz-szabály van érvényben. Tisztelet a kivételnek, sok kerékpáros nem is tudja, mit jelent a szabály. Az ebből eredő sok baleset hatására, például - éppen az említett belvárosi részen - a Lánc utca és Andrássy utca találkozásánál elsőbbségadás kötelező táblát tettek ki.

Egyes közlekedési szakemberek szerint, hasonlóan a kerékpárok világításával kapcsolatos kampány után a KRESZ szabályok megismertetéséért is érdemes lenne kampányt indítani. Különösen azért is fontos lenne, mert egyre többen vásárolnak elektromos kerékpárt, amelynek a súlya mellett a sebessége is nagyobb.   

 
 
VH-police.hu
 

Olvassa el ezt is!

Apadt a szakképzés népszerűsége

Apadt a szakképzés népszerűsége

A gimnáziumi központi írásbeli felvételit az idén többen írták meg, mint az elmúlt...
Május 5-től érettségi vizsgák

Május 5-től érettségi vizsgák

Idén június 15-ig tart még a tanév, de Hódmezővásárhelyen 471 diáknak már pénteken...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Nulla forintból kertépítés
Nulla forintból kertépítés

Aki a virágot szereti rossz ember nem lehet! igazságát közel kéttucatnyi kerttulajdonos vonja kétségbe, miután cserepes növényeiket meglovasították. Képekkel!

 
Ez már nem nosztalgia! Ez a valóság!
Ez már nem nosztalgia! Ez a valóság!

Sok település által irigyelt lehetőség a várostól 9 kilométerre található Tisza part, amely a tavalyi hangulatából idén sem veszített. Sőt! Képekkel!

 
Avatás szeptemberben
Avatás szeptemberben

A vásárhelyi gyűjtés igencsak döcögős volt, de a kormány besegített 50 millióval. Az első kapavágás óta már az egyház tulajdona az új óvoda.

 
Csongrád Megye belement
Csongrád Megye belement Új neve, pontosabban kettős neve lesz Csongrád Megyének. A megyei közgyűlés már megszavazta. A sokak szerint drága mulatság szeptemberben kerül a parlament elé.
 
Vajon megállítható-e a folyamat?
Vajon megállítható-e a folyamat? Az Alföldön, különösen a déli részén élők számára nincsenek jó hírek. Számítani kell az úgynevezett többlethalálesetekre az évszá­zad közepére.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Lótusz- ünnep a Füvészkertben
Lótusz- ünnep a Füvészkertben A távol-keleti hangulatú hétvégét a szegedi füvészkert ékessége, az indiai lótusz virágzásának tiszteletére rendezik idén is.