Kék hírekKerékpárosok ütköztek Vásárhelyen

2017. május 7., vasárnap
 
Kerékpárosok ütköztek Vásárhelyen

Egy biciklis kerékpárútra történő kikanyarodása során május 6-án 13 óra 15 perckor nem adott elsőbbséget egy elektromos kerékpárral közlekedő nőnek Hódmezővásárhely belterületén, ezért a két jármű ütközött. A balesetben a feltételezett okozó könnyen sérült. 

 

 

 

 


A Rendőrség külön felhívja a figyelmet, hogy az úttest széléről elinduló, a várakozó helyről, az út más részéről vagy útnak nem minősülő területről az úttestre ráhajtó jármű vezetőjének, az úttesten haladó járművek és gyalogosok részére elsőbbséget kell adni! A rendőrség elővigyázatosságot kér minden közlekedőtől.

 

Tegyük hozzá, - a főként idős - kerékpározók közül sokan a KRESZ szabályokkal sincsenek tisztában. Ebből például Hódmezővásárhelyen naponta keletkezik konfliktus. A Petőfi, a Kaszap és a Tóalj utca által határolt belvárosi terület legnagyobb részén jobbkéz-szabály van érvényben. Tisztelet a kivételnek, sok kerékpáros nem is tudja, mit jelent a szabály. Az ebből eredő sok baleset hatására, például - éppen az említett belvárosi részen - a Lánc utca és Andrássy utca találkozásánál elsőbbségadás kötelező táblát tettek ki.

Egyes közlekedési szakemberek szerint, hasonlóan a kerékpárok világításával kapcsolatos kampány után a KRESZ szabályok megismertetéséért is érdemes lenne kampányt indítani. Különösen azért is fontos lenne, mert egyre többen vásárolnak elektromos kerékpárt, amelynek a súlya mellett a sebessége is nagyobb.   

 
 
VH-police.hu
 

Olvassa el ezt is!

Apadt a szakképzés népszerűsége

Apadt a szakképzés népszerűsége

A gimnáziumi központi írásbeli felvételit az idén többen írták meg, mint az elmúlt...
Május 5-től érettségi vizsgák

Május 5-től érettségi vizsgák

Idén június 15-ig tart még a tanév, de Hódmezővásárhelyen 471 diáknak már pénteken...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Az első fecskék
Az első fecskék A tulajdonos leadta a kulcsokat és átköltözött egy  kertes házba. A Csengettyű Közben 210 lakás van, 80-90 lakó jelezte, hogy élne a minőségi otthoncserével.
 
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara A szakképzést kiemelt fontosságúnak tartja a város, ezért a Modern Városok Program keretében valamennyi intézményt felújítják, és bővítik az iskolák eszközparkját.
 
Hét éve hunyt el Olasz Sándor
Hét éve hunyt el Olasz Sándor 2011. február 21-én  meghalt Olasz Sándor, irodalomtörténész, kritikus, a Tiszatáj folyóirat főszerkesztője. A Hódmezővásárhelyen született tudós 2010-ben Pro Urbe kitüntetést kapott.
 
Égető Eszter találkozása mai diákokkal
Égető Eszter találkozása mai diákokkal Németh László Hódmezővásárhelyen töltött időszakára és a vásárhelyi élményeit is megjelenítő Égető Eszter című regényéről tartottak előadást. Képekkel.
 
Szegeden járt a Délmagyarország új tulajdonosa
Szegeden járt a Délmagyarország új tulajdonosa A látogatás időzítése talán nem véletlen, hiszen a választási kampány finisébe léptünk. Már  minden megyei lap kormányközeli vállalkozók kezébe került.
 
Lassabban terjed az influenza
Lassabban terjed az influenza A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 25%-a, 9%-uk pedig a 60 éven felüliek közül került ki. A 3-5 évesek körében volt a legmagasabb.
 
Polgármesteri csúcsforgalom a Városházán
Polgármesteri csúcsforgalom a Városházán A 47-es főút négysávosra bővítése Debrecen, Békéscsaba és Hódmezővásárhely számára komoly gazdasági lehetőséget teremt.