Kék hírekKerékpárosok ütköztek Vásárhelyen

2017. május 7., vasárnap
 
Kerékpárosok ütköztek Vásárhelyen

Egy biciklis kerékpárútra történő kikanyarodása során május 6-án 13 óra 15 perckor nem adott elsőbbséget egy elektromos kerékpárral közlekedő nőnek Hódmezővásárhely belterületén, ezért a két jármű ütközött. A balesetben a feltételezett okozó könnyen sérült. 

 

 

 

 


A Rendőrség külön felhívja a figyelmet, hogy az úttest széléről elinduló, a várakozó helyről, az út más részéről vagy útnak nem minősülő területről az úttestre ráhajtó jármű vezetőjének, az úttesten haladó járművek és gyalogosok részére elsőbbséget kell adni! A rendőrség elővigyázatosságot kér minden közlekedőtől.

 

Tegyük hozzá, - a főként idős - kerékpározók közül sokan a KRESZ szabályokkal sincsenek tisztában. Ebből például Hódmezővásárhelyen naponta keletkezik konfliktus. A Petőfi, a Kaszap és a Tóalj utca által határolt belvárosi terület legnagyobb részén jobbkéz-szabály van érvényben. Tisztelet a kivételnek, sok kerékpáros nem is tudja, mit jelent a szabály. Az ebből eredő sok baleset hatására, például - éppen az említett belvárosi részen - a Lánc utca és Andrássy utca találkozásánál elsőbbségadás kötelező táblát tettek ki.

Egyes közlekedési szakemberek szerint, hasonlóan a kerékpárok világításával kapcsolatos kampány után a KRESZ szabályok megismertetéséért is érdemes lenne kampányt indítani. Különösen azért is fontos lenne, mert egyre többen vásárolnak elektromos kerékpárt, amelynek a súlya mellett a sebessége is nagyobb.   

 
 
VH-police.hu
 

Olvassa el ezt is!

Apadt a szakképzés népszerűsége

Apadt a szakképzés népszerűsége

A gimnáziumi központi írásbeli felvételit az idén többen írták meg, mint az elmúlt...
Május 5-től érettségi vizsgák

Május 5-től érettségi vizsgák

Idén június 15-ig tart még a tanév, de Hódmezővásárhelyen 471 diáknak már pénteken...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Érmek sokasága Horvátországból
Érmek sokasága Horvátországból Több mint 1000 sportoló érkezett 30 országból. Köztük Magyarországról a Máté Taekwondo & Hapkido KHSE, amely 16 dobogós helyezést vitt haza. Eredményekkel!
 
Nagyüzem a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületénél
Nagyüzem a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületénél

Ezúttal Székkutason és Algyőn hívták fel a figyelmet a felelős állattartásra. Kiemelt szerepet kapott a szervezet ivartalanítási programjának népszerűsítése. 

 
Ezüstérmesek lettek a vásárhelyi serdülő kosarasok
Ezüstérmesek lettek a vásárhelyi serdülő kosarasok Óriási hangulat volt a Hódtói Sportcsarnokban, ennek megfelelően óriási elszántsággal küzdött, de a Vasas játékosai bírták jobban a feszültséget. 
 
Vásárhelyi nyári tábor körkép
Vásárhelyi nyári tábor körkép Az az idei kínálatból is látszik, minden tábor önfeledt szórakozást, a képességek fejlődését, tartalmas elfoglaltságot ígér. A táborok részletes leírása!
 
Szezonzáró meccs hazai pályán
Szezonzáró meccs hazai pályán Hazai pályán a Kosársuli az NBI B csoportos bajnokság 7. helyéért küzd az MTK-val. Ehhez azonban egy igen magabiztos győzelemre lenne szükségük vasárnap.
 
A Nagy Háború hétköznapi hőseiről az Emlékpontban
A Nagy Háború hétköznapi hőseiről az Emlékpontban Az Emlékpont is megemlékezett az első világháború hőseiről és áldozatairól. Idén Harctér és fogolytábor címmel került sor konferenciára és könyvbemutatóra. Képekkel!
 
Programkavalkád a Bodzási Civil Napon
Programkavalkád a Bodzási Civil Napon Idén is remek programnak bizonyult a ’Bodzási Civil Nap’ amely kitűnő példája annak, milyen jó néha kiszabadulni egy kicsit a TV, az okostelefonok világából. Képekkel!