Kék hírekKerékpárosok ütköztek Vásárhelyen

2017. május 7., vasárnap
 
Kerékpárosok ütköztek Vásárhelyen

Egy biciklis kerékpárútra történő kikanyarodása során május 6-án 13 óra 15 perckor nem adott elsőbbséget egy elektromos kerékpárral közlekedő nőnek Hódmezővásárhely belterületén, ezért a két jármű ütközött. A balesetben a feltételezett okozó könnyen sérült. 

 

 

 

 


A Rendőrség külön felhívja a figyelmet, hogy az úttest széléről elinduló, a várakozó helyről, az út más részéről vagy útnak nem minősülő területről az úttestre ráhajtó jármű vezetőjének, az úttesten haladó járművek és gyalogosok részére elsőbbséget kell adni! A rendőrség elővigyázatosságot kér minden közlekedőtől.

 

Tegyük hozzá, - a főként idős - kerékpározók közül sokan a KRESZ szabályokkal sincsenek tisztában. Ebből például Hódmezővásárhelyen naponta keletkezik konfliktus. A Petőfi, a Kaszap és a Tóalj utca által határolt belvárosi terület legnagyobb részén jobbkéz-szabály van érvényben. Tisztelet a kivételnek, sok kerékpáros nem is tudja, mit jelent a szabály. Az ebből eredő sok baleset hatására, például - éppen az említett belvárosi részen - a Lánc utca és Andrássy utca találkozásánál elsőbbségadás kötelező táblát tettek ki.

Egyes közlekedési szakemberek szerint, hasonlóan a kerékpárok világításával kapcsolatos kampány után a KRESZ szabályok megismertetéséért is érdemes lenne kampányt indítani. Különösen azért is fontos lenne, mert egyre többen vásárolnak elektromos kerékpárt, amelynek a súlya mellett a sebessége is nagyobb.   

 
 
VH-police.hu
 

Olvassa el ezt is!

Apadt a szakképzés népszerűsége

Apadt a szakképzés népszerűsége

A gimnáziumi központi írásbeli felvételit az idén többen írták meg, mint az elmúlt...
Május 5-től érettségi vizsgák

Május 5-től érettségi vizsgák

Idén június 15-ig tart még a tanév, de Hódmezővásárhelyen 471 diáknak már pénteken...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Az Emlékpont őszi programjairól
Az Emlékpont őszi programjairól Kiállításokkal, konferenciákkal, rendhagyó történelemórákkal, filmvetítésekkel várja az érdeklődőket ősszel a hódmezővásárhelyi Emlékpont.
 
Ez sem lesz olcsó mulatság
Ez sem lesz olcsó mulatság Mától elindult a személyautókat is érintő új mérőrendszer az országban, többek között Hódmezővásárhely határában is a 47-es út mindkét oldalán.
 
Tűzben fogant művészet
Tűzben fogant művészet A Nemzetközi Kerámia Központ nyitott napján megnyílnak a szimpózium művészeinek műtermei, lesz égetési bemutató. Budapestről buszt indítanak az érdeklődők számára.
 
Vereség papírforma szerint
Vereség papírforma szerint Bartók Csaba, a HLKC Felnőtt csapat vezetőedzője: Az esélyesebb és jobb csapat nyert. Az első pillanattól kezdve futottunk az eredmény után. 
 
90 éves Bodó Sándor
90 éves Bodó Sándor Volt gazdálkodó, volt favágó a körtvélyesi állami erdőgazdaságban,1960-tól Csomiépnél helyezkedett el. 1965-től kisiparos volt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.37.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.37.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Most nem jött össze az érmes helyezés
Most nem jött össze az érmes helyezés A vásárhelyi Márkus Molli idén is kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra és számára szenzációsan indult a korcsoportos sakk Európa-bajnokság.