Kék hírekKerékpárosok ütköztek Vásárhelyen

2017. május 7., vasárnap
 
Kerékpárosok ütköztek Vásárhelyen

Egy biciklis kerékpárútra történő kikanyarodása során május 6-án 13 óra 15 perckor nem adott elsőbbséget egy elektromos kerékpárral közlekedő nőnek Hódmezővásárhely belterületén, ezért a két jármű ütközött. A balesetben a feltételezett okozó könnyen sérült. 

 

 

 

 


A Rendőrség külön felhívja a figyelmet, hogy az úttest széléről elinduló, a várakozó helyről, az út más részéről vagy útnak nem minősülő területről az úttestre ráhajtó jármű vezetőjének, az úttesten haladó járművek és gyalogosok részére elsőbbséget kell adni! A rendőrség elővigyázatosságot kér minden közlekedőtől.

 

Tegyük hozzá, - a főként idős - kerékpározók közül sokan a KRESZ szabályokkal sincsenek tisztában. Ebből például Hódmezővásárhelyen naponta keletkezik konfliktus. A Petőfi, a Kaszap és a Tóalj utca által határolt belvárosi terület legnagyobb részén jobbkéz-szabály van érvényben. Tisztelet a kivételnek, sok kerékpáros nem is tudja, mit jelent a szabály. Az ebből eredő sok baleset hatására, például - éppen az említett belvárosi részen - a Lánc utca és Andrássy utca találkozásánál elsőbbségadás kötelező táblát tettek ki.

Egyes közlekedési szakemberek szerint, hasonlóan a kerékpárok világításával kapcsolatos kampány után a KRESZ szabályok megismertetéséért is érdemes lenne kampányt indítani. Különösen azért is fontos lenne, mert egyre többen vásárolnak elektromos kerékpárt, amelynek a súlya mellett a sebessége is nagyobb.   

 
 
VH-police.hu
 

Olvassa el ezt is!

Apadt a szakképzés népszerűsége

Apadt a szakképzés népszerűsége

A gimnáziumi központi írásbeli felvételit az idén többen írták meg, mint az elmúlt...
Május 5-től érettségi vizsgák

Május 5-től érettségi vizsgák

Idén június 15-ig tart még a tanév, de Hódmezővásárhelyen 471 diáknak már pénteken...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Ittas vezetés-biztonsági öv-közlekedési morál
Ittas vezetés-biztonsági öv-közlekedési morál   A hódmezővásárhelyi rendőrök csaknem 900 járművezetőt ellenőriztek a városban tartott háromórás akció során.
 
Egy nagy emberáldozatot követelő csata története
Egy nagy emberáldozatot követelő csata története Pintér István történelemtanár, történész mutatta be a tanulóknak az osztrák-magyar haderő által végrehajtott sikeres hadművelet történéseit. Képekkel!
 
Döntetlenre sikerült
Döntetlenre sikerült A HLKC előbb hazai pályán szenvedett nem várt, nagy-arányú vereséget, majd idegenben a mezőny egyik élcsapata ellen bravúros döntetlent ért el. 
 
Részvétnyilvánítások
Részvétnyilvánítások

Pártok, civilszervezetek, közéleti személyiségek részvétnyilvánításai, megemlékezései Almási István Hódmezővásárhely polgármesterének halálára.

(Folyamatosan frissül!)

 
Kutyás nyugdíjasok tovább élnek
Kutyás nyugdíjasok tovább élnek A háziállatok csökkentik a magányt, ami egyébként nagyban hozzájárul a szívbetegségek kialakulásához és a demenciához. 
 
Elhunyt Almási István
Elhunyt Almási István Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata mély megrendüléssel tudatja, hogy Almási István polgármester életének 73. évében elhunyt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.46.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.46.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."